Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος
  • Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας
  • Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής
  • Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!
  • Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!
  • Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Φτιάχνουν δασικούς χάρτες της πλάκας
Περιβάλλον

Με εντολή Σουφλιά

Φτιάχνουν δασικούς χάρτες της πλάκας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Σεπ 2007, 00:00

Η εταιρία Κτηματολόγιο ΑΕ με τις εντολές του Γ. Σουφλιά δουλεύει πυρετώδικα για να φτιάξει σε σύντομο διάστημα δασικούς χάρτες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας και στη συνέχεια να υποχρεωθούν ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης  Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΦΠ) και ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης, που είναι η Διεύθυνση Δασικών Χαρτών (ΔΔΧ) του υπουργείου Γεωργίας, να τους αποδεχτούν ως επιστημονικά άρτιους, που καταγράφουν δήθεν με ακρίβεια τα δάση και τις δασικές εκτάσεις στην Ελλάδα.

Το Μάη του 2007, η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα τις 6 προκηρύξεις για το έργο της οριοθέτησης δασών και δασικών εκτάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτές τις ημέρες θ’ ανοίξουν οι προσφορές τουλάχιστον των τριών συμβάσεων, που αφορούν όλη τη Μακεδονία, με σκοπό να γίνει η κατακύρωσή τους. Από τη μέρα της κατακύρωσης και μέσα σε 15 μέρες πρέπει να υπογραφούν τα ιδιωτικά συμφωνητικά, ενώ μέσα σε 13 μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού θα παραδοθούν οι χάρτες στην Κτηματολόγιο ΑΕ.

Βάζοντας κάτω τις ημερομηνίες αυτές διαπιστώνουμε ότι η Κτηματολόγιο ΑΕ έβαλε στόχο να έχει στα τέλη του 2008 αυτούς τους δασικούς χάρτες-καρικατούρα. Για να υποχρεώσει δε τους προϊστάμενους της ΓΔΑΠΔΦΠ και της ΔΔΧ του υπουργείου Γεωργίας ν’ αποδεχτούν αυτούς τους χάρτες-κουρελού, θα επιστρατεύσει όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο σε βάρος των δασολόγων (ότι είναι συντεχνιακός κλάδος, ότι δήθεν έχουν χαρακτηρίσει ως δάση σημαντικές εκτάσεις που είναι είτε γεωργικές είτε έχουν άλλη χρήση κ.λπ.).

Ο Γ. Σουφλιάς, που μετά τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα και την Πελοπόννησο φόρεσε τη στολή του ευαίσθητου για την προστασία του περιβάλλοντος, ισχυρίζεται ότι με την οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων δεν θα συνταχθούν δασικοί χάρτες, αλλά ένα πρόδρομο έργο. Υποστηρίζει ότι με τη μέθοδο αυτή θα γίνει μια συστηματική και τεκμηριωμένη απεικόνιση τόσο του 1945 όσο και της σημερινής των δασών και των δασικών εκτάσεων. Προβάλλει αυτούς τους ανυπόστατους ισχυρισμούς προκειμένου να εξαπατήσει και αποκοιμίσει τους δασολόγους και ιδιαίτερα εκείνο το κομμάτι που έχει κοινωνικές ευαισθησίες και ταξικές προσεγγίσεις στα ζητήματα της προστασίας των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος, με σκοπό να μην αντιδράσουν και να μην αρχίσουν από τώρα να αποκαλύπτουν στον ελληνικό λαό τις πραγματικές επιδιώξεις που κρύβονται πίσω από την οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων.

Παραθέτουμε το άρθρο 1  του τεύχους των τεχνικών προδιαγραφών οριοθέτησης δασών και δασικών εκτάσεων, που περιγράφει τους σκοπούς της: «Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου της οριοθέτησης  δασών και δασικών εκτάσεων, οι παρούσες Τεχνικές Προδιαγραφές αποσκοπούν στην απεικόνιση και καταγραφή των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων επί χαρτογραφικού υλικού παλαιότερου και πρόσφατου έτους με μονοσκοπική φωτοερμηνεία, χωρίς να απαιτείται επίγεια επιιβεβαίωση». Από την προσεκτική ανάγνωσή του καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι ιθύνοντες της Κτηματολόγιο ΑΕ επιδιώκουν να συντάξουν δασικούς χάρτες της πλάκας, προκειμένου να εξαιρεθούν εκατομμύρια στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων από την προστασία.

Διαβάσαμε σε έμπειρο δασολόγο που δουλεύει στο δημόσιο το άρθρο αυτό και τον ρωτήσαμε αν οι εργασίες γραφείου που προβλέπεται να γίνουν σύμφωνα με το άρθρο αυτό είναι ίδιες μ’ αυτές που γίνονται από την Διεύθυνση Δασικών Χαρτών. Μας απάντησε, ότι εάν εξαιρέσουμε τη μονοσκοπική φωτοερμηνεία, την οποία απορρίπτουν ως μέθοδο, (εμείς υιοθετούμε τη στερεοσκοπική φωτοερμηνεία, τόνισε) και μια σειρά αποφάσεις της διοίκησης, όπως οι τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού και οι αποφάσεις για την κήρυξη των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέων, οι εργασίες είναι αυτές που γίνονται για τη σύνταξη των δασικών χαρτών. Κατέληξε ότι πράγματι η Κτηματολόγιο ΑΕ σκοπεύει με την οριοθέτηση αυτή να φτιάξει τους δασικούς χάρτες.

Ο ίδιος δασολόγος μας εξήγησε, ότι απορρίπτεται η μονοσκοπική παρατήρηση των ορθοφωτοχαρτών, γιατί βασίζεται σε ένα ορθοφωτοχάρτη, σε αντίθεση με τη στερεοσκοπική, που στηρίζεται σε ζεύγος ορθοφωτοχαρτών. Με το ζευγάρι των ορθοφωτοχαρτών καταγράφονται οι πραγματικές διαστάσεις των διάφορων ακινήτων που αποτυπώνονται σ’ αυτές και με τη στερεοσκοπική παρατήρηση μπορεί κανείς να διακρίνει τα διάφορα είδη βλάστησης. Αντίθετα, με τη μονοσκοπική παρατήρηση, που βασίζεται σε ένα ορθοφωτοχάρτη, ούτε οι πραγματικές διαστάσεις καταγράφονται ούτε είναι δυνατό να διακριθούν τα διάφορα είδη βλάστησης. Ετσι, στην οριοθέτηση αυτή της Κτηματολόγιο ΑΕ δεν διακρίνονται τα δάση από τις δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Στην 6η σελίδα των τεχνικών προδιαγραφών οι συντάκτες τους εμμέσως πλην σαφώς ομολογούν αυτή την «αδυναμία» αναφέροντας: «Στα πλαίσια του παρόντος έργου δεν απαιτείται να γίνει ξεχωριστή οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, οι εκτάσεις αυτές οριοθετούνται ως ενιαία κατηγορία έκτασης με την ονομασία “Δασική Εκταση”». Δεν απαιτείται -συμπληρώνουμε εμείς- γιατί με τη μονοσκοπική μέθοδο δεν διακρίνονται τα διαφορετικά είδη βλάστησης και η διαφορετική καθ’ ύψος βλάστηση. Γιατί προτιμούν τη μονοσκοπική φωτοερμηνεία; Γιατί απλούστατα ο ένας ορθοφωτοχάρτης στοιχίζει λιγότερο από το ζεύγος των ορθοφωτοχαρτών, ενώ παράλληλα αυτή η εργασία τελειώνει πιο γρήγορα. Το ότι το αποτέλεσμα αυτής της παρατήρησης είναι φτηνιάρικο και επισφαλές είναι ψιλά γράμματα για την εταιρία και τον Γ. Σουφλιά. Αυτοί ενδιαφέρονται να βγάλουν μια δουλειά φτηνή και γρήγορη, για να τελειώνουν με το εμπόδιο των πολλών δασών και δασικών εκτάσεων που «εμποδίζουν την ανάπτυξη».

Οπως αναφέραμε και παραπάνω, η Κτηματολόγιο ΑΕ με τις τεχνικές της προδιαγραφές απάλλαξε τις εταιρίες, στις οποίες θα κατακυρωθούν οι συμβάσεις, από τη δουλειά γραφείου. Δηλαδή, από τις εργασίες που απαιτούνται για την καταγραφή όλων των αποφάσεων της δημόσιας διοίκησης, όπως αυτές των τελεσίδικων χαρακτηρισμών και αυτές με τις οποίες κηρύσσονται αναδασωτέες όλες οι εκτάσεις που κάηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τμήματα των καταστραφέντων δασών, ενώ έχουν κηρυχθεί αναδασωτέα, έχουν καταπατηθεί και οικοδομηθεί. Αποδεικνύεται έτσι πόσο επισφαλής είναι η οριοθέτηση αυτή για να καταγράψει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις. Ορθά ενήργησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΓΔΑΠΔΦΠ και της ΔΔΧ που έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν τα αποτελέσματα της οριοθέτησης ούτε ως δασικούς χάρτες ούτε σαν πρόδρομο υλικό για τους δασικούς χάρτες. Καλά θα κάνουν οι παράγοντες αυτοί, αλλά και όλοι οι αγωνιζόμενοι δασολόγοι, να βγουν από τώρα και να κάνουν πλατιά ζύμωση στο λαό, εξηγώντας γιατί δεν πρέπει να δεχτούμε τα αποτελέσματα αυτής της αντιεπιστημονικής οριοθέτησης.

Κλείνουμε με μια αναφορά στην προεκτίμηση που κάνουν οι ιθύνοντες της Κτηματολόγιο ΑΕ στις τεχνικές προδιαγραφές. Προεκτιμούν, με μια απόκλιση συν-πλην 15%, ότι ανάμεσα στη συνολική έκταση που καλύπτεται από δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις το 1945 και πρόσφατα υπάρχει μια διαφορά που ανέρχεται στα 12,5 εκατ. στρέμματα. Αν, λοιπόν, μαζί με την οριοθέτηση συνυπολογίσουμε και την προεκτίμηση, καταλαβαίνουμε τι πετσόκομμα θα πέσει μ’ αυτή την οριοθέτηση στις συνολικές εκτάσεις που καλύπτονταν από δάση και που ενώ μετά το κάψιμο κηρύχτηκαν αναδασωτέες, τμήματά τους καταπατήθηκαν και οικοδομήθηκαν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με εντολή Σουφλιά

Τσιράκι των εφοπλιστών
Επόμενο άρθρο

Με εντολή Σουφλιά

Πόλεμος-αστραπή από την κυβέρνηση

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

1871: Γεννιέται η Ρόζα Λούξεμπουργκ.
1913: Δολοφονείται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη Θεσσαλονίκη.
1929: Τρεις εργάτες νεκροί και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και απεργών στην Ελευσίνα.
1951: Εκτελείται στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Νίκος Νικηφορίδης για εσχάτη προδοσία (συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη).
1953: Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
1978: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία του περιοδικού “Αντί”.
1984: Οι βρετανοί ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία που τελικά διήρκησε δώδεκα μήνες.
2000: Βόμβα στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» στο Χαλάνδρι (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με εντολή Σουφλιά

    17Ν
    • Με εντολή Σουφλιά

      Εφετείο 17Ν
  • Με εντολή Σουφλιά

    ΕΛΑ
    • Με εντολή Σουφλιά

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με εντολή Σουφλιά

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με εντολή Σουφλιά

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με εντολή Σουφλιά

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με εντολή Σουφλιά

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με εντολή Σουφλιά

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με εντολή Σουφλιά

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με εντολή Σουφλιά

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με εντολή Σουφλιά

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με εντολή Σουφλιά

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με εντολή Σουφλιά

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με εντολή Σουφλιά

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με εντολή Σουφλιά

      Με εντολή Σουφλιά

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με εντολή Σουφλιά

      Με εντολή Σουφλιά

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με εντολή Σουφλιά

      Με εντολή Σουφλιά

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με εντολή Σουφλιά

      Με εντολή Σουφλιά

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με εντολή Σουφλιά

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με εντολή Σουφλιά

    Με εντολή Σουφλιά

    Ποιοι είμαστε
  • Με εντολή Σουφλιά

    Με εντολή Σουφλιά

    Επικοινωνία
  • Με εντολή Σουφλιά

    Με εντολή Σουφλιά

    Όροι χρήσης
  • Με εντολή Σουφλιά

    Με εντολή Σουφλιά

    Ποιοι είμαστε
  • Με εντολή Σουφλιά

    Με εντολή Σουφλιά

    Επικοινωνία
  • Με εντολή Σουφλιά

    Με εντολή Σουφλιά

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo