Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Σάββας Ξηρός
Καταστολή

Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Σάββας Ξηρός

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Απρ 2008, 00:00

Από το καλοκαίρι του 2002, ζούμε την ελληνική εκδοχή του «παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Το ελληνικό κράτος, κουρελιάζοντας τους ίδιους του τους νόμους, καταπατώντας βάναυσα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, επιχειρεί την εξόντωση των πολιτικών κρατούμενων για την υπόθεση της 17Ν. Με στημένα κατηγορητήρια, στηριγμένα σε «ομολογίες» που υπογράφηκαν στην Εντατική, με ειδικούς νόμους και ειδικά δικαστήρια, που θυμίζουν έκτακτα στρατοδικεία, επέβαλε εξοντωτικές ποινές στους συλληφθέντες γι’ αυτή την υπόθεση. Επιπρόσθετα, προχώρησε σε μια προκλητική επίδειξη σκληρής εκδικητικότητας, επιβάλλοντας στους συλληφθέντες και μετέπειτα καταδικασθέντες ένα απάνθρωπο ειδικό καθεστώς κράτησης, που παραβιάζει ακόμα και τον ισχύοντα Σωφρονιστικό Κώδικα: υπόγεια κελιά, υγρά και ανήλιαγα, «γκρίζοι τάφοι» στην κυριολεξία, απομόνωση από κάθε επαφή με τους υπόλοιπους κρατούμενους, από κάθε δραστηριότητα της φυλακής, συνεχής απόρριψη νόμιμων αιτημάτων για άδεια από κρατούμενους που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις κ.λπ. κ.λπ., όλ’ αυτά συνιστούν ένα καθεστώς εξόντωσης των πολιτικών κρατούμενων.

Μια ξεχωριστή περίπτωση ανάμεσα στους πολιτικούς κρατούμενους αποτελεί ο Σάββας Ξηρός. Εξι χρόνια μετά τον βαρύ τραυματισμό του, που οδήγησε σε πολλαπλές σωματικές βλάβες και βαρύτατα προβλήματα υγείας, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Με ακρωτηριασμένο το ένα του χέρι, σχεδόν τυφλός, σχεδόν κουφός, με προβλήματα αναπνευστικά, βάδισης, ισορροπίας, προσανατολισμού, με κρίσεις άσθματος και επεισόδια ασφυξίας, με διαπιστωμένη ελάττωση της αιματικής ροής στον εγκέφαλο και κίνδυνο εγκεφαλικού, με κινδύνους επιβάρυνσης και της ψυχικής του υγείας, λόγω της αισθητηριακής απομόνωσης και της αδυναμίας συμμετοχής σε φυσιολογικές δραστηριότητες, βρίσκεται πλέον σε οριακή κατάσταση. Ο Σάββας Ξηρός είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της ολικής τύφλωσης, αφού η ελάχιστη όραση που του έχει απομείνει στο ένα μόνο μάτι κινδυνεύει να χαθεί, λόγω της αδυναμίας ιατρικής παρακολούθησης και έγκαιρης επέμβασης σε περίπτωση κρίσης.

Οι τρεις αιτήσεις που έκανε για αναστολή ή διακοπή της ποινής, για λόγους υγείας απορρίφθηκαν. Οι δύο από αυτές, χωρίς έλεγχο επί της ουσίας, προφανώς για πολιτικούς λόγους και όχι για λόγους υγείας.

Από την πρώτη στιγμή, ο Σάββας Ξηρός υπέστη τη βία της ειδικής μεταχείρισης που επιφυλάσσει το κράτος σε έναν κρατούμενο για υπόθεση «τρομοκρατίας». Πολυτραυματίας, σε κρίσιμη κατάσταση, κρατήθηκε δεμένος σε ένα κρεβάτι της Εντατικής, φρουρούμενος από ενόπλους μέσα και έξω από το θάλαμό του, που επέβλεπαν ακόμη και τα φάρμακά του, χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας ούτε με τον πατέρα και τη μητέρα του, ούτε πολύ περισσότερο με δικηγόρο. Σε κατάσταση, λοιπόν, πνευματικής σύγχυσης, παραληρημάτων και παραισθήσεων, αποσωληνώθηκε πρόωρα για να υποβληθεί σε εξαντλητικές ολονύκτιες ανακρίσεις από ιεροεξεταστές (εισαγγελέας Διώτης και ταξίαρχος Σύρος), που όχι μόνο περιφρόνησαν την κατάσταση της υγείας του, αλλά τον υπέβαλαν σε ανάκριση-βασανιστήριο, για να τον εξαναγκάσουν να υπογράψει τις «ομολογίες» που ήθελαν για να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του έργου τους. Αυτό το βασανιστήριο κατέστη δυνατό χάρη στη συναίνεση του διευθυντή της Εντατικής του «Ευαγγελισμού» Χ. Ρούσσου και την εκβιαστική απόσπαση της σιωπής του ιατρικού προσωπικού, που σε άλλη περίπτωση θα εναντιώνονταν απόλυτα σε μια τέτοια διαδικασία (όπως συνέβη, για παράδειγμα στην περίπτωση του Χρ. Ζαχόπουλου).

Φορτωμένος με τις «καταθέσεις» αυτές, που κατασκευάστηκαν σε εκείνες τις ατελείωτες νυκτερινές ανακρίσεις-βασανιστήριο, ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε έξι φορές ισόβια για τη συμμετοχή του στη 17Ν και τη δράση της.

Είναι προφανές, ότι ο Σάββας Ξηρός, με τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 2002, έγινε σύμβολο για την τρομοκράτηση των πολλών και τον εκφοβισμό των λίγων, παραμένοντας για τους μηχανισμούς ο κρατούμενος-σύμβολο της κατίσχυσης του κατασταλτικού κράτους πάνω σε κάθε διαδικασία αμφισβήτησης της εξουσίας και του κύρους της.

Για τον ίδιο λόγο παραμένει και σήμερα κρατούμενος, παρά την κατάσταση της υγείας του. Είναι οι ίδιοι λόγοι που επέβαλαν την ανάκριση-βασανιστήριο στην Εντατική, που επιβάλλουν και σήμερα μια κράτηση που για τον συγκεκριμένο πολιτικό κρατούμενο ισοδυναμεί με εξόντωση, με αργό θάνατο. Οι ίδιοι ακριβώς λόγοι επιτρέπουν την ωμή παραβίαση του ισχύοντος Σωφρονιστικού Κώδικα και τη λειτουργία ενός ειδικού καθεστώτος κράτησης των πολιτικών κρατούμενων για την υπόθεση της 17Ν, μιας φυλακής μέσα στη φυλακή. Αυτό το απάνθρωπο ειδικό καθεστώς κράτησης βαραίνει πολλαπλάσια πάνω στον πολυτραυματία Σάββα Ξηρό, που δε μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί (τον περιποιείται ο αδερφός του Βασίλης και είναι οι μόνοι που συγκατοικούν στο ίδιο κελί).

Για κανένα λόγο η φύση των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκε ο Σάββας Ξηρός μπορεί να δικαιολογεί σήμερα τη συνέχιση της κράτησής του, παρά τον διαπιστωμένο φόβο να χάσει οριστικά την όρασή του και να υποστεί ανεπίστρεπτες βλάβες στη υγεία του.

Καμία ειδική συναισθηματική φόρτιση δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τη μετατροπή ενός ανθρώπου σε αναλώσιμο για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών. Ο Σάββας Ξηρός πρέπει να αποφυλακιστεί όσο είναι ακόμη καιρός. Για να σωθεί ό,τι απέμεινε από την όρασή του.

Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε όλες και όλοι μαζί ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης, που θα αναγκάσει την εξουσία να τηρήσει τη δική της νομιμότητα, κάνοντας δεκτή την επόμενη αίτηση αποφυλάκισης που θα υποβάλει.

Ηδη, έχουν συγκεντρωθεί  εκατοντάδες υπογραφές πολιτών που ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Ανάμεσά τους περισσότεροι από εκατό γιατροί και νοσηλευτές, δεκάδες δικηγόροι, διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες κ.ά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα τελειώνουμε με τους εργατοπατέρες
Επόμενο άρθρο Προσκύνημα Στυλιανίδη στις ΗΠΑ

Σχετικά Αρθρα

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

Καταστολή 14 Ιαν 2026, 07:57

Η Ιταλία στήνει στη Λιβύη το εργαστήριο της «Ευρώπης-Φρούριο»

H υποκρισία της ΕΕ σε πλήρη ανάπτυξη

Καταστολή 12 Ιαν 2026, 10:51

Νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό: Τάξη για το κεφάλαιο και παιδική ηλικία υπό αίρεση

Καταστολή 7 Ιαν 2026, 10:09

«Ράβε – ξήλωνε»: Επιστολή ευρωενωσιτών ηγετών για την «ασφάλεια», τη μετανάστευση και το πετσόκομμα της δικαστικής προστασίας δικαιωμάτων

Καταστολή 3 Ιαν 2026, 08:48

«Ευρώπη σφίξε κι άλλο το ζωνάρι»: όταν η κτηνωδία βαφτίζεται «σταθερή πρόοδος»

Καταστολή 31 Δεκ 2025, 08:34

Βαρέλι δίχως πάτο η Ευρώπη-Φρούριο: Απελάσεις εκτός συνόρων, με ελληνική υπογραφή

Καταστολή 27 Δεκ 2025, 08:49
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo