Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι κυράδες της γης και οι αρουραίοι
  • Βραβεία BAFTA: «Your dreams are an act of resistance» («Τα όνειρά σας είναι μια πράξη αντίστασης») – Υμνος στη μετανάστευση και τους μετανάστες
  • Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος
  • Σαν σήμερα 24 Φλεβάρη
  • Το Βατερλό του «απολιτικού» Βιμ Βέντερς και της Μπερλινάλε
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Συνεχίζεται ο αγώνας στο Παίδων «Π & Α Κυριακού»
Εργατικά Υγεία

Συνεχίζεται ο αγώνας στο Παίδων «Π & Α Κυριακού»

Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Μάι 2024, 15:15

Μ’ έναν καθαρά ποντιοπιλατικό τρόπο και ένα διάτρητο, προσχηματικό σκεπτικό, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών – Ειδική Διαδικασία Εργατικών-Περιουσιακών Διαφορών, με πρόεδρο τον πρόεδρο Πρωτοδικών Ιωάννη Αγγελόπουλο, κήρυξε παράνομη τη χτεσινή στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού», την οποία αποφάσισε το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Δεν την κήρυξε, όμως, και καταχρηστική, όπως ζητούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διά της διορισμένης διοίκησης του Νοσοκομείου, ενώ απέβαλε από τη διαδικασία τη διοίκηση (είχε καταθέσει την αγωγή, αλλά δεν υπέβαλε προτάσεις, όπως απαιτεί ο νόμος), εξαναγκάζοντας σε έναν άνευ προηγουμένου εξευτελισμό τον παρόντα στο δικαστήριο υπερ-διοικητή των δύο νοσοκομείων Παίδων, Παπασάββα, τον μάρτυρα της Διοίκησης, αναπληρωτή διοικητή του «Π & Α Κυριακού», Τόσκα (είναι και δικηγόρος, τρομάρα του) και τον νομικό τους παραστάτη, Αργύριο Μάνθο.

Θα επανέλθουμε στα της δικαστικής απόφασης, που ήταν αναμενόμενη (θυμάστε καμιά απεργιακή κινητοποίηση που να έχει κηρυχτεί νόμιμη από τα αστικά δικαστήρια;), αφού προηγουμένως δούμε τα ουσιαστικά ζητήματα που σχετίζονται με τον αγώνα ενάντια στην υπερεφημέρευση και υπέρ της ασφάλειας των παιδιών ασθενών, που δίνουν οι αναισθησιολόγοι και άλλοι γιατροί στο «Π & Α Κυριακού».

  • Η στάση εργασίας των αναισθησιολόγων χτες έγινε κανονικά, διότι η δικαστική απόφαση βγήκε αργά το απόγευμα, οπότε ήταν άνευ αντικειμένου. Θυμίζουμε πως ο Χειρουργικός Τομέας του νοσοκομείου αποφάσισε πως, επειδή το Αναισθησιολογικό Τμήμα μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία μόνο δύο χειρουργικών τραπεζιών, αναστέλλει τα τακτικά χειρουργεία και θα πραγματοποιεί μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα. Η διοίκηση, με μια προκλητική απόφαση, την οποία είχε προαναγγείλει ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος υπουργός Υγείας Γεωργιάδης, πέταξε στα σκουπίδια την απόφαση του Χειρουργικού Τομέα. Τότε το σωματείο αποφάσισε τη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων, η οποία έγινε κανονικά χτες, με αποτέλεσμα να εφαρμοστεί η απόφαση του Χειρουργικού Τομέα και όχι η επικίνδυνη για τα παιδιά ασθενείς απόφαση της διοίκησης.
  • Χτες, όπως ήδη γράψαμε, ο Χειρουργικός Τομέας επαναβεβαίωσε ομόφωνα την απόφασή του της προηγούμενης εβδομάδας. Το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε να συνεδριάσει την Πέμπτη για να εξετάσει την απόφαση του Χειρουργικού Τομέα. Ετσι, και σήμερα, για δεύτερη συνεχή μέρα, δεν έγιναν τα τακτικά χειρουργεία στο «Π & Α Κυριακού».
  • Η ΕΙΝΑΠ, με σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, προκήρυξε για αύριο, Τετάρτη 29 Μάη, στάση εργασίας 8:00-13:00 για τους αναισθησιολόγους του «Π & Α Κυριακού». Επίσης, αποφάσισε στάση εργασίας 8:00-13:00 της ΕΙΝΑΠ την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιούνη και συγκέντρωση όλων των γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία Παίδων.

Η απόφαση της ΕΙΝΑΠ αποτελεί κόλαφο για τον Αδωνι Γεωργιάδη, τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του και τη γκεμπελίστικη προπαγάνδα του με τη στοχοποίηση της αναισθησιολόγου-εντατικολόγου και προέδρου του σωματείου εργαζόμενων στο «Π & Α Κυριακού», Κατερίνας Ντουζέπη. Την παραθέτουμε:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ - 28.05.24

Διάτρητη δικαστική απόφαση – ξεφτίλα της Διοίκησης

Ο δικαστής απέβαλε από τη δίκη τη Διοίκηση του «Π & Α Κυριακού», επειδή -αν και επισπεύδουσα για τη συζήτηση της αγωγής που κατέθεσε- δεν κατέθεσε έγγραφες προτάσεις, παρότι η κατάθεσή τους είναι υποχρεωτική! Το διανοείστε; Είχαν τόσες μέρες στη διάθεσή τους (ολόκληρο το Σαββατοκύριακο), έγραψαν μια αγωγή, αλλά δεν κατέθεσαν προτάσεις, σε αντίθεση με την υπεράσπιση του σωματείου (Μαρία-Ελένη Σύψα και Ανάργυρος Παναγιωτόπουλος), που κατέθεσε αναλυτικές προτάσεις, με υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών στους νομικούς κανόνες και αντίκρουση των έωλων επιχειρημάτων της Διοίκησης.

Αξιοθρήνητη ήταν και η εμφάνιση του αναπληρωτή διοικητή Τόσκα που κατέθεσε ως μάρτυρας της Διοίκησης. Ο δικαστής κατάλαβε πολύ καλά πως οι γιατροί έχουν δίκιο να εξεγείρονται. Η κατάθεσή του θεωρήθηκε ως μη γενόμενη (αφού η Διοίκηση αποβλήθηκε από τη διαδικασία), καταγράφηκε όμως στα πρακτικά και σε κάνει ν’ αναρωτιέσαι: Καλά, τέτοιοι άνθρωποι διοικούν μεγάλα νοσοκομεία που έχουν ως αποστολή να θεραπεύουν τα μικρά παιδιά μας;

Αντίθετα, η μάρτυρας του σωματείου, γιατρός Δέσποινα Τοσουνίδου, πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο «Ασκληπιείο» και μέλος των διοικήσεων της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, υπήρξε σαφέστατη σε όλες τις πλευρές. Και ως προς την παράνομη υπερεφημέρευση, που εξοντώνει τους γιατρούς και δημιουργεί κινδύνους για τους ασθενείς, και ως προς τις διαδικασίες με τις οποίες τα συνδικαλιστικά όργανα παρουσιάζουν τα αιτήματά τους και ενημερώνουν τη Διοίκηση για τις κινητοποιήσεις τους.

Ο δικαστής κατάλαβε πολύ καλά τι τρέχει. Φάνηκε και από τις ερωτήσεις που έκανε κατά τη διαδικασία. Κατάλαβε ότι οι γιατροί δεν ζητούν τίποτα για πάρτη τους. Οτι κινητοποιούνται μόνο για την ασφάλεια των παιδιών ασθενών, σε μια ύψιστη επίδειξη επιστημονικής ενσυναίσθησης και κοινωνικής υπευθυνότητας. Επέλεξε, λοιπόν, να μην μπει στην ουσία της υπόθεσης. Δεν κήρυξε τη στάση εργασίας καταχρηστική. Επειδή, η Διοίκηση ζητούσε και αυτό, η δικαστική απόφαση είναι κατά ένα μέρος κόλαφος για τη Διοίκηση και τον Γεωργιάδη. Εμμέσως πλην σαφώς, ο δικαστής δικαίωσε τους γιατρούς για την ουσία των αιτημάτων τους.

Επρεπε, όμως, να ικανοποιήσει και το κυβερνητικό αίτημα ο δικαστής, όπως είναι η συνήθεια της αστικής Δικαιοσύνης, που λειτουργεί σαν μαντρόσκυλο του αστικού κράτους και όχι σαν «ύστατο καταφύγιο του λαού», όπως επαίρονται οι εκπρόσωποί τους. Εβγαλε, λοιπόν, τη στάση εργασίας παράνομη, με ένα κυριολεκτικά διάτρητο σκεπτικό: Επειδή οι γιατροί δεν προσέφυγαν στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) και επειδή δεν ενημέρωσαν τη Διοίκηση για τη στάση εργασίας με δικαστικό επιμελητή, αλλά με e-mail!

Ως προς την προσφυγή στη διαιτησία, έχουμε το αποκορύφωμα της υποκρισίας. Πάνω από έξι μήνες έχουν που φωνάζουν οι γιατροί και αντιμετωπίζουν αδιαφορία και εντολές από τη Διοίκηση. Κι όλα αυτά γίνονται δημόσια. Τι άλλο «δημόσιο διάλογο ενώπιον του ΟΜΕΔ» θα μπορούσαν να κάνουν; Το προσχηματικό του πράγματος φαίνεται και στο δεύτερο σκέλος της υποτιθέμενης παρανομίας. Πέρα από τη συνδικαλίστρια μάρτυρα, που κατέθεσε ότι όλες οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις στέλνονται στις Διοικήσεις με e-mail, ενώ με τον ίδιο τρόπο στέλνουν στα συνδικαλιστικά όργανα τις αποφάσεις τους οι Διοικήσεις, η πλευρά του σωματείου κατέθεσε έγγραφα από τα οποία προέκυπτε ότι 48ωρη απεργία των νοσηλευτών κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση του «Π & Α Κυριακού» με e-mail και η Διοίκηση δεν κατέθεσε αγωγή επικαλούμενη ότι αυτό είναι παράνομο.

Και τι είπε ο δικαστής; Οτι άλλο οι νοσηλευτές, άλλο οι γιατροί, και γι’ αυτό η Διοίκηση δεν υποχρεούται να τηρήσει την ίδια στάση ως προς την ενημέρωσή της με e-mail! Το αφήνουμε στην κρίση σας.

Ο δικαστής συμπεριφέρθηκε κυριολεκτικά σαν Πόντιος Πιλάτος. Δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, δεν αποφάνθηκε περί του καταχρηστικού χαρακτήρα της στάσης εργασίας, αλλά βρήκε δυο καθαρά προσχηματικά ζητήματα για να την κηρύξει παράνομη. Παραθέτουμε την απόφαση.

484_2024_ΕΡ_ΑΠΟΦ_signed
Εκτύπωση 🖨
Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΥΠΕΡΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣκοτώνουν τ’ άλογα όταν αρρωστήσουν

Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

Επόμενο άρθρο 250 μαθητές θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών που δεν το έχουν διδαχθεί από τον Δεκέμβρη!

Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

Σχετικά Αρθρα

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

Υγεία 20 Φεβ 2026, 22:41

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

Υγεία 20 Φεβ 2026, 14:03

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

Εργατικά 19 Φεβ 2026, 21:05

Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Γεωργιάδης συνεχάρη τα ΜΑΤ που τον γλίτωσαν από τους «κομμουνιστές»!

Καταστολή 19 Φεβ 2026, 14:24

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

Υγεία 18 Φεβ 2026, 13:15
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι κυράδες της γης και οι αρουραίοι

24 Φεβ 2026, 13:12
Πολιτισμός

Βραβεία BAFTA: «Your dreams are an act of resistance» («Τα όνειρά σας είναι μια πράξη αντίστασης») – Υμνος στη μετανάστευση και τους μετανάστες

Το BBC έκοψε το "Free Palestine", με το οποίο έκλεισε την ομιλία του βραβευμένος με BAFTA δημιουργός

24 Φεβ 2026, 12:43
Υγεία

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

24 Φεβ 2026, 11:27
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν απάτη με ψευτοκτηνοτρόφους σε ψευτοβοσκότοπους

24 Φεβ 2026, 09:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Φλεβάρη

24 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Βατερλό του «απολιτικού» Βιμ Βέντερς και της Μπερλινάλε

23 Φεβ 2026, 09:20
Κόντρες

Τζαμάλα

23 Φεβ 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

23 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σικελία, Χίος, Μεσόγειος: υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες – Τα σύνορα της Ευρώπης περιγράφονται με πτώματα

22 Φεβ 2026, 09:22
Διεθνή

Σαουδάραβας ακαδημαϊκός κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι λειτουργούν ως «Δούρειος Ιππος» του σχεδίου του «Μεγάλου Ισραήλ»

22 Φεβ 2026, 09:08
Πολιτισμός

Η παλαιστινιακή σημαία βγήκε (και) από την… κουζίνα

22 Φεβ 2026, 08:44
Παιδεία

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

22 Φεβ 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Φλεβάρη

22 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Kαρναβάλια

21 Φεβ 2026, 08:03
Πολιτική

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

21 Φεβ 2026, 07:23
Πολιτισμός

To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)

21 Φεβ 2026, 05:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

21 Φεβ 2026, 00:01
Υγεία

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

20 Φεβ 2026, 22:41
Πολιτική

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

20 Φεβ 2026, 21:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Φλεβάρη

Εσθονία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1918).

Γκάνα: Ημέρα απελευθέρωσης (1966).

Μεξικό: Ημέρα σημαίας.

1920: Με πρωτοβουλία του Χίτλερ το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (DAP) μετονομάζεται σε Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (NSDAP).

1945: Δολοφονείται στη βουλή ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Αχμέντ Μαχέρ αφού διαβάζει το διάταγμα κήρυξης πολέμου κατά της Γερμανίας.

1972: Καταδίκες πέντε μελών του ΚΚΕ.

1975: Συλλαμβάνονται 37 αξιωματικοί που σχεδίαζαν ανατροπή της δημοκρατίας.

1993: Εντοπίζονται δύο βόμβες στα κτίρια των ΕΤΒΑ και ΕΤΕΒΑ (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Εφετείο 17Ν

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

  • ΕΛΑ

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

  • Επικοινωνία

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

  • Όροι χρήσης

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

  • Ποιοι είμαστε

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

  • Επικοινωνία

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

  • Όροι χρήσης

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

    Παρά τους εκβιασμούς, τον γκεμπελισμό και μια προκλητική δικαστική απόφαση

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo