Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πότε ξανάγινε κάτι τέτοιο; Ακάλυπτοι μαχητές με Καλάσνικοφ να κυνηγούν τανκ που το βάζει στα πόδια!
  • Ακόμα πιο φασιστικό το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων 
  • Mπράβο στους ηθοποιούς που σήκωσαν την παλαιστινιακή σημαία στο Ηρώδειο
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 21 Ιούνη
  • Mπουκιά βουτηγμένη στο αίμα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Πλιάτσικο ιμπεριαλιστών
Οικονομία

Πλιάτσικο ιμπεριαλιστών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιούλ 2016, 00:00

«Η απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντάσσεται στο σχέδιο διεθνούς επέκτασης των ιταλικών σιδηροδρόμων. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία και τη μακρά εμπειρία της Ferrovie dello Stato Italiane, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο Ρενάτο Ματσοντσίνι, διευθύνων σύμβουλος των Σιδηροδρόμων του Ιταλικού Κράτους. Μια κρατική ιταλική εταιρία έρχεται να αγοράσει μια κρατική ελληνική εταιρία, στο πλαίσιο της διεθνούς επέκτασής της, όπως δηλώνει ο αρχιμάνατζέρ της.

Πριν δούμε σε τι συνίσταται η διεθνής επέκταση της FSI, ας ασχοληθούμε λίγο με τη διαδικασία εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έμεινε στο τέλος μόνο η FSI. Γιατί αποσύρθηκαν οι άλλοι διεκδικητές, μεταξύ των οποίων φερόταν να είναι και μια ρωσική κρατική εταιρία; Ηταν ασύμφορο το τίμημα ή είναι ασύμφορη η ίδια η επένδυση; Αν απαντήσουμε καταφατικά, τότε σημαίνει ότι οι Ιταλοί πιάστηκαν κορόιδα. Κι επειδή ένα κρατικό μονοπώλιο επιπέδου FSI δεν μπορεί να πιαστεί κορόιδο από το ψωριάρικο ελληνικό κράτος, η απάντηση στην οποία πρέπει να καταλήξουμε αποτελεί δάνειο από ένα παλιό ρεμπέτικο τραγούδι: «τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε».

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της μοιρασιάς της λείας εξαρτημένων χωρών ανάμεσα στα μονοπώλια ιμπεριαλιστικών χωρών. Αντίθετα, αποτελούν τον κανόνα. Για παράδειγμα, αν δει κανείς τις επενδύσεις ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων και τις πωλήσεις επίσης ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 30-40 χρόνια, θα διαπιστώσει μια «αρμονική» μοιρασιά ανάμεσα σε γερμανικά και γαλλικά μονοπώλια. Εχουν πάρει μερίδιο ακόμα και στις πωλήσεις όπλων, τομέα που νέμονται κυρίως οι Αμερικανοί. Οι Γερμανοί πούλησαν άρματα μάχης (και όχι μόνο), οι Γάλλοι πούλησαν πολεμικά αεροσκάφη (και όχι μόνο). Στον τομέα των υποδομών οι Γερμανοί πήραν το καινούργιο αεροδρόμιο της Αθήνας («Χόχτιφ»), οι Γάλλοι πήραν τη γέφυρα Ρίου-Αντίριου και τμήματα των αυτοκινητόδρομων («Βινσί»). Μάλλον ήταν καιρός να πάρουν και οι Ιταλοί κάτι.

Το παρασκήνιο αυτής της μοιρασιάς δε θα το μάθουμε, βέβαια, όμως πέρα από την απόσυρση όλων των άλλων διεκδικητών, ώστε να μείνει μόνη της η κρατική ιταλική εταιρία, πρέπει να σημειώσουμε και τη βιασύνη του ΤΑΙΠΕΔ να δεχτεί το τίμημα των 45 εκατ. ευρώ. Συνήθως, όταν σε κάποιον διαγωνισμό μένει ένας μόνο ανταγωνιστής, ή ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος ή ο πωλητής (το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το μέγαρο Μαξίμου) δηλώνει ότι θα ξεκινήσει ένα γύρο διαπραγμάτευσης, με στόχο να ανεβάσει το τίμημα. Εν προκειμένω, το ΤΑΙΠΕΔ έκρινε ικανοποιητική την προσφορά των 45 εκατ. ευρώ που έκανε η FSI. Για να καταλάβουμε πόσο «ικανοποιητικό» είναι αυτό το τίμημα, θυμίζουμε πως όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ (όχι μέσω κάποιου μέλους της φράξιας των Λαφαζανικών, αλλά μέσω του «σοβαρού» Γιώργου Σταθάκη) κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων ότι ετοιμάζεται να ξεπουλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 300 εκατ. ευρώ, τίμημα που χαρακτήριζε «προκλητικά χαμηλό»!  Πώς θα έπρεπε να χαρακτηριστεί το ξεπούλημα σε τίμημα εφτά φορές χαμηλότερο από εκείνο το «προκλητικά χαμηλό»; Μάλλον δεν υπάρχει η κατάλληλη λέξη στην ελληνική γλώσσα.

Τι είναι εκείνο που έκανε τους Ιταλούς να επεκταθούν στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο; Δεν είναι ασφαλώς η ελληνική αγορά ούτε οι προοπτικές της. Ακόμα και με ένα τόσο εξευτελιστικό τίμημα ένα μονοπώλιο δεν έρχεται να εμπλακεί σε κάτι που δεν αξίζει τον κόπο. Οι πάντες γνωρίζουν πως αν δεν είχε πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco κι αν δεν είχε βγει σε δημοπρασία ξεπουλήματος και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κανένας μονοπωλιακός όμιλος δε θα ενδιαφερόταν για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Η Κομισιόν, εκπροσωπώντας το συνασπισμένο μονοπωλιακό κεφάλαιο των ευρωπαϊκών χωρών, έδωσε την άδεια να γίνει το λιμάνι του Πειραιά βάση του εμπόριου με την Κίνα. Δεν επέτρεψε όμως στους κινέζους ιμπεριαλιστές να δημιουργήσουν έναν ανεξέλεγκτο μηχανισμό, που να περιλαμβάνει ενδεχομένως και τμήμα της παραγωγής, ώστε να μπορούν να «σπρώχνουν» στην ευρωπαϊκή αγορά προϊόντα με την ένδειξη «made in EU» (ένδειξη που θα αποκτούσαν στην Ελλάδα). Ακόμα και η διαμετακόμιση μέσω σιδηροδρόμου έμεινε υπό ευρωπαϊκό έλεγχο, δε δόθηκε στους Κινέζους που δίχως άλλο θα την ήθελαν.

Και γιατί, ενόψει αυτής της προοπτικής, το ελληνικό κράτος δεν κράτησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Τα 45 εκατ. ευρώ που θα πάρει είναι τίμημα της πλάκας, για να πει κανείς ότι βρέθηκε στην ανάγκη και πουλάει. Η απάντηση είναι απλή: στο πλαίσιο των Μνημονίων, οι ιμπεριαλιστές δανειστές βαθαίνουν τον αποικισμό της χώρας. Κάνουν πλιάτσικο σε ό,τι μπορεί να τους αποφέρει κέρδος, χωρίς να κάνουν οι ίδιες μεγάλες επενδύσεις και να ρισκάρουν κεφάλαια. Οι Γερμανοί πήραν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για να κάνουν μπίζνες με τον τουρισμό, τη μόνη ανθούσα ελληνική «βιομηχανία». Δεκάρα δε θα βγει από τα ταμεία της Fraport, καθώς ό,τι χρειαστεί να επενδύσουν θα το δανειστούν από ελληνικές τράπεζες. Αντίστοιχα, οι Ιταλοί παίρνουν την εταιρία εκμετάλλευσης των σιδηροδρόμων με το εξευτελιστικό τίμημα των 45 εκατ. ευρώ, ενώ τις επενδύσεις στις υποδομές (διπλή γραμμή, ηλεκτροκίνηση κτλ.) θα τις αναλάβει το ελληνικό κράτος μέσω του ΟΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠοια αυτονομία;
Επόμενο άρθρο Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτόπτης μάρτυρας, φίλος του Π. Φύσσα, ξεκαθαρίζει τα πράγματα

Σχετικά Αρθρα

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

Οικονομία 6 Ιούν 2025, 06:30

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

Οικονομία 15 Μάι 2025, 21:11

Προκλητική απάντηση υπουργείου Οικονομικών: Οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί οικογενειών ΑΜΕΑ θα προχωρήσουν

Οικονομία 6 Μάι 2025, 21:31

Το «μεγάλο σορτάρισμα» με το οποίο ο Τραμπ και οι κολλητοί του «μάδησαν τα κορόιδα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρωταγωνιστής μεγάλου χρηματιστηριακού «κόλπου»

Οικονομία 11 Απρ 2025, 14:44

Κωλοτούμπες και… κωλογλειψίματα

Οικονομία 10 Απρ 2025, 22:41

Business as usual: ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ

Εκβιασμός για νέες συμφωνίες με τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές χώρες

Οικονομία 4 Απρ 2025, 21:20
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πότε ξανάγινε κάτι τέτοιο; Ακάλυπτοι μαχητές με Καλάσνικοφ να κυνηγούν τανκ που το βάζει στα πόδια!

21 Ιούν 2025, 09:32
Εργατικά

Ακόμα πιο φασιστικό το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων 

Περικοπή δύο μισθών και παραπομπή για απόλυση για τους αρνητές της «αξιολόγησης»

21 Ιούν 2025, 06:41
Πολιτισμός

Mπράβο στους ηθοποιούς που σήκωσαν την παλαιστινιακή σημαία στο Ηρώδειο

Ντροπή στους απόντες και σε όσους/ες… παρέστησαν τα αγάλματα

21 Ιούν 2025, 06:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Ιούν 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Mπουκιά βουτηγμένη στο αίμα

20 Ιούν 2025, 20:06
Διεθνή

Πόλεμος φθοράς με ψυχή και αντάρτικη ευρηματικότητα

20 Ιούν 2025, 18:46
Διεθνή

Ουστ, σιώνια του κερατά

20 Ιούν 2025, 14:03
Κόντρες

Κι η κοπριά στα λάχανα

20 Ιούν 2025, 13:48
Πολιτική

Οι κουραμπιέδες παριστάνουν τα κομάντα

Σόου Δένδια-στραταίων με τον δήθεν απεγκλωβισμό ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ

20 Ιούν 2025, 12:24
Διεθνή

Nέα προβοκάτσια: Βάφτισαν «νοσοκομείο» ένα στρατιωτικό κτίριο!

Το Ιράν ΔΕΝ βομβάρδισε το Νοσοκομείο Σορόκα στη Μπερσεβά

20 Ιούν 2025, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2025, 00:01
Αγροτικά

«Στο ντάκο» Βορίδης και Αυγενάκης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δικογραφία για πιθανές ποινικές ευθύνες τους έστειλε στη Βουλή η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

19 Ιούν 2025, 22:09
Πολιτική

Eγκλημα στα Τέμπη: Ενταφιάστηκαν οι ποινικές ευθύνες των αστών πολιτικών

Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

19 Ιούν 2025, 14:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Οταν δε φτάνουν τα καταφύγια

18 Ιούν 2025, 22:10
Διεθνή

«Κάποιοι από εμάς έπεσαν μάρτυρες, άλλοι τραυματίστηκαν, αλλά ποτέ, ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας»

18 Ιούν 2025, 21:35
Διεθνή

Kαθημερινή σφαγή Παλαιστίνιων για μια σακούλα τρόφιμα! – Να ξεσηκωθούμε ενάντια στη γενοκτονία

Παγίδες θανάτου τα αμερικανο-ισραηλινά «Κέντρα Διανομής Βοήθειας»

18 Ιούν 2025, 20:19
Πολιτική

Στον αστερισμό των τέως…

18 Ιούν 2025, 15:01
Η παπάρα

Παπαγαλίζοντας τα non paper της σιωνιστικής πρεσβείας

18 Ιούν 2025, 09:28
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

Ημέρα μουσικής.

Ημέρα skateboard.

Ημέρα ανθρωπιστή.

Ημέρα υδρογραφίας.

1877: Εκτελούνται δέκα μέλη της μυστικής οργάνωσης των ιρλανδών ανθρακωρύχων «Μόλι Μαγκουάιρς» με την κατηγορία συμμετοχής σε βίαιη απεργία ανθρακωρύχων στην Πενσιλβάνια (ΗΠΑ).

1945: Εθνικόφρονες επιτίθενται εναντίον αριστερών ηθοποιών στα θέατρα «Ερμής» και «Λυρικόν», δέκα τραυματίες.

1964: Η ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν δολοφονεί τρεις Αφροαμερικανούς υπέρμαχους των ίσων δικαιωμάτων (ΗΠΑ).

1987: Συλλαμβάνεται στην Αθήνα ο καταζητούμενος Ιταλός Μαουρίτσιο Φελίνι, μέλος της οργάνωσης “Ενοπλοι Προλετάριοι για τον Κομμουνισμό».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οποιος ελπίζει ότι ο πόλεμος, που ξεκίνησε το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, μπορεί να σταματήσει σύντομα θα απογοητευθεί. Μέχρι τώρα, οι Ισραηλινοί έχουν αποδείξει ότι προχωρούν μεθοδικά, με επιτελικό σχεδιασμό βάθους και καθαρό στόχο. Δεν ξεκινούν ποτέ στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς να έχουν καθαρή εικόνα του σκοπού και των μέσων με τα οποία θα καταλήξουν εκεί. Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Το άλλο δεδομένο προκύπτει από την ευρύτερη στρατηγική εικόνα. Αφού το Ισραήλ εξουδετέρωσε τις δυνάμεις που σχημάτιζαν τον «κύκλο της φωτιάς», όπως τον ονόμαζε η ιρανική προπαγάνδα, δηλαδή τη Χαμάς στη Γάζα και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, τώρα φτάνει στον πυρήνα του εχθρού: στο Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμά του. Επειτα από όσα έχει πετύχει το Ισραήλ, τώρα δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει πίσω.

Στέφανος Κασιμάτης, Τα Νέα, 18.6.2025

(Επειδή αυτή την επιχειρηματολογία την ακούσαμε και από άλλο μπουρδολόγο, με ακαδημαϊκά γαλόνια, είμαστε σίγουροι ότι προέρχεται κατευθείαν από τα έγκατα της γνωστής πρεσβείας, Κηφισίας και Κατεχάκη γωνία. Εκεί κατασκευάζονται τα non paper με τις τερατολογίες και μοιράζονται στις «φίλιες δυνάμεις», οι οποίες δεν έχουν προβλήματα ηθικής και τσίπας. Τα προσόντα του επαγγέλματος, που λέμε. Εξουδετέρωσε η σιωνιστική οντότητα τη Χαμάς; Τότε γιατί κοντεύει να κλείσει διετία ο πόλεμος στη Γάζα και ο σιωναζιστικός στρατός εξακολουθεί να μαζεύει καθημερινά πτώματα και ακρωτηριασμένους στρατιώτες και αξιωματικούς, χωρίς να μπορέσει να εξασφαλίσει ούτε μία περιοχή ελέγχου στο εσωτερικό της παλαιστινιακής Λωρίδας; Εξουδετέρωσε η σιωνιστική οντότητα τη Χεσμπολά; Τότε γιατί η λιβανέζικη αντιστασιακή οργάνωση εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Κοινοβούλιο του Λιβάνου, να συμμετέχει στην κυβέρνηση, κατέχοντας και το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών, ενώ σάρωσε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της χώρας, παίρνοντας όλους τους δήμους όπου κατέβασε υποψήφιους; Εξουδετερώνει η σιωνιστική οντότητα το Ιράν; Μια ματιά στην πραγματικότητα και όχι στα κατασκευάσματα της σιωνιστικής προπαγάνδας που παπαγαλίζουν τα παπαγαλάκια της, δείχνει το αντίθετο. Μια ματιά στον ίδιο το σιωνιστικό Τύπο δείχνει, επίσης, το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Γιατί το Ισραήλ κατέσχεσε τον εξοπλισμό των αραβικών τηλεοπτικών συνεργείων στη Χάιφα; (video)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo