Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης
  • Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία
  • Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια
  • Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα
  • Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ιδιωτικά σχολεία: Ψάχνουν κορόιδα από τη δευτεροβάθμια με το πρόσχημα της… αυτονομίας!
Παιδεία

Ιδιωτικά σχολεία: Ψάχνουν κορόιδα από τη δευτεροβάθμια με το πρόσχημα της… αυτονομίας!

Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Ιούλ 2024, 13:12

Το θέμα άνοιξε ο δημοσιογράφος «ειδικών αποστολών» της ναυαρχίδας της Δεξιάς «Καθημερινής»  Απόστολος Λακασάς. Οι σχολάρχες, λέει, τα αγαπημένα παιδιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τους έχει δώσει τα πάντα όλα με το νόμο Κεραμέως, ψάχνουν τώρα δασκάλους για τις εργασιακές γαλέρες τους και δεν βρίσκουν. Ζητούν, λοιπόν, να προσλαμβάνουν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να διδάσκουν στα Δημοτικά Σχολεία.

Οι σχολάρχες ισχυρίζονται ότι πιο καλά και σε βάθος θα διδάσκει τα μαθήματα π.χ. της Γλώσσας ένας φιλόλογος ή τα Μαθηματικά ένας μαθηματικός από τον δάσκαλο σε «μια εποχή υψηλής εξειδίκευσης». Και τα βάζουν με τις «συντεχνίες» των εκπαιδευτικών, στις οποίες υποκύπτει το ΥΠΑΙΘΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να «καινοτομήσουν», αναπτύσσοντας την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. (Τα «επιχειρήματα» της «καινοτομίας» και της «αυτονομίας» τους τα έχει προσφέρει απλόχερα το υπουργείο Παιδείας, που πάνω εκεί στηρίζει το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, την ιδιωτικοποίηση όλο και περισσότερων πλευρών λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, τον εξαναγκασμό σε λειτουργία με σκοπό το κέρδος και την επιβίωση, την κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και την αξιολόγησή τους).

Πίσω από τις απαιτήσεις των σχολαρχών, όμως, και πέρα από τις αντιπαιδαγωγικές θεωρίες, τον μηδενισμό των ειδικοτήτων και της επιστημονικής κατάρτισης των δασκάλων, κρύβονται οι πραγματικές αιτίες: Τα ιδιωτικά σχολεία δεν προσελκύουν δασκάλους λόγω των τραγικών εργασιακών συνθηκών και ψάχνουν κορόιδα από την δευτεροβάθμια με το πρόσχημα της …αυτονομίας!

Το γεγονός καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, η οποία τονίζει ότι αν γίνει δεκτή η απαίτηση των σχολαρχών θα ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της ειδικότητας των δασκάλων όχι μόνο για τα ιδιωτικά σχολεία, αλλά και για τη δημόσια εκπαίδευση. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

ΣΟΚ: Προετοιμάζουν, υπό την πίεση επιχειρηματιών, την κατάργηση του κλάδου των δασκάλων σε ιδιωτική και (μετέπειτα) στη δημόσια εκπαίδευση με διορισμό καθηγητών στην Πρωτοβάθμια; Επαφές ΟΙΕΛΕ με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για κοινή αντίδραση

Ένα πραγματικό σοκ με ασύλληπτες συνέπειες προετοιμάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με άρθρο της «Καθημερινής» και του έμπειρου εκπαιδευτικού συντάκτη Απόστολου Λακασά που δεν ανακινεί θέματα, αν δεν υπάρχει «φωτιά», ανοίγει ο «διάλογος» για την τοποθέτηση καθηγητών της δευτεροβάθμιας σε θέση δασκάλων στα δημοτικά σχολεία (αρχικά στα ιδιωτικά). Γνωρίζουμε πως οι ιδιοκτήτες πιέζουν ασφυκτικά την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το θέμα ανοίγει κατά σύμπτωση (;), λίγο πριν ψηφιστεί το περίφημο ερανιστικό νομοσχέδιο (αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου θα τοποθετηθεί – και γι’ αυτό το ζήτημα – ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος).

Αν το αίτημα των ιδιοκτητών πραγματοποιηθεί, ανοίγει η κερκόπορτα για την κατάργηση της ειδικότητας των δασκάλων αρχικά στην ιδιωτική και μετέπειτα και στη δημόσια εκπαίδευση.

Ιδιωτικά σχολεία: δεν προσελκύουν δασκάλους λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών και ψάχνουν κορόιδα από την δευτεροβάθμια με το πρόσχημα της… αυτονομίας!

Στο άρθρο της Καθημερινής φιλοξενείται η άποψη του Προέδρου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, η οποία κατά την εκτίμησή μας είναι άκρως επικίνδυνη. Πίσω από τα επιστημονικοφανή επιχειρήματα, κρύβεται η απόγνωση πολλών ιδιωτικών σχολείων που, λόγω κάκιστων εργασιακών σχέσεων, δεν προσελκύουν πλέον εκπαιδευτικούς, κυρίως της πρωτοβάθμιας. Κι αυτό, διότι οι εκπαιδευτικοί σε πάρα πολλά ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία είναι αυτοί που υφίστανται το μεγαλύτερο βαθμό εργασιακής εκμετάλλευσης υποχρεωμένοι υπό την απειλή της απόλυσης να εργάζονται δωρεάν απογεύματα στη μελέτη, τα καλοκαίρια στα summer camps, τα Σαββατοκύριακα σε ατελείωτες εκδηλώσεις, συν την καθημερινή τρομακτική πίεση για συνεχείς ενημερώσεις γονέων, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, διπλά προγράμματα και συγγραφή φυλλαδίων/εγχειριδίων. 

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δάσκαλοι, ελάχιστοι πηγαίνουν ακόμη και για συνέντευξη στα ιδιωτικά σχολεία. Ποιος θα πήγαινε να εργαστεί 10ωρα με τον γλίσχρο μισθό του ενιαίου και κάνοντας την διπλή δουλειά χωρίς ούτε ευρώ παραπάνω; Ποιος θα άντεχε σε τέτοιες συνθήκες συνεχών πιέσεων και απειλών;

Πράγματι, το 2004 λόγω πραγματικής έλλειψης δασκάλων και του κινδύνου να βάλουν λουκέτο πολλά ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, η τότε Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου είχε επιτρέψει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με μονοετείς συμβάσεις να προσληφθούν πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες στην πρωτοβάθμια, μέχρι να προκύψουν και πάλι άνεργοι δάσκαλοι. Τώρα όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Δεν πρόκειται για την επιβίωση των σχολείων, αλλά (όπως προκύπτει και από την τοποθέτηση του κ. Κυραϊλίδη) για μόνιμες τοποθετήσεις καθηγητών, λόγω του ότι η ειδικότητα του δασκάλου είναι, κατά τα λεγόμενά του, «παρωχημένη». Προσθέτει ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών ότι τα σχολεία πρέπει να προσλαμβάνουν όποια ειδικότητα τους καπνίσει για οποιοδήποτε μάθημα, στο όνομα μιας κίβδηλης αυτονομίας!! Η μόνη αυτονομία που επιδιώκουν κάποιοι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης (διότι υπάρχουν πολλά ιδιωτικά σχολεία αξιοπρεπή, που σέβονται το εκπαιδευτικό τους προσωπικό) είναι αυτή από τον οποιοδήποτε κρατικό έλεγχο για την τήρηση της εκπαιδευτικής, της εργασιακής, της ασφαλιστικής και της φορολογικής νομοθεσίας. Αυτονομία για να κάνουν ό,τι θέλουν!

Εμείς θα αντιστρέψουμε το επιχείρημα του Προέδρου των ιδιοκτητών. Οι μοναδικοί που λαμβάνουν σε προπτυχιακό επίπεδο παιδαγωγική επάρκεια λόγω προγράμματος σπουδών, πρακτικής κ.λπ. είναι οι απόφοιτοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων δασκάλων και νηπιαγωγών. Πολλές και πολλοί έχουν εξειδικευμένες μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε πλήθος γνωστικών αντικειμένων (φιλολογία, μαθηματικά, STEM, φυσικές επιστήμες κ.λπ.). Δεν θα μπορούσαν κι αυτοί να διεκδικήσουν διορισμό στη δευτεροβάθμια; 

Με τέτοιου είδους λογικές όμως ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στην εκπαίδευση. Αντί να ενισχυθεί η ειδίκευση στα προγράμματα σπουδών των παιδαγωγικών τμημάτων και να εμπλουτιστεί το παιδαγωγικό περιεχόμενο στις καθηγητικές σχολές, προετοιμάζεται να καταργηθεί η ειδικότητα των δασκάλων, απλώς και μόνο για να ικανοποιηθεί το αίτημα μιας επιχειρηματικής συντεχνίας. Και επειδή ό,τι νομοθετείται στην ιδιωτική, έρχεται και στη δημόσια, ας ετοιμάζονται οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας στα δημόσια σχολεία…

Και κάτι σημαντικό. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, στα δημοτικά σχολεία εργάζονται δάσκαλοι! Ακόμη και σε χώρες με απορρυθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα, όπως η Βρετανία. 

Τι θα κάνει το Υπουργείο Παιδείας; ΟΙΕΛΕ και ΔΟΕ σε επαφές για το ζήτημα

Η πείρα μας των τελευταίων ετών είναι πως, όταν απαιτούν κάτι οι σχολάρχες (ιδίως επί Υπουργίας Κεραμέως), η κυβέρνηση το υλοποιεί. Αυτό προκύπτει και από το ερανιστικό νομοσχέδιο, όπου, παρά τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει στην ιδιωτική εκπαίδευση ο Νόμος Κεραμέως και παρά τις προτάσεις που έχουμε επανειλημμένα αποστείλει, έχουν περιληφθεί μόνο δύο διατάξεις για το χώρο μας που, τι παράξενο αλήθεια, ικανοποιούν αιτήματα μόνο των ιδιοκτητών! Η μονομερής εύνοια του Υπουργείου Παιδείας προς τους ιδιοκτήτες και ο χρόνος που εκδόθηκε το άρθρο της Καθημερινής, μας βάζουν σε έντονες σκέψεις…

Αν τελικά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προβεί στο απονενοημένο διάβημα, να γνωρίζει ότι θα έχει απέναντί της ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ήδη ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ επικοινώνησε με την ηγεσία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ και προετοιμάζεται κοινή συνάντηση για να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα με τεράστιες προεκτάσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Εκτύπωση 🖨
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙΕΛΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚλάψτε, συριζαίοι…

Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

Επόμενο άρθρο Από τον Μπαϊντενόπουλο στη Χαρισιάδου…

Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

Σχετικά Αρθρα

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 30 Ιούν 2026, 07:37

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

Παιδεία 26 Ιούν 2026, 19:40

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

Παιδεία 26 Ιούν 2026, 08:31

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

Παιδεία 25 Ιούν 2026, 05:54

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Παιδεία 24 Ιούν 2026, 18:52
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

1 Ιούλ 2026, 20:35
Εργατικά

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

1 Ιούλ 2026, 19:32
Εργατικά

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

1 Ιούλ 2026, 19:27
Διεθνή

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο

Για την προώθηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Γάζα και της ισραηλινής αποχώρησης

1 Ιούλ 2026, 13:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

1 Ιούλ 2026, 13:11
Πολιτική

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

1 Ιούλ 2026, 12:49
Διεθνή

Η Χεζμπολά δεσμεύεται να ματαιώσει τη συμφωνία-πλαίσιο με το Ισραήλ, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

1 Ιούλ 2026, 09:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Kι άλλη αναβολή στη δίκη Καλφούτζου-Χλύκα (πατέρα και γιου)

1 Ιούλ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο οι ποινές για 57 καταδικασθέντες «κτηνοτρόφους» από την Κρήτη

30 Ιούν 2026, 22:41
Κόντρες

Το τσιπρόκομμα και το «δόγμα του μπορντέλου»

30 Ιούν 2026, 20:27
Καταστολή

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

30 Ιούν 2026, 18:39
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες

30 Ιούν 2026, 14:09
Διεθνή

Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ανσαραλά κινητοποιούνται μαζικά σε ολόκληρη την Υεμένη για την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

Ενοπλες φυλές και δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Σαναά ανταποκρίθηκαν στο πρόσφατο κάλεσμα του ηγέτη της Ανσαραλά για κινητοποίηση με στόχο την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

30 Ιούν 2026, 13:34
Οικονομία

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

30 Ιούν 2026, 13:06
Εργατικά

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

30 Ιούν 2026, 07:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

29 Ιούν 2026, 19:00
Διεθνή

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

29 Ιούν 2026, 14:04
Πολιτική

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

29 Ιούν 2026, 13:08
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

Ημέρα συνεταιρισμών.

Γκάνα: Ημέρα δημοκρατίας (1960).

Καναδάς: Εθνική εορτή.

Σουρινάμ: Ημέρα ελευθερίας – εργασίας.

Τουρκία: Ημέρα ναυτικού.

1876: Πεθαίνει ο Μιχαήλ Μπακούνιν.

1922: Περισσότεροι από 400.000 σιδηροδρομικοί απεργούν στις ΗΠΑ.

1944: Σύνοδος του Breton-Woods, συστήνονται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα, το δολάριο αντικαθιστά τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.

1946: Τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα έντεκα στρατοδικεία του εμφύλιου.

1978: Εμπρησμός επτά λεωφορείων στο αμαξοστάσιο Βοτανικού (ΕΛΑ).

1985: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Απόλλων Παλλάς» στο Καβούρι, εντοπισμός πολλών κιλών εκρηκτικών έξω από την αμερικανική βάση της Νέας Μάκρης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Εφετείο 17Ν

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

  • ΕΛΑ

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

  • Επικοινωνία

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

  • Όροι χρήσης

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

  • Ποιοι είμαστε

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

  • Επικοινωνία

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

  • Όροι χρήσης

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

    Δεν προσελκύουν δασκάλους, λόγω τραγικών εργασιακών συνθηκών

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo