Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Αυγούστου
  • Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;
  • Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!
  • Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ
  • Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο
  • Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Δασικοί χάρτες της πλάκας
Περιβάλλον

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

Δασικοί χάρτες της πλάκας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Οκτ 2007, 00:00

Δασικούς χάρτες της πλάκας, για να εξυπηρετηθεί η πολιτική μαζικού αποχαρακτηρισμού δασών και δασικών εκτάσεων κατασκευάζει η Κτηματολόγιο ΑΕ, με εντολή του Γ. Σουφλιά. Στο θέμα έχουμε αναφερθεί αναλυτικά και επανερχόμαστε με νέα στοιχεία.

Για την κατάρτιση των δασικών χαρτών απαιτείται, εκτός των άλλων, η ύπαρξη ορθοφωτογραφιών και ορθοφωτοχαρτών του 1945 ή του 1960 (αν οι αεροφωτογραφίες του 1945 δεν είναι καλές για κάποιες περιοχές, προκειμένου να βγουν απ’ αυτές οι ορθοφωτογραφίες). Απαιτείται η ύπαρξη ορθοφωτοχαρτών, γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαραχτεί η οριογραμμή των δασών και των δασικών εκτάσεων. Και μάλιστα πρόσφατων ορθοφωτοχαρτών (που κι αυτοί δεν υπάρχουν και πρέπει να φτιαχτούν), πάνω στους οποίους θα χαραχτεί η οριογραμμή των δασών και δασικών εκτάσεων. Στη συνέχεια, θα γίνει σύγκριση ανάμεσα στις δύο οριογραμμές και έτσι θα κριθεί ποια από τα καμένα δάση και δασικές εκτάσεις, μολονότι κηρύχτηκαν αναδασωτέα, στη συνέχεια καταπατήθηκαν και οικοδομήθηκαν. Για την κατάρτιση των ορθοφωτοχαρτών απαιτείται σοβαρή δουλειά, κάτι που απεχθάνονται ο Γ. Σουφλιάς και η Κτηματολόγιο ΑΕ.

Πρόσφατα αποκαλύψαμε ότι η Κτηματολόγιο ΑΕ, με εντολές Σουφλιά, αποφάσισε να φτιάξει δασικούς χάρτες. Το ότι η εταιρία τούτη την περίοδο δεν τολμά να το δηλώσει ανοιχτά και ισχυρίζεται ότι δήθεν κάνει οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων. Επανερχόμαστε  στη δράση  της Κτηματολόγιο ΑΕ, γιατί στην ιστοσελίδα της ανέβασε πρόσφατα την προκήρυξη νέου διαγωνισμού «Για την παραγωγή ιστορικών ορθοφωτοχαρτών Α/Φ 1945». Με την προκήρυξη αυτή επιβεβαιώνεται απόλυτα η εκτίμησή μας ότι η Κτηματολόγιο ΑΕ θα καταρτίσει δασικούς  χάρτες της πλάκας, βάσει των οποίων θα εξαιρεθούν εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων από την προστασία για να παραδοθούν βορά σε παλιούς και νέους καταπατητές, στο όνομα της ανάπτυξης.

Στις Τεχνικές Προδιαγραφές αυτής της προκήρυξης της Κτηματολόγιο ΑΕ (άρθρο 1), περιγράφεται ο σκοπός της: «Οι παρούσες Τεχνικές Προδιαγραφές αφορούν στις εργασίες για τη δημιουργία του απαραίτητου ιστορικού χαρτογραφικού υλικού, όπως αυτό χρησιμοποιηθεί για την οριοθέτηση των δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων της χώρας, στο πλαίσιο του έργου της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ για την οριοθέτηση δασών και δασικών εκτάσεων». Ομολογούν οι ιθύνοντες της εταιρίας, με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών από την προκήρυξη των έξι διαγωνισμών για το έργο της οριοθέτησης των δασών και των δασικών εκτάσεων (Μάης 2007), ότι δεν διαθέτουν το απαραίτητο ιστορικό χαρτογραφικό υλικό (δηλαδή τους ορθοφωτοχάρτες του 1945). Και τι κάνουν; Προκήρυξαν διαγωνισμό στις 12 Σεπτέμβρη, προκειμένου να δημιουργήσει η ανάδοχος εταιρία τους ορθοφωτοχάρτες του 1945. Πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για τη δημιουργία αυτών των ορθοφωτοχαρτών; Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι εταιρίες που θα πάρουν μέρος σ’ αυτό το διαγωνισμό έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν τους φακέλους μέχρι τις 5 Νοέμβρη. Στη συνέχεια, θα περάσουν άλλοι δύο μήνες από την ημέρα που θα ανοιχτούν οι προσφορές και θα υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο. Ετσι, θα κυλήσει όλο το 2007. Προσθέστε άλλους 12 μήνες και φτάνουμε στα τέλη του 2008, οπότε υποχρεούται ο ανάδοχος να παραδώσει τους ορθοφωτοχάρτες του 1945.

Η Κτηματολόγιο ΑΕ,  λοιπόν, εάν όλα κυλήσουν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα είναι σε θέση να παραδώσει τους ορθοφωτοχάρτες στους ανάδοχους των 6 διαγωνισμών  στις αρχές του 2009. Η πλάκα όμως είναι, ότι οι ανάδοχοι της οριοθέτησης των δασών και δασικών εκτάσων είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τη μελέτη μέχρι το τέλος του 2008!

Τι αποκαλύπτεται απ’ όσα αναφέραμε μέχρι τώρα; Οτι οι ιθύνοντες της Κτηματολόγιο ΑΕ δεν δίνουν δεκάρα για την καταγραφή των δασών και δασικών εκτάσεων του 1945, γι’ αυτό και πρώτα προκήρυξαν τους 6 διαγτωνισμούς για το έργο της οριοθέτησης και μετά από τέσσερις μήνες «θυμήθηκαν» ότι χρειάζονται και ορθοφωτοχάρτες του 1945 και προκήρυξαν διαγωνισμό για την κατάρτισή τους. Το επιστημονικά λογικό θα ήταν πρώτα να δημιουργηθούν οι ορθοφωτοχάρτες του 1945 και οι πρόσφατοι και μετά να γίνει η οριοθέτηση. Αυτοί, όμως, θέλουν να κάνουν μια πρόχειρη και χοντρική καταγραφή της πρόσφατης κατάστασης των δασών και δασικών εκτάσεων. Μια καταγραφή που θα εξαιρεί –τουλάχιστον- τα καμένα δάση και δασικές εκτάσεις που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέα. Εάν όμως προϋπήρχαν οι ορθοφωτοχάρτες του 1945, οι ανάδοχοι θα ήταν υποχρεωμένοι να συγκρίνουν την παλιά με τη νέα κατάσταση των δασών και δασικών εκτάσεων και έτσι δε θα μπορούσαν να εξαιρέσουν τα καμένα, ακόμη και με τη χοντροκομμένη δουλειά που θα κάνουν.

Οι ιθύνοντες της Κτηματολόγιο ΑΕ δεν προχώρησαν στη «διαγραφή» του 1945 μόνοι τους. Κινήθηκαν στο πλαίσιο που χάραξε ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος αγανακτεί με εκείνους που επιμένουν στις αεροφωτογραφίες του 1945 και του 1960 προκειμένου να γίνει με τους δασικούς χάρτες η πραγματική καταγραφή των δασών και δασικών εκτάσεων.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη με τους ορθοφωτοχάρτες της πρόσφατης περιόδου. Και αυτοί δεν υπάρχουν και ο χρόνος που όρισε η Κτηματολόγιο ΑΕ για την οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων δεν αρκεί ούτε για τη δημιουργία αυτών των ορθοφωτοχαρτών. Ενώ όμως δεν υπάρχουν και οι πρόσφατοι ορθοφωτοχάρτες, κατά περίεργο τρόπο η Κτηματολόγιο ΑΕ δεν προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία τους, όπως έκανε (για τα μάτια) με τους ορθοφωτοχάρτες του 1945.

Κατά την άποψή μας, πρέπει εδώ και τώρα να ακυρωθούν οι έξι διαγωνισμοί για την οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων. Δεν θα κουραστούμε να θυμίζουμε στους σκεπτόμενους και ταξικά δρώντες  δασολόγους τη στοιχειώδη υποχρέωσή τους να δημιουργήσουν κίνημα αντίστασης για να ακυρωθούν εδώ και τώρα αυτοί οι διαγωνισμοί, για να σταματήσει το ΣτΕ τα παιχνιδάκια του με τις απανωτές αναβολές της συζήτησης για την αντισυνταγματικότητα του δασοκτόνου νόμου 3208/2007 και να τον κηρύξει αντισυνταγματικό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

Δέσμευση για αντιλαϊκή συνέπεια
Επόμενο άρθρο

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

Πόθοι

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
Διεθνή

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

6 Αυγ 2026, 18:18
Πολιτισμός

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

6 Αυγ 2026, 14:48
Διεθνή

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

6 Αυγ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

Ακτή Ελεφαντοστού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1964: Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει επί τριήμερο πόλεις και χωριά της Κύπρου, εκατοντάδες νεκροί.

1974: Παραιτείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο «Watergate».

1974: Απολύονται οι παράνομα διορισθέντες καθηγητές ανωτάτων σχολών και επανέρχονται οι παυθέντες.

1998: Μπαράζ εκρήξεων εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Νταρ ες Σαλάμ και το Ναϊρόμπι, 224 νεκροί και τουλάχιστον 4.500 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    17Ν
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    ΕΛΑ
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Επικοινωνία
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Όροι χρήσης
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Επικοινωνία
  • Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η Κτηματολόγιο ΑΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo