Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Ιούνη
  • Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία
  • Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα
  • Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα
  • Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι
Οικονομία

Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Νοέ 2006, 00:00
Δεν έχουμε και πολλά να προσθέσουμε για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007 σε σχέση με όσα είχαμε γράψει, όταν δημοσιοποιήθηκε το προσχέδιό του. Αλλωστε, τίποτα δεν έχει αλλάξει στα βασικά του μεγέθη από τον υποτιθέμενο πολιτικό και κοινωνικό διάλογο που διεξήχθη στο μεταξύ. Αυτός ο διάλογος είναι σκέτη προπαγάνδα και δεν γίνεται ούτε τυπικά.
 
Η ταξικότητα και αυτού του προϋπολογισμού, ο φορομπηχτικός και αντιλαϊκός του χαρακτήρας φαίνονται με μια γρήγορη ματιά στο σκέλος των εσόδων και ειδικά των φορολογικών εσόδων. Με λίγες λέξεις ο χαρακτήρας του φορολογικού συστήματος, έτσι όπως διαμορφώνεται για το 2007, συνεπάγεται νέα βάρη για τα λαϊκά στρώματα και νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Κατά 7,2% προϋπολογίζεται να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, δηλαδή με ρυθμό υπερδιπλάσιο του πληθωρισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνες πολίτες θα κληθούν του χρόνου να πληρώσουν περισσότερους συνολικά φόρους απ’ όσους θα πληρώσουν φέτος. Ακόμα πιο σημαντική, όμως, είναι η κατανομή των φόρων, που δείχνει την ένταση της αντιλαϊκότητας της φορολογίας.
 
Οι έμμεσοι φόροι αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο απ’ αυτόν των άμεσων φόρων (8,8% έναντι 4,8%). Αυτό σημαίνει εξ ορισμού πιο αντιλαϊκή φορολογική πολιτική, δεδομένου ότι οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Αν μάλιστα προσέξουμε τη διάρθρωση των έμμεσων φόρων, θα δούμε ότι η μεγαλύτερη αύξηση είναι στο ΦΠΑ.
 
Ομως, πιο ταξική σε αντιλαϊκή κατεύθυνση είναι και η διάρθρωση των άμεσων φόρων. Τα φυσικά πρόσωπα θα σηκώσουν το βάρος (αύξηση κατά 6,8%), ενώ ο φόρος που θα πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα (δηλαδή οι επιχειρήσεις) θα αυξηθεί μόνο κατά 2,7% (πρόκειται για πραγματική μείωση, αν υπολογίσουμε τον πληθωρισμό, που κυμαίνεται γύρω στο 3,5%). Η αύξηση των άμεσων φόρων αφορά τους καπιταλιστές μόνο για τα εισοδήματά τους πλην επιχειρηματικών κερδών (τα κέρδη φορολογούνται αυτοτελώς), δηλαδή για ένα μικρό μέρος των συνολικών εισοδημάτων. Ετσι, και την αύξηση των άμεσων φόρων θα σηκώσουν οι μισθωτοί και τα μεσαία στρώματα.
 
Ο,τι και να πει η κυβέρνηση, αρκεί και μόνο η εικόνα του σκέλους των εσόδων για να αποδείξει πως λέει ψέματα. Εφτιαξε έναν προϋπολογισμό πιο φορομπηχτικό και πιο αντιλαϊκό από τον προηγούμενο. Τα εργαζόμενα στρώματα θα πληρώσουν το 2007 πρόσθετους φόρους ύψους 2,9 δισ. ευρώ, από τους οποίους τα 2,32 δισ. είναι έμμεσοι φόροι και 620 εκατ. ευρώ άμεσοι φόροι.
 
Προσέξτε τώρα και έναν καινούργιο μποναμά για τους καπιταλιστές. Τους δίνει το δικαίωμα να διανείμουν τα λεγόμενα αφορολόγητα αποθεματικά προηγούμενων ετών με έναν εξευτελιστικό συντελεστή που είναι 6% (!!!) για τις εισηγμένες και 12% για τις μη εισηγμένες εταιρίες, αντί για το 29% που ίσχυε. Δηλαδή, τα κέρδη που έμειναν αφορολόγητα, υποτίθεται για να επενδυθούν (και τα οποία φυσικά δεν επενδύθηκαν), μπορούν να διανεμηθούν με τόσο εξευτελιστικό φόρο! Για μια ακόμα φορά το κράτος συμπεριφέρεται ως κομπιναδόρος, βοηθώντας τους καπιταλιστές να βγάλουν και άλλα κέρδη αφορολόγητα με νόμιμο τρόπο.
 
Κι ενώ χαρίζουν με τόσο προκλητικό τρόπο βεβαιωμένους φόρους, δε διστάζουν να κόψουν την ισχνή έκπτωση του 1,5% για όσους πληρώσουν εφάπαξ το φόρο τους, πλήττοντας έτσι μισθωτούς και μεσαία στρώματα κυρίως. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι.
 
Μήπως, όμως, τα έσοδα από την αυξημένη φορομπηξία σε βάρος του ελληνικού λαού θα διατεθούν για τη βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους; Πριν δούμε αναλυτικότερα την εξέλιξη των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, πρέπει να σημειώσουμε ότι περισσότερο από το 1/3 των συνολικών δαπανών (38,6%) θα πάει στις τσέπες των τραπεζιτών (ντόπιων και αλλοδαπών), για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Προσθέστε τις δαπάνες για τη συντήρηση και ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού και θα έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Αρκεί να σημειώσουμε ότι ενώ οι δαπάνες για την Παιδεία αυξάνονται μόνο κατά 5,9% (κάτω από το μέσο όρο αύξησης των δαπανών), οι δαπάνες για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αυξάνονται κατά 8,1%.
 
Αν και το 2007 θα είναι προεκλογική χρονιά, το άρωμα της λιτότητας διατρέχει τον προϋπολογισμό από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και τις συντάξεις του ΟΓΑ αποτελούν τα γενικά προπαγανδιστικά όπλα της κυβέρνησης, ενώ τη ρουσφετολογική επιτροπή καλούνται να την κάνουν οι υπουργοί με τα κονδύλια των υπουργείων τους (θα βρουν τον τρόπο να βολέψουν τμήμα της εκλογικής πελατείας).
 
Οι δαπάνες της κεντρικής διοίκησης (μισθοί, συντάξεις, λοιπές παροχές) αυξάνονται κατά 6,5% (έναντι αύξησης 6,9% το 2006).
 
Οι δαπάνες για «Ασφάλιση και Περίθαλψη» αυξάνουν κατά 13%, λόγω των αυξήσεων στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις του ΟΓΑ. Ομως, οι δαπάνες περίθαλψης μειώνονται σε πραγματικούς όρους, αφού αυξάνονται ονομαστικά μόλις κατά 1,1%!
Η κατηγορία «Λειτουργικές και Λοιπές Δαπάνες» αυξάνεται μόλις κατά 2,1% (έναντι αύξησης 7,8% το 2006). Σημασία, όμως, έχει η κατανομή στο εσωτερικό αυτής της κατηγορίας. Ετσι, οι επιχορηγήσεις φορέων αυξάνονται μόλις κατά 2% (έναντι αύξησης 7,9% το 2006) και οι καταναλωτικές δαπάνες μειώνονται κατά 2,3% (έναντι αύξησης 7,3% το 2006). Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει και ποιοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Οι «Αποδιδόμενοι Πόροι» προς τους ΟΤΑ και άλλους φορείς αυξάνονται κατά 4,3% (έναντι αύξησης 6,2% το 2006). Οι δήμαρχοι, όμως, με φρέσκια τη λαϊκή εντολή στην τσέπη, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη.
 
Οπως σημειώσαμε και παραπάνω, οι δαπάνες για την Παιδεία θα αυξηθούν κατά 5,9%. Τα κονδύλια που θα διατεθούν αντιστοιχούν στο 3,5% του ΑΕΠ (το 5% που υποσχόταν προεκλογικά ο Καραμανλής παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες).
 
Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας αυξάνεται κατά 5,7%, που δεν είναι τίποτα αν αναλογιστούμε μόνο τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία (και όχι όλες τις άλλες ανάγκες που χρονίζουν). Αν θέλετε ένα παράδειγμα της πρωτοφανούς αναλγησίας με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτόν τον τόσο ευαίσθητο κοινωνικά τομέα, σας λέμε ότι οι δαπάνες για τις μονάδες ψυχικής υγείας μειώνονται κατά 42,5%! Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει.
 
Η επιχορήγηση προς το ΙΚΑ, σύμφωνα με το νόμο Ρέππα, θα έπρεπε να είναι 2.087 εκατ. ευρώ. Ακολουθώντας τη μόνιμη τακτική της υποχρηματοδότησης, θα δώσουν 1.800 εκατ. ευρώ. Ετσι, στα χρωστούμενα προς το ΙΚΑ σωρεύονται άλλα 287 εκατ. ευρώ, που μαζί με τα προηγούμενα πρέπει να αποδοθούν (βάσει του νόμου Ρέππα) το 2008. Λέτε του χρόνου να δώσουν την επιχορήγηση του 1% συν άλλα τόσα που χρωστούν από τα προηγούμενα χρόνια; Υπάρχει αφελής που να το πιστεύει αυτό;
 
Κοντολογίς, οι κοινωνικές δαπάνες κινούνται σταθερά στον αστερισμό της υποχρηματοδότησης, υπολειπόμενες κάθε χρόνο όχι μόνο από τις πραγματικές ανάγκες αλλά και από την αύξηση των φόρων. Αυξημένα εμφανίζονται μόνο τα κονδύλια στα υπουργεία Απασχόλησης (+13,9%) και Αγροτικής Ανάπτυξης (+9,9%), όμως αυτές οι αυξήσεις δαπανών προέρχονται από τις προαναγγελθείσες αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και τις αγροτικές συντάξεις (35 και 50 ευρώ αντίστοιχα), με τις οποίες η κυβέρνηση φιλοδοξεί να «πάρει» τις επόμενες εκλογές.
 
Από την ανάλυση των δαπανών στην κατηγορία «Αποδοχές και Συντάξεις» της κεντρικής διοίκησης οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η εισοδηματική πολιτική του 2007 θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 3-3,5% για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και 4% για τις συντάξεις. Βγάλτε τον πληθωρισμό και διαπιστώστε ότι μιλάμε για καθήλωση μισθών και συντάξεων.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

Γιωργάκης: «Χαρά των κερδοσκόπων το άρθρο 16»!
Επόμενο άρθρο

Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

Ασυγκράτητος

Σχετικά Αρθρα

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

Οικονομία 26 Μάι 2026, 19:40

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

Οικονομία 26 Μάι 2026, 12:24

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Ελληνικά πλοία προμηθεύουν μυστικά το Ισραήλ με πετρέλαιο και στρατιωτικά φορτία

Σκιώδη πλοία απενεργοποιούν τα σήματά τους και δηλώνουν ψευδείς προορισμούς για να προμηθεύσουν το Ισραήλ μέσω Τουρκίας

Διεθνή 3 Απρ 2026, 07:50
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

23 Ιούν 2026, 20:53
Εργατικά

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

23 Ιούν 2026, 20:15
Καταστολή

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

23 Ιούν 2026, 20:10
Διεθνή

Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

23 Ιούν 2026, 19:51
Διεθνή

Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας

23 Ιούν 2026, 18:26
Εργατικά

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

23 Ιούν 2026, 14:12
Αθλητισμός

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

23 Ιούν 2026, 14:03
Πολιτική

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

23 Ιούν 2026, 11:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

Βενεζουέλα: Ημέρα στρατού (1821).

Περού: Ημέρα Ινδιάνων.

1922: Δολοφονείται από ακροδεξιούς ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Ρατενάου.

1939: Το Σιάμ μετονομάζεται σε Ταϊλάνδη.

1978: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Βόρειας Υεμένης Αχμέντ Χουσεΐν Αλ Γκασμί.

1984: Οι Βελγικοί Μαχητικοί Κομμουνιστικοί Πυρήνες απαλλοτριώνουν 850 κιλά εκρηκτικών και πυροκροτητές, από λατομείο κοντά στις Βρυξέλλες.

1991: Βόμβα σε συστάδα θάμνων στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, έξι αστυνομικοί τραυματίες (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    17Ν
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Εφετείο 17Ν
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    ΕΛΑ
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Ποιοι είμαστε
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Επικοινωνία
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Όροι χρήσης
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Ποιοι είμαστε
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Επικοινωνία
  • Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Λιτότητα και φορομπηξία και στον προϋπολογισμό του 2007

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo