Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη
  • Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης
  • Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών
  • Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Γενική μούγκα για τα Μητροπολιτικά Πάρκα
Περιβάλλον

Κοινοβουλευτική Επιτροπή

Γενική μούγκα για τα Μητροπολιτικά Πάρκα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Ιούν 2014, 00:00

Είναι δυνατόν ένα νομοσχέδιο 82 άρθρων, που καθορίζει τα Ρυθμιστικά Σχέδια των δυο μεγαλύτερων αστικών συγκροτημάτων της χώρας (Αθήνας και Θεσσαλονίκης), ενώ περιλαμβάνει και σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ ενός μεγαλοκαπιταλιστή (120 σελίδες είναι μόνο η εισηγητική έκθεση για τις υπέρ Μελισσανίδη ρυθμίσεις), να συζητιέται κατ’ άρθρον στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή (Παραγωγής και Εμπορίου) σε μια συνεδρίαση τριών ωρών; Και όμως είναι! Μιλάμε για τον ορισμό της «ξεπέτας», όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαβάζοντας τα πρακτικά της περασμένης Τρίτης. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, που καταπίνουν αμάσητα ό,τι τους  σερβίρει η κυβέρνηση, αλλά και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.


Μούγκα

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι κανένας από τους εισηγητές των κομμάτων δεν έκανε αναφορά στη μετατροπή των αλσών σε Μητροπολιτικά Πάρκα, η οποία απεργάζεται την παράδοσή τους στα κάθε είδους καπιταλιστικά συμφέροντα (περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό το θέμα δίνουμε στη σελίδα 9). Θεώρησαν άραγε ασήμαντο ένα ζήτημα μείζο νος σημασίας; Τα άλση έχουν ειδική προστασία ως δάση (απολύτως λογικό, διότι πρόκειται για τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στις πόλεις), η οποία πλέον νοθεύεται, με σκοπό τη βαθμιαία τσιμεντοποίησή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να το βουλώσει πάνω σ’ αυτό το θέμα, διότι σχετίζεται άμεσα με τα σχέδια Μελισσανίδη για την αρπαγή του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Αν άνοιγε αυτό το θέμα, τότε μοιραία η συζήτηση θα πήγαινε στο τρίπτυχο [άμεση παραχώρηση 6 στρεμμάτων άλσους στον Μελισσανίδη – μελλοντική παραχώρηση έως 24 στρεμμάτων στον Μελισσανίδη – αλλαγή του χαρακτήρα του άλσους], γεγονός που θα αποκάλυπτε τον σκανδαλώδη-εγκληματικό χαρακτήρα της συμφωνίας που έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Μελισσανίδη, ύστερα από μυστικές διαπραγματεύσεις ομάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του καπιταλιστικού ομίλου. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως, που καταψηφίζουν τις υπέρ Μελισσανίδη ρυθμίσεις, τι λόγο είχαν να σιωπήσουν για τη μετατροπή των αλσών σε Μητροπολιτικά Πάρκα; Το ηπιότερο που μπορεί να λεχθεί είναι πως αδιαφορούν για την προστασία του περιβάλλοντος και λειτουργούν με όρους κοινοβουλευτικής ρουτίνας.

Δεξιότερα από τη ΔΗΜΑΡ!

Με τη θέση υπέρ του άρθρου 81 του νομοσχεδίου, που κατοχυρώνει τα συμφέροντα Μελισσανίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοτοποθετήθηκε δεξιότερα της ΔΗΜΑΡ σ’ ένα μείζονος σημασίας περιβαλλοντικό ζήτημα.

Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα είπε για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Οσον αφορά την ΑΕΚ και το θέμα της παραχώρησης έξι πρόσθετων στρεμμάτων του άλσους κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, θα ήθελα να πω ότι ο χώρος κατασκευής του γηπέδου είχε παραχωρηθεί από το δημόσιο στην ερασιτεχνική ΑΕΚ το 1934. Ας οικοδομηθεί λοιπόν στα όρια του ιδιόκτητου οικοπέδου με πλήρη σεβασμό των πολεοδομικών και περιβαλλοντικών όρων. Οι προβλέψεις της παραγράφου α του άρθρου 82, ότι επιτρέπεται επίσης κατ' εξαίρεση η παραχώρηση κατά χρήση τμήματος άλσους ή πάρκου στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και η αλλαγή χρήσης τμήματος άλσους ή πάρκου, είναι για εμάς ανεπίτρεπτη και ζητού-με να απαλειφτούν. Η άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και ΠΑΕ, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Οι διατάξεις για αποδοχή δωρεών και χορηγιών από αθλητικά σωματεία ή προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ περιφέρειας και σωματείων με προβλέψεις για την ανάληψη υποχρεώσεων από δημόσιο εις βάρος του ιδιωτικού, μας βρίσκουν αντίθετους. Επομένως, θα συμφωνήσουμε σε αυτό το άρθρο μόνο εάν απαλειφθούν οι δύο αυτές γραμμές, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα και περιθώριο για άλλα πράγματα πέρα από αυτά που θέλουμε να γίνουν για το γήπεδο της ΑΕΚ».

Ο εισηγητής του Περισσού  Σπύρος Χαλβατζής τα μπουρδούκλωσε, καταβάλλοντας προσπάθεια να μη σηκώσει τους τόνους κατά Μελισσανίδη, να μην μιλήσει για σκάνδαλο. Ζήτησε απλά το γήπεδο να είναι κρατικό και όχι ιδιωτικό. Σε ό,τι αφορά το άλσος, ζήτησε «για τα στρέμματα που λέγονται για το άλσος για αθλητικές εγκαταστάσεις να ελαχιστοποιηθούν έως και να εξαφανιστούν»! Δεν παρέλειψε να μιλήσει για κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, «ο οποίος προεκλογικά έβγαινε στα κεραμίδια για το περιβάλλον, τις καταπατήσεις, το άλσος κ.λπ. – κ.λπ. και μετεκλογικά όλα αυτά τα κατάπιε και σήμερα υποστηρίζει την άποψη της συγκυβέρνησης για το άλσος και το γήπεδο», ενώ επί του πρακτέου δήλωσε ότι θα καταψηφίσουν τα άρθρα 81 και 82.

Ψάχνοντας, όμως, κανείς το «Ριζοσπάστη», που είχε εκτενή ρεπορτάζ από τις τρεις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δε θα βρει λέξη για το σκάνδαλο Μελισσανίδη. Δε θα βρει ούτε καν την τοποθέτηση Χαλβατζή! Τυχαίο; Οχι βέβαια. Κάνουν μια τυπική τοποθέτηση στη Βουλή, για να είναι καλυμμένοι, ενώ εξαφανίζουν το θέμα στην προπαγάνδα και τη ζύμωσή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι λέξεις «Μελισσανίδης» και «σκάνδαλο» δεν βγήκαν από τα χείλη του Χαλβατζή.


Ορέγονται όλο το Αλσος

Εχουμε γράψει αρκετές φορές, ότι τα 6 στρέμματα που με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο παραχωρούνται άμεσα στον Μελισσανίδη (άρθρο 81), είναι μόνο το ορεκτικό. Το κυρίως πιάτο θα είναι τα υπόλοιπα 18 στρέμματα (άρθρο 82), ενώ θα ακολουθήσει και επιδόρπιο. Στόχος είναι να μετατραπεί ολόκληρο το άλσος σε περιβάλλοντα χώρο πρασίνου μιας μεγάλης μπίζνας.
Στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου (σελίδα 108) διαβάζουμε:

«Σημειώνουμε, επίσης, ότι στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Α.β.ii) αναφέρεται ότι “Το άλσος του Δήμου εντάσσεται στο σχέδιο ως ζώνη ειδικών χρήσεων και παραμένει άλσος”. Η διατύπωση αυτή διαφέρει μερικώς από το χαρακτηρισμό που αποδίδεται, όπως αναφέρεται πιο πάνω, στο χάρτη. Θεωρούμε ότι υποδηλώνει την πρόθεση του ΓΠΣ το άλσος, διατηρώντας συνολικά τον χαρακτήρα ενός πράσινου χώρου, να διαθέτει ευρύτερο λειτουργικό περιεχόμενο περιλαμβάνοντας (σε ποσοστό που δεν αλλοιώνει το βασικό χαρακτήρα) και άλλες, ειδικές (σ.σ. η υπογράμμιση στο πρωτότυπο), χρήσεις, πέραν του πρασίνου. Αν η πρόθεση ήταν το άλσος να έχει τον κλασικό χαρακτήρα ενός κοινοχρήστου χώρου πρασίνου, δεν θα υπήρχε ο όρος “ειδικές χρήσεις”» (οι εμφάσεις δικές μας).

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται διευκρινίσεις ή αναλύσεις. Μόνοι τους ομολογούν ότι ορέγονται ολόκληρο το άλσος και όχι μόνο τα 24 στρέμματα. Βλέπουν το άλσος ως χώρο πρασίνου που θα περιβάλλει το γήπεδο, το εμπορικό κέντρο και ό,τι άλλο υπάρχει στα (μη δημοσιευμένα ακόμη) σχέδια του Μελισσανίδη.

Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι εύψυχοι της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», που είχαν το θάρρος να καλέσουν σε συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου για το κυοφορούμενο σκάνδαλο, κατάφεραν μέσα σε μια βδομάδα να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει ήδη εσωτερική κρίση, η οποία σκιάζει τους πανηγυρισμούς για την εκλογική του πρωτιά. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Τετάρτη ήταν προγραμματισμένη με άλλη ατζέντα, όμως ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη σκανδαλώδη συμφωνία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μελισσανίδη.

Δεν μας απασχολούν, βέβαια, τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημειώνουμε το ρήγμα που σημειώθηκε στο αρραγές μέτωπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που είχε καταφέρει να δημιουργήσει ο Μελισσανίδης. Γι’ αυτό και έκλεισαν άρον-άρον τη Βουλή, πριν το σκανδαλώδες νομοσχέδιο συζητηθεί σε δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει θερινό αιφνιδιασμό, αφού πρώτα «κατακαθίσουν τα πάθη» εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εύψυχοι που κατάφεραν να προκαλέσουν το ρήγμα, παρά την τρομοκρατία που ασκήθηκε σε βάρος τους, έχουν τώρα νέα καθήκοντα. Πρέπει να ηγηθούν του ευρύτερου λαϊκού μετώπου στην περιοχή, τα πρώτα φύτρα του οποίου ξεπήδησαν ήδη.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κοινοβουλευτική Επιτροπή

Πάλι στο στόχαστρο ο Μπένι
Επόμενο άρθρο

Κοινοβουλευτική Επιτροπή

Ταπί και μπλόφα!

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά του αναλφαβητισμού.

Βραζιλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1822).

1813: Καθιερώνεται η έκφραση «θείος Σαμ» για τις ΗΠΑ από ένα λογοπαίγνιο της εφημερίδας Τρόι Ποστ (US=Uncle Sam).

1929: Ανεργοι καπνεργάτες της Θάσου φτάνουν με επεισοδιακό τρόπο στην Καβάλα και συγκρούονται με τη χωροφυλακή στο λιμάνι μαζί με αλληλέγγυους καπνεργάτες της Καβάλας.

1941: Ιδρύεται το ΕΑΜ.

1942: Επταήμερη απεργία 60.000 εργαζομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ζητούν αύξηση μισθών και σταμάτημα των εκτελέσεων πατριωτών.

1986: Απόπειρα εκτέλεσης του Πινοσέτ από το Πατριωτικό Μέτωπο «Μανουέλ Ροδρίγες» (Χιλή).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    17Ν
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Εφετείο 17Ν
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    ΕΛΑ
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Ποιοι είμαστε
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Επικοινωνία
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Όροι χρήσης
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Ποιοι είμαστε
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Επικοινωνία
  • Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Κοινοβουλευτική Επιτροπή

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo