Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
  • O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
  • Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ας συζητήσουμε για το (ψευτο)δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»
Οικονομία

Ας συζητήσουμε για το (ψευτο)δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2015, 00:00

Αυτή την περίοδο άναψε πάλι η συζήτηση γύρω από το δίπολο ευρώ ή δραχμή. Οι οπαδοί της δραχμής πλήθυναν και πολλοί απ΄ αυτούς ισχυρίζονται ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή είναι η μοναδική διέξοδος που μπορεί να βγάλει την καπιταλιστική Ελλάδα από την βαθιά κρίση, στην οποία βρέθηκε μετά την πολύχρονη ένταξή της στην ΕΕ και στο ευρώ, ως συνέπεια της πολιτικής που ασκήθηκε και ασκείται από τον γαλλογερμανικό άξονα, που παρά τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις του κυριαρχεί και επιβάλλει τις θελήσεις του στα κράτη-μέλη της ΕΕ και της ζώνης του ευρώ.

Αυτό το ρεύμα δεν είναι ενιαίο. Υπάρχουν αυτοί που βλέπουν τη διέξοδο όχι μόνο στην επιστροφή στη δραχμή, αλλά και στην έξοδο ταυτόχρονα από την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία,  αλλά και αυτοί που περιορίζονται μόνο στην επιστροφή στη δραχμή στο πλαίσιο της ΕΕ. Κοινός παρανομαστής και των δύο αυτών τάσεων είναι η παραδοχή ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι καπιταλιστική. Υπάρχει ακόμη η αστική πολιτική δύναμη που λανσάρεται ως κομμουνιστικό κόμμα, που έχει ως στρατηγικό στόχο την έξοδο από την ΕΕ και την ταυτόχρονη κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με κοινοβουλευτικές διαδικασίες.  Μπορεί το μαρξισμό-λενινισμό να τον έχουν απορρίψει και να τον πολεμούν, δεν είναι όμως τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τον καπιταλισμό και θα κοινωνικοποιήσουν τα μέσα παραγωγής με εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς περιπάτους. Αυτά τα λένε μόνο και μόνο επειδή θέλουν να κρύψουν το στρατηγικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από έναν εκσυγχρονισμό του καπιταλιστικού συστήματος.

Τον Ιούνη του 1981, ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος έβαλε την καπιταλιστική Ελλάδα στην ΕΕ, ενώ ο Κ. Σημίτης το Γενάρη του 2002 την έβαλε στο ευρώ. Τότε μπήκαν στο ευρώ δώδεκα χώρες, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και διοικητής της ΤτΕ ο Λουκάς Παπαδήμος. Ολόκληρη η αστική τάξη –όχι μόνο οι σημιτικοί- πανηγύριζε τότε για την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ! Τον Ιούνη του 2015, λοιπόν, συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και 13,5 χρόνια από την ένταξη στο ευρώ.

Τα χρόνια αυτά, που δεν είναι λίγα, τα λεγόμενα θεσμικά όργανα της ΕΕ (Συμβούλιο Κορυφής,  Συμβούλια Υπουργών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) πήραν σημαντικές αποφάσεις που επέδρασαν καταλυτικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας και διαμόρφωσαν μια συγκεκριμένη κατάσταση: ξεπατώθηκαν η αγροτική οικονομία και η βιομηχανική βάση της χώρας, που μετατράπηκε σε μια χώρα παροχής τουριστικών υπηρεσιών, ενώ τόσο το γενικό εμπορικό ισοζύγιο όσο και το αγροτικό έγιναν ελλειμματικά με τα ελλείμματά τους να παίρνουν τεράστιες διαστάσεις πολύ πριν το 2010 που ο γαλλογερμανικός άξονας, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους μας επέβαλε μια χρόνια κινεζοποίηση. Κινεζοποίηση από την οποία δεν μπορούμε να βγούμε με εκλογές και δημοψηφίσματα και με την ανάληψη της διαχείρισης της καπιταλιστικής εξουσίας από κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ αυτή, μιλώντας τηλεγραφικά, μπορούμε να απαλλαγούμε, αν ο ελληνικός λαός, με μπροστάρισσα την εργατική τάξη, αποκτήσει ταξική πολιτική συνείδηση, ξεπεράσει τα αστικά πολιτικά κόμματα, με όποια ταμπέλα κι αν εμφανιστούν, και αποφασίσει να πάρει τα όπλα και να αγωνιστεί για τη συντριβή του αστικού πολιτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση της Δικτατορίας του Προλεταριάτου. Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να αγωνίζονται για τη βελτίωση της θέσης τους.

Οι οπαδοί της δραχμής, όπως και οι οπαδοί της κοινωνικής αλλαγής με  κοινοβουλευτικούς περιπάτους, οφείλουν να εξηγήσουν στην εργατική τάξη, στη φτωχή αγροτιά και στα εκμεταλλευόμενα μικροαστικά στρώματα των πόλεων πώς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, έχοντας ως βάση την αποσαθρωμένη παραγωγική βάση στο βιομηχανικό και αγροτικό τομέα, τα τεράστια ελλείμματα στο εμπορικό ισοζύγιο, την έλλειψη συναλλαγματικών αποθεμάτων. Εχοντας σαν βάση ένα λαό σκληρά βασανισμένο από την αστική τάξη, συγχυσμένο ιδεολογικά και πολιτικά. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς αυτός ο λαός θα δεχτεί να σηκώσει και άλλα βάρη προκειμένου να βγει ο καπιταλισμός από τη χρόνια αυτή κρίση; Με κραυγές και ιδεολογήματα του τύπου «δώστε μας 20 δισ. ευρώ» ή ότι υπάρχει η παραγωγική βάση της χώρας και μπορούμε, στηριζόμενοι σ’ αυτή, να δημιουργήσουμε τους όρους για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την άθλια κατάσταση στην οποία μας έχει ρίξει ο γαλλογερμανικός άξονας και οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί μας», δε βγαίνουμε απ’ αυτή.

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι πολύ σοβαρά και καλούμαστε όλοι να ανοίξουμε μια σοβαρή συζήτηση για να διαπιστώσουμε την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η καπιταλιστική παραγωγική βάση της χώρας μας από το γαλλογερμανικό άξονα και τους «θεσμούς». Χωρίς να θέλουμε να βλογήσουμε τα γένια μας, πρέπει να θυμίσουμε, ότι εδώ και χρόνια αποδεικνύουμε με συνεχή αρθρογραφία από τις στήλες της «Κόντρας», ότι στα 34 χρόνια παραμονής στην καπιταλιστική ΕΕ αποσαθρώθηκε η παραγωγική βάση της χώρας μας. Παρολαυτά, θα μπούμε σ’ αυτή τη συζήτηση, γιατί τη θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου το αντικαπιταλιστικό και εργατικό κίνημα (που σήμερα δε βρίσκεται στα καλύτερά του) να γειωθεί στην πραγματικότητα, να αποβάλει την παιδική αρρώστια του αυθορμητισμού και της πολιτικής ουράς στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα α’λα ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερή Πλατφόρμα και να διαμορφώσει τους όρους για την πολιτική ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης και το χάραγμα της επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής, της βίαιης  ανατροπής του καπιταλισμού και της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Εμείς έχουμε καταλήξει και σταθερά προβάλλουμε τη θέση, ότι το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να μπαίνει σήμερα είναι «Κομμουνισμός ή βαρβαρότητα», ξεκινώντας από την ανάλυση που έχουμε κάνει για την κατάσταση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας και το επίπεδο πολιτικής  συνείδησης του λαού μας.  Γι’ αυτό και αποκρούουμε τα ψευτοδιλήμματα που τίθενται κατά καιρούς από τις διάφορες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα και τώρα η Αριστερή Πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα το «ναι» ή «όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Εμείς απαντήσαμε, όπως είναι γνωστό, με αποχή από το δημοψήφισμα, γιατί θα βγει μνημόνιο ό,τι και να ψηφίσει κάποιος. Πολλοί και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν χαράξει ως στάση ζωής τον ακολουθητισμό στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, χαρακτήρισαν τη θέση μας αυτή ως αναχωρητική και εξωπραγματική. Η τακτική του ακολουθητισμού δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο, γιατί έχει αποδειχτεί καταστροφική. Οδηγεί τους εργαζόμενους στο να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε στις εκλογές του περασμένου Γενάρη, και μετά στην απογοήτευση.

Γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση γύρω από την πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παραγωγική βάση της χώρας από την 34χρονη παραμονή της στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, για να μην κάνουμε σχέδια επί χάρτου και να μην παγιδευτούμε στο νέο ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», που θ’ αρχίσει να προβάλλεται όλο και πιο δυνατά μετά την παταγώδη χρεοκοπία της πολιτικής της συγκυβέρνησης  Τσίπρα-Καμμένου και την εμφάνιση στην πολιτική σκηνή της χώρας της Αριστερής Πλατφόρμας. Από την πλευρά μας θα  αρχίσουμε να αναλύουμε ξανά την παραγωγική βάση της χώρας, ευελπιστώντας ότι στη συζήτηση θα μπουν και άλλοι αγωνιστές του αντικαπιταλιστικού και επαναστατικού κινήματος. Και βέβαια, η συζήτηση δεν είναι υποχρεωτικό να διεξαχθεί από τις στήλες της «Κ», έντυπης και ηλεκτρονικής.

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧρέος εφιάλτης – χρέος θηλιά
Επόμενο άρθρο Στα τέσσερα

Σχετικά Αρθρα

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 14:24

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 13:24

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

Οικονομία 3 Δεκ 2025, 21:08

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

Οικονομία 2 Δεκ 2025, 22:49

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

Οικονομία 1 Δεκ 2025, 19:21

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

Λιμάνι Ελευσίνας: Ο Θεοδωρικάκος, η Γκιλφόιλ και η αποθέωση του ραγιαδισμού

Οικονομία 21 Νοέ 2025, 17:53
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo