Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…
  • H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη
  • Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ
  • Σαν σήμερα 23 Απρίλη
  • Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους
  • Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Να μην τους περάσει
Παιδεία

Αδιαλλαξίας συνέχεια

Να μην τους περάσει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Οκτ 2006, 00:00
Επικοινωνιακό τρικ ήταν η νέα συνάντηση της υπουργού Παιδείας (Τρίτη, 17 Οκτώβρη) με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.
 
Πανικόβλητη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση απ’ το δυναμισμό της απεργίας, με το αυξανόμενο κύμα των μαθητικών καταλήψεων και τα σημάδια ανάκαμψης του φοιτητικού κινήματος να την πλαγιοκοπούν, επικρινόμενη συνεχώς (και από δικούς της ανθρώπους) για τους εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς της Μαριέττας Γιαννάκου για εκπαιδευτικούς και μαθητές, χρειαζόταν άμεσα μια πυροσβεστική κίνηση.
 
Μια κίνηση που θα «αποκαθιστούσε» το τραυματισμένο αποκρουστικό της πρόσωπο και που λογάριαζε ότι ίσως λειτουργούσε θετικά για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων.
 
Ομως δυστυχώς προσήλθε στο τραπέζι του διαλόγου-οπερέτα δίχως «δώρα» για τους «ιθαγενείς», που διαδήλωναν εκείνη την ώρα, ξυλιασμένοι απ’ το κρύο κάτω απ’ το υπουργείο Παιδείας. Ούτε καν «καθρεφτάκια» για να τους ξεγελάσει.
Με χαμόγελα έσφαξε τούτη τη φορά τους εκπαιδευτικούς η Μαριέττα. Που για να συγκρατηθεί και να μην της ξεφύγει πάλι
κάποιος υβριστικός χαρακτηρισμός είχε γραμμένη από πριν τη δήλωση-φιρμάνι: Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Αρκεστείτε στα ψίχουλα των 105 ευρώ σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις από το 2007 και στο εξής. Οσο για τα θεσμικά αιτήματα αναμείνατε. Παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες. Ολα τα μελετάμε, αλλά τα εξετάζουμε υπό το πρίσμα των αναγκών και δυνατοτήτων της οικονομίας.
 
Για τίποτε δε δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας. Για το βασικό αίτημα της αύξησης των δαπανών για την Παιδεία, η Μαριέττα Γιαννάκου, παρέπεμψε στα εοκικά κονδύλια του Δ΄ ΚΠΣ και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να τις κάνουν επ’ αυτού προτάσεις και να υποβάλλουν προγράμματα απορρόφησης, επιχειρώντας έτσι να τους καταστήσει συνυπεύθυνους στην άλωση του δημόσιου δωρεάν σχολείου. Γιατί είναι γνωστό ότι τα αφεντικά της ΕΕ ανοίγουν τα ταμεία μόνο εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις που κινούνται στην κατεύθυνση που έχει χαράξει διεθνώς τα κεφάλαιο για την Παιδεία, δηλαδή την αποδέσμευση της χρηματοδότησής της από το κράτος, την πλήρη μετατροπή της μόρφωσης σε εμπόρευμα, την ένταση της πειθάρχησης, της κατηγοριοποίησης και της υποταγής για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 
Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει τα πράγματα στην κατεύθυνση της συνολικής αναμόρφωσης του σχολείου με νέα «καινοτόμα προγράμματα». Μέσα στην αντίληψή της αυτή συγκαταλέγεται και η δήλωση για «έρευνα» και στα Δημοτικά κατ’ αναλογία αυτής που γίνεται στα Πανεπιστήμια. Ολοι αντιλαμβανόμαστε το πεδίον δόξης λαμπρόν που ανοίγεται για τους κάθε λογής «χορηγούς» που εισβάλλουν ήδη στα σχολεία μέσω του «καινοτόμου προγράμματος της ευέλικτης ζώνης».
 
Ρητή δέσμευση δεν υπήρξε ούτε και στο αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, ούτε καν για το ένα έτος υποχρεωτικής εφαρμογής της. Είναι λοιπόν ψευδές αυτό που ισχυρίζεται τώρα, εκ των υστέρων, το υπουργείο Παιδείας. Αλλωστε από «δεσμεύσεις» έχουμε πια χορτάσει. «Δέσμευση» αποτελούσε προεκλογικά για τη ΝΔ και η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ ως το τέλος της τετραετίας και είδαμε τ’ αποτελέσματα. Είδαμε τις δαπάνες να βαίνουν μειούμενες από έτος σε έτος, ενώ και φέτος κατέβηκαν περίπου στο 3%.
 
 Η υπουργός Παιδείας ψεύδεται και όσον αφορά στη μείωση των μαθητών ανά τμήμα (1/25 από 1/30), προσπαθώντας να παραμυθιάσει την «κοινή γνώμη».
 
Η ρύθμιση αυτή τεντώνεται κάθε φορά σα λάστιχο και κριτήρια γι’ αυτό αποτελούν η ζήτηση από τους μαθητές (π.χ. στα Νηπιαγωγεία), η επάρκεια των κτιριακών εγκαταστάσεων και ο αριθμός των διαθέσιμων εκπαιδευτικών. Τα δυο τελευταία, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι είδος εν ανεπαρκεία και έτσι φθάνουμε αισίως, σύμφωνα με τις οδηγίες της υπουργικής εγκυκλίου, στο 1/28 (εκπαιδευτικοί ανά μαθητές).
 
Εξαπάτηση και μπέρδεμα της εργαζόμενης κοινωνίας επιχειρείται να γίνει και με τη δήλωση ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και μέσα πάλι από τα ευρωπαϊκά προγράμματα «θα αντιμετωπιστεί θετικά από το επόμενο έτος και η αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των ωρομισθίων εκπαιδευτικών» (σήμερα 7 ευρώ την ώρα), όταν αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η συνολική κατάργηση της ωρομισθίας.
 
Είναι φανερό, έπειτα απ’ όλα αυτά, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιαλλαξία της, ποντάροντας πια μόνο στο σταμάτημα της απεργίας λόγω της οικονομικής αιμορραγίας των εκπαιδευτικών και στη λιποψυχία τους. Τρέμει σαν ο διάολος το λιβάνι πως μια ενδεχόμενη υποχώρησή της θα προκαλέσει ντόμινο κινητοποιήσεων σ’ όλη την εργαζόμενη κοινωνία που θα ξεσηκωθεί διεκδικώντας τα δίκια της.
 
Και μόνο γι’ αυτό αξίζει οι εκπαιδευτικοί να κρατήσουν, αξίζει να συμπαραταχθούν (και όχι συμπαρασταθούν) μαζί τους όλοι οι εργαζόμενοι.
 
Δεν άντεξε για πολύ με το μειλίχιο ύφος η Γιαννάκου (είναι φανερό ότι τη χαλάει). Ετσι, διάλεξε τη φιέστα της ΓΣΕΕ για να εξαπολύσει ένα ακόμη υβρεολόγιο κατά των απεργών δασκάλων, κατηγορώντας τους ως υποκινούμενους. Δήλωσε συγκεκριμένα:«Η δημόσια διαβούλευση έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη και δεν επιτρέπεται σε πάσης φύσεως τρίτους παράγοντες -όλοι αντιλαμβάνεστε τι εννοώ- να παρεμβαίνουν όταν βρίσκεται σε εξέλιξη». Αργά το βράδυ και αφού στο μεταξύ είχε γίνει ο σχετικός θόρυβος στα κανάλια, από το Μαξίμου τη διέταξαν να τα μαζέψει και αυτή έβαλε συνεργάτες της να δηλώσουν ότι «η υπουργός δεν αναφερόταν στο θέμα της Παιδείας». Ομως, η δήλωσή της είχε καταγραφεί και εκείνο το «όλοι αντιλαμβάνεστε τι εννοώ» δεν άφησε καμιά αμφιβολία.
 
Οταν ένας μπάτσος «ζορίζεται» και θέλει να κατουρήσει, δεν ψάχνει το πλησιέστερο καφενείο αλλά το πλησιέστερο Δημοτικό Σχολείο. Πάει, «ανακουφίζεται» και επί τη ευκαιρία ζητάει από τη διευθύντρια κατάλογο με τους δασκάλους που απεργούν! Οι πάντες, βέβαια, κατάλαβαν ότι ο μπάτσος του Α.Τ. Ελληνικού, που πήγε σε σχολείο της περιοχής ζητώντας κατάλογο με τους απεργούς, εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Και όμως, η ΓΑΔΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι ο μπάτσος πήγε εκεί για να κατουρήσει, επειδή γνώριζε την κυλικειάρχισσα (η οποία διέψευσε ότι είχε συζήτηση μαζί του). Τίνος πρωτοβουλία ήταν η επίσκεψη του μπάτσου στο σχολείο; Του τοπικού διοικητή προφανώς. Το γεγονός, όμως, δείχνει ένα γενικότερο κλίμα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αδιαλλαξίας συνέχεια

Και οι πρώτες φοιτητικές καταλήψεις
Επόμενο άρθρο

Αδιαλλαξίας συνέχεια

Μόνο μπροστά με περισσότερη δύναμη

Σχετικά Αρθρα

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

Εργατικά 22 Απρ 2026, 12:04

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

Εργατικά 21 Απρ 2026, 18:27

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

Εργατικά 17 Απρ 2026, 07:49

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

Παιδεία 7 Απρ 2026, 18:30

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

Παιδεία 5 Απρ 2026, 19:15
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

Ημέρα βιβλίου.

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα αγγλικής γλώσσας.

Τουρκία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1920), ημέρα του παιδιού.

Γερμανία: Ημέρα μπύρας.

Αγγλία, Ισπανία: Εθνική γιορτή.

1971: Ενα εκατομμύριο Αμερικανοί διαδηλώνουν ζητώντας να τελειώσει “ο βρώμικος πόλεμος” στο Βιετνάμ.

1972: Δύο βόμβες σε Πειραιά και Γλυφάδα.

1998: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

2010: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    17Ν
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Εφετείο 17Ν
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    ΕΛΑ
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Ποιοι είμαστε
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Επικοινωνία
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Όροι χρήσης
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Ποιοι είμαστε
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Επικοινωνία
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo