Από τις 11 Αυγούστου μέχρι σήμερα, το Ισραήλ βομβαρζίζει καθημερινά τη Γάζα με πυραύλους μαχητικών και με βολές πυροβολικού και αρμάτων μάχης. Οι βομβαρδισμοί εκτείνονται από τη Ράφα στο Νότο μέχρι τη Μπέιτ Χανούν στο Βορά, έχοντας προκαλέσει δεκάδες τραυματισμούς αμάχων, ανάμεσα τους γυναίκες και βρέφη, και μεγάλες καταστροφές ακόμα και σε υποδομές του ΟΗΕ.
Παράλληλα, από τις 13 Αυγούστου ο ισραηλινός στρατός έχει σφραγίσει τα περάσματα στη Γάζα από το Ισραήλ, απαγορεύοντας την εισαγωγή καυσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και επιτρέποντας μόνο μικρές ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας (το γνωστό μαρτύριο της σταγόνας, στο οποίο οι σιωνιστές υποβάλλουν χρόνια τώρα τον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό της πολιορκημένης Λωρίδας). Λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε καύσιμα, το μοναδικό εργοστάστιο ηλεκτροπαραγωγής έχει παύσει τη λειτουργία του, προκαλώντας συνεχείς και πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης, που επηρρεάζουν δραματικά ακόμα και τα νοσοκομεία βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.
Τα διεθνή μίντια στηλιτεύουν τον «σουλτάνο» Ερντογάν, που για δικούς του προπαγανδιστικούς λόγους, που εξυπηρετούν την ατζέντα της τούρκικης αστικής τάξης, υποδέχτηκε στελέχη της Χαμάς στην Ισταμπούλ, σιωπώντας ταυτόχρονα μπροστά στο εν εξελίξει σιωνιστικό έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού της Γάζας.
Πρόφαση για το νέο κύκλο ισραηλινής επιθετικότητας, που για άλλη μια φορά ακολουθεί την τόσο προσφιλή στους σιωνιστές αρχή της συλλογικής ευθύνης, είναι η απελευθέρωση εμπρηστικών μπαλονιών από παλαιστίνιους νεολαίους δίπλα στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, που προκαλούν φωτιές σε γεωργικές εκτάσεις στην ισραηλινή πλευρά. Το Ισραήλ για πολλοστή φορά υποστηρίζει ότι το μακέλεμα αμάχων και η καταστροφή πολιτικών υποδομών ζωτικής σημασίας αποτελεί «νόμιμη αυτοάμυνα» απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται από τους «τρομοκράτες» της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ. Η ισραηλινή αφήγηση έχει γίνει πλέον επίσημη θέση ακόμα και φιλελεύθερων αστικών φυλλάδων, όπως ο βρετανικός Guardian, που κατά τα άλλα δεν παραλείπει να επαίρεται σε όλους τους τόνους για την αντικειμενικότητά του, προϊόν της «ανεξαρτησίας» του από πηγές χρηματοδότησης (ισχυρίζεται ότι μοναδικό στήριγμά του είναι οι αναγνώστες του).
Η τακτική των εμπρηστικών μπαλονιών ξεκίνησε από νεολαίους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων δίπλα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής, με σκοπό να πιεστούν οι σιωνιστές να άρουν ή έστω να χαλαρώσουν την πολύχρονη πολιορκία της Γάζας, που ισοδυναμεί με αργό θάνατο για τους πολιορκημένους Παλαιστίνιους. Παρά την κτηνώδη καταστολή που δέχτηκαν από τον ισραηλινό στρατό, αυτό το νέο όπλο στα χέρια των παλαιστίνιων διαδηλωτών παγιώθηκε και χρησιμοποιούνταν συχνά έκτοτε, αν και τους τελευταίους μήνες οι διαδηλώσεις και αυτού του είδους οι μαχητικές ενέργειες δίπλα στα σύνορα είχαν περιοριστεί δραστικά από τη Χαμάς.
Από τις 10 Αυγούστου ξεκίνησαν πάλι αυτές οι πράξεις αντίστασης, με την ανοχή αν όχι τη στήριξη της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα. Στο παρελθόν, ως απάντηση οι σιωνιστές χρησιμοποιούσαν κυρίως πυρά ελέυθερου σκοπευτή και τόνους χημικών, ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν είχαν εξαπολύσει βομβαρδισμούς σε βάρος του συνόλου του πληθυσμού της Γάζας με πρόσχημα τα εμπρηστικά μπαλόνια.
Μέχρι και την πέμπτη νύχτα συνεχών βομβαρδισμών, οι οργανώσεις της Αντίστασης απέφευγαν να απαντήσουν ένοπλα στη σιωνιστική τρομοκρατία. Εκτοτε, σήκωσαν το γάντι που τους πέταξαν οι σιωνιστές και για κάθε βόμβα που αυτοί εκτοξεύουν, οι οργανώσεις της Αντίστασης απαντούν με μπαράζ ρουκετών, με στόχο τους κοντινούς ισραηλινούς οικισμούς, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς. Οι σιωνιστές θέλησαν να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις ανοχές της Αντίστασης και η απάντησή της τους ανάγκασε να περιορίσουν τη συχνότητα και τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών, αφού οι ίδιοι προς το παρόν δεν είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν μια νέα εισβολή στη Γάζα με αβέβαιη γι’ αυτούς έκβαση.
Παράλληλα με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τον αργό στραγγαλισμό του λόγω της υπερδεκαετούς πολιορκίας από ξηρά, θάλασσα και αέρα, ο παλαιστινιακός λαός έχει να αντιμετωπίσει και την έξαρση της πανδημίας στη Γάζα, που ανάγκασε την κυβέρνηση της Χαμάς να βάλει σε καραντίνα ολόκληρη την περιοχή, καλώντας τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς το διαλυμένο σύστημα δημόσιας υγείας, που διαθέτει μόλις 65 αναπνευστήρες ΜΕΘ, δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε μια εκτίναξη των απαιτήσεων για διασωληνώσεις ασθενών με COVID-19.