Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ
  • Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός
  • Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη
  • Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο νόμος του ισχυρού και η προπαγάνδα της απάτης
Διεθνή

Ο νόμος του ισχυρού και η προπαγάνδα της απάτης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιούν 2013, 00:00

Λίγες μέρες πριν την πρώτη επέτειο της «μεγάλης νίκης του Νότου», η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκαν στο Παρίσι και έβαλαν την ταφόπλακα σε μια απόφαση που μόνο με κακοφορμισμένο άταφο πτώμα θα μπορούσε να παρομοιαστεί. Η Γαλλία πήρε δύο χρόνια παράταση για τη μείωση του ελλείμματός της στο 3% του ΑΕΠ (ο Ολάντ τράβηξε κι ένα δημόσιο ξέχεσμα στον Ολι Ρεν που είχε το θράσος να κάνει υποδείξεις στη Γαλλία) και συμφώνησε πλήρως με το γερμανικό σχέδιο, ενταφιάζοντας οριστικά τη «νίκη του Νότου», δηλαδή την απόφαση της 28ης Ιούνη του 2012, η οποία είχε σκορπίσει ρίγη συγκίνησης σε διάφορους ευρωλάγνους, με κορυφαίο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει «υπόδειγμα αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης» από μεριάς Μόντι και Ραχόι εκείνη τη συμφωνία. Μια συμφωνία που έμεινε στα χαρτιά, μετατράπηκε σε άταφο πτώμα και τώρα ενταφιάστηκε με περιφρόνηση από τους Μέρκελ-Ολάντ.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Ιούνη πάρθηκε μια απόφαση σύμφωνα με την οποία ο περιβόητος μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα μπορεί να προχωρά σε απευθείας ανακεφαλαιοποίηση ευρωπαϊκών τραπεζών, χωρίς να δανείζεται το κράτος τα απαιτούμενα κεφάλαια και –επομένως– χωρίς αυτά τα δάνεια να εγγράφονται στο κρατικό χρέος. Ηταν υποτίθεται η απόφαση που απαίτησε το «μέτωπο του Νότου», το οποίο είχαν συμπήξει ο Μάριο Μόντι με τον Μαριάνο Ραχόι, με την (πολύ χαλαρή) στήριξη και του Φρανσουά Ολάντ.
Θυμόμαστε τότε τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να πανηγυρίζει, αλλά και να ζητά από τη νεοσύστατη συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη να μη δεχτεί την έλευση της τρόικας, απαιτώντας πρώτα να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον ESM.

Η απόφαση αυτή έμεινε στα χαρτιά. Περισσότερο για προπαγανδιστικούς λόγους τη χρειάζονταν ο Μόντι με τον Ραχόι, οι οποίοι εφάρμοζαν ήδη σκληρά προγράμματα λιτότητας στην Ιταλία και την Ισπανία. Τώρα, λίγες μέρες πριν τη σύνοδο κορυφής, η οποία θα κληθεί απλά να επικυρώσει τις αποφάσεις του γερμανογαλλικού άξονα, όπως κάνει πάντοτε, άλλωστε, η Μέρκελ με τον Ολάντ συμφώνησαν ότι η διάσωση των τραπεζών θα πρέπει να γίνεται από έναν ευρωπαϊκό φορέα εκκαθάρισης με συμμετοχή των εθνικών αρχών, οι οποίες θα έχουν και την ευθύνη. Στην πραγματικότητα, η υπό σύσταση ενιαία εποπτική αρχή τραπεζών (και μέχρι τη σύστασή της η ΕΚΤ) θα αποφασίζει για την τύχη των προβληματικών τραπεζών, ενώ την απόφαση θα υποχρεούνται να υλοποιήσουν οι εθνικές αρχές. Ετσι, τα 500 δισ. ευρώ του ESM θα παραμείνουν ως «δημόσια ασφάλεια», όπως ισχυρίζονται οι Γάλλοι για ν’ αποσείσουν την κατηγορία ότι σύρθηκαν πίσω από το γερμανικό όχημα, όμως ο ESM δε θα προχωρά σε διάσωση τραπεζών.

Και τι θα γίνεται; Αυτό που έγινε στην Κύπρο. Θα πληρώνουν πρώτα οι μέτοχοι, μετά οι καταθέτες και αν χρειαστεί θα δίνονται δάνεια στο εθνικό κράτος για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών. Αυτό που αρχικά παρουσιάστηκε ως εξαίρεση, ως ad hoc παρέμβαση λόγω της φύσης της κυπριακής οικονομίας, γίνεται και επισήμως ο κανόνας. Αλλωστε, από τότε που ο Ντεϊσελμπλούμ αναγκάστηκε να ανασκευάσει την πρόωρη δήλωσή του, έχει κυλήσει πολύ νερό κάτω από τις ευρωπαϊκές γέφυρες. Το θέμα είχε ξεκαθαριστεί και από τον Σόιμπλε και από τον Ντεϊσελμπλούμ και από άλλους ηγέτες της γερμανικής κατεύθυνσης. Στο Παρίσι επικυρώθηκε από τους Μέρκελ και Ολάντ, αφού πήρε και ο γαλλικός ιμπεριαλισμός τα ανταλλάγματα και τις διαβεβαιώσεις του. Γιατί δεν φανταζόμαστε να νομίζετε ότι αν αντιμετωπίσει προβλήματα μια γαλλική τράπεζα του μεγέθους της BNP Paribas ή της Societe General θα αντιμετωπιστούν όπως η Κύπρου και η Λαϊκή. Για τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν τα 500 δισ. ως «δημόσια ασφάλεια» στον ESM.

Αυτές είναι συμφωνίες διαχείρισης της κρίσης από τις ηγέτριες δυνάμεις της Ευρωζώνης. Συμφωνίες που σήμερα προβλέπουν αυτό και αύριο μπορεί να προβλέπουν κάτι άλλο, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κατάστασης και με τον συσχετισμό δύναμης και τις συμμαχίες ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτές θα είναι συμφωνίες που θ’ αποτυπώνουν το δίκαιο του ισχυρού. Τίποτα το προοδευτικό δεν μπορεί να υπάρξει σ’ αυτές τις συμφωνίες και μόνο κάτι εξωνημένοι αριστεροί σαν τους ΣΥΡΙΖΑίους θα εξακολουθούν να σπέρνουν αυταπάτες στον ελληνικό λαό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπό κατάρρευση τα δύο τρίτα των βιομηχανικών κτιρίων!
Επόμενο άρθρο Η Κίνα, η ΕΕ και η σαμαρική προπαγάνδα

Σχετικά Αρθρα

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

Διεθνή 5 Σεπ 2026, 09:39

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

Διεθνή 5 Σεπ 2026, 08:51

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

Διεθνή 5 Σεπ 2026, 08:26

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

Διεθνή 4 Σεπ 2026, 11:38

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

Διεθνή 3 Σεπ 2026, 18:34

Kατα-κατα-καταρρέω…

Διεθνή 3 Σεπ 2026, 09:32
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

Σουαζιλάνδη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1968).

Πακιστάν: Ημέρα άμυνας

1944: Εκτελείται από Γερμανούς η Ηρώ Κωνσταντοπούλου μαζί με 49 αγωνιστές στο σκοπευτήριο Καισαριανής.

1947: 3.000 από τους εκτοπισμένους στην Ικαρία αφήνονται ελεύθεροι.

1955: Επεισόδια Κωνσταντινούπολης (Τούρκοι κατά Ελλήνων), δύο νεκροί, εκτεταμένες καταστροφές.

1967: Δολοφονείται ο Γιάννης Χαλκίδης (ΚΚΕ) από την αστυνομία επειδή έκοψε την κολόνα παροχής ρεύματος στη ΔΕΘ, συλλαμβάνονται οι σύντροφοί του Γρ. Παντής και Φ. Χατζηγιάννης.

1972: Επίθεση της «Ομάδας Aρης» με χειροβομβίδες στο Ε’ αστυνομικό τμήμα Αθήνας.

1972: Αιχμαλωσία ισραηλινών αθλητών από τον «Μαύρο Σεπτέμβρη» στη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου, επίθεση της γερμανικής αστυνομίας, νεκροί εννιά αθλητές, ένας δυτικογερμανός αστυνομικός και πέντε από τους οχτώ κομάντο της οργάνωσης.

1975: Απόπειρα δολοφονίας του αμερικανού προέδρου Τζέραλντ Φορντ στο Σακραμέντο.

2002: Εμφανίζεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο Δημήτρης Κουφοντίνας και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo