Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
  • Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)
  • Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»
  • Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;
  • Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή
  • Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Αλλο αντίσταση, άλλο «μαγκιά»
Επικαιρότητα

Αλλο αντίσταση, άλλο «μαγκιά»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Απρ 2020, 08:33

Tελικά έχουμε πρόβλημα με τη μετάβαση στα χωριά για το Πάσχα, με την απαγόρευση σουβλίσματος αρνιού, με τον περιορισμό της κυκλοφορίας ή όλο αυτό είναι ένα προπαγανδιστικό παιχνίδι της κυβέρνησης και των «ενσωματωμένων» Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης;
 
Επειδή όλοι επικοινωνούμε με κόσμο, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι κάθε είδους βλακείες υπάρχουν και ακούγονται, όμως αυτό που ονομάζεται «πρόβλημα» είναι μια προπαγανδιστική κατασκευή από το επιτελείο μιας κυβέρνησης κυριολεκτικά «χεσμένης» από το φόβο μην ξεφύγει η κατάσταση και από τον εσμό της δημοσιοκαφρίλας που πάντοτε αρέσκεται στην καλλιέργεια του φόβου (γιατί ο φόβος δε φτιάχνει μόνο υπηκόους στην κυρίαρχη πολιτική, αλλά και «πελάτες» για τ’ αφεντικά των ΜΜΠ).
 
Πόσοι είναι αυτοί που ονειρεύονται να πάνε το Πάσχα στα χωριά τους; Πόσοι είναι αυτοί που άλλαξαν τη διεύθυνση φορολογικής κατοικίας; Και το έκαναν μόνο και μόνο για να πάνε στα χωριά για το Πάσχα, χωρίς δυνατότητα να επιστρέψουν στις πόλεις; Πόσοι είναι αυτοί που δεν κάνουν τίποτ’ άλλο από το να σπάνε το κεφάλι τους πώς θα σουβλίσουν αρνί στην πυλωτή, στο μπαλκόνι ή στην απέναντι αλάνα κι έχουν πέσει σε κατάθλιψη (επειδή δε βρίσκουν τρόπο), θεωρώντας ότι αυτό είναι το μείζον πρόβλημα της ζωής τους;
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι αυτοί δεν ξεπερνούν το μέγεθος μιας ισχνής μειοψηφίας. Τότε γιατί γίνονται καθημερινά «είδηση» με τον πιο επίσημο τρόπο (από στόματος Χαρδαλιά, για να πάρει την πάσα η δημοσιοκαφρίλα και ν’ αρχίσει τα δικά της); Η απάντηση είναι απλή: γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να φιλοτεχνήσει την ψευδή εικόνα μιας κυβέρνησης που τα έκανε όλα με σχέδιο, σωστά και έγκαιρα, και πως η παραβίαση της «ατομικής ευθύνης» είναι αυτή που απειλεί με ζημιά τη συνολική προσπάθεια.
 
Αντί να συζητάμε για το λόγο που κατέστησε απαραίτητα τα πιο σκληρά μέτρα «κοινωνικής αποστασιοποίησης», αντί να συζητάμε για το αν λαμβάνονται πράγματι όλα τα απαραίτητα μέτρα, αντί να συζητάμε για τη διάλυση του ΕΣΥ (και στο νοσοκομειακό σκέλος του και στο σκέλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), αντί να συζητάμε για τον εφιαλτικά ταξικό χαρακτήρα των οικονομικών μέτρων που συνοδεύουν τη διαχείριση της πανδημίας, είναι βολικό να συζητάμε για κάποιους που θέλουν ντε και καλά να πάνε στο χωριό για το Πάσχα, για κάποιους που θρηνούν επειδή δε θα σουβλίσουν το αρνί αλλά θα το βάλουν στο φούρνο με πατάτες (θα το χλαπακιάσουν, πάντως, και φουρνιστό) και για κάποιους που θέλουν να είναι όλη μέρα έξω και να σουλατσάρουν με καφέ «πακέτο».
 
Αυτή είναι η συζήτηση-παγίδα στην οποία θέλει να μας εγκλωβίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βάζοντας, μάλιστα, στον ίδιο κουβά τον παπάρα που ασχολείται με τον οβελία με τους συνταξιούχους που δεν είχαν άλλη λύση από το να σταθούν στην ουρά των ΑΤΜ για να πάρουν τη σύνταξη ή με τους πολίτες που στήθηκαν στις ίδιες ουρές για να πληρώσουν λογαριασμούς και δόσεις δανείων που δεν ανεστάλησαν.
 
Ας μην τους κάνουμε τη χάρη, λοιπόν. Ας βάλουμε επί τάπητος τη συζήτηση επί της ουσίας για τα «πριν», τα «κατά» και τα «μετά» την πανδημία. Ας ανακεφαλαιώσουμε εν συντομία τα βασικά στοιχεία της επί της ουσίας συζήτησης:
 

 
.
 
Εντάξει, τα δεχόμαστε αναγκαστικά τα σφιχτά μέτρα, επειδή πρέπει να προστατέψουμε τους ευάλωτους ανθρώπους μας και δεν υπάρχει  άλλος τρόπος, όχι όμως να μας κουνάει το δάχτυλο ο Τσιόδρας, που στις 22 Γενάρη, σε  αναμασούσε τις ψευτιές του ΠΟΥ και μας έλεγε ότι «πρόκειται για έναν νέο κοροναϊό, ο οποίος εμφανίζει χαμηλή μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα σε σχέση με τον SARS και MERS» και άλλες τέτοιες εγκληματικές φαιδρότητες (ο γίγας της επιστήμης!). Πόσω μάλλον ο Χαρδαλιάς, που τον ανέσυρε από τα αζήτητα ο Μητσοτάκης για να πουλάει στον ελληνικό λαό ψευτονταηλίκι με ύφος σερίφη της Αγριας Δύσης (ακόμα και δεξιές φυλλάδες αναγκάστηκαν να του συστήσουν να «μαζευτεί»).
 
Δε θ’ ασχοληθούμε καθόλου με τη μπουρδολογία περί «οργουελικών σεναρίων» και «χουντικής έμπνευσης απαγόρευσης κυκλοφορίας». Οταν όμως διαβάζουμε ότι αυτά τα μέτρα δεν επιβάλλονται για υγειονομικούς λόγους, είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε: ποια μέτρα θα προτείνατε εσείς; Και μη μας πείτε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας (αίτημα για το οποίο φωνάζουμε όλοι εδώ και χρόνια κι αυτό τον καιρό πιο δυνατά από ποτέ). Το πιο δυνατό σύστημα υγείας να υπήρχε, δε θα μπορούσε να δώσει απάντηση στην εκθετική διάδοση του SARS-Cov-2. Εκτός αν η… προγραμματική μας πρόταση θα έπρεπε να είναι: να αρρωστήσουν όσοι είναι ν’ αρρωστήσουν και να έχουμε ΜΕΘ για να πεθάνουν μ’ έναν αναπνευστήρα στο πρόσωπο και όχι μόνοι τους σ’ ένα γηροκομείο, όπως γίνεται στη Γαλλία, στη Βρετανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία. Κάτι τέτοιο δε θα απείχε και πολύ από τη στρατηγική της «ανοσίας αγέλης» του Μπόρις Τζόνσον, του Τραμπ και άλλων ηγετών καπιταλιστικών χωρών.
 
, θα έπρεπε να είναι σε όλους σαφές ότι ο αριθμός των θανάτων εξαρτάται  από την εξάπλωση του ιού σε ευπαθή άτομα (ηλικιωμένους, πάσχοντες από διάφορα νοσήματα, ανθρώπους με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα) και δευτερευόντως από τον αριθμό των κρεβατιών στις ΜΕΘ. Και βέβαια πρέπει να ζητάμε αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ (όχι μόνο επειδή περισσότεροι νοσούντες θα σωθούν, αλλά και επειδή πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας), επίταξη των «μαγαζιών» των εμπόρων της υγείας κτλ., όμως δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι , οπότε ο στόχος πρέπει να είναι , δηλαδή . Κι αυτό, πλέον, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τα πιο σφιχτά μέτρα «κοινωνικής αποστασιοποίησης». Αυτό είναι κοινός τόπος, πλέον.
 
Ασφαλώς και δεν μας αρέσουν αυτά τα μέτρα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι, όχι απλώς να τα αποδεχτούμε, αλλά να ζητήσουμε την ουσιαστική επέκτασή τους, κυρίως με την αναστολή κάθε μη αναγκαίας καπιταλιστικής δραστηριότητας. Οσο για το επιχείρημα ότι έτσι ταυτιζόμαστε με τις κυβερνήσεις, είναι τόσο αστείο όσο και το γνωστό τυπικολογικό καλαμπούρι με το μπουζούκι και τον χωροφύλακα, που… ταυτίζονται επειδή αμφότεροι είναι όργανα! Με την ίδια λογική, θα έπρεπε να ταυτίσουμε εκείνους που εγείρουν πολιτικό ζήτημα για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας (που κάνουν μια τοποθέτηση λαθεμένη μεν, πολιτική δε) με εκείνους που νοιάζονται για το ψήσιμο του οβελία και για την πασχαλινή εκδρομή στο χωριό (δηλαδή για την ατομική τους καλοπέραση, έστω κι αν πρόκειται για ψευδαίσθηση καλοπέρασης).
 
Εμείς διακηρύξαμε από την πρώτη στιγμή: . Δεν πρέπει να δώσουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και το αστικό κράτος. Δε θα τους εμπιστευτούμε τις ζωές των ανθρώπων μας. Πρέπει να τους πιέζουμε να πάρουν όλο και πιο αποφασιστικά μέτρα, . Μπροστά σε μια θανατηφόρα επιδημία, με πολλές άγνωστες πλευρές και άλλες που σκόπιμα μας κρατούν κρυφές, γιατί θέλουν να έχουν το μονοπωλιο της διαχείρισης, 
 
Θα επαναλάβουμε το τρίπτυχο στο οποίο πρέπει να κινηθούμε, για ν’ αντιμετωπίσουμε την πανδημία, αλλά και την επίθεση του κεφαλαίου κατά τη διαχείρισή της ή με πρόσχημα τη διαχείρισή της:
 
♦ 
 
♦ 
 
♦ .
 
Αντίσταση είναι ό,τι κινείται σ’ αυτούς τους τρεις άξονες και όχι η ψευτομαγκιά του οβελία. Αντίσταση είναι ο αγώνας των γιατρών και γενικότερα των υγειονομικών, που την ίδια ώρα που σώζουν ζωές μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να δημιουργήσουν όρους για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
 
Αντίσταση κάνουν οι εργάτες της Bic, που ζητούν να κλείσει το εργοστάσιο, αντίσταση κάνει το ΣΒΕΟΔ που ζητά να απαγορευτούν οι ταχυμεταφορές στην εστίαση (με καταβολή της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών), για να μην εκτίθενται οι εργάτες ταχυμεταφοράς και να μη λειτουργούν –παρά τη θέλησή τους- ως εν δυνάμει κινητές εστίες διασποράς.
 
Αντίσταση κάνουν , οι , οι  και άλλοι, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, που δε σκύβουν το κεφάλι στις ιταμές απαιτήσεις των καπιταλιστών και της κυβέρνησης.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Κοροϊδία με τα δήθεν κινητά συνεργεία για μαζικά τεστ

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

Ημέρα ραδιοφώνου.
1906: Λετονοί σοσιαλδημοκράτες μαζί με τον μενσεβίκο και μέλος της ΚΕ Μπούσεβιτς εκτελούν φύλακα σε υποκατάστημα της Κρατικής Τράπεζας (Ελσίνκι), κλειδώνουν υπαλλήλους και πελάτες σ’ ένα δωμάτιο και διαφεύγουν με 162.000 ρούβλια.
1913: Δολοφονείται από αμερικανοκίνητους πραξικοπηματίες στρατηγούς ο μεξικανός πρόεδρος Φρανσίσκο Μαδέρο, αφού προηγουμένως είχε στραφεί ενάντια στους επαναστάτες του Εμιλιάνο Σαπάτα (Ζαπάτα).
1941: Η Βουλγαρία αποδέχεται τη ναζιστική κατοχή.
1957: Πανελλήνια διαμαρτυρία για την Κύπρο, νεκρώνουν τα πάντα για μία ώρα (12.00-13.00).
1973: Διαδήλωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, πέντε συλλήψεις.
1976: Πεδίο μάχης τα Σπάτα, τραυματισμοί, καταστροφές και συλλήψεις κατοίκων που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο.
2006: 15χρονος αφγανός πρόσφυγας σοβαρά κακοποιημένος από λιμενικό και 21χρονος που συμμετέχει στο επεισόδιο πέφτει νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (Πάτρα).
2012: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συλλαλητήριου ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο, στις φλόγες οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Αστυ» και τα κεντρικά της «Alpha Bank».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo