Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις
  • Σαν σήμερα 31 Αυγούστου
  • Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam
  • Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ
  • Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία
  • Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Το πολιτικό και όχι το συναισθηματικό
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Το πολιτικό και όχι το συναισθηματικό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιαν 2018, 00:00
Το μουσολινικού τύπου συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το «Μακεδονικό» είχε και αθλητικό ενδιαφέρον. Αφενός γιατί επίσημα οι ομάδες της πόλης, ΠΑΟΚ, Αρης, Απόλλωνας Πόντου και Ηρακλής (καλούσε τους οπαδούς στο γήπεδο και όχι στο συλλαλητήριο), με ανακοινώσεις τους δήλωσαν ότι η Μακεδονία είναι μία και αδιαπραγμάτευτη, ενώ στα γήπεδα υπάρχουν πανό με συνθήματα για «μία και ελληνική Μακεδονία», και αφετέρου γιατί όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia ενεργή συμμετοχή είχαν οπαδοί με διακριτικά του ΠΑΟΚ.
 
Οσον αφορά το πρώτο σκέλος, δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι οι διοικήσεις των ομάδων θα αγνοούσαν το δόγμα No Politica, που είναι η επίσημη «γραμμή» στο χώρο του αθλητισμού, αφού αυτό ως γνωστόν αφορά πολιτικές αναφορές που έχουν να κάνουν με αντικαπιταλιστικές και αντιφασιστικές ενέργειες εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου και της εξέδρας. Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι η αστική τάξη και το σύστημα δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές ομάδες και τις οπαδικές Θύρες που έχουν υπό τον έλεγχό τους για να διαδώσουν και να προπαγανδίσουν τα αντιδραστικά τους μηνύματα. Οι ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ και του Αρη, κυρίως, και το τρικάκι με τα σήματα των τεσσάρων ομάδων που καλούσε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο (από το ρεπορτάζ της στήλης προκύπτει ότι το συγκεκριμένο τρικάκι βγήκε από την κεντρική οργανωτική επιτροπή για τη διοργάνωση της εθνικιστικής σύναξης -ίσως να συμμετείχαν και κάποιοι από τον φασιστικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ «Μακεδόνες»- και όχι από κοινή πρωτοβουλία των οπαδών, αλλά αυτή η λεπτομέρεια δεν αλλάζει τα δεδομένα), έτυχαν ευρύτατης διάδοσης στον έντυπο και ηλεκτρονικό αθλητικό Τύπο και στα κανάλια.
 
Ολοι αυτοί που νυχθημερόν βρίζουν με τα χειρότερα λόγια τους οργανωμένους οπαδούς (ανεξαρτήτως ομάδας) και ζητούν σκληρά κατασταλτικά μέτρα εναντίον τους και διάλυση των συνδέσμων, τάσσονταν υπέρ των ανακοινώσεών τους για συμμετοχή στο συλλαλητήριο και επαινούσαν την «πατριωτική» τους στάση. Οι «αληταράδες» και τα «αποβράσματα» έγιναν ξαφνικά ο «υπερήφανος λαός που υπερασπίζεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας». Αυτή η στάση του δημοσιογραφικού εσμού δείχνει ξεκάθαρα τη «δυναμική» που έχουν οι Θύρες των οργανωμένων οπαδών και την αναγκαιότητα να γίνεται πολιτική δουλειά σε αυτές, σπάζοντας το δόγμα του No Politica, που προσπαθούν να επιβάλουν για τις αντιφασιστικές και επαναστατικές απόψεις στις εξέδρες των γηπέδων.
 
Για να μην παρεξηγηθεί η άποψή της, η στήλη δε θεωρεί ότι θα πρέπει να αποτελέσουν οι Θύρες το βασικό χώρο δουλειάς και πολιτικής ζύμωσης των εκτός των τειχών συλλογικοτήτων, ούτε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων θα αποτελέσουν την «ατμομηχανή» του επαναστατικού νεολαιίστικου κινήματος. Εχοντας όμως σαν δεδομένα ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι νεολαίοι που συμμετέχουν στις οπαδικές Θύρες προέρχονται από την εργατική τάξη και τη λυσσαλέα προσπάθεια του αστικού εσμού να επιβάλει το οπαδικό και την αγάπη για την ομάδα κόντρα σε οποιαδήποτε πολιτική δράση, δεν μπορούμε να αδιαφορούμε και να χαρίσουμε αυτή τη σημαντική μερίδα των νεολαίων αμαχητί στους μεγαλοκαπιταλιστές προέδρους των ομάδων για να τους μετατρέψουν σε ιδιωτικούς στρατούς.
 
Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος και τη συμμετοχή οπαδών του ΠΑΟΚ στον εμπρησμό της κατάληψης, η στήλη αισθάνεται την ανάγκη να διαφοροποιηθεί τόσο από αυτούς που τσουβαλιάζουν όλους τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους θεωρούν ακροδεξιούς και φασίστες όσο και από τους αντιφασίστες οπαδούς του ΠΑΟΚ, που από οπαδικό πατριωτισμό προσπαθούν να πείσουν ότι δε συμμετείχαν ΠΑΟΚτζήδες στη φασιστική ομάδα που έκαψε την Libertatia. Τονίσαμε παραπάνω την αναγκαιότητα να μην χαρίσει αμαχητί ο αντικαπιταλιστικός επαναστατικός χώρος τους νεολαίους των γηπέδων στο αστικό στρατόπεδο. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία για να πείσουμε ότι το τσουβάλιασμα και η συνολική απαξίωση του οπαδικού κινήματος θα έχει αυτό το αποτέλεσμα.
 
Ολοι αυτοί οι «ξεκάθαροι» ιδεολογικά, που θεωρούν κατάντια την ενασχόληση με τα αθλητικά δρώμενα και έγκλημα τη συμμετοχή σε κάποια οπαδική Θύρα, κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα και αδιαφορούν για το ότι οι μεγαλύτερες συλλογικότητες της νεολαίας είναι οι οπαδικές Θύρες (η στήλη έχει αναφερθεί αρκετές φορές στους λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτή την πραγματικότητα, που σίγουρα δεν είναι ευχάριστη). Το αποτέλεσμα είναι ότι -πέρα από προθέσεις- αποτελούν την άλλη όψη του No Politica και επί της ουσίας διευκολύνουν την προσπάθεια του αστικού εσμού να επιβάλει την άποψή του και να ποτίσει με το δηλητήριό του τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων. Σε απλά ελληνικά, όταν στις Θύρες δεν υπάρχει αντιπαράθεση και οι φασίστες παίζουν μόνοι τους, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ χειρότερο από τη σημερινή κατάσταση.
 
Οσο για τους αντιφασίστες οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά και των υπόλοιπων ομάδων, αφού διαχρονικά έχουμε παρόμοια περιστατικά με πρωταγωνιστές οπαδούς άλλων ομάδων, αυτό που μπορούμε να βγάλουμε σα γενικό συμπέρασμα είναι ότι η οπαδική υπόσταση είναι «αναπτυγμένη» περισσότερο από την πολιτική τους υπόσταση. Οταν οι καταστάσεις είναι ακραίες, όπως στον εμπρησμό της Libertatia, και πρέπει να διαλέξεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις, τότε δυστυχώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι νεολαίοι οπαδοί που δηλώνουν αντιφασίστες και αντικαπιταλιστές επιλέγουν να πάνε με την ομάδα και όχι με το κίνημα. Αισθάνονται την ανάγκη να υπερασπιστούν την οπαδική τιμή και όχι να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να προσπαθήσουν να το αντιμετωπίσουν. Το είδαμε και στην περίπτωση των οπαδών της ΑΕΚ, με τις επιθέσεις κατά κατοίκων και κυρίως κατά της «Στρούγκας».
 
Η στήλη δε θεωρεί ότι είναι κατακριτέος ο οπαδός της οποιασδήποτε ομάδας που προσπαθεί να κάνει πολιτική δουλειά στη Θύρα που δραστηριοποιείται και οι συσχετισμοί είναι εναντίον του. Ούτε θα θεωρήσει συλλήβδην φασίστες όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, επειδή κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στον εμπρησμό της κατάληψης. Θα ασκήσει όμως κριτική σε αυτούς που δηλώνουν «εκτός των τειχών» αλλά αρνούνται να παραδεχτούν ότι συνυπάρχουν στις Θύρες με φασίστες και ότι φωνάζουν μαζί τους για την ομάδα τους. Αν το θέμα της συνύπαρξης αντιμετωπιστεί με συναισθηματική φόρτιση και οπαδικό πατριωτισμό και όχι στην πολιτική του διάσταση, τότε αργά ή γρήγορα το παιχνίδι θα χαθεί και η κατάληξη θα είναι σαν αυτή της Original, που έχει χάσει την κινηματική της αναφορά και έχει μετατραπεί σε «αιχμή του δόρατος» για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη.
 
Κος Πάπιας
 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Διαβάζοντας έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ακούγοντας ραδιόφωνο και βλέποντας τηλεόραση την επόμενη μέρα από τον θάνατο του Τζίμη Πανούση, κάποιος που δεν γνώριζε τα πολιτιστικά δρώμενα στη χώρα μας θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι ο Τζιμάκος ήταν το Νο1 του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος. Ξαφνικά, άπαντες τον αγάπησαν και αναγνώρισαν το έργο και την προσφορά του, ακόμα και ο Νταλάρας. Ομως, αυτή που πραγματικά τίμησε τον Πανούση και απέδωσε τον καλύτερο φόρο τιμής στη μνήμη του ήταν η Ελένη Λουκά. Η γνωστή θεούσα βρέθηκε έξω από το νεκροταφείο της Νέας Μάκρης και έδωσε ένα μοναδικό σόου, φωνάζοντας εναντίον των σατανάδων και των αναρχοκομμουνιστών και λέγοντας ότι «οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές είναι τα όργανα του Διαβόλου. Ο Πανούσης ήταν του Σατανά, στην Κόλαση θα καίγεται τώρα. Ηταν του Σατανά, του Διαβόλου, ντροπή του…». Ηταν ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να τιμηθεί ο Τζιμάκος, ο οποίος -αν έχουν δίκιο οι χριστιανοί και υπάρχει μετά θάνατον ζωή- θα διασκέδασε παρά πολύ με αυτό το σόου. Είναι φανερό ότι η Λουκά είναι ερωτευμένη με τον Πανούση, άλλωστε τα ετερώνυμα έλκονται. Και βέβαια, αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά η παντελής έλλειψη χιούμορ και καλλιτεχνικής παιδείας από τους μπάτσους. Μη μπορώντας να καταλάβουν το βαθύτατο νόημα της παράστασης που έδωσε και το δράμα που ζούσε η Λουκά μετά τον χαμό του Πανούση, δεν την άφησαν να θρηνήσει με το δικό της μοναδικό τρόπο τον αγαπημένο της, αλλά την απομάκρυναν με τη βία από το χώρο του νεκροταφείου.
 

 
Τα Αγγλικά είναι σαν του Τσίπρα και ασορτί με τους μασκαράδες ντυμένους Μακεδόνες, αλλά η εθνικιστική ανατριχίλα δεν αφήνει περιθώρια για γέλια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ουσία και φληναφήματα
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Και η τέχνη στο εδώλιο του εθνικισμού και της αρχαιοπληξίας

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

1925: 150.000 ανθρακωρύχοι ξεκινούν τη μεγαλύτερη απεργία στα ορυχεία άνθρακα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

1930: Επεισόδια αρχειομαρξιστών – χωροφυλακής και συλλήψεις (Θεσσαλονίκη).

1934: 650.000 υφαντουργοί των ΗΠΑ σε απεργία.

1942: Εξαρθρώνεται η οργάνωση «Κόκκινη Εκκλησία» στη Γερμανία, μαζικές εκτελέσεις των συμμετεχόντων κομμουνιστών και αντιστασιακών κατά του φασισμού.

1967: Καταδίκη δεκατεσσάρων μελών του ΠΑΜ (Θεσσαλονίκη).

1980: Ιδρύεται το πολωνικό συνδικάτο “Αλληλεγγύη” (Γκντανσκ).

1981: Βομβιστική επίθεση της RAF στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ραμστάιν, δεκαεπτά τραυματίες.

1992: Τερματίζεται η μαρξιστική διακυβέρνηση στο Κονγκό.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo