Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες
  • Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη
  • Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
  • Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς
  • Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Μια προαναγγελθείσα απόφαση
Αθλητισμός

Μια προαναγγελθείσα απόφαση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Οκτ 2020, 09:48

Oπως αναμενόταν, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Βαγγέλη Μαρινάκη για τους «στημένους» αγώνες και ειδικότερα για τη χειραγώγηση του αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1.

Στο παρελθόν είχαμε σχολιάσει, αναφορικά με την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξουν καταδικαστικές αποφάσεις, καθώς στις υποθέσεις για χειραγώγηση των αγώνων συνήθως δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις για την τέλεση της παρανομίας. Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν παρουσιάστηκαν απτές αποδείξεις, οπότε πολύ δύσκολα θα μπορούσε η Επιτροπή να καταδικάσει τον Μαρινάκη, αν και οι «σκληροπυρηνικοί» της ΕΠΟ πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που έκανε για την αθωωτική απόφαση ο γνωστός παρουσιαστής-αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου, ότι ο Μελισσανίδης επί της ουσίας αθώωσε τον Μαρινάκη, αφού στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατέθεσε ότι άκουσε κάτι από κάποιον.

Οπως ήταν φυσικό, μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση, τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, πέρασαν στην αντεπίθεση και ζητούσαν την απομάκρυνση από τα «κοινά» του ποδοσφαίρου όσων έστησαν τη σκευωρία εναντίον του Μαρινάκη και προσπάθησαν να τον απαξιώσουν και να τον σπιλώσουν. Αντίθετα, στην απέναντι όχθη επικρατεί αμηχανία, αφωνία και προετοιμασία για να αντιμετωπίσουν την επικείμενη ερυθρόλευκη αντεπίθεση.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα οφέλη που έχουν ο Μαρινάκης και η παρέα του φαίνεται να είναι μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο. Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο Μαρινάκης, ενόψει των εκλογών στην ΕΠΟ, που έχουν οριστεί για τις 23 Νοέμβρη, μάλλον δεν του φτάνει για να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση. Εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου, καθώς με τους ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να είναι κάνεις σίγουρος για τη σταθερότητα των πράξεών τους, θα αναγκαστεί να πιει και πάλι το πικρό ποτήρι της ήττας. Η συμμαχία Μελισσανίδη-Σαββίδη κρατάει καλά, καθορίζει τις διεργασίες και έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Μάλιστα, στην πιάτσα κυκλοφορούν σενάρια ότι έχει εξασφαλίσει και την «ουδετερότητα» της κυβέρνησης. Συμφώνησαν να μη χρησιμοποιήσουν την αβάντα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, να μην οξύνουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, να πειθαρχήσουν και να κάνουν τις εκλογές τον Νοέμβρη, όπως όρισε ο νόμος Αυγενάκη. Σε αντάλλαγμα πήραν τη διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξει από κυβερνητικής πλευράς παρέμβαση υπέρ του Μαρινάκη στις εκλογές της ΕΠΟ.

Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται να μπούμε σε σεναριολογία, αφενός γιατί μας είναι αδιάφορα τα παιχνίδια που παίζει η κάθε κλίκα με την κυβέρνηση και οι τρικλοποδιές που προσπαθεί να βάλει στην άλλη και αφετέρου γιατί η κατάσταση απαξίωσης που βρίσκεται το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει, ανεξάρτητα από τον καπιταλιστή που θα κερδίσει τις εκλογές στην ΕΠΟ και θα έχει τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής «παράγκας».

ΥΓ. Οταν ένας συντάκτης αναγκάζεται να γράψει ένα κείμενο 500 λέξεων, για να εξηγήσει εκ των υστέρων την 82 λέξεων αρχική του ανάρτηση (Παύλος Φύσσας για πάντα ζωντανός! Πανό από αντιφασίστες οπαδούς του Ολυμπιακού), η οποία -όπως ο ίδιος μας ενημερώνει- «προκάλεσε αρκετά σχόλια, ακόμα και από φίλους αναγνώστες του Περιοδικού, που σημείωναν πως δεν πρέπει να ωραιοποιούμε την κατάσταση…», είναι υποχρεωμένος να κάνει την αυτοκριτική του. Εκτός αν θεωρεί ότι, λόγω τις αυξημένης ευφυΐας του, δεν μπορεί να γίνει κατανοητός από τους κοινούς θνητούς, στους οποίους κατατάσσει και τον υποφαινόμενο.

Αναφέρομαι στον Βασίλη Κρίτσα, αρθρογράφο του ηλεκτρονικού περιοδικού katiousa.gr, ο οποίος στην ανάρτηση του «Οι αντίφα κερκίδες και το ταβάνι τους» μου αφιέρωσε ένα υστερόγραφο 173 λέξεων, με αφορμή το άρθρο μου στην Κόντρα με τίτλο «Πρώτα αντιφασίστας και μετά Ολυμπιακός», στην οποία, εκτός των άλλων, σχολίασα τον τρόπο που παρουσιάστηκε στο katiousa.gr η φωτογραφία με το πανό των αντιφασιστών ερυθρόλευκων οπαδών στη μνήμη που Παύλου Φύσσα.

Στα σχεδόν 25 χρόνια που σχολιάζω θέματα από την αθλητική επικαιρότητα μέσα από τη στήλη μου στην Κόντρα, δεν έχω θέσει όρους και προϋποθέσεις για να συζητήσω και να αντιπαρατεθώ με κάποιον που έχει διαφορετική άποψη. Το γεγονός αυτό μου δίνει το δικαίωμα και ταυτόχρονα με αναγκάζει να δώσω μια απάντηση στην «αφιέρωση» Κρίτσα.

Καταρχάς, θα συμφωνήσω μαζί του ότι, αν και ανέφερα το katiousa.gr ως πηγή της ανάρτησης, θα έπρεπε να βάλω το σχετικό link, για να διευκολύνω τους αναγνώστες που θα ήθελαν να συγκρίνουν και να κρίνουν τις απόψεις μας. Αν κρίνω από τις αντιδράσεις που ο ίδιος παραδέχεται ότι προκάλεσε η αρχική του ανάρτηση, μάλλον τον προστάτεψα με την παράλειψή μου.

Οσον αφορά το δεύτερο σημείο της «αφιέρωσής» του, ότι πρέπει να αποκτήσω επαφή με αυτά που πραγματικά διαβάζω, προκειμένου να μην τα διερμηνεύω στρεβλά κατά το δοκούν, αρκεί το εισαγωγικό κείμενο στην ανάρτηση του «Οι αντίφα κερκίδες και το ταβάνι τους». Εκεί αναφέρει ότι αρκετοί αναγνώστες του katiousa.gr σημείωσαν στα σχόλιά τους ότι δεν πρέπει να ωραιοποιούμε την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Ερμήνευσαν δηλαδή την ανάρτησή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που την ερμήνευσα και εγώ. Γι’ αυτό και χρειάστηκε η μακροσκελής «διευκρίνιση» του Β.Κ. Ισως να βοήθησε κάπως το σημείωμά μου για να γίνουν οι «διευκρινίσεις». Αντί για μια «καθαρή εξήγηση», όμως, ο Β.Κ. επέλεξε να θολώσει τα νερά με την επίθεση σ’ εμένα. Ενόψει όλων αυτών, μάλλον τίτλο τιμής αποτελεί αυτή η επίθεση.

Το τρίτο σημείο, στο οποίο με καλεί να εφαρμόσω αυτοκριτικά όσα γράφω και να είμαι πρώτα κομμουνιστής (έτσι αυτοπροσδιορίζομαι) και μετά οπαδός, με το μέσο επίπεδο ευφυΐας που διαθέτω ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα. Επειδή δε σε γνωρίζω προσωπικά, Βασίλη Κρίτσα, να σε ενημερώσω ότι ποτέ δεν έχω κρύψει την οπαδική μου προτίμηση. «Αρρωστος» οπαδός του ΑΟ Παγκρατίου και «βάζελος» (όχι απλά Παναθηναϊκός) από τις εμπορικές ομάδες. Ωστόσο, παρά την ξεκάθαρη οπαδική μου προτίμηση, από τη στήλη μου στην Κόντρα, αφενός προβάλλω τις θετικές πρωτοβουλίες των οπαδών, ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουν, και αφετέρου δε διστάζω να εκφράσω τη διαφορετική μου άποψη για τα κοινά του Παναθηναϊκού, κρίνοντας με πολιτικά και όχι οπαδικά κριτήρια. Στο παρελθόν, για το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησίας της ΠΑΕ από τους Βαρδινογιάννηδες στον «λαϊκό καπιταλισμό» και την «πολυμετοχικότητα» και πρόσφατα για το θέμα του γηπέδου στη Λεωφόρο (Δάσκαλε που δίδασκες), με αφορμή μια φωτογραφία του Σωτήρη Πανταλέων με μπλουζάκι που είχε το σύνθημα-αίτημα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού: «γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο».

Τα υπόλοιπα δε θα τα σχολιάσω καν, γιατί ανήκουν στη σφαίρα της «κακιούλας». Απλά, θα κλείσω δηλώνοντας ότι συμπάσχω μαζί σου, καθώς στην προσπάθεια σου να με απαξιώσεις, αναγκάστηκες να γράψεις καλά λόγια για την Κόντρα και αυτό πρέπει να ήταν οδυνηρό για σένα.

Κος Πάπιας

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 1 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο Ιχνηλάτηση: το πιο σύντομο ανέκδοτο (2)

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

26 Μάι 2026, 19:40
Πολιτική

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

26 Μάι 2026, 18:25
Οικονομία

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

26 Μάι 2026, 12:24
Κόντρες

26 Μάι 2026, 12:08
Αγροτικά

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

26 Μάι 2026, 10:21
Παιδεία

Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών

Οχι καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων τους

26 Μάι 2026, 08:32
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αντί για λύσεις στα προβλήματα, νουθεσία και τρομοκρατία

26 Μάι 2026, 08:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

26 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
Διεθνή

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

25 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

1896: Εγκαινιάζεται ο δείκτης «Dow Jones» στη Wall Street.

1975: Για πρώτη φορά σκυλιά στην ελληνική αστυνομία για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

1976: Στη διάρκεια συγκρούσεων αστυνομίας και διαδηλωτών στην Αθήνα, αύρα ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο (Αιόλου) και σκοτώνει τη μικροπωλήτρια Αναστασία Τσιβίκα.

1976: Επεισόδια στη Ρόδο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

1981: Βόμβα σε αυτοκίνητο αμερικανίδας υπαλλήλου στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

2009: Πεθαίνει ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo