Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μαζικές απελάσεις στην «Ευρώπη φρούριο»
Καταστολή

Στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μαζικές απελάσεις στην «Ευρώπη φρούριο»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Οκτ 2024, 18:20

 

To 2018, όταν η Βρετανία αποφάσισε να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στη Ρουάντα, η Κομισιόν (Γιούνκερ) είχε αποφανθεί πως η δημιουργία «εξωτερικών κέντρων επιστροφής» εκτός ΕΕ θα παραβίαζε τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες. Επέμεινε σ’ αυτή τη θέση μέχρι και πρόσφατα, με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον να δηλώνει πως η δημιουργία offshore κέντρων συνιστά «εξωτερική ανάθεση που δεν συνιστά μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταναστευτική πολιτική».

Τώρα, η Φον ντερ Λάιεν στέλνει επιστολή στους ηγέτες των «27» και προτείνει να κατασκευαστεί «ένα νέο νομικό πλαίσιο για να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να δράσουμε», διότι η προσπάθεια του 2018 να ευθυγραμμιστούν οι πολιτικές απέλασης απέτυχε. Και σε τι θα πρέπει να συνίσταται το «νέο νομικό πλαίσιο»; Στην αντιγραφή του ιταλικού μοντέλου που θέσπισε η φασιστο-Μελόνι, δημιουργώντας δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στην Αλβανία, μετά από συμφωνία με τον Εντι Ράμα.

Η Φον ντερ Λάιεν εκτιμά ότι από το πείραμα Ιταλίας-Αλβανίας θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και υιοθετεί καταρχήν την ιδέα για ανάπτυξη «κέντρων επιστροφής εκτός ΕΕ». Οχι τυχαία, η επιστολή Φον ντερ Λάιεν στάλθηκε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου την ημέρα που έφταναν με πολεμικό πλοίο από την Ιταλία στην Αλβανία οι πρώτοι πρόσφυγες και εγκλείονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

«Είναι ένας νέος, θαρραλέος δρόμος που αντικατοπτρίζει τέλεια το ευρωπαϊκό πνεύμα και έχει όλα όσα χρειάζεται για να ακολουθηθεί και από άλλα κράτη εκτός ΕΕ», θριαμβολoγoύσε την ίδια ώρα η φασιστο-Μελόνι ενώπιον της Ιταλικής Γερουσίας.

Για την Φον ντερ Λάιεν (όπως και για τον Μητσοτάκη) η ΕΕ δεν είναι αποτελεσματική στις απελάσεις. Διευκρινίζει ότι αυτή θα είναι η άμεση προτεραιότητα για τον νέο επίτροπο Μετανάστευσης. «Η Επιτροπή στη νέα της θητεία θα συνεχίσει να διασφαλίζει μια δίκαιη και σταθερή στάση απέναντι στο Μεταναστευτικό, για το οποίο όλοι συμφωνούμε ότι αποτελεί μια ευρωπαϊκή πρόκληση», τονίζει στην επιστολή της.

Την άλλη μέρα, προφανώς με προτροπή των επικεφαλής του γερμανο-γαλλικού άξονα, η Φον ντερ Λάιεν μάζεψε την καλούμπα. Εβαλε την εκπρόσωπο της Κομισιόν να δηλώσει πως το «μοντέλο της Αλβανίας» είναι ασύμβατο με τους κοινοτικούς κανόνες και πως… «παρερμηνεύτηκαν» αυτά που ανέφερε στην επιστολή της προς τους ηγέτες των «27» η πρόεδρος Ούρσουλα. «Επί του παρόντος δεν είναι νομικά εφικτό για την ΕΕ να έχει αυτή την επιλογή. Για να καταστεί δυνατό ένα τέτοιο μοντέλο, η νομοθεσία της ΕΕ πρέπει να έχει ρυθμιστικό πλαίσιο για τον αναγκαστικό επαναπατρισμό σε τρίτη χώρα διαφορετική από τη χώρα προέλευσης και αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε ακόμη», είπε η εκπρόσωπος. Και κατέληξε με έμφαση: «Οσοι δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να παραμείνουν πρέπει να επαναπατριστούν»

Οπως βλέπετε, δεν υπάρχει καμιά αποδοκιμασία του «μοντέλου Ιταλίας-Αλβανίας», αλλά σημείωση ότι υπάρχει νομικό κενό το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί. Οταν υπάρξει νομοθετική συμπλήρωση, τότε θα είναι δυνατά «τα πάντα όλα», αυτά που «επί του παρόντος» δεν μπορούν να γενικευτούν ως ενιαία πολιτική της ΕΕ. Η Φον ντερ Λάιεν ονειρεύεται την κατασκευή «κόμβων επιστροφής» εκτός ΕΕ, γι’ αυτό και βολιδοσκοπούνται πιεστικά χώρες όπως η Σερβία για να δεχτούν την κατασκευή στρατόπεδων συγκέντρωσης στο έδαφός τους.

Αυτοί που τώρα αντιδρούν στο «ιταλικό πείραμα» που προτείνει η Φον ντερ Λάιεν, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, δεν το κάνουν επειδή έχουν ανθρωπιστικά αισθήματα, αλλά επειδή δεν βολεύει την πολιτική τους. Ο Σολτς, για παράδειγμα, το είπε ανοιχτά ότι το πρόβλημα για τη Γερμανία είναι οι πρόσφυγες που φτάνουν εκεί προερχόμενοι από άλλες χώρες της ΕΕ, στις οποίες έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου. Σύμφωνα με το γερμανικό σκεπτικό, η Μελόνι έφτιαξε τα δυο στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αλβανία για να στηρίξει την ακροδεξιά της προπαγάνδα, ενώ στην πραγματικότητα δε λύνουν το πρόβλημα, επειδή ο αριθμός των προσφύγων είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ αυτούς που μπορούν να χωρέσουν τα στρατόπεδα. Την ίδια στιγμή, η Ιταλία αφήνει χιλιάδες πρόσφυγες να φύγουν από τη χώρα προς το βορρά, κι αυτό είναι το πρόβλημα της Γερμανίας.

Για τον Σολτς, η λύση είναι οι απελάσεις. Και τι γίνεται όταν οι πρόσφυγες δεν έχουν μαζί τους διαβατήρια (όπως συμβαίνει συνήθως) και επομένως δεν μπορούν να απελαθούν στη χώρα καταγωγής τους; Τότε να απελαύνονται στις χώρες πρώτης εισόδου. Αυτό είναι το μείζον για τον γερμανικό ιμπεριαλισμό, κι αν δεν λυθεί αυτό (όπως δεν λύθηκε με την προηγούμενη νομοθεσία της ΕΕ), οι Γερμανοί δεν πρόκειται να συναινέσουν σε οτιδήποτε άλλο. Αν λυθεί το πρόβλημα των απελάσεων, τότε οι γερμανοί ιμπεριαλιστές δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στα Βαλκάνια, ακόμα και στην Αφρική, όπως έκαναν οι Βρετανοί, φτάνει αυτά να τα διαχειρίζονται οι χώρες πρώτης υποδοχής και όχι η Γερμανία.

Υπάρχει και το ζήτημα της Τουρκίας, το οποίο ο Σολτς θέλει να συζητήσει ο ίδιος με τον Ερντογάν, τον οποίο θα επισκεφτεί αύριο. Δε θα βάλει την ΕΕ ενδιάμεσο στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας. Αντίθετα, αν καταλήξει σε κάποιο «πακέτο» με τον Ερντογάν, θα περάσει τα σχετικά με το μεταναστευτικό στην ΕΕ (για να καταβάλλει αυτή τις πληρωμές στην Τουρκία-δεσμοφύλακα) και θα κρατήσει τις εμπορικές συμφωνίες για τον γερμανικό ιμπεριαλισμό που ασφυκτιά υπό το βάρος της ύφεσης.

Σε κάθε περίπτωση, η «Ευρώπη φρούριο» ψηλώνει τα τείχη της και οι αστικές πολιτικές ηγεσίες προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους λαούς της την ιδέα ότι ο πρόσφυγας είναι εχθρός και πως πρέπει να συναινέσουν στα πιο άγρια κατασταλτικά μέτρα. Ακόμα και τον τρόπο που σκεφτόμαστε προσπαθούν να αλλάξουν. Για «φιλοξενία» προσφύγων σε δύο κέντρα στην Αλβανία τσαμπουνάνε συνέχεια, χωρίς ίχνος τσίπας, τα παπαγαλάκια της ραδιοτηλεοπτικής εξαπάτησης. Από πότε ο υποχρεωτικός εγκλεισμός σε κλειστά στρατόπεδα, περιβαλλόμενα με διπλό φράχτη ύψους έξι μέτρων, με κονσερτίνα στην κορυφή, με ιταλούς μπάτσους μέσα και αλβανούς μπάτσους να περιπολούν απέξω, με τους κρατούμενους να φορούν ομοιόμορφες στολές (μπλέ ή μαύρα φούτερ) και να κοιμούνται σε κοντέινερ ανά τέσσερις, είναι φιλοξενία; Εκτός αν με τη λέξη φιλοξενία εννοούν το τσιμέντο των στενών προαυλίων των πτερύγων, που το έβαψαν πράσινο για να είναι… φιλικό στο μάτι και να δημιουργεί… χαλαρότητα!

Εκτύπωση 🖨
ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Δοξάστε με»…
Επόμενο άρθρο Τρέχουν σαν τα ποντίκια για να σωθούν

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

Καταστολή 24 Αυγ 2025, 06:12

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Βρετανία: «Φύγε εσύ – Eλα εσύ» – Βιομηχανία επαναπροωθήσεων με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

Διεθνή 14 Αυγ 2025, 20:53

Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-97/24 (Ιρλανδία/Δικαίωμα ασύλου)

Καταστολή 11 Αυγ 2025, 17:46

Mήνυση κατά των ασφαλιτών που απήγαγαν εκπαιδευτικό

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 19:19
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το ΛΑΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo