Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
  • Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη
  • ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!
  • «Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Γιατί κρύβεται ο σκανδαλώδης σύμβουλος της Τ. Μπιρμπίλη;
Περιβάλλον

Γιατί κρύβεται ο σκανδαλώδης σύμβουλος της Τ. Μπιρμπίλη;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Δεκ 2009, 00:00

Η σκηνή την περασμένη Τρίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου διεξαγόταν ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ (σχετικά γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο) ήταν πραγματικά κωμικοτραγική. Στο πάνελ ο άτυπος (πλην παντοδύναμος) σύμβουλος της υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, Νικόλαος Χλύκας, ως συντονιστής, ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου και άλλοι. Ο δήμαρχος λέει πολλά και διάφορα και καταλήγει απευθυνόμενος στον Χλύκα: «Και επειδή ξέρω ότι είστε πολύ κοντά στην κυρία υπουργό, να της τα πείτε». Τσουρουφλισμένος ο Χλύκας, σπεύδει να πάρει το μικρόφωνο για να πει: «Διευκρινίζω δήμαρχε ότι δεν είμαι κοντά, γιατί υπάρχουν και κακόβουλοι εδώ, μετέχω είτε ως εκπρόσωπος του θεσμού που εκπροσωπώ (σ.σ. ώπα, έγινε και θεσμός ένας σύνδεσμος εργολάβων-μελετητών) είτε ως μελετητής των καμένων, που έτυχε να κάνω τη μελέτη η οποία μου ανατέθηκε τον Απρίλη του 2009»!

Οι «κακόβουλοι», φυσικά, είμαστε εμείς, που αποκαλύψαμε τη σκανδαλώδη δραστηριοποίηση του Ν. Χλύκα παρά τη υπουργώ. Που αποκαλύψαμε τη συμμετοχή του σε συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων, μολονότι είναι ένας εργολάβος του δημοσίου, που έχει μια ανώνυμη εταιρία και παίρνει δουλειές απ’ αυτό το ίδιο υπουργείο. Που αποκαλύψαμε, τέλος, ότι ο απρόσεχτος Χλύκας άφησε το ηλεκτρονικό του ίχνος στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου και ακόμα και σήμερα ο καθένας μπορεί να δει ότι υπήρξε ο συντάκτης της εισηγητικής έκθεσης του δασοκτόνου νομοσχέδιου Μπιρμπίλη. Με ποια από τις… θεσμικές του ιδιότητες συνέγραψε την εισηγητική έκθεση ενός νομοσχέδιου (και το ίδιο το νομοσχέδιο, φυσικά);

Εχει κανένα λόγο να κρύβεται ο κ. Χλύκας; Γιατί κάποια από τα «παιδιά του» πανηγυρίζουν κιόλας για την τοποθέτησή του και βρίζουν σκαιά την «Κόντρα» στις διαδικτυακές τους επαφές. Ο κ. Αλέκος Χωνάς, για παράδειγμα, σ’ ένα μνημείο πολιτικής αγραμματοσύνης και αμοραλισμού, ανέλαβε να υπερασπιστεί τον κ. Χλύκα, κατηγορώντας μας για «“αριστερό” κανιβαλισμό». Διότι ο Χλύκας δεν είναι καπιταλιστής, αλλά μελετητής! (Προφανώς, μελετητές-καπιταλιστές δεν υπάρχουν, ενώ μια ανώνυμη εταιρία με τέτοιο τζίρο δεν είναι παρά… περίπτερο σε ορεινό χωριό). Μας λέει, μάλιστα, ο «συσπειρωσάς» στα φοιτητικά του χρόνια Χωνάς, ότι είμαστε «βαλτοί από μεγαλοδασολόγο ανταγωνιστή του Χλύκα»! Μπαααα; Δε μας λέει και τ’ όνομα, να το μάθουμε κι εμείς;

Ενας άλλος, ονόματι Σ. Σεκλιζιώτης, έκαψε χωρίς να το καταλάβει τον Χλύκα, γράφοντας κυνικά ότι «η καθ’ όλα αξιοπρεπής κ. Μπιρμπίλη αυτή τη στιγμή έχει δίπλα της έναν έμπειρο Γεωτεχνικό από τη δική μας παράγκα (!!!), που μερικοί (πολιτικά κυρίως κολλημένοι) θα ήθελαν η καταραμένη να μην τον είχε τον καταραμένο… Για μένα πολύ καλά κάνει, είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος γεωτεχνικός που λειτουργεί σαν σύμβουλος Υπουργού και προέρχεται από τον ιδιωτικό “καπιταλιστικό” τομέα???». Ρε Σεκλιζιώτη, πριν γράψουμε κάτι ρωτάμε πρώτα. Ησουν στην ημερίδα, άκουσες τον Χλύκα να διαψεύδει ότι είναι «πολύ κοντά στην υπουργό», πώς θα τα μαζέψεις τώρα; Γιατί, ξέρεις, scripta manent. Ιδιαί-τερα στο Ιντερνετ.

Η «έκπληξη», όμως, είναι ο πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ Νίκος Μπόκαρης, που γράφει, πιστεύοντας προφανώς ότι δεν θα τα μαθαίναμε, τα εξής: ««Συμφωνώ απολύτως. Ο αριστερός κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Οι λόγοι που γίνεται όλο αυτό το “μακελειό” ποιοι είναι όμως; Διότι αν το ζήτημα είναι οι προσωπικοί ανταγωνισμοί και χρησιμοποιείται αυτή η αριστερίστικη φρασεολογία περί εργολάβων κλπ. για να φορτιστεί η κατάσταση σε βάρος προσώπων (ανεξάρτητα αν σήμερα είναι ο Νίκος ο Χλύκας) τότε το θέμα αποκτά άλλη διάσταση και νομίζω ότι μας αφορά όλους».
Τα περί «προσωπικών ανταγωνισμών» θα τα κάνει γαργάρα ο Πασόκος συνδικαλιστής, γι’ αυτό και τα προσπερνάμε. Ξέρει πολύ καλά την ιστορία αυτής της εφημερίδας. Ξέρει πόσο έχουμε υπερασπιστεί τα δάση και τους έντιμους δασολόγους και με τι συμφέροντα έχουμε συγκρουστεί μέχρι τώρα. Συμφέροντα πολύ πιο ισχυρά από τον Χλύκα. Προσπερνάμε επίσης το χαρακτηρισμό «αριστερίστικη φρασεολογία» για τη χρήση της λέξης εργολάβος. Ας μας πει ο Μπόκαρης τι είναι ο καπιταλιστής Χλύκας εκτός από εργολάβος-μελετητής του δημοσίου (και όχι μόνο). Την παρέμβασή του την κατανοούμε, γιατί από τότε που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ άλλαξε άρδην και η δική του στάση. Γλείφει τη Μπιρμπίλη, παρόπλισε την ΠΕΔΔΥ αντιμετωπίζοντάς την σαν προσωπικό του μαγαζί και παίρνει μέρος σε συσκέψεις με τον Χλύκα, γιατί του τον έχει επιβάλλει η Μπιρμπίλη. Αν αυτό ονομάζεται ηθική δασολόγου δημόσιου υπάλληλου μπορεί εύκολα να το καταλάβει ο καθένας.

Και για να μη νομίζει ότι μας ξεφεύ-γει τίποτα, ας μας απαντήσει ο Ν. Μπόκαρης γιατί απάντησε ψέματα σε ερώτηση δασολόγου στην ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ, ότι στη σύσκεψη που έγινε στις 26 Νοέμβρη, με αντικείμενο τη δασοπυροπροστασία, με συμμετοχή των Χρυσοχοΐδη, Βούγια, Μπιρμπίλη και Μωραΐτη, πήραν μέρος μόνο ο ίδιος και ο Γ. Αμοργιανιώτης; Γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να κρύψει την παρουσία και σ’ αυτή τη σύσκεψη του Ν. Χλύκα, που ουσιαστικά λειτουργεί σαν υφυπουργός με αρμοδιότητα τα δάση;

Στα μέσα της εβδομάδας έγινε πολύς θόρυβος, όταν έγινε γνωστό ότι ο νέος πρόεδρος της «Κτηματολόγιο ΑΕ» Α. Αρβανίτης είναι κουμπάρος του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, ενώ η σύζυγός του ήταν μέτοχος της εταιρίας «Χωροτεχνική ΑΕ» που διεκδικεί έργα κτηματογράφησης. Μπιρμπίλη και Πεταλωτής έσπευσαν να καλύψουν τον Μανιάτη, δηλώνοντας ότι δεν ήξερε τίποτα για το διορισμό του κουμπάρου του (!!!), ενώ η Μπιρμπίλη δήλωσε ότι η σύζυγος του Αρβανίτη «πριν από την τοποθέτηση του κ. Αρβανίτη στη θέση του προέδρου της “Κτηματολόγιο” απέσυρε τις μετοχές της από την εταιρία, αποδέσμευσε το πτυχίο της από τη συγκεκριμένη εταιρία και παραιτήθηκε από το ΔΣ».

Ούτε μικρά παιδιά  δεν μπορούν να πειστούν από τέτοιες γελοίες δικαιολογίες (πέρα από τους τύπους υπάρχει πάντα η ουσία), όμως εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε τον πρόεδρο της ΠΕΔΔΥ: Η Μπιρμπίλη αναγνώρισε ότι θα υπήρχε πρόβλημα αν η γυναίκα του Αρβανίτη ήταν μέλος εταιρίας που παίρνει δουλειές από το δημόσιο. Εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα να συνεργάζεσαι σε υπηρεσιακό επίπεδο μ’ έναν καπιταλιστή που παίρνει δουλειές από το δημόσιο στο συγκεκριμένο τομέα; Εδώ υπάρχουν προβλήματα ποινικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά, εσύ δε βλέπεις τίποτα; Στο διαδίκτυο επιβεβαίωσες το ρεπορτάζ μας για το ρόλο του Χλύκα στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Δημόσια γιατί δεν τολμάς να το κάνεις και να υποστηρίξεις ότι αυτό είναι σωστό; Μήπως τα νήματα της διαπλοκής είναι πιο πολλά απ’ όσα ξέρουμε;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Hopenhagen»: Διάσκεψη για το κλίμα ή εμπόριο ελπίδας; (1)
Επόμενο άρθρο ΣΙΝΕΜΑ: ΤΖΙΛΟ ΠΟΝΤΕΚΟΡΒΟ – Η μάχη του Αλγερίου

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo