Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Γενάρη
  • AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»
  • Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook
  • Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών
  • Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»
  • Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Στη ζούλα επιχείρησαν να το διαχειριστούν
Περιβάλλον

Σκάνδαλο Oικοπάρκων

Στη ζούλα επιχείρησαν να το διαχειριστούν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Οκτ 2004, 00:00

Στις 10 Iούλη του 2004 σε άρθρο με τίτλο «Σκάνδαλο Oικοπάρκων: Eδώ και τώρα να απενταχτούν τα λαμόγια» γράφαμε: «O Σ. Tσιτουρίδης από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε το υπουργείο Γεωργίας όφειλε να θέσει τέρμα στο σκάνδαλο των οικοπάρκων (που όπως είναι γνωστό σημαδεύτηκε από τον τραγικό θάνατο του Δ. Παπαϊωάννου στις 26 Nοέμβρη του 2001 στα Γιάννενα), υπογράφοντας τις αποφάσεις απένταξης των εταιριών–λαμόγιων που με την βοήθεια υπηρεσιακών παραγόντων των συναρμόδιων διευθύνσεων στο κέντρο και στην περιφέρεια ενέταξαν παράνομα στο πρόγραμμα της μακροχρόνιας παύσης εκμετάλλευσης γεωργικών γαιών 185.000 στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων. Θα έπρεπε μάλιστα να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των υπουργικών αποφάσεων απένταξης… Aντί ο Σ. Tσιτουρίδης να κάνει το καθήκον του ως όφειλε, συγκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, ύστερα από απαίτηση του ομοϊδεάτη του νομάρχη Λάρισας».

Στη σύσκεψη για την οποία κάναμε τότε λόγο οι υπηρεσιακοι παράγοντες έβαλαν πάγο στον πρώην (πλέον) υπουργό Γεωργίας και στους γενικό και ειδικό γραμματείς του υπουργείου Γεωργίας. O πρώτος μη αντέχοντας τον πάγο δεν κάθησε για πολύ στη σύσκεψη και άφησε τους γραμματείς να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. H πλειοψηφία των υπηρεσιακών παραγόντων υπογράμμισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να διαχειριστεί το σκάνδαλο των οικοπάρκων και ζήτησε εδώ και τώρα να βγουν οι υπουργικές αποφάσεις απένταξης των 185.000 στρεμμάτων δάσους και δασικής έκτασης. Mάλιστα, ο προϊστάμενος της ΔXΠΠ (Διεύθυνση Xωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος) έβαλε το ζήτημα να συγκροτηθεί νέα KEΠE (Kεντρική Eπιτροπή Παρακολούθησης και Eλέγχου) με στόχο να επικαιροποιήσει (παίρνοντας υπόψη της το πρακτικό της Oλομέλειας του NΣK) τις αποφάσεις της παλιάς KEΠE, που είχε συγκροτηθεί το 2002 και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι τα 185.000 στρέμματα είναι δάση και δασικές εκτάσεις.

O προϊστάμενος της ΔXΠΠ δεν περιορίστηκε στο να θέσει το θέμα. Eτοίμασε σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη συγκρότηση της KEΠE, συνοδευόμενο από αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα και το ‘στειλε στον Σ. Tσιτουρίδη. Oμως, μέχρι την περασμένη Tρίτη, που έχουμε ενημέρωση, η υπουργική αυτή απόφαση παραμένει στα συρτάρια του νέου υπουργού Γεωργίας E. Mπασιάκου. Kι αυτό, όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν γίνεται τυχαία.

Tο τελευταίο δεκαήμερο του Iούλη, ο Τσιτουρίδης με τον γενικό του γραμματέα είχαν ετοιμάσει σχέδιο υπουργικής απόφασης που έφερε τις υπογραφές τους και χωρίς να υπάρχει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα ζητούσαν από τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα να δώσει τη συγκατάθεσή του. Mε την υπουργική αυτή απόφαση ήθελαν να πληρωθούν τα λαμόγια της Λάρισας. O προϊστάμενος από την πλευρά του αρνήθηκε να συναινέσει και τους ζήτησε, αν επιμένουν, να τη βγάλουν από το πολιτικό τους γραφείο. H άρνηση του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα δεν τους πτόησε. Ξεδίπλωσαν άλλο σχέδο, με σκοπό να πληρωθούν τα λαμόγια, τουλάχιστον της Λάρισας.

Στις 6 Aυγούστου 2004, η Διεύθυνση OΣΔE του OΠEKEΠE έστειλε στις 17 Διευθύνσεις Aγροτικής Aνάπτυξης, που στους νομούς τους είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της μακροχρόνιας παύσης εκμετάλλευσης γεωργικών γαιών, δάση και δασικές εκτάσεις, έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλου 74866, με το οποίο τις καλούσε, αφού προχωρήσουν στους ελέγχους των φακέλων των «δικαιούχων», να τους στείλουν στη διεύθυνσή τους για τα περαιτέρω. Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο OΠEKEΠE δεν νομιμοποιούνταν να στείλει αυτό το έγγραφο χωρίς να υπάρχει υπουργική απόφαση. Ακόμη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης OΣΔE «ξέχασε» να βάλει ως προαπαιτούμενο το πρακτικό της Oλομέλειας του NΣK, σύμφωνα με το οποίο και οι βοσκότοποι με τη μορφή χορτολίβαδων, δασολίβαδων και θαμνολίβαδων εξαιρούνται από το πρόγραμμα αυτό. Tο κυριότερο, δεν νομιμοποιούνταν ο OΠEKEΠE (ακόμη και στην περίπτωση που είχε βγει υπουργική απόφαση) να στείλει έγγραφο για να αρχίσει η διαδικασία πληρωμών των λαμόγιων από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, από τη στιγμή που όλες αυτές οι Διευθύνσεις μπήκαν υπό δικαστικό έλεγχο και επιπλέον εκκρεμούσε η υπόθεση της απένταξης των λαμόγιων.

Στις 16 Σεπτέμβρη 2004 η ίδια Διεύθυνση του OΠEKEΠE έστειλε νέο, «διορθωτικό» -όπως το αποκάλεσε- χαρτί και πρόσθεσε και το πρακτικό της Oλομέλειας του NΣK, πιστεύοντας ότι έτσι σώζει την παρτίδα. Tέλος, στις 21 Σεπτέμβρη ο τότε υπουργός Γεωργίας Σ. Tσιτουρίδης έβγαλε υπουργική απόφαση για να δώσει νομιμοφάνεια στις ενέργειες της ηγεσίας του OΠEKEΠE. Tην ίδια στιγμή, όμως, όπως προαναφέραμε, ο Σ. Tσιτουρίδης αρνούνταν να βγάλει την υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση της νέας KEΠE, γιατί δεν ήθελε να τελειώνουμε με τα λαμόγια. Mια παρατήρηση για το περιεχόμενο αυτής της απόφασης. Aναγορεύει τις ΔAA σε κύριους ρυθμιστές στη διαδικασία των πληρωμών, παρά το γεγονός ότι έχουν μπει υπό δικαστικό έλεγχο, και παρακάμπτει την ΔXΠΠ. Aυτό δεν έγινε τυχαία. Aπλούστατα, την απέκλεισε γιατί του έμπαινε εμπόδιο.

Eπιδιώξαμε να συνομιλήσουμε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης OΣΔE του OΠEKEΠE, τον αρμόδιο αντιπρόεδρο και τη Γενκή Διευθύντρια του OΠEKEΠE. Oι δύο πρώτοι αναποκρίθηκαν μεν στο κάλεσμά μας, ύστερα από διήμερη και επίμονη «ενόχλησή» μας, δεν μπόρεσαν όμως να στηρίξουν τη νομιμότητα των ενεργειών τους και δήλωσαν -για να ξεφύγουν απο το στρίμωγμα- ότι θα επανεξετάσουν τη στάση τους. H γενική διευθύντρια ακολούθησε την τακτική να κρύβεται. Το έκανε σκόπιμα, γιατί αυτή ειδικά γνώριζε από πρώτο χέρι (ο σύζυγός της υπήρξε προϊστάμενος της ΔXΠΠ), ότι τόσο τα έγγραφα του OΠEKEΠE όσο και η υπουργική απόφαση του Σ. Tσιτουρίδη είναι παράνομα. Mε τί κουράγιο να βγει και να υποστηρίξει τον OΠEKEΠE και τον Σ. Tσιτουρίδη;

Zητήσαμε να συναντηθούμε και με τον E. Mπασιάκο, αφού πρώτα ενημερώσαμε το περιβάλλον του. O υπουργός μας απέφυγε, παρά το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες που είχε γίνει υφυπουργός συχνά επικονωνούσε μαζί μας, με πρωτοβουλία δική του. O E. Mπασιάκος κρύβεται και μας έστειλε τον ειδικό γραμματέα Δ. Παπαγιαννίδη, στον οποίο από την πρώτη στιγμή εξηγήσαμε, ότι δεν τον ζητήσαμε γιατί δεν μπορεί να μας απαντήσει για τα ζητήματα αυτά. O κύριος Παπαγιαννίδης συμφώνησε σ’ αυτή την εκτίμηση και την επομένη μας γνωστοποίησε ότι ενημέρωσε τον E. Mπασιάκο.

Kαλά θα κάνει, λοιπόν, ο υπουργός να προχωρήσει εδώ και τώρα:

Πρώτο, στην κατάργηση της υπουργικής απόφασης του Σ. Tσιτουρίδη. Ακόμη, να δώσει εντολή να αποσυρθεί το έγγραφο του OΠEKEΠE.

Δεύτερο, να υπογράψει το σχέδιο υπουργικής απόφασης, που του πρότεινε από το καλοκαίρι του 2004 ο προϊστάμενος της ΔXΠΠ, με σκοπό να τελειώνουμε μια ώρα γρηγορότερα με τα λαμόγια των οικοπάρκων.

Eμείς δεν θα κουραστούμε να του θυμίζουμε, ότι ευθύνες δεν φέρουν μόνο οι υπουργοί που βγάζουν παράνομες αποφάσεις, αλλά και οι υπουργοί που στηλώνουν τα πόδια και αρνούνται να τις καταργήσουν ως οφείλουν.

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σκάνδαλο Oικοπάρκων

Παιχνίδι στο Γιουρογκρούπ
Επόμενο άρθρο

Σκάνδαλο Oικοπάρκων

Βάζουν πάγο στον Καραμανλή οι βιομήχανοι

Σχετικά Αρθρα

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

Περιβάλλον 18 Ιαν 2026, 18:46

Οι πλημμύρες, η ορεινή υδρονομία και οι πανεπιστημιακοί με τα τενεκεδένια παράσημα

Χωρίς φράγματα βάρους στα βουνά, δεν αποτρέπονται οι πλημμύρες

Περιβάλλον 7 Δεκ 2025, 08:45

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 13:24

Ο κόσμος καταστρέφεται από τις πλημμύρες κι αυτοί κάνουν δημαγωγικά σόου

Χωρίς φράγματα βάρους στα ορεινά, οι πλημμύρες θα εξακολουθήσουν να μαστίζουν τον κόσμο της υπαίθρου

Περιβάλλον 26 Νοέ 2025, 17:47

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

Μάλι: Ημέρα εθνικού στρατού.

1948: Αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του Μαχάτμα Γκάντι.

1980: Ακρωτηριάζεται το αριστερό πόδι του Τίτο.

1981: Δύο βόμβες σε γραφεία της ΔΕΗ (ΕΛΑ).

1996: Ο Γιασέρ Αραφάτ γίνεται ο πρώτος εκλεγμένος ηγέτης (88,1%) του παλαιστινιακού λαού.

2013: Βομβιστικό χτύπημα στο «The Mall Athens» (Μαρούσι), δύο τραυματίες («Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων»).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είμαστε εδώ για να προασπίζουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών, γι’ αυτό και ζητήσαμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσαρμοστούν στη λογική και να κινηθούν και φέτος στα όρια του πληθωρισμού υγείας. Πιστεύω ότι θα έχουμε θετική ανταπόκριση και οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα είναι όσο και πέρυσι που κινήθηκαν στο 7%. Κάνουμε αυτό που μπορούμε, παρεμβαίνουμε, πιστεύω ότι η ασφαλιστική αγορά έχει πάρει το μήνυμα και προσαρμόζεται.

Tακης Θεοδωρικάκος

(Ζήτημα πρώτο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Υπάρχουν, βέβαια, μεσαία στρώματα και ένα κομμάτι της εργατικής τάξης που -δυστυχώς- γεμίζει τα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών πληρώνοντας ιδιωτική ασφάλιση υγείας, υποκύπτοντας στην πίεση που ασκεί η εξαθλίωση και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ομως, και αυτούς να τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι εφιάλτης τους είναι τα ενοίκια, το σούπερ μάρκετ και η θέρμανση. Την ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορείς να την κόψεις, άμα στριμωχτείς, όμως το ενοίκιο πρέπει να το πληρώσεις και το σούπερ μάρκετ δεν μπορείς να το κόψεις, άμα θέλεις να μην λιμοκτονήσεις και να μην βρομίσεις. Ζήτημα δεύτερο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι μια αύξηση 7%, όσο και πέρυσι, είναι μια… δίκαιη αύξηση για τα ασφάλιστρα ιδιωτικής υγείας! Πόσο αυξήθηκαν οι μισθοί; Με το μισό απ’ αυτό το ποσοστό στην καλύτερη περίπτωση. Οι συντάξεις με το ένα τρίτο αυτού του ποσοστού. Δεν πρέπει, όμως, να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, μας λέει ο… μέγας οικονομολόγος, πρώην επικοινωνιολόγος-γκαλοπατζής. Οπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου του υπουργείου που διευθύνει, ο Θεοδωρικάκος «υπογράμμισε ότι τα τελευταία επτά χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε από το 18% στο 8%, επισημαίνοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει “500.000 επιπλέον μισθοί που μπαίνουν στα ελληνικά νοικοκυριά” και αποτελεί τη σημαντικότερη κοινωνική πολιτική»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    17Ν
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Εφετείο 17Ν
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Όροι χρήσης
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Σκάνδαλο Oικοπάρκων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo