Σωματείο εργαζόμενων καθαριστριών στους εργολάβους ιδρύθηκε και στο Βόλο και αυτό αποτελεί σίγουρα μια επιτυχία του κινήματος που δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κού-νεβα.
Το Σάββατο 30 Μάη έγινε η πρώτη συγκέντρωση καθαριστριών στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και ενώ είχε ήδη κατατεθεί καταστατικό και αίτηση για την έγκριση του σωματείου στο Πρωτοδικείο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν καθαρίστριες που εργάζονται σε εργολάβους που έχουν πάρει την καθαριότητα διάφορων δημόσιων κτιρίων, ενώ η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΠΕΚΟΠ ήταν καλεσμένες για να βοηθήσουν με την πείρα τους τις συναδέλφους τους.
Οι καθαρίστριες συναντήθηκαν με στελέχη του ΕΚΒ και ζήτησαν στήριξη στον αγώνα τους ενάντια στην εγκατάσταση νέου εργολάβου καθαριότητας στο ΙΚΑ Μαγνησίας, ο οποίος ζητά από τις καθαρίστριες να υπογράψουν συμβάσεις με μειωμένο ωράριο, για να μην τους κολλά βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Ετσι, αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στη διευθύντρια του ΙΚΑ Μαγνησίας. Μολονότι το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας έκανε πολλές παρεμβάσεις και εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά τον αγώνα των καθαριστριών ενάντια στους εργολάβους, που τώρα ξεκινά στο Βόλο.
Φυσικά, οι εργολάβοι, αισθανόμενοι την απειλή, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Πέρα από τις απειλές προς μέλη του νέου σωματείου καθαριστριών (μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήματα γίνονται, όπως έχουν καταγγείλει εργαζόμενες), άρχισαν να κινούν τα νήματα σε διάφορα τμήματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τους εργαζόμενους που στέκονται αλληλέγγυοι στις καθαρίστριες και στηρίζουν τον αγώνα τους. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την παρέμβαση του ΕΚΒ στο ΙΚΑ Μαγνησίας απαγορεύτηκε να παρευρίσκονται συνδικαλιστές από άλλους κλάδους και από φοιτητικούς συλλόγους. Οι γραφειοκράτες θέλουν να κρατήσουν το παιχνίδι στα χέρια τους, για να μπορέσουν στη συνέχεια να αφαιρέσουν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία από τις καθαρίστριες, καθιστώντας τις ομήρους τους και ομήρους των εργολάβων. Τα ίδια που προσπαθούσαν να κάνουν παλιότερα με την ΠΕΚΟΠ.