Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους
  • Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;
  • Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο
  • Σαν σήμερα 19 Ιούνη
  • Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»
  • Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Αξιολόγηση εκπαιδευτικών… εξευτελισμός και αυτογελοιοποίηση των επιθεωρητών της Κεραμέως
Εργατικά Παιδεία

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών… εξευτελισμός και αυτογελοιοποίηση των επιθεωρητών της Κεραμέως

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιούν 2023, 06:53

Οπως έχουμε γράψει επανειλημμένως, η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους πρόθυμους επιθεωρητές της θεούσας νεοφιλελεύθερης Κεραμέως παραπαίει. Χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που δεν σκύβουν το κεφάλι στις απειλές του ΥΠΑΙΘ και με όπλο την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, απαγορεύουν την είσοδο στους επιθεωρητές σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και τους αναγκάζουν να φύγουν άπραγοι και με σκυμμένο το κεφάλι. Βλέποντας, λοιπόν, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποκύπτουν στις απειλές του ΥΠΑΙΘ και τα ποσοστά υπέρ της απεργίας – αποχής είναι συντριπτικά, προσπαθούν να κρατήσουν μία στάση τάχα φιλική. Επισκέπτονται τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία όχι ως αξιολογητές, αλλά, ως απλοί «σύμβουλοι» που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους εκπαιδευτικούς και να μάθουν τα προβλήματα που υπάρχουν. Στάση υποκριτική, βεβαίως, καθώς το μόνο που τους νοιάζει είναι να «κόψουν κίνηση», να πλησιάσουν αυτούς τους ελάχιστους που δεν έχουν συνταχθεί με την πλειοψηφία των συναδέλφων τους, αλλά και να κάμψουν πιθανές αντιστάσεις των εκπαιδευτικών, κυρίως των νεοδιόριστων, που ενδεχομένως να φοβούνται. 

Κάπως έτσι έγινε και σε σχολείο της Βόρειας Ελλάδας, όπου εκπαιδευτικός πείστηκε από τον επιθεωρητή να προχωρήσει στην ατομική αξιολόγησή της καθώς είχαν από πριν συμφωνήσει ότι θα ήταν μια απλή διαδικασία και όλα θα πήγαιναν καλά. Ομως, η πραγματικότητα ήταν άλλη. Η βαθμολογία που έλαβε η εκπαιδευτικός δεν ήταν καλή καθώς οι μαθητές της τάξης δεν ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο …πολύ επιτυχημένο σχέδιο διδασκαλίας, που είχε επιλέξει. Μάλλον η εκπαιδευτικός δεν είχε δασκαλέψει τους μαθητές της να σηκώνουν όλοι το χέρι, είτε ξέρουν είτε όχι, για να δίνεται η εντύπωση ότι η τάξη κινείται.  Το αποτέλεσμα ήταν η εκπαιδευτικός να ξεσπάσει σε κλάματα. 

Αυτό που γίνεται φανερό, πέραν του άγχους που προκαλεί στον εκπαιδευτικό η παρακολούθηση του μαθήματος από τον αξιολογητή, είναι ότι η ατομική αξιολόγηση είναι  μία παράλογη, αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική διαδικασία. Οι επιθεωρητές καλούνται μέσα σε δύο διδακτικές ώρες να αξιολογήσουν έναν εκπαιδευτικό που διδάσκει πάνω από δέκα χρόνια τουλάχιστον και έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα ως αναπληρωτής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα στημένο σόου, όπου οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν πρόβα τα σχέδια διδασκαλίας με τους μαθητές τους με σκοπό να αρέσουν στους επιθεωρητές. Πόσο επιστημονικό και παιδαγωγικό είναι αυτό άραγε; Είναι φανερό ότι κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει μέσα σε δύο ώρες για έναν εκπαιδευτικό και την τάξη του και αυτό το ξέρουν και οι ά(χ)ριστοι του ΥΠΑΙΘ αλλά και οι επιθεωρητές. Ο μόνος που γνωρίζει καλά το επίπεδο της τάξης και τις ανάγκες των μαθητών του είναι ο εκπαιδευτικός ο οποίος αυτενεργεί και επιλέγει τρόπους για να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον και την προσοχή τους.  Αυτό που ουσιαστικά θέλουν να κάνουν είναι να κατηγοριοποιήσουν σχολεία και εκπαιδευτικούς γιατί κάποιοι πρέπει να πάρουν και κακό βαθμό (όλοι θυμόμαστε την αξιολόγηση με ποσοστά των υπαλλήλων του Μητσοτάκη).

Παρόλα αυτά, επειδή ορισμένοι αξιολογητές – επιθεωρητές θέλουν διακαώς να παρουσιάσουν έργο, δίνοντας διαπιστευτήρια στα αφεντικά τους, καταφεύγουν σε κινήσεις που μόνο ως γελοίες μπορούν να χαρακτηρισθούν. Φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, δέχονται και τη βοήθεια από διευθυντές σχολείων που παίζουν τον ρόλο του μπαμπούλα για να καμφθεί η αντίσταση των εκπαιδευτικών. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που συνέβη σε Δημοτικό Σχολείο της Αττικής. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης» στις 6/6/2023:

«Εξευτελισμός, Γελοιοποίηση και Αναξιοπρέπεια μαζί με Αυταρχισμό, Δεσποτισμό και Εκβιασμούς, το κοκτέιλ της αξιολόγησης Καταγγελία για όσα συνέβησαν στο 4ο ειδικό δημοτικό

Καταγγέλλουμε την κατ΄επανάληψη  αυταρχική και αντισυναδελφική  συμπεριφορά του διευθυντή του 4ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών, Καμούδη Μιχάλη καθώς και των αξιολογητών Ημέλλου και Κύργινα. Την Τρίτη 30/5/2023 ο διευθυντής της σχολικής μονάδας μαζί με τους αξιολογητές, προχώρησαν σε ολόκληρη συνωμοσία για να μπουν κρυφά στο σχολείο, χωρίς να το γνωρίζει ο σύλλογος διδασκόντων. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να το αποκρύψουν από τις/τους νεοδιόριστες/ους που συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή και κανόνισαν να γίνει μυστική συνάντηση μεταξύ των αξιολογητών  και τριών δασκάλων και δυο ΕΒΠ, οι οποίοι δεν έχουν υπογράψει απεργία αποχή.  Η αξιολόγηση των νεοδιόριστων έγινε με άκρα μυστικότητα, σε κλειδαμπαρωμένη αίθουσα, καλλιεργώντας κλίμα φόβου και δόλου. Ηταν τόση η βιασύνη των αξιολογητών να καταγράψουν νούμερα που έφτασαν στο σημείο να παραβιάσουν ακόμα και το επαίσχυντο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης, και να κάνουν όλες τις αξιολογικές διαδικασίες μαζεμένες, το συμβόλαιο και την πρώτη παρακολούθηση (ίσως και τη δεύτερη), αποκαλύπτοντας έτσι το πραγματικό πρόσωπο της αξιολόγησης, εξευτελισμός, αναξιοπρέπεια και υποταγή.

 Ο ίδιος διευθυντής, πριν από δυο εβδομάδες, πρωταγωνιστώντας στην προώθηση της αξιολόγησης, εμπόδισε την είσοδο των μελών της επιτροπής αγώνα, του ΔΣ του Αριστοτέλη και του ΔΣ της ΔΟΕ για να ενημερώσουν τις/τους συναδέλφισσες/ους του σχολείου -κάτι που κάνει κατ’ επανάληψη-, ενώ εγκλώβισε μέσα στο σχολείο μέλη της επιτροπής απαγορεύοντας τους την έξοδο.

 Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο εν λόγω διευθυντής εμπόδισε ξανά την είσοδο στην Επιτροπή Αγώνα και σε μέλη του ΔΣ του Αριστοτέλη και της ΔΟΕ και ανακοίνωσε σε όλους όσους βρίσκονταν μέσα στο σχολείο εκείνη την ημέρα ότι απαγορεύεται η έξοδος τους από το σχολείο, και η πόρτα θα άνοιγε αποκλειστικά στις 13:15, την ώρα που σχολούν τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να βγουν από το κτίριο ούτε οι εργαζόμενες/οι που είχαν σχολάσει ούτε οι φοιτητ(ρι)ες του ΙΕΚ, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει την παρακολούθηση της πρακτικής τους άσκησης. Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής αρνείται να δώσει κλειδιά στους εκπαιδευτικούς του σχολείου(!)  ενώ έχει δώσει σε όλους τους άλλους, στη σχολική τροχονόμο, στην καθαρίστρια, στον φύλακα!  Και όχι μόνο αρνείται να τους δώσει κλειδιά αλλά ανάλογα με «τα κέφια του» απαγορεύει ή επιτρέπει στον φύλακα να ανοίγει την πόρτα στις/στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας! Οταν τελικά η πόρτα άνοιξε, ο διευθυντής απαγόρευσε την είσοδο στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και των μελών του Δ.Σ. με επιθετικότητα, προκαλώντας επίτηδες αναταραχή με φωνές και απαράδεκτες προσφωνήσεις. Οι αξιολογητές έφυγαν όπως μπήκαν, σαν τους κλέφτες. Ο δε αξιολογητής των εκπαιδευτικών προσπάθησε να κρυφτεί ανάμεσα στους μαθητές που αποχωρούσαν με σκοπό να αποφύγει την αντιπαράθεση με την επιτροπή αγώνα και το σωματείο!

 Ολη την περίοδο προσπάθειας επιβολής της αξιολόγησης, καταγγέλλονται καταδικαστέες συμπεριφορές τρομοκρατίας, αυτοεξευτελισμού και γελοιοποίησης αξιολογητ(ρι)ών και διευθυντ(ρι)ών που προσπαθούν με το ζόρι να περάσουν τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους του υπουργείου από την πίσω πόρτα. Ο λόγος είναι απλός. Γιατί δεν έχουν καμία νομιμοποίηση! Γιατί δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή, χιλιάδες από αυτούς είναι οι νεοδιόριστες/οι, σε εκατοντάδες σχολεία μπλοκάρουν τις απόπειρες αξιολογήσεων.  Το ίδιο στον Αριστοτέλη, το 90% των νεοδιόριστων απαντά με Απεργία Αποχή στις κλήσεις των αξιολογητών.

 Καλούμε όλες/ους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους νεοδιόριστες/ους να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα. Να μην παραδώσουν στον κανιβαλισμό του ατομισμού τις συλλογικές μας διεκδικήσεις, να μην επιτρέψουν στην κατίσχυση των εκβιασμών και της τρομοκρατίας, να μη διαλέξουν τον ατομικό βόλεμα σε βάρος των συλλογικών δικαιωμάτων.

 Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες συμπεριφορές. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, οι επιτροπές αγώνα και τα αγωνιστικά σωματεία δεν θα τους επιτρέψουν να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο ούτε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

 Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές μας αποφάσεις, τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων δεκάδων Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, του εκπαιδευτικού κινήματος, σε σύγκρουση με τον φόβο, την τρομοκρατία και τον ατομισμό. Θα μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα αξιολόγησης.

 Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν! Ο κλάδος θα «σπάσει» στην πράξη την αξιολόγηση και θα καταργήσει όλους τους νόμους που αναφέρονται σε αυτή. Κανένας φόβος και καμία ανοχή στο έγκλημα που σχεδιάζουν υπουργείο και όλοι οι εμπλεκόμενοι για την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών! Η μαζική, δυναμική και περήφανη στάση των εκπαιδευτικών στον Αριστοτέλη και σε όλες τις περιοχές της χώρας που αντιστέκονται στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, δίνει ένα ηχηρό χαστούκι στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, δείχνει τον δρόμο.

 Ούτε βήμα πίσω! Δεν μας τρομάζουν η τρομοκρατία και οι απειλές τους!

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, στηρίζουμε τις/τους νεοδιόριστους συναδέλφισσες/ους! Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς θα νικήσουμε!»

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του σωματείου αντιλαμβανόμαστε ότι για τους επιθεωρητές οι λέξεις ξεφτίλα και αυτογελοιοποίηση έχουν χάσει την έννοιά τους. Οι άνθρωποι συνωμότησαν κανονικά και αυτογελοιοποιήθηκαν μόνο και μόνο για να γράψουν ότι έκαναν μία αξιολόγηση παραπάνω. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να πεισμώνουν τους εκπαιδευτικούς ακόμα περισσότερο. Η αξιολόγηση έχει πεθάνει εδώ και τέσσερις δεκαετίες και οι εκπαιδευτικοί δεν θα αφήσουν τους πρόθυμους επιθεωρητές του ΥΠΑΙΘ να την ξεθάψουν. 

Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 12 Ιούνη
Επόμενο άρθρο Η Αίγυπτος στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης

Σχετικά Αρθρα

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 21:00

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 20:17

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

Παιδεία 17 Ιούν 2026, 08:22

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

Παιδεία 16 Ιούν 2026, 17:46

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

Παιδεία 11 Ιούν 2026, 07:19

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

Παιδεία 10 Ιούν 2026, 05:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
Διεθνή

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

17 Ιούν 2026, 11:44
Καταστολή

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

17 Ιούν 2026, 09:35
Παιδεία

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

17 Ιούν 2026, 08:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

Ημέρα δρεπανοκυττάρωσης.

Κουβέιτ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1961).

Τρινιντάντ-Τομπάγκο: Ημέρα εργασίας.

1912: Καθιερώνεται η οκτάωρη εργασία στις ΗΠΑ.

1917: Η Βρετανία παρέχει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες άνω των τριάντα ετών.

1933: Η Γαλλία προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Λέον Τρότσκι.

1971: Ανακοινώνεται ότι η Ελλάδα έχει 10.311 δημοτικά σχολεία και 1.222.481 αναλφάβητους.

1975: Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo