Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα
  • Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου και στον σιωναζιστή Σμότριτς
  • Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη
  • Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό
  • Σαν σήμερα 10 Ιούνη
  • Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά
Εργατικά

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Μαρ 2026, 14:47

Με τις πλάτες, προφανώς, του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει, συνεχίζοντας με μανία τη βιομηχανία διώξεων κατά συνδικαλιστών εκπαιδευτικών.

Αυτήν τη φορά έκανε μήνυση σε 4 συνδικαλιστές -3 εκπαιδευτικούς και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά- οι οποίοι οδηγούνται σε δίκη στις 23 Μαρτίου.

Πρόκειται για τους: Ηλία Πατίδη Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ακρίτα Καλούση μέλος του Δ.Σ. και Παναγιώτη Χουντή πρώην γραμματέα του ΔΣ, καθώς για τον Μάρκο Μπεκρή πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η δίωξη από τον ΔΙΔΕ Πειραιά αφορά μια κινητοποίηση που είχε γίνει στις 30/11/2022 στα γραφεία της ΔΔΕ ενάντια στις πρώτες διώξεις εκπαιδευτικών και μια άλλη κινητοποίηση στις 17/3/2023 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενάντια στη διαφημιστική ημερίδα της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την ΔΔΕ Πειραιά!

Στο γνωστό και κατασκευασμένο κατηγορητήριο που διαθέτει το οπλοστάσιο του νέου αυταρχικού -φασιστικού τύπου- πειθαρχικού και ποινικού πλαισίου, προστέθηκαν τώρα εκτός από τα «κλασικά» περί «διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας» (σ.σ. η μαζική κινητοποίηση) και τις «φωνασκίες» (σ.σ. τα συνθήματα) διάφορες κατασκευές περί «βίαιης εισβολής» και «φθορές σε κλειδωμένη σιδερένια πόρτα», για «άσκηση σωματικής βίας με κίνδυνο ζωής ή βαριάς σωματικής βλάβης»!

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις διώξεις, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Πρόκειται, προφανώς, για δίωξη που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και τον συλλογικό αγώνα. Με φυσικό και ηθικό αυτουργό ένα σύστημα, μια κυβέρνηση και μια πολιτική που διαλύει βίαια δικαιώματα στην εκπαίδευση, στην υγεία και την εργασία, που φτωχοποιεί το λαό, ρημάζει το μέλλον της νεολαίας, δολοφονεί εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες στο βωμό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Σε μια εποχή που αυξάνονται, εντείνονται και προετοιμάζονται πολεμικές συγκρούσεις και γκανγκστερικές επιθέσεις του ιμπεριαλισμού (Ουκρανία, Ιράν, Γάζα, Βενεζουέλα, Κούβα κλπ.). Με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου να αυξάνεται διαρκώς».

Και καλεί σε μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά.

Την κινητοποίηση στηρίζουν με στάσεις εργασίας η ΕΛΜΕ Πειραιά και η ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον ΔΙΔΕ ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Απαντάμε με μαζική κινητοποίηση!

Η πολιτική των διώξεων θα ηττηθεί! Οι αγώνες θα νικήσουν!

Όλες και όλοι τη Δευτέρα 23 Μάρτη στη συγκέντρωση 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5). Στάσεις εργασίας: ΕΛΜΕ Πειραιά 8:00-11:00, ΟΛΜΕ 11:00-14:00.

Τρία χρόνια μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ο ΔΙΔΕ Πειραιά (που τελικά δεν αποσύρθηκε, όπως διαβεβαίωνε ο ίδιος) τέσσερις συνδικαλιστές οδηγούνται σε δίκη στις 23/3/2026, από την Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Πειραιά. Η μήνυση στοχοποιούσε τρία μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, τον Ηλία Πατίδη (πρόεδρος του ΔΣ), τον Ακρίτα Καλούση (μέλος του ΔΣ) και τον Παναγιώτη Χουντή (πρώην γραμματέας του ΔΣ) καθώς και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή. Αφορά στη συμμετοχή τους (για τα 3 μέλη της ΕΛΜΕ) σε μαζικές κινητοποιήσεις στις 30/11/2022, στα γραφεία της ΔΔΕ ενάντια στις πρώτες διώξεις εκπαιδευτικών και για επίσης μαζική κινητοποίηση στις 17/3/2023, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (όπου συμμετείχε και το ΕΚΠ), ενάντια σε ημερίδα διαφήμισης της ιδιωτικής εκπαίδευσης που διοργάνωσε ο ΔΙΔΕ Πειραιά με σχολάρχες-επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης!

Είναι ολοφάνερο ότι κυβέρνηση, υπουργείο και κρατικός-διοικητικός μηχανισμός βρίσκονται σε κοινό βηματισμό για το προχώρημα της άγριας ταξικής επίθεσης στην εκπαίδευση με κάθε μέσο. Παλιά και νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα συνοδεύονται με παλιές και νέες διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές), με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις. Με το γνωστό και μονότονα επαναλαμβανόμενο κατηγορητήριο που διαθέτει το οπλοστάσιο του νέου αυταρχικού -φασιστικού τύπου- πειθαρχικού και ποινικού πλαισίου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, στα «κλασικά» περί «διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας» και τις «φωνασκίες» προστέθηκαν (για λόγους… δραματοποίησης, μάλλον), διάφορα ευφάνταστα περί «βίαιης εισβολής» και «φθορές σε κλειδωμένη σιδερένια πόρτα», για «άσκηση σωματικής βίας με κίνδυνο ζωής ή βαριάς σωματικής βλάβης»! Κι όλα αυτά στο πλαίσιο δυναμικών και μαζικών κινητοποιήσεων, όπου τα συνθήματα έγιναν «φωνασκίες» και η συλλογική δράση ποινικοποιείται σαν «από κοινού ενέργειες και με κοινό δόλο»!

Πρόκειται, προφανώς, για δίωξη που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και τον συλλογικό αγώνα. Με φυσικό και ηθικό αυτουργό ένα σύστημα, μια κυβέρνηση και μια πολιτική που διαλύει βίαια δικαιώματα στην εκπαίδευση, στην υγεία και την εργασία, που φτωχοποιεί το λαό, ρημάζει το μέλλον της νεολαίας, δολοφονεί εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες στο βωμό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Σε μια εποχή που αυξάνονται, εντείνονται και προετοιμάζονται πολεμικές συγκρούσεις και γκανγκστερικές επιθέσεις του ιμπεριαλισμού (Ουκρανία, Ιράν, Γάζα, Βενεζουέλα, Κούβα κλπ.). Με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου να αυξάνεται διαρκώς.

Η πολιτική των διώξεων και τις καταστολής αποτυπώνεται στη συμπλήρωση ενός χρόνου που παραμένει σε δυνητική αργία η Χρύσας Χοτζόγλου λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, στα χιλιάδες πειθαρχικά για τη συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση, στις πρώτες κλίσεις και εκδικάσεις πειθαρχικών για Α/Α στην Τρίπολη και την Ξάνθη αλλά και σε πλήθος άλλων διώξεων και πειθαρχικών που υπάρχουν. Συνδέεται με το καθεστώς διοικητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας, με το νέο φασίζον πειθαρχικό πλαίσιο στα Πανεπιστήμια, με την καταστολή των διαδηλώσεων, τις συλλήψεις μαθητών, φοιτητών και υγειονομικών, τις διαγραφές φοιτητών, την καταστολή μέσω τηλ-«εκπαίδευσης», τις προσαγωγές μαθητών ενάντια στις μαθητικές καταλήξεις και την μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στα σχολεία.

Επιδιώκουν να επιβάλλουν «καθολική σιωπή» στο λαό και ανοχή στη αντιδραστική πολιτική τους. Για την προετοιμασία της κοινωνίας για ακόμη πιο σκληρές πολιτικές: για «περισσότερη ανάπτυξη» που σημαίνει μεγαλύτερη φτώχεια και περισσότερους πολέμους, για μια κοινωνία που θα «συνηθίζει» στα φέρετρα παντού, στα Τέμπη, στη Βιολάντα, στη Γάζα, στο Ιράν, στην Ουκρανία και όπου αλλού το απαιτούν τα συμφέροντά τους.

Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να δείχνει «αποφασιστικότητα» και «πυγμή» απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή οργή. Γνωρίζει, όμως, ότι η οργάνωση και ο συντονισμός των αντιστάσεων αποτελεί σοβαρό εμπόδιο, που μπορεί να οδηγήσει σε ήττα την πολιτική της. Η φιέστα διαφήμισης της ιδιωτικής εκπαίδευσης που ήθελε να στήσει ο ΔΙΔΕ στις 17/3/2023, με τη συνοδεία της αστυνομίας και της ασφάλειας, απέτυχε. Όπως αποτυγχάνουν και οι φιέστες του Άδωνι Γεωργιαδή στα νοσοκομεία, που εγκαινιάζει ανύπαρκτες πτέρυγες νοσοκομείων με τη συνοδεία κρανοφόρων με τη μορφή «στρατιωτικού αποσπάσματος». Είναι φανερό ότι οι κινητοποιήσεις «ενοχλούν», όπως ενόχλησε και η κινητοποίηση στην ΔΙΔΕ Πειραιά στις 30/11/2022. Γιατί διαταράσσουν το κυβερνητικό αφήγημα, αποτελούν εμπόδιο στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής και, κυρίως, γιατί οι αγώνες μπορούν να νικήσουν! Αρκεί να νοιώσουμε τη δύναμη του μαζικού και συλλογικού αγώνα.

Δεν χωρούν αυταπάτες για «ειρηνική συνύπαρξη» με τη βάρβαρη πολιτική τους. Απαιτείται πλατύ και αποφασιστικό μέτωπο και κεντρική πολιτική μάχη. Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και όλες τις συλλογικότητες να πάρουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και αποφάσεις, ώστε στις 23/3, να γίνει μέρα μαζικής καταδίκης των διώξεων και υπεράσπισης των αγώνων, των απεργιών, των αγωνιστών και των σωματείων.

Κανένας μόνος απέναντι στις Διώξεις – Δεν θα περάσουν τα Πειθαρχικά – Να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο!

Δεν τρομοκρατούμαστε – Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και τους Αγώνες – Κάτω ο Πειθαρχικός Νόμος-Ιδιώνυμο

Ανατροπή των νόμων της Αξιολόγησης – Οι αγώνες δεν διώκονται, Νικούν!

Όλοι και όλες στις 23/3 στη συγκέντρωση 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5).

Εκτύπωση 🖨
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Επόμενο άρθρο Φρικτά σιωναζιστικά εγκλήματα στην Παλαιστίνη

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Σχετικά Αρθρα

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 20:43

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

Εργατικά 31 Μάι 2026, 08:31

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

Εργατικά 25 Μάι 2026, 11:19

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

Εργατικά 21 Μάι 2026, 12:09

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 20 Μάι 2026, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

10 Ιούν 2026, 13:10
Διεθνή

Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου και στον σιωναζιστή Σμότριτς

Την ίδια απόφαση έχουν πάρει Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Noρβηγία

10 Ιούν 2026, 11:51
Πολιτική

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

10 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

10 Ιούν 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

10 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια

9 Ιούν 2026, 22:31
Διεθνή

Γάζα: Εξουδετέρωση δικτύου πρακτόρων των σιωναζιστών

9 Ιούν 2026, 21:50
Καταστολή

Προβοκάτσια Μοσάντ – ΕΥΠ/ΚΥΠ – Αντιτρομοκρατικής

9 Ιούν 2026, 21:36
Διεθνή

Το τζογάρισμα της Ντάχια: Πώς η κλιμάκωση του Νετανιάχου κατέληξε σε ιρανική νίκη

9 Ιούν 2026, 13:46
Πολιτισμός

Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

9 Ιούν 2026, 12:49
Διεθνή

Φαντάζεστε τον Μητσοτάκη να αποχωρεί από τηλεοπτική συνέντευξη;

9 Ιούν 2026, 11:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Aναμενόμενα και μη

8 Ιούν 2026, 19:53
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ

Προειδοποιεί για ισχυρότερη απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

8 Ιούν 2026, 14:57
Διεθνή

Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»

8 Ιούν 2026, 14:32
Αθλητισμός

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

8 Ιούν 2026, 09:11
Παιδεία

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

8 Ιούν 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

1920: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας.

1944: Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής πυρπολούν το Δίστομο Φωκίδας και εκτελούν 269 κατοίκους ως αντίποινα για τον θάνατο γερμανών στρατιωτών.

1975: Αποκαλύπτεται σχέδιο της CIA με την ονομασία “Chaos” και στόχο την παρακολούθηση 300.000 Αμερικανών και τη διείσδυση πρακτόρων στα κινήματα των ΗΠΑ.

1985: Γάλλοι κομάντο ανατινάζουν το πλοίο της Greenpeace “Rainbow Warrior” στη Νέα Ζηλανδία.

1990: Αποφυλακίζεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια στη φυλακή.

1990: Ρουκέτα εναντίον των γραφείων της «Procter & Gamble» (17Ν).

2004: Πεθαίνει ο Ξενοφών Ζολώτας.

2019: Πεθαίνει ο Χρήστος Τσιγαρίδας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Εφετείο 17Ν

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

  • ΕΛΑ

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

  • Επικοινωνία

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

  • Όροι χρήσης

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

  • Ποιοι είμαστε

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

  • Επικοινωνία

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

  • Όροι χρήσης

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά – Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

    Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo