Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη
  • Mοχάμεντ Ντέιφ: Μια θρυλική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Οταν το ΥΠΑΑΤ και η ΓΔΚ πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη» (αλλιώς: Ούτε ντροπή ούτε τσίπα)
  • Σαν σήμερα 1 Νοέμβρη
  • «Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο Σολτς σε στάση ικέτη
Διεθνή

Ο Σολτς σε στάση ικέτη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Αυγ 2022, 20:09

Είναι αυτό που λένε «μια φωτογραφία χίλιες λέξεις». Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς πήγε στις εγκαταστάσεις της Siemens στο Μουλχάιμ του Ρουρ για να φωτογραφιστεί μπροστά στην τουρμπίνα του αγωγού Nord Stream 1 και να κάνει δηλώσεις, καλώντας τη Ρωσία να την παραλάβει και να αυξήσει την παροχή του αγωγού. Και μόνο η επίσκεψη και η φωτογράφιση υποβιβάζει τον επικεφαλής της ισχυρότερης ιμπεριαλιστικής χώρας της Δυτικής Ευρώπης στη θέση του ικέτη.

«Η τουρμπίνα λειτουργεί και μπορεί να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Σολτς. Και επανέλαβε: «Είναι αρκετά σαφές και απλό. Η τουρμπίνα είναι εδώ και μπορεί να παραδοθεί. Πρέπει μόνο να πει κάποιος ότι τη θέλει και μετά θα παραδοθεί πολύ γρήγορα. Ολα τα απαραίτητα έγγραφα είναι έτοιμα και δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει αυτή η παράδοση». Ούτε πωλητής σε λαϊκή αγορά…

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Σολτς είπε πως «ο περιορισμός της παροχής φυσικού αερίου φαίνεται ότι έχει περισσότερο πολιτικά κίνητρα» (βουλωμένο γράμμα διαβάζει!) και τόνισε ότι μελλοντικά «μπορεί πάντα να υπάρχουν οποιαδήποτε δήθεν προβλήματα για να μη λειτουργεί κάτι». Γι΄αυτό και η Γερμανία, ακόμη και μετά την παράδοση της τουρμπίνας, πρέπει να είναι προετοιμασμένη για πιθανά τέτοια «προβλήματα».

Για ποιο λόγο η γερμανική καγκελαρία οργάνωσε αυτό το σόου; Για να… ταπεινώσει τη Ρωσία, εμφανίζοντάς την ως αφερέγγυα; Για να δείξει ο Σολτς στους γερμανούς πολίτες τη Ρωσία ως υπεύθυνη για την ενεργειακή φτώχεια και την έκρηξη των τιμών; ‘Η μήπως για να διακηρύξει δημόσια πως οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι a la carte και παρακάμπτονται; Νομίζουμε πως ο βασικός λόγος που οδήγησε τον γερμανό καγκελάριο στο Μουλχάιμ είναι ο τελευταίος. Γι’ αυτό μιλάμε για ταπείνωση.

Η Ρωσία βρίσκεται άτυπα σε πόλεμο με τη Δύση. Οταν μιλούν τα όπλα, κανένα σόου τύπου Σολτς σεν μπορεί να ταπεινώσει τον αντίπαλο. Οταν ο πόλεμος είναι και ο οικονομικός (με επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία), ο αντίπαλος (η Ρωσία) δικαιούται να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα. Επομένως, καρφάκι δε θα του καιγόταν του Πούτιν αν… εκτεθεί λίγο περισσότερο. Ξέρει πολύ καλά πως όταν λείψει το φυσικό αέριο και οι δυτικοευρωπαίοι αρχίσουν να τουρτουρίζουν από το κρύο, δε θα ζητήσουν ευθύνες από τον εχθρό Πούτιν αλλά από τις κυβερνήσεις τους. Γι’ αυτό δείχνει τέτοια (μετά συγχωρήσεως) κωλοκαούρα ο Σολτς, ψάχνοντας παραπάνω φυσικό αέριο μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Η τουρμπίνα, ως γνωστόν, επισκευαζόταν στις εγκαταστάσεις της Siemens στον Καναδά και είχε «μπλέξει» στις κυρώσεις, καθώς θεωρήθηκε παροχή τεχνολογικού υλικού στη Ρωσία. Η γερμανική κυβέρνηση πέτυχε την εξαίρεση της τουρμπίνας από τις κυρώσεις και τώρα ο Σουλτς εκλιπαρεί ουσιαστικά τον Πούτιν να ανοίξει τις στρόφιγγες. Πάντως, το γεγονός ότι η τουρμπίνα τώρα είναι έτοιμη για παράδοση και πήγε ο ίδιος ο Σολτς να την δείξει, δικαιώνει τη Ρωσία που φώναζε «φέρτε μας την τουρμπίνα, να σας δώσουμε αέριο». Μπορεί ο επικεφαλής της Siemens να δήλωσε πως ο αγωγός μπορούσε να δουλέψει στο 100% ακόμη και με μια τουρμπίνα λιγότερο, όμως δεν ακούστηκε πειστικός. Θεωρητικά μπορεί να ισχύει αυτό που είπε, όμως τεχνικά ο αγωγός λειτουργούσε με έξι τουρμπίνες. Γιατί οι Ρώσοι να τον λειτουργήσουν με πέντε; Για να δείξουν ότι υποτάσσονται στους Δυτικούς, αποδεχόμενοι τις κυρώσεις ακόμη και εκεί που μπορούν να τις ακυρώσουν; Για… μαλάκες ψάχνει ο μάνατζερ του γερμανικού μονοπώλιου, αλλά δεν θα τους βρει στο Κρεμλίνο. Εκεί κατοικούν σκληροί ιμπεριαλιστές. Εξίσου σκληροί με τους Δυτικούς.

Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει η ρωσική πλευρά, πάντως οι στρόφιγγες δεν νομίζουμε ότι επί του παρόντος θ’ ανοίξουν πολύ. Η τακτική της Ρωσίας τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022 είναι να παρέχει αέριο «τόσο όσο». Οσο χρειάζονται οι δυτικοευρωπαϊκές οικονομίες το καλοκαίρι και όχι για να δημιουργήσουν αποθέματα, όπως προβλέπει το σχέδιο της Κομισιόν που υιοθέτησε το Συμβούλιο της ΕΕ. Η Ρωσία θ’ αφήσει τις δυτικοευρωπαϊκές οικονομίες χωρίς αποθέματα, πετυχαίνοντας μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μια θα αποδειχτεί πόσο υπερφίαλο και αλαζονικό ήταν το σχέδιο της ΕΕ για διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου. Τα περί τεράστιων ποσοτήτων LNG, που θα αποθηκεύονταν σε διάφορες χώρες για λογαριασμό όλων, με βάση την αρχή της… αλληλεγγύης (εδώ γελάνε) ήταν σκέτες μπούρδες. Για ρωσικό φυσικό αέριο παρακαλά η οικονομικά πανίσχυρη αλλά ενεργειακά ευάλωτη Γερμανία.

Από την άλλη, η ρωσική ιμπεριαλιστική ηγεσία, μόλις αρχίσει να μπαίνει ο χειμώνας θα έχει όλα τα διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια της. Οχι μόνο (ενδεχομένως και όχι τόσο) για να πετύχει εκβιαστικά αυξημένες τιμές, αλλά και για να διαπραγματευθεί από θέση ισχύος την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία. Με τις αποθήκες άδειες (ή με εξαιρετικά χαμηλά αποθέματα) και με το αμερικανικό ή αραβικό LNG να μην μπορεί σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο που χρειάζεται η Ευρώπη, ο Πούτιν θα έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις με τον Σολτς, τον Μακρόν και «τ’ άλλα παιδιά» της ΕΕ.

Για την εξάρτηση της Δυτικής Ευρώπης από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες μπορείτε να ανατρέξετε σε πρόσφατες αναλύσεις μας:

  • Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους
  • Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης και η ισορροπία του τρόμου
  • Ρωσία-ΕΕ: Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός έχει το πάνω χέρι
  • ΕΕ και ρωσικό πετρέλαιο: Θα γίνει ό,τι και με το φυσικό αέριο

Ας θυμηθούμε ότι το σκληρό παζάρι για το φυσικό αέριο ξεκίνησε όταν ο Πούτιν υπέγραψε το περιβόητο διάταγμα για την πληρωμή σε ρούβλια. Ξεσηκώθηκαν η Ούρσουλα με τον Μπορέλ, έκαναν σκληρές δηλώσεις, αλλά στο τέλος τις έβαλαν να μην πούμε που. Ολοι πλέον πληρώνουν κανονικότατα σε ρούβλια, ισχυροποιώντας τη διεθνή ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος.

Τα ίδια έγιναν πρόσφατα με τα ουκρανικά σιτηρά. Η Ρωσία απαίτησε ανταλλάγματα στον τομέα των κυρώσεων. Και τα πέτυχε. Μαζί με τα ουκρανικά σιτηρά εξάγονται και ρωσικά σιτηρά αλλά και -το κυριότερο- ρωσικά λιπάσματα, που τα είχαν περιλάβει ρητά και κατηγορηματικά στις κυρώσεις. Μην κοιτάτε που δεν το λένε. Αυτό οφείλεται στην παραδοσιακή… σεμνότητα των ιμπεριαλιστών της Δύσης. Για να μην ξεφτιλιστούν τελείως, έβαλαν μπροστά τον Γκουτέρες που ενήργησε σαν ντελίβερι μπόι. Και βέβαια, η Τουρκία είχε επίσης διαμεσολαβητικό ρόλο, καθώς δεν έχει μόνο ακτογραμμή στη Μαύρη Θάλασσα αλλά ελέγχει και τα στενά.

Εκτός από την οικονομική νίκη, με ακύρωση μιας ακόμη πλευράς των κυρώσεων, η Ρωσία πέτυχε και πολιτική νίκη, καθώς συγκροτήθηκε τετραμερές σώμα ελέγχου των βαποριών σε τουρκικά λιμάνια, με αξιωματικούς της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του ΟΗΕ και της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η συμφωνία υπογράφηκε σε πολεμικό πλαίσιο. Μπορεί η Ουκρανία να έστειλε έναν υπουργίσκο για να υπογράψει, όμως τις διμερείς συμφωνίες υπέγραψαν από τη μια ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ και από την άλλη ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σοϊγκού αυτοπροσώπως, παρουσία του Γκουτέρες. Ηταν δηλαδή μια συμφωνία της Ρωσίας με την Τουρκία, με συμμετοχή του ΟΗΕ. Η Ουκρανία… απλώς παρίστατο.

Περιττεύει να πούμε ότι τα… μεγαλόπνοα σχέδια για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών διά ξηράς, με τα οποία παραμύθιαζαν οι ηγέτες της ΕΕ (πρωταγωνίστησε και πάλι η ανεκδιήγητη Ούρσουλα) τους λαούς, αποδείχτηκαν επίσης σκέτες μπούρδες. Σιτηρά φεύγουν από την Ουκρανία μόνο με την έγκριση της Ρωσίας και με τα αντίστοιχα ανταλλάγματα στη βάση της λογικής «do ut des» («σου δίνω, μου δίνεις»).

Εκτύπωση 🖨
ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤουλάχιστον ξαναβρήκαμε τη Μαρίνα
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Σχετικά Αρθρα

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

Διεθνή 30 Οκτ 2026, 19:43

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

Διεθνή 30 Οκτ 2026, 18:54

Μόχσεν Ρεζαεΐ: «Οι ευγενικές επιστολές δεν αλλάζουν τη στάση του Ιράν»

Η Τεχεράνη σχολιάζει την επικοινωνία του Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή 29 Οκτ 2026, 22:23

Ο Βανς επικοινωνεί με τον Ρεζαεΐ σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων με το Ιράν

Διεθνή 29 Οκτ 2026, 19:37

«Εξόντωση, βασανιστήρια, βιασμοί»: Η Επιτροπή του ΟΗΕ καταγράφει ισραηλινά εγκλήματα στη Δυτική Oχθη

Διεθνή 29 Οκτ 2026, 08:29

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, στηριζόμενη στη νομιμότητα του δικαιώματος στην αντίσταση και σε όσα κατοχυρώνει το Σύνταγμα

Διεθνή 28 Οκτ 2026, 20:52
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

2 Νοέ 2026, 00:01
Ιστορία

Mοχάμεντ Ντέιφ: Μια θρυλική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Νοέ 2026, 12:12
Αγροτικά

Οταν το ΥΠΑΑΤ και η ΓΔΚ πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη» (αλλιώς: Ούτε ντροπή ούτε τσίπα)

Αναγκάστηκαν να δηλώσουν κρούσματα αφθώδους στη Λέσβο, όταν τους ξεμπροστιάσαμε για απόκρυψη

1 Νοέ 2026, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Νοέμβρη

1 Νοέ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση

31 Οκτ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Οκτ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Οκτώβρη

31 Οκτ 2026, 00:02
Διεθνή

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

30 Οκτ 2026, 19:43
Διεθνή

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

30 Οκτ 2026, 18:54
Αθλητισμός

Γλείψε τώρα εκεί που έφτυσες, επηρμένε ηλίθιε

30 Οκτ 2026, 13:17
Εργατικά

Πειθαρχικά εκπαιδευτικών: Νέα τρομοκρατική κλήση σε απολογία

Για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση

30 Οκτ 2026, 11:57
Πολιτισμός

Eξαφανίστηκαν από τα ράφια τα βιβλία της Σάλι Ρούνι στη Βρετανία

Οι αναγνώστες έσπευσαν να τα αγοράσουν μετά την ανακοίνωση ότι σταματά η κυκλοφορία τους

30 Οκτ 2026, 11:51
Εργατικά

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους (Μέρος Δεύτερο)

30 Οκτ 2026, 10:47
Καταστολή

Eγγραφο της ίδιας της ΕΛΑΣ αποκαλύπτει: Βασάνισαν και μέσα στην Αστυνομία τον Βασίλη Μάγγο οι έξι μπάτσοι

Αύριο αναμένεται η απόφαση στο ΜΟΔ Καρδίτσας

30 Οκτ 2026, 10:22
Πολιτική

Ο Φραπές εισήχθη… αιφνιδίως στον «Ευαγγελισμό», για να αναβάλει τη δίκη του

30 Οκτ 2026, 09:48
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα | Παλαιστίνη 36

Μια ταινία για την εξέγερση των Παλαιστίνιων το 1936-39

30 Οκτ 2026, 00:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη

30 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

Μόχσεν Ρεζαεΐ: «Οι ευγενικές επιστολές δεν αλλάζουν τη στάση του Ιράν»

Η Τεχεράνη σχολιάζει την επικοινωνία του Τζέι Ντι Βανς

29 Οκτ 2026, 22:23
Κόντρες

Δικός τους παιδί δεν ήταν (και) ο Λιόλιος;

29 Οκτ 2026, 21:30
Διεθνή

Ο Βανς επικοινωνεί με τον Ρεζαεΐ σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων με το Ιράν

29 Οκτ 2026, 19:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

Πορτογαλία: Ημέρα νεκρών.

1789: Η Γαλλική Επανάσταση εθνικοποιεί την εκκλησιαστική περιουσία.

1955: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί και πολλοί πολίτες σε αντιβρετανική διαδήλωση στην Πάτρα.

1956: Το Ισραήλ καταλαμβάνει τη Γάζα.

1963: Δολοφονείται ο αμερικανόδουλος πρόεδρος του Νότιου Βιετνάμ Νγκο Ντιν Ντιεμ μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα υπό την καθοδήγηση της CIA.

1977: Απαλλάσσεται ο βασανιστής Καλύβας. Την ίδια μέρα έντεκα μεταλλωρύχοι της «Μαντέμ Λάκκο» καταδικάζονται σε 56 μήνες φυλάκισης συνολικά.

1984: Ανταρσία στην ΟΝΝεΔ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαγράφει τους Μιχαλολιάκο και Μανωλάκο.

1989: Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στο σπίτι του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Γιάννη Αντωνόπουλου δεν εξερράγησαν λόγω βλάβης (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο parking στη Χαριλάου Τρικούπη, νεκρός ο αστυνομικός Γιάννης Βάρης και έξι τραυματίες (17Ν).

2002: Θανάσιμος πυροβολισμός κατά 32χρονου Αλβανού από συνοριοφύλακες στην Καστοριά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo