Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως
  • Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»
  • Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής
  • Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη
  • Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα
  • Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Καραμπινάτες οι ποινικές ευθύνες για το δάσος της Ουρανούπολης
Περιβάλλον

Σκάνδαλο Βατοπεδίου

Καραμπινάτες οι ποινικές ευθύνες για το δάσος της Ουρανούπολης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Σεπ 2008, 00:00

Σε προηγούμενο φύλλο έχουμε αναφερθεί στα κατορθώματα της Στ. Μαντέλη, του Χρ. Μπότσιου και του Κ. Σκιαδά σε σχέση με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Οι δύο κύριοι και η κυρία έχουν ένα χοντρό πρόβλημα με τη μεταβίβαση του δάσους των 8.800 στρεμμάτων στη Μονή Βατοπεδίου, γιατί δεν έχουν το νομικό έρεισμα γι’ αυτή τη μεταβίβαση. Εκ των υστέρων προσπάθησαν να καλύψουν αυτή την καραμπινάτη παρανομία κάνοντας οι Στ. Μαντέλη και Χρ. Μπότσιος νομικά σάλτα-τερατουργήματα, τα οποία υιοθέτησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κ. Σκιαδάς. Κατά τη γνώμη εγκύρων νομικών κύκλων, η Στ. Μαντέλη και ο Χρ. Μπότσιος πρώτα απ’ όλα όφειλαν, δεδομένου ότι και οι δύο είναι νομικοί και δεν παρέλειπαν να το τονίζουν στους συνομιλητές τους, όταν αυτοί εξέφραζαν την γνώμη τους πάνω σε νομικά ζητήματα, να εξετάσουν εάν πραγματικά μπο-  ρούν να αποχαρακτηρίσουν το δάσος της Ουρανούπολης από δάσος σε δασική έκταση και μετά να γίνει η διαδικασία μεταβίβασης. Ομως κάτι τέτοιο δε μπορούν να το κάνουν στηριζόμενοι με σοβαρότητα στο έδαφος της νομικής επιστήμης και της νομιμότητας.

 Εμείς δεν είμαστε νομικοί, αλλά για δεκάδες χρόνια έχουμε μια πολύ σοβαρή σχέση με τη νομική επιστήμη. Κάναμε την απλή σκέψη και κίνηση να πάμε να δούμε ποια ήταν η ισχύουσα δασική νομοθεσία το 1934, που η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων Χαλκιδικής (ΕΑΧ) χαρακτήρισε το δάσος της Ουρανούπολης «δάσος χθαμαλό» και όχι δασική έκταση. Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαμε να καταλάβουμε αυτό το χαρακτηρισμό και ταυτόχρονα να κρίνουμε εάν είναι σύννομος ή όχι με την ισχύουσα νομοθεσία. Ο χαρακτηρισμός «δάσος χθαμαλό» διακρίνει το συγκεκριμένο δάσος από ένα άλλο με τον τρόπο που διακρίνουμε τον κοντό από τον ψηλό άνθρωπο. Γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε ποιος ήταν ο ορισμός του δάσους το 1934, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, που ήταν ο νόμος 4173/1929. Ο ορισμός του δάσους και των δασικών εκτάσεων ορίζεται στο άρθρο 45 αυτού του νόμου, που αναφέρει: «Δάσος είναι πάσα έκτασις εδάφους εν όλω ή εν μέρει υπό αγρίων ξυλωδών φυτών οιωνδήποτε διαστάσεων και ηλικίας καλυπτομένη και δυναμένη, δασικώς εκμεταλλευομένη, να παράγη δασικά προϊόντα κατονομαζόμενα ειδικώτερον εν τω πίνακι διατιμήσεως των δασικών προϊόντων». Η δασική έκταση ορίζεται ως εξής: «Δασικαί εκτάσεις είναι αι εκτάσεις αι καλυπτόμενοι υπό αραιάς και πενιχράς δασικής βλαστήσεως, συνισταμένης κυρίως εκ δένδρων ή θάμνων της ζώνης των αειθαλών πλατυφύλλων και μη δυνάμεναι να εκμευταλλευθώσι δασικώς ειμή μόνον κτηνοτροφικώς και επομένως ως δασικαί βοσκαί χαρακτηριζόμενοι».

Εάν διαβάσουμε και τους δύο αυτούς ορισμούς του νόμου, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η ΕΑΧ όφειλε να χαρακτηρίσει την έκταση των 12.285 στρεμμάτων ως δάσος και όχι ως δασική έκταση. Οσον αφορά δε τον ιδιαίτερο χαρακτηρισμό ως χθαμαλό, αυτός οφείλεται αποκλειστικά στο ύψος των δέντρων. Αυτό δεν εισάγεται από τον νομοθέτη του 1929 στον ορισμό του δάσους. Αντίθετα, τονίζεται ότι εκείνο που τον απασχολούσε ήταν εάν η έκταση καλύπτεται από άγρια ξυλώδη φυτά οιωνδήποτε διαστάσεων.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι η Στ. Μαντέλη και ο Χρ. Μπότσιος (και στη συνέχεια το Ε’ τμήμα του ΝΣΚ) συνειδητά αγνόησαν την ισχύουσα νομοθεσία του 1934, δηλαδή το νόμο 4173/1929, προκειμένου να βαφτίσουν αυθαίρετα το κρέας ψάρι (κατά το συνήθειο των… αγίων πατέρων του Ορους) και να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων την παράνομη ενέργεια των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή να μεταβιβάσουν, εκτός των άλλων, και το δάσος της Ουρανούπολης στη Μονή Βατοπεδίου, χωρίς να έχουν κανένα νομικό έρεισμα. Δεύτερο, διαστρέβλωσαν το νόμο 3147/2003 σύμφωνα με τον οποίο οι πράξεις χαρακτηρισμού των Επιτροπών Απαλλοτριώσεων και των Επιτροπών Οριστικών Διανομών είναι οριστικές και δεν επιδέχονται αλλαγές από κανένα όργανο. Το βασικότερο σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι αγνόησαν ότι όφειλαν να σταθούν στην ισχύουσα νομοθεσία του 1934 προκειμένου να δουν ποιός ήταν τότε ο ορισμός του δάσους και έτσι να «καταλάβουν» γιατί η ΕΑΧ το χαρακτήρισε δάσος και όχι δασική έκταση. Είναι, λοιπόν, φανερές οι ποινικές ευθύνες της Στ. Μαντέλη και του Χρ. Μπότσιου, πέρα από τις πρωτογενείς υπουργικές ευθύνες, πολιτικές και ποινικές.

Κλείνουμε με δυό λόγια για την απόφαση 3822/25-1-2005 του Ε. Μπασιάκου και την ΚΥΑ 16651/26-7-2006 των Ε. Μπασιάκου και Π.  Δούκα, με τις οποίες δόθηκε εντολή στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου να γίνουν οι μεταβιβάσεις των ακινήτων-φιλέτων στη Μονή Βατοπεδίου. Οι αποφάσεις αυτές είναι, εκτός των άλλων, παράνομες –και μπορούν άμεσα να καταργηθούν, τόσο αυτές όσο και τα αποτελέσματα που δημιούργησαν– γιατί δεν τηρήθηκε το Διοικητικό Δίκαιο κατά την έκδοσή τους. Συγκεκριμένα, για να είναι και τυπικά νόμιμη μια υπουργική απόφαση, πρέπει: Να υπάρχει ενημερωτικό σημείωμα και σχέδιο ΥΑ  ή ΚΥΑ από την αρμόδια Διεύθυνση, που θα υπογράφεται από εισηγητή, τμηματάρχη, διευθυντή και γενικό διευθυντή. Μετά ακολουθούν οι υπογραφές της πολιτικής ηγεσίας: γενικού γραμματέα, υφυπουργού και υπουργού. Οι αποφάσεις αυτές, όμως, βγήκαν από το γραφείο του υπουργού, κάτι που αναγράφεται στην αριστερή πλευρά της πρώτης σελίδας των δύο αποφάσεων. Ο Ε.Μπασιάκος ακολούθησε αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν εύρισκε υπάλληλους να συνεργήσουν σ’ αυτή την παρανομία, ενώ ήταν και συνήθης αυτή η πρακτική στην έκδοση των υπουργικών αποφάσεων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σκάνδαλο Βατοπεδίου

ΙΒΑΝ ΒΙΡΙΠΑΓΙΕΦ – Ευφορία
Επόμενο άρθρο

Σκάνδαλο Βατοπεδίου

Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτοί

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

Βιετνάμ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1945).

Θιβέτ: Ημέρα δημοκρατίας.

1943: Οι Γερμανοί εκτελούν 246 γυναικόπαιδα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

1944: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου με τη συμμετοχή ΕΑΜ και ΚΚΕ.

1945: Λήξη β’ παγκόσμιου πολέμου.

1970: Αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια (ΠΑΜ – «Οργάνωση Αρης») με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην αμερικανική πρεσβεία. Νεκροί οι εκτελεστές της Κώστας Τσικουρής και Μαρία-Ελενα Αντσελόνι. Επικήρυξη (100.000 δρχ.) του φοιτητή Κ. Κωτσάκη ως συναυτουργού.

1996: Υπογράφεται εκεχειρία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους αντάρτες στις Φιλιππίνες, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος που διήρκεσε 24 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    17Ν
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Εφετείο 17Ν
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Όροι χρήσης
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Σκάνδαλο Βατοπεδίου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo