Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Να μην τους περάσει
Παιδεία

Αδιαλλαξίας συνέχεια

Να μην τους περάσει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Οκτ 2006, 00:00
Επικοινωνιακό τρικ ήταν η νέα συνάντηση της υπουργού Παιδείας (Τρίτη, 17 Οκτώβρη) με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.
 
Πανικόβλητη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση απ’ το δυναμισμό της απεργίας, με το αυξανόμενο κύμα των μαθητικών καταλήψεων και τα σημάδια ανάκαμψης του φοιτητικού κινήματος να την πλαγιοκοπούν, επικρινόμενη συνεχώς (και από δικούς της ανθρώπους) για τους εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς της Μαριέττας Γιαννάκου για εκπαιδευτικούς και μαθητές, χρειαζόταν άμεσα μια πυροσβεστική κίνηση.
 
Μια κίνηση που θα «αποκαθιστούσε» το τραυματισμένο αποκρουστικό της πρόσωπο και που λογάριαζε ότι ίσως λειτουργούσε θετικά για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων.
 
Ομως δυστυχώς προσήλθε στο τραπέζι του διαλόγου-οπερέτα δίχως «δώρα» για τους «ιθαγενείς», που διαδήλωναν εκείνη την ώρα, ξυλιασμένοι απ’ το κρύο κάτω απ’ το υπουργείο Παιδείας. Ούτε καν «καθρεφτάκια» για να τους ξεγελάσει.
Με χαμόγελα έσφαξε τούτη τη φορά τους εκπαιδευτικούς η Μαριέττα. Που για να συγκρατηθεί και να μην της ξεφύγει πάλι
κάποιος υβριστικός χαρακτηρισμός είχε γραμμένη από πριν τη δήλωση-φιρμάνι: Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Αρκεστείτε στα ψίχουλα των 105 ευρώ σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις από το 2007 και στο εξής. Οσο για τα θεσμικά αιτήματα αναμείνατε. Παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες. Ολα τα μελετάμε, αλλά τα εξετάζουμε υπό το πρίσμα των αναγκών και δυνατοτήτων της οικονομίας.
 
Για τίποτε δε δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας. Για το βασικό αίτημα της αύξησης των δαπανών για την Παιδεία, η Μαριέττα Γιαννάκου, παρέπεμψε στα εοκικά κονδύλια του Δ΄ ΚΠΣ και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να τις κάνουν επ’ αυτού προτάσεις και να υποβάλλουν προγράμματα απορρόφησης, επιχειρώντας έτσι να τους καταστήσει συνυπεύθυνους στην άλωση του δημόσιου δωρεάν σχολείου. Γιατί είναι γνωστό ότι τα αφεντικά της ΕΕ ανοίγουν τα ταμεία μόνο εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις που κινούνται στην κατεύθυνση που έχει χαράξει διεθνώς τα κεφάλαιο για την Παιδεία, δηλαδή την αποδέσμευση της χρηματοδότησής της από το κράτος, την πλήρη μετατροπή της μόρφωσης σε εμπόρευμα, την ένταση της πειθάρχησης, της κατηγοριοποίησης και της υποταγής για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 
Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει τα πράγματα στην κατεύθυνση της συνολικής αναμόρφωσης του σχολείου με νέα «καινοτόμα προγράμματα». Μέσα στην αντίληψή της αυτή συγκαταλέγεται και η δήλωση για «έρευνα» και στα Δημοτικά κατ’ αναλογία αυτής που γίνεται στα Πανεπιστήμια. Ολοι αντιλαμβανόμαστε το πεδίον δόξης λαμπρόν που ανοίγεται για τους κάθε λογής «χορηγούς» που εισβάλλουν ήδη στα σχολεία μέσω του «καινοτόμου προγράμματος της ευέλικτης ζώνης».
 
Ρητή δέσμευση δεν υπήρξε ούτε και στο αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, ούτε καν για το ένα έτος υποχρεωτικής εφαρμογής της. Είναι λοιπόν ψευδές αυτό που ισχυρίζεται τώρα, εκ των υστέρων, το υπουργείο Παιδείας. Αλλωστε από «δεσμεύσεις» έχουμε πια χορτάσει. «Δέσμευση» αποτελούσε προεκλογικά για τη ΝΔ και η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ ως το τέλος της τετραετίας και είδαμε τ’ αποτελέσματα. Είδαμε τις δαπάνες να βαίνουν μειούμενες από έτος σε έτος, ενώ και φέτος κατέβηκαν περίπου στο 3%.
 
 Η υπουργός Παιδείας ψεύδεται και όσον αφορά στη μείωση των μαθητών ανά τμήμα (1/25 από 1/30), προσπαθώντας να παραμυθιάσει την «κοινή γνώμη».
 
Η ρύθμιση αυτή τεντώνεται κάθε φορά σα λάστιχο και κριτήρια γι’ αυτό αποτελούν η ζήτηση από τους μαθητές (π.χ. στα Νηπιαγωγεία), η επάρκεια των κτιριακών εγκαταστάσεων και ο αριθμός των διαθέσιμων εκπαιδευτικών. Τα δυο τελευταία, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι είδος εν ανεπαρκεία και έτσι φθάνουμε αισίως, σύμφωνα με τις οδηγίες της υπουργικής εγκυκλίου, στο 1/28 (εκπαιδευτικοί ανά μαθητές).
 
Εξαπάτηση και μπέρδεμα της εργαζόμενης κοινωνίας επιχειρείται να γίνει και με τη δήλωση ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και μέσα πάλι από τα ευρωπαϊκά προγράμματα «θα αντιμετωπιστεί θετικά από το επόμενο έτος και η αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των ωρομισθίων εκπαιδευτικών» (σήμερα 7 ευρώ την ώρα), όταν αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η συνολική κατάργηση της ωρομισθίας.
 
Είναι φανερό, έπειτα απ’ όλα αυτά, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιαλλαξία της, ποντάροντας πια μόνο στο σταμάτημα της απεργίας λόγω της οικονομικής αιμορραγίας των εκπαιδευτικών και στη λιποψυχία τους. Τρέμει σαν ο διάολος το λιβάνι πως μια ενδεχόμενη υποχώρησή της θα προκαλέσει ντόμινο κινητοποιήσεων σ’ όλη την εργαζόμενη κοινωνία που θα ξεσηκωθεί διεκδικώντας τα δίκια της.
 
Και μόνο γι’ αυτό αξίζει οι εκπαιδευτικοί να κρατήσουν, αξίζει να συμπαραταχθούν (και όχι συμπαρασταθούν) μαζί τους όλοι οι εργαζόμενοι.
 
Δεν άντεξε για πολύ με το μειλίχιο ύφος η Γιαννάκου (είναι φανερό ότι τη χαλάει). Ετσι, διάλεξε τη φιέστα της ΓΣΕΕ για να εξαπολύσει ένα ακόμη υβρεολόγιο κατά των απεργών δασκάλων, κατηγορώντας τους ως υποκινούμενους. Δήλωσε συγκεκριμένα:«Η δημόσια διαβούλευση έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη και δεν επιτρέπεται σε πάσης φύσεως τρίτους παράγοντες -όλοι αντιλαμβάνεστε τι εννοώ- να παρεμβαίνουν όταν βρίσκεται σε εξέλιξη». Αργά το βράδυ και αφού στο μεταξύ είχε γίνει ο σχετικός θόρυβος στα κανάλια, από το Μαξίμου τη διέταξαν να τα μαζέψει και αυτή έβαλε συνεργάτες της να δηλώσουν ότι «η υπουργός δεν αναφερόταν στο θέμα της Παιδείας». Ομως, η δήλωσή της είχε καταγραφεί και εκείνο το «όλοι αντιλαμβάνεστε τι εννοώ» δεν άφησε καμιά αμφιβολία.
 
Οταν ένας μπάτσος «ζορίζεται» και θέλει να κατουρήσει, δεν ψάχνει το πλησιέστερο καφενείο αλλά το πλησιέστερο Δημοτικό Σχολείο. Πάει, «ανακουφίζεται» και επί τη ευκαιρία ζητάει από τη διευθύντρια κατάλογο με τους δασκάλους που απεργούν! Οι πάντες, βέβαια, κατάλαβαν ότι ο μπάτσος του Α.Τ. Ελληνικού, που πήγε σε σχολείο της περιοχής ζητώντας κατάλογο με τους απεργούς, εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Και όμως, η ΓΑΔΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι ο μπάτσος πήγε εκεί για να κατουρήσει, επειδή γνώριζε την κυλικειάρχισσα (η οποία διέψευσε ότι είχε συζήτηση μαζί του). Τίνος πρωτοβουλία ήταν η επίσκεψη του μπάτσου στο σχολείο; Του τοπικού διοικητή προφανώς. Το γεγονός, όμως, δείχνει ένα γενικότερο κλίμα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αδιαλλαξίας συνέχεια

Και οι πρώτες φοιτητικές καταλήψεις
Επόμενο άρθρο

Αδιαλλαξίας συνέχεια

Μόνο μπροστά με περισσότερη δύναμη

Σχετικά Αρθρα

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

Παιδεία 22 Ιούλ 2026, 20:06

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

Παιδεία 22 Ιούλ 2026, 13:08

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Παιδεία 22 Ιούλ 2026, 11:50

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

Παιδεία 21 Ιούλ 2026, 17:33

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

Παιδεία 15 Ιούλ 2026, 13:26

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

Παιδεία 15 Ιούλ 2026, 13:14
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικανική Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    17Ν
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Εφετείο 17Ν
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    ΕΛΑ
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αδιαλλαξίας συνέχεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Ποιοι είμαστε
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Επικοινωνία
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Όροι χρήσης
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Ποιοι είμαστε
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Επικοινωνία
  • Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Αδιαλλαξίας συνέχεια

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo