Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση
  • Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν
  • Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα
  • Tο ανέκδοτο του σπασίκλα
  • Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης
Παιδεία

Εξώσεις εστιακών φοιτητών

Συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Οκτ 2022, 21:03

Στις αρχές του Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο του πακέτου φιλολαϊκών φιλοδωρημάτων, πανηγύριζε ο Μητσοτάκης ότι θα ξεκινήσει η ανέγερση 8.150 θέσεων σε πέντε σύγχρονες φοιτητικές εστίες (ΦΕ) στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής, ενώ αυξάνεται το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ.

Η ανακοίνωση περιελάμβανε και την αναφορά ότι τα έργα θα υλοποιηθούν με ΣΔΙΤ, πράγμα που σημαίνει ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών εστιών και οσονούπω επιβολή ενοικίου στους εστιακούς φοιτητές.

Με ταρατατζούμ επίσης ανακοινώθηκε ότι  η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ενέκρινε την ανέγερση φοιτητικών εστιών στις πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το γεγονός που προβλήθηκε δεόντως από τα παπαγαλάκια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, μέσα σε λίγες μέρες έχασε τη λαμπρότητά του, καθώς με το σόου καταστολής και τρομολαγνείας Θεοδωρικάκου στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, με στόχο την αναθέρμανση της «αναγκαιότητας» εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ήρθαν στο φως οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών σε ξεχαρβαλωμένες και εγκαταλελειμμένες εστίες.

Ολο αυτό το διάστημα, και των πανηγυρισμών και του τρομοσόου, δεν έγινε καμιά αναφορά για το πώς οι ελάχιστοι «τυχεροί» φοιτητές -στο σύνολο αυτών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους-, με τη φτώχεια και την ακρίβεια να μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, εξασφαλίζουν μια πολυπόθητη θέση στις φοιτητικές εστίες.

Δεν έγινε αναφορά στο χάσμα ανάμεσα στις τεράστιες ανάγκες της σπουδάζουσας νεολαίας της εργαζόμενης κοινωνίας και του μικρού αριθμού αυτών που εξασφαλίζουν θέση στις εστίες, στα οικονομικά κριτήρια που αποτελούν προϋπόθεση για τη στέγαση σε ΦΕ, στο οποίο η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων προσέθεσε και το ακαδημαϊκό κριτήριο της «αριστείας», ώστε να στενέψει ακόμη περισσότερο η δεξαμενή αυτών που δικαιούνται μια θέση.

Για να μην πούμε για τον τεράστιο αριθμό αυτών που νοικιάζουν άθλια διαμερίσματα «τρύπες» με τα νοίκια να έχουν φθάσει στο θεό.

Η εξασφάλιση στέγης σε ΦΕ, όμως, δεν σημαίνει και εξασφάλιση ως το τέλος των σπουδών, παρά το γεγονός ότι δεν αλλάζει το κοινωνικοοικονομικό στάτους των δικαιούχων. Μια δουλειά «στο πόδι», την οποία εξαναγκάζονται να κάνουν πολλοί φοιτητές προερχόμενοι από χαμηλά οικονομικά στρώματα για να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν τις ανάγκες ενός μέρους των σπουδών, μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε περιστασιακή ελάχιστη αύξηση του εισοδήματος πάνω από το όριο-προϋπόθεση και επομένως απώλεια θέσης και έξωση από τις φοιτητικές εστίες, ή το ίδιο να συμβεί με την απώλεια της «αριστείας».

Αυτό το τελευταίο έφερε σε απόγνωση εστιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο. Σε συνεχείς κρούσεις τους προς την Πρυτανεία συνάντησαν «τοίχο», ενώ όλοι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι στους οποίους απευθύνθηκαν το έπαιζαν Πόντιοι Πιλάτοι.

Προχώρησαν, λοιπόν, σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας, απαιτώντας λύσεις.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης 

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης, πραγματοποιεί σήμερα κατάληψη της πρυτανείας του ιδρύματος, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στις υποδομές της στέγασης αλλά και του «διαγωνισμού φτώχειας» που έχει διαμορφωθεί γύρω από αυτές. Οι εστίες, ακόμα και σήμερα με τους λιγότερους εισακτέους των τελευταίων χρόνων, αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και το 5% όλων των ενεργών φοιτητών. Επιπρόσθετα το ζήτημα της εύρευσης κατοικίας για τις οικογένειες όλων των συναδέλφων είναι τραγικό. Τις περισσότερες φορές το μέσο νοίκι ξεπερνά τα 350 – 400 ευρώ το μήνα και μάλιστα για ένα δωμάτιο που καλά – καλά δεν χωράμε. Πολλοί πρωτοετείς αλλά και μεγαλύτεροι συνάδελφοι, αποκαρδιωμένοι από τα υπέρογκα κόστη, αναγκάζονται να κάνουν διακοπή σπουδών ώστε να τα βγάλουν πέρα ή δουλεύουν σεζόν, ήλιο με ήλιο, ώστε να έχουν ένα κομπόδεμα για να τα βγάλουν πέρα το χειμώνα.

Μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση αλλά και στα δίκαια αιτήματα των οικότροφων φοιτητών, η πρυτανεία του ιδρύματος «νίπτει τας χείρας» της. Εχοντας δημιουργήσει απαράδεκτα κριτήρια γύρω από την εξέταση του εκάστοτε οικότροφου φοιτητή, έχει φτάσει στο σημείο να κόβει αιτήσεις συναδέλφων για ακαδημαϊκά κριτήρια ή και για κοινωνικά. Υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που πετιόνται έξω από την εστία διότι δεν έχουν περασμένα μαθήματα στο φοιτητολόγιο, ενώ παρακολουθούν κανονικά την σχολή τους και περνάνε μαθήματα στην επαναληπτική εξέταση του Σεπτέμβρη ή ακόμα και περίπτωση συναδέρφισσας που παίρνει αναδρομικό επίδομα η οικογένειά της για λόγους υγείας και κόβεται λόγω της αύξησης που εμφανίζει στο εκκαθαριστικό της!!!

Ουκ ολίγες φορές, ο σύλλογος πραγματοποίησε κινητοποιήσεις, στην πρυτανεία, την αντιπεριφέρεια, τον δήμο. Ολοι τους επικαλούνται την «αναρμοδιότητά» τους ή το ότι δεν υπάρχουν χρήματα ως δικαιολογία για την επικράτηση αυτής της εξευτελιστικής κατάστασης. Εμείς κάνουμε ξεκάθαρο από μεριάς μας, πως δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία που έχει δικαίωμα στις σπουδές και χρειάζεται δωμάτιο στο έλεος των συνθηκών που έχει φτιάξει η κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και η πρυτανεία.

Διεκδικούμε:

  • Κανένας εστιακός που δικαιούται δωμάτιο να μην πεταχτεί έξω από την εστία!
  • 300 ευρώ μηνιαία επιδότηση για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. 
  • Να καταργηθούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και το οικονομικό όριο να ανέλθει στις 30.000 ευρώ.Οι εστίες να δίνονται με οικονομικά-κοινωνικά κριτήρια και όχι ως έπαινος αριστείας.
  • Αξιοποίηση αδιάθετων διαμερισμάτων, υποδομών στην ιδιοκτησία των ΑΕΙ, των δήμων, του ΕΦΚΑ, αλλά και ενοικίαση ξενοδοχείων για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς σπίτι!
  • Κατάργηση των δημοτικών τελών, μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Δωρεάν σίτιση, ίντερνετ για όλους τους φοιτητές. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
  • Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κάλυψη με ευθύνη του κράτους των εξόδων για τη μετακίνηση των φοιτητών προς τον τόπο σπουδών τους.
  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η ανακαίνιση των εστιών. Να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ιδρυμάτων εντός της πόλης των Χανίων, αλλά και αχρησιμοποίητων κτιρίων του Δημοσίου, των δήμων και Περιφερειών για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια.
Εκτύπωση 🖨
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εξώσεις εστιακών φοιτητών

Στη μέγκενη της αμερικανοδουλείας
Επόμενο άρθρο

Εξώσεις εστιακών φοιτητών

Ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από την ηγεσία της ΧΑ

Σχετικά Αρθρα

Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν

Παιδεία 18 Δεκ 2025, 18:16

Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών

Αυτό το χαστούκι έτσουξε πιο πολύ τον Μητσοτάκη

Παιδεία 18 Δεκ 2025, 11:37

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

Εργατικά 17 Δεκ 2025, 10:03

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

Παιδεία 17 Δεκ 2025, 08:12

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

Παιδεία 16 Δεκ 2025, 19:50

Θυμίζουν τα τερτίπια της χούντας των συνταγματαρχών

Μητσοτάκης, Δένδιας, Ζαχαράκη εκδικούνται τη φοιτητική νεολαία

Καταστολή 15 Δεκ 2025, 15:30
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

18 Δεκ 2025, 18:51
Παιδεία

Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν

18 Δεκ 2025, 18:16
Πολιτική

Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

18 Δεκ 2025, 15:28
Οικονομία

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

18 Δεκ 2025, 15:15
Κόντρες

Tο ανέκδοτο του σπασίκλα

18 Δεκ 2025, 12:01
Παιδεία

Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών

Αυτό το χαστούκι έτσουξε πιο πολύ τον Μητσοτάκη

18 Δεκ 2025, 11:37
Πολιτική

Μπελέρι γιοκ…

18 Δεκ 2025, 09:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

18 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

17 Δεκ 2025, 21:07
Διεθνή

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

17 Δεκ 2025, 20:18
Κόντρες

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

17 Δεκ 2025, 19:19
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

17 Δεκ 2025, 12:56
Εργατικά

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

17 Δεκ 2025, 10:03
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

17 Δεκ 2025, 09:40
Παιδεία

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

17 Δεκ 2025, 08:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Δεκέμβρη

17 Δεκ 2025, 00:01
Η παπάρα

Αλλοι στήνουν κόμματα κι άλλος ονειρεύεται πρωθυπουργία

16 Δεκ 2025, 20:41
Παιδεία

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

16 Δεκ 2025, 19:50
Διεθνή

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

16 Δεκ 2025, 18:43
Κόντρες

Σανός για σιωνιστικά ζώα

16 Δεκ 2025, 14:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

Ημέρα μετανάστη.

Νίγηρας: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

1924: Καθιερώνεται το οκτάωρο (48ωρο εβδομαδιαίως) στην Ελλάδα.

1943: Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια Μαγνησίας.

1954: Γενική απεργία και αιματηρές διαδηλώσεις στην Κύπρο, 35 τραυματίες, 37 συλλήψεις.

1969: Καταργείται η θανατική ποινή στη Βρετανία.

1994: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (πρώην Κομμουνιστικό) κερδίζει τις εκλογές.

2000: Επίθεση των αρχών ασφαλείας στις φυλακές της Τουρκίας, 31 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    17Ν
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Εφετείο 17Ν
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    ΕΛΑ
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Ποιοι είμαστε
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Επικοινωνία
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Όροι χρήσης
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Ποιοι είμαστε
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Επικοινωνία
  • Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Εξώσεις εστιακών φοιτητών

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo