Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Απρίλη
  • Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση
  • Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών
  • Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς
  • Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς
  • Σαν σήμερα 21 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Υφαρπαγή συναίνεσης
Παιδεία

Υφαρπαγή συναίνεσης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Ιαν 2005, 00:00

 Τι είναι εκείνο που οδηγεί την κυβέρνηση «να επιχειρεί έστω και εκτός ορίων του προγράμματός της, να βρει μέσω της διαβούλευσης και της δημοκρατικής αυτής διαδικασίας κοινό τόπο στα θέματα της εκπαίδευσης», όπως δήλωσε η Μ. Γιαννάκου;

Όχι βέβαια η δημοκρατική ευαισθησία, ούτε η αγωνία εξεύρεσης κοινού τόπου στα θέματα της εκπαίδευσης με τους βασικούς εκ των συνομιλητών της στον «κοινωνικό διάλογο» (κόμματα, συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, εκπρόσωποι του ΣΕΒ και επαγγελματικών ενώσεων, επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής κ.λπ.).
Και όσον αφορά στη δημοκρατική ευαισθησία, αρκεί να θυμηθούμε την άρνηση εφαρμογής όλων των προεκλογικών υπεσχημένων, την ταχύτατη εναλλαγή των πρασινογάλαζων στελεχών, αλλά και την πολύ πρόσφατη «εθνική αναφορά», που έστειλε η κυβέρνηση στις 14 Ιανουαρίου, μόλις μια βδομάδα πριν το διάλογο, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σχετικά με την πορεία ενσωμάτωσης των αρχών της Μπολόνια. Στο κείμενο αυτό, η κυβέρνηση αναφέρεται στο νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ, περιγράφοντας όλες τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της αξιολόγησης, ενώ σημειώνει ότι είναι βασισμένο -το νομοθετικό πλαίσιο- στον εθνικό διάλογο, προσανατολισμένο σε κοινώς αποδεκτές αρχές και ότι βρίσκεται ήδη στη βουλή! Δηλαδή η κυβέρνηση, έμπλεος δημοκρατικής ευαισθησίας, πριν ακόμη η αξιολόγηση των ΑΕΙ (μείζον και πρώτο θέμα του διαλόγου) τεθεί στο διάλογο, αποφάσισε κιόλας γι’ αυτή και ενημέρωσε τις Βρυξέλλες μια βδομάδα πριν.
Οσον αφορά δε τον κοινό τόπο με τους συνομιλητές της είναι ήδη γεγονός. Οι στρατηγικοί στόχοι των επιχειρούμενων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία είναι ομόφωνα αποδεκτοί. Είναι η πλήρης υποταγή της εκπαίδευσης στις ανάγκες και τους νόμους της αγοράς, είναι ο μετασχηματισμός της από κοινωνικό αγαθό σε προϊόν που αγοράζεται, με ευθύνη των ίδιων των μετεχόντων σ’ αυτήν (μαθητές, φοιτητές), από μια αγορά την οποία το κράτος, σε ρόλο μάνατζερ, απλώς πιστοποιεί και ελέγχει, είναι η «παραγωγή» μισομορφωμένων, μισοειδικευμένων ανθρώπων, εύκολων θυμάτων του κεφάλαιου (απασχολήσιμοι), είναι το ευέλικτο σχολείο, είναι η αποδέσμευση του κράτους από την υποχρέωσή του να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της εκπαίδευσης, είναι η αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες και μέσω αυτής η χειραγώγηση-πειθάρχηση, η βαθμολόγηση και η κατηγοριοποίηση, είναι η άλωση των εργασιακών κατακτήσεων και η καθιέρωση εργασιακών σχέσεων-λάστιχο, είναι η ιδιωτικοποίηση, είναι η συμφωνία και υποταγή στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες.
Διαφωνίες στις λεπτομέρειες ασφαλώς και υπάρχουν. Oπως υπάρχει για κάποιους και η ανάγκη στρογγυλέματος ακραίων εκφάνσεων μια τέτοιας πολιτικής ή ακόμη και η απαλοιφή μέτρων που θίγουν ίδια συμφέροντα επαγγελματικών κλάδων.
Και μπορεί σε κάποια φάση, για λόγους ταχτικής, αυτά τα επιμέρους να οδηγήσουν κάποιον «κοινωνικό συνομιλητή» να τα σπάσει με την κυβέρνηση και ν’ αποχωρήσει απ’ το «διάλογο». Oμως σε καμιά περίπτωση αυτός δε θα εμποδίσει το δρόμο που ακολουθεί σταθερά η εξουσία στη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής. Δε θα σηκώσει τείχη, δε θ’ ανοίξει το θέμα μες στην κοινωνία, δε θα προσπαθήσει να φτιάξει κίνημα (πχ εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες).
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ξέρει ποιον να πρωτοξεχωρίσει κανείς, παρακολουθώντας τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να συναγωνίζονται σε αντιδραστικές κορώνες στη βουλή. Να αποθεώνουν την αγορά, να θεωρούν δεδομένη την άμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων έναντι της ΕΕ (Μπολόνια), να χαρακτηρίζουν «αστείο δίλημμα» το διαχωρισμό των πανεπιστημίων σε κρατικά και ιδιωτικά, να φορτώνουν την ανεργία στους ίδιους τους εργαζόμενους, που δε φρόντισαν ν’ αποκτήσουν τα κατάλληλα μορφωτικά εφόδια, να προτείνουν την αντικατάσταση της χρηματοδότησης της Παιδείας από «βοήθειες» και «δάνεια», να στοχεύουν στην αποκέντρωση της εκπαίδευσης που θα σηματοδοτήσει την πλήρη αποδόμησή της, να ονειρεύονται το πέρασμα «από το κράτος παραγωγό της παιδείας σ’ ένα κράτος που να αγοράζει παιδεία από μια αγορά την οποία πρέπει να πιστοποιεί και ελέγχει».
Είναι χαρακτηριστικές οι κατά καιρούς παρεμβάσεις του ΣΕΒ για τα επιχειρηματικά πανεπιστήμια και την πλήρη υποταγή της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις, η διαλυτική ταχτική των υποταγμένων εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, που σε θέσεις-κλειδιά (αξιολόγηση, εξετάσεις κ.λπ) συμφωνούν με τις κυβερνητικές επιλογές, τα αλισβερίσια πανεπιστημιακών με το κράτος και τις επιχειρήσεις (προγράμματα, έρευνα, τοποθέτηση σε πόστα του κρατικού μηχανισμού), κ.λπ.
Συνεπώς η κυβέρνηση σε τούτο το πανηγύρι του «διαλόγου» που έστησε δεν έχει να φοβάται τίποτε απ’ τους «κοινωνικούς συνομιλητές» της.
Μόνο γελοίες φάνταζαν οι κορώνες της Μαρούλας, του Παπανδρέου, του Αλαβάνου και λοιπών στην προχθεσινή φιέστα του Ζαππείου. Ειδικά ο Παπανδρέου εξόργιζε, παριστάνοντας τον τιμητή μιας πολιτικής που σταθερά συνεχίζει τώρα ο Καραμανλής. Εξόργιζε με την απωλεσθείσα μνήμη του, με την αμετροέπειά του.
Η κυβέρνηση, σ’ αυτή τη φάση, κατανοώντας την ανάγκη της αντιπολιτευτικής (;) στάσης των εταίρων της, έκανε έναν ταχτικό ελιγμό. Δέχθηκε να συναποφασίσει την ατζέντα των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και όρισε την επόμενη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ για τις 16 Φεβρουαρίου.
Επανερχόμενοι στο ερώτημα, με το οποίο ξεκινήσαμε τούτο το σημείωμα, μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί το «διάλογο» για να νομιμοποιήσει τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά της σχέδια, να συγκαλύψει τις ευθύνες της, να τις αποποιηθεί και να τις μεταφέρει στους ώμους ενός ευρύτερου σώματος και τελικά να καταστήσει συνένοχο -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- την εργαζόμενη κοινωνία, η οποία έχει την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχει στο διάλογο μέσω των εκλεγμένων εκπροσώπων της και των διαφόρων δομών του συστήματος, στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις.
Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτά που επιφορτίσθηκε να προωθήσει είναι τόσο σκληρά και απεχθή που θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων μόλις το κοινωνικό σώμα αντιληφθεί τις συνέπειές τους.
Γι’ αυτό και θέλει το «διάλογο», γι’ αυτό και ο Καραμανλής θα παίξει πρωτίστως με «πιασάρικα» θέματα όπως πχ η κατάργηση των εξετάσεων στο Λύκειο (και όχι γενικά των εξετάσεων) ή η καθιέρωση 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης (χωρίς βέβαια μέτρα για το χτύπημα της σχολικής διαρροής και τη στήριξη μιας ελκυστικής για τα παιδιά μορφωτικής διαδικασίας).
Ο κλήρος συνεπώς πέφτει στις ζωντανές δυνάμεις του κινήματος να ορθώσουν έναν ουσιαστικό αντίλογο στους δρόμους.
Γιούλα Γκεσούλη
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΩς πότε;
Επόμενο άρθρο ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΑΙΟΙ (μέρος δεύτερο)

Σχετικά Αρθρα

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

Εργατικά 21 Απρ 2026, 18:27

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

Εργατικά 17 Απρ 2026, 07:49

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

Παιδεία 7 Απρ 2026, 18:30

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

Παιδεία 5 Απρ 2026, 19:15

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 5 Απρ 2026, 13:35
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

Ημέρα της Γης.

Βραζιλία: Ημέρα ανακάλυψης (1500).

1870: Γεννιέται ο Λένιν.

1969: Μαγνητόφωνο του ΠΑΜ τοποθετημένο στο προαύλιο του Πολυτεχνείου μεταδίδει επί ώρα απαγορευμένα αντιστασιακά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

1979: Βόμβα στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθήνας και σε φασιστικό βιβλιοπωλείο στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο συνταγματάρχη συνεργάτη της χούντας στην Καλαμάτα.

1986: Αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών υπό τον Μάκη Βορίδη στη Νομική Αθήνας, εννιά τραυματίες.

1997: Αστυνομική επέμβαση τερματίζει την ομηρία 71 ατόμων που κρατούνταν αιχμάλωτοι στο σπίτι του ιάπωνα πρεσβευτή στη Λίμα (Περού) από δεκατέσσερις αντάρτες Τουπάκ Αμάρου. Κατά την επιχείρηση ένας όμηρος πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, δυο κομάντο τραυματίζονται και σκοτώνονται και οι δεκατέσσερις επαναστάτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo