Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Death, death to the IDF!
  • Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…
  • O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ας συζητήσουμε για το (ψευτο)δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»
Οικονομία

Ας συζητήσουμε για το (ψευτο)δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2015, 00:00

Αυτή την περίοδο άναψε πάλι η συζήτηση γύρω από το δίπολο ευρώ ή δραχμή. Οι οπαδοί της δραχμής πλήθυναν και πολλοί απ΄ αυτούς ισχυρίζονται ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή είναι η μοναδική διέξοδος που μπορεί να βγάλει την καπιταλιστική Ελλάδα από την βαθιά κρίση, στην οποία βρέθηκε μετά την πολύχρονη ένταξή της στην ΕΕ και στο ευρώ, ως συνέπεια της πολιτικής που ασκήθηκε και ασκείται από τον γαλλογερμανικό άξονα, που παρά τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις του κυριαρχεί και επιβάλλει τις θελήσεις του στα κράτη-μέλη της ΕΕ και της ζώνης του ευρώ.

Αυτό το ρεύμα δεν είναι ενιαίο. Υπάρχουν αυτοί που βλέπουν τη διέξοδο όχι μόνο στην επιστροφή στη δραχμή, αλλά και στην έξοδο ταυτόχρονα από την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία,  αλλά και αυτοί που περιορίζονται μόνο στην επιστροφή στη δραχμή στο πλαίσιο της ΕΕ. Κοινός παρανομαστής και των δύο αυτών τάσεων είναι η παραδοχή ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι καπιταλιστική. Υπάρχει ακόμη η αστική πολιτική δύναμη που λανσάρεται ως κομμουνιστικό κόμμα, που έχει ως στρατηγικό στόχο την έξοδο από την ΕΕ και την ταυτόχρονη κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με κοινοβουλευτικές διαδικασίες.  Μπορεί το μαρξισμό-λενινισμό να τον έχουν απορρίψει και να τον πολεμούν, δεν είναι όμως τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τον καπιταλισμό και θα κοινωνικοποιήσουν τα μέσα παραγωγής με εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς περιπάτους. Αυτά τα λένε μόνο και μόνο επειδή θέλουν να κρύψουν το στρατηγικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από έναν εκσυγχρονισμό του καπιταλιστικού συστήματος.

Τον Ιούνη του 1981, ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος έβαλε την καπιταλιστική Ελλάδα στην ΕΕ, ενώ ο Κ. Σημίτης το Γενάρη του 2002 την έβαλε στο ευρώ. Τότε μπήκαν στο ευρώ δώδεκα χώρες, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και διοικητής της ΤτΕ ο Λουκάς Παπαδήμος. Ολόκληρη η αστική τάξη –όχι μόνο οι σημιτικοί- πανηγύριζε τότε για την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ! Τον Ιούνη του 2015, λοιπόν, συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και 13,5 χρόνια από την ένταξη στο ευρώ.

Τα χρόνια αυτά, που δεν είναι λίγα, τα λεγόμενα θεσμικά όργανα της ΕΕ (Συμβούλιο Κορυφής,  Συμβούλια Υπουργών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) πήραν σημαντικές αποφάσεις που επέδρασαν καταλυτικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας και διαμόρφωσαν μια συγκεκριμένη κατάσταση: ξεπατώθηκαν η αγροτική οικονομία και η βιομηχανική βάση της χώρας, που μετατράπηκε σε μια χώρα παροχής τουριστικών υπηρεσιών, ενώ τόσο το γενικό εμπορικό ισοζύγιο όσο και το αγροτικό έγιναν ελλειμματικά με τα ελλείμματά τους να παίρνουν τεράστιες διαστάσεις πολύ πριν το 2010 που ο γαλλογερμανικός άξονας, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους μας επέβαλε μια χρόνια κινεζοποίηση. Κινεζοποίηση από την οποία δεν μπορούμε να βγούμε με εκλογές και δημοψηφίσματα και με την ανάληψη της διαχείρισης της καπιταλιστικής εξουσίας από κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ αυτή, μιλώντας τηλεγραφικά, μπορούμε να απαλλαγούμε, αν ο ελληνικός λαός, με μπροστάρισσα την εργατική τάξη, αποκτήσει ταξική πολιτική συνείδηση, ξεπεράσει τα αστικά πολιτικά κόμματα, με όποια ταμπέλα κι αν εμφανιστούν, και αποφασίσει να πάρει τα όπλα και να αγωνιστεί για τη συντριβή του αστικού πολιτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση της Δικτατορίας του Προλεταριάτου. Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να αγωνίζονται για τη βελτίωση της θέσης τους.

Οι οπαδοί της δραχμής, όπως και οι οπαδοί της κοινωνικής αλλαγής με  κοινοβουλευτικούς περιπάτους, οφείλουν να εξηγήσουν στην εργατική τάξη, στη φτωχή αγροτιά και στα εκμεταλλευόμενα μικροαστικά στρώματα των πόλεων πώς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, έχοντας ως βάση την αποσαθρωμένη παραγωγική βάση στο βιομηχανικό και αγροτικό τομέα, τα τεράστια ελλείμματα στο εμπορικό ισοζύγιο, την έλλειψη συναλλαγματικών αποθεμάτων. Εχοντας σαν βάση ένα λαό σκληρά βασανισμένο από την αστική τάξη, συγχυσμένο ιδεολογικά και πολιτικά. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς αυτός ο λαός θα δεχτεί να σηκώσει και άλλα βάρη προκειμένου να βγει ο καπιταλισμός από τη χρόνια αυτή κρίση; Με κραυγές και ιδεολογήματα του τύπου «δώστε μας 20 δισ. ευρώ» ή ότι υπάρχει η παραγωγική βάση της χώρας και μπορούμε, στηριζόμενοι σ’ αυτή, να δημιουργήσουμε τους όρους για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την άθλια κατάσταση στην οποία μας έχει ρίξει ο γαλλογερμανικός άξονας και οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί μας», δε βγαίνουμε απ’ αυτή.

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι πολύ σοβαρά και καλούμαστε όλοι να ανοίξουμε μια σοβαρή συζήτηση για να διαπιστώσουμε την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η καπιταλιστική παραγωγική βάση της χώρας μας από το γαλλογερμανικό άξονα και τους «θεσμούς». Χωρίς να θέλουμε να βλογήσουμε τα γένια μας, πρέπει να θυμίσουμε, ότι εδώ και χρόνια αποδεικνύουμε με συνεχή αρθρογραφία από τις στήλες της «Κόντρας», ότι στα 34 χρόνια παραμονής στην καπιταλιστική ΕΕ αποσαθρώθηκε η παραγωγική βάση της χώρας μας. Παρολαυτά, θα μπούμε σ’ αυτή τη συζήτηση, γιατί τη θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου το αντικαπιταλιστικό και εργατικό κίνημα (που σήμερα δε βρίσκεται στα καλύτερά του) να γειωθεί στην πραγματικότητα, να αποβάλει την παιδική αρρώστια του αυθορμητισμού και της πολιτικής ουράς στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα α’λα ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερή Πλατφόρμα και να διαμορφώσει τους όρους για την πολιτική ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης και το χάραγμα της επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής, της βίαιης  ανατροπής του καπιταλισμού και της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Εμείς έχουμε καταλήξει και σταθερά προβάλλουμε τη θέση, ότι το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να μπαίνει σήμερα είναι «Κομμουνισμός ή βαρβαρότητα», ξεκινώντας από την ανάλυση που έχουμε κάνει για την κατάσταση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας και το επίπεδο πολιτικής  συνείδησης του λαού μας.  Γι’ αυτό και αποκρούουμε τα ψευτοδιλήμματα που τίθενται κατά καιρούς από τις διάφορες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα και τώρα η Αριστερή Πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα το «ναι» ή «όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Εμείς απαντήσαμε, όπως είναι γνωστό, με αποχή από το δημοψήφισμα, γιατί θα βγει μνημόνιο ό,τι και να ψηφίσει κάποιος. Πολλοί και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν χαράξει ως στάση ζωής τον ακολουθητισμό στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, χαρακτήρισαν τη θέση μας αυτή ως αναχωρητική και εξωπραγματική. Η τακτική του ακολουθητισμού δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο, γιατί έχει αποδειχτεί καταστροφική. Οδηγεί τους εργαζόμενους στο να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε στις εκλογές του περασμένου Γενάρη, και μετά στην απογοήτευση.

Γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση γύρω από την πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παραγωγική βάση της χώρας από την 34χρονη παραμονή της στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, για να μην κάνουμε σχέδια επί χάρτου και να μην παγιδευτούμε στο νέο ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», που θ’ αρχίσει να προβάλλεται όλο και πιο δυνατά μετά την παταγώδη χρεοκοπία της πολιτικής της συγκυβέρνησης  Τσίπρα-Καμμένου και την εμφάνιση στην πολιτική σκηνή της χώρας της Αριστερής Πλατφόρμας. Από την πλευρά μας θα  αρχίσουμε να αναλύουμε ξανά την παραγωγική βάση της χώρας, ευελπιστώντας ότι στη συζήτηση θα μπουν και άλλοι αγωνιστές του αντικαπιταλιστικού και επαναστατικού κινήματος. Και βέβαια, η συζήτηση δεν είναι υποχρεωτικό να διεξαχθεί από τις στήλες της «Κ», έντυπης και ηλεκτρονικής.

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠολίτες, αλλά τι είδους πολίτες;
Επόμενο άρθρο Yψιστο αγαθό το μέγιστο κέρδος

Σχετικά Αρθρα

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

Οικονομία 6 Ιούν 2025, 06:30

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

Οικονομία 15 Μάι 2025, 21:11

Προκλητική απάντηση υπουργείου Οικονομικών: Οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί οικογενειών ΑΜΕΑ θα προχωρήσουν

Οικονομία 6 Μάι 2025, 21:31

Το «μεγάλο σορτάρισμα» με το οποίο ο Τραμπ και οι κολλητοί του «μάδησαν τα κορόιδα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρωταγωνιστής μεγάλου χρηματιστηριακού «κόλπου»

Οικονομία 11 Απρ 2025, 14:44
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές

8 Ιούλ 2025, 09:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“), που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo