Χιλιάδες δάσκαλοι σε όλη τη Βουλγαρία έχουν αρχίσει από την περασμένη Δευτέρα, 12 Δεκέμβρη, απεργία διάρκειας διεκδικώντας αύξηση των μισθών τους, ύστερα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.
Η Εθνική Ενωση Δασκάλων ανακοίνωσε ότι παρέμειναν κλειστά περισσότερα από 2.000 δημοτικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί. Συγκεκριμένα, οι απεργοί απαιτούν αύξηση 15% στο μισθό τους για το 2006 και βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα σχολεία. Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, επικαλούμενη το πρόγραμμα λιτότητας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που εφαρμόζεται στη χώρα, το οποίο επιβάλλει περιορισμό των δαπανών του δημόσιου τομέα.
Ομως οι δάσκαλοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα και συνεχίζουν τον αγώνα που ξεκίνησαν πριν από δύο βδομάδες όταν 2.000 δάσκαλοι περίπου κατέβηκαν σε απεργία πείνας με τα ίδια αιτήματα.








