Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»
  • Σαν σήμερα 20 Γενάρη
  • AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»
  • Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook
  • Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών
  • Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Εζησα ένα εκατομμύριο όνειρα…»
Αθλητισμός

«Εζησα ένα εκατομμύριο όνειρα…»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Μάι 2014, 00:00

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση του Διεθνούς Κέντρου για την Ασφάλεια στις Αθλητικές Δραστηριότητες (ICSS) και του Πανεπιστημίου Paris 1 της Σορβόνης. To ICSS (μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Ντόχα) και το γαλλικό πανεπιστήμιο συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, για να διερευνήσουν το θέμα της έντιμης διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο. Πριν μερικές μέρες, δημοσιεύτηκε η  σχετική έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι μέσα από τα αθλητικά στοιχήματα το οργανωμένο έγκλημα «ξεπλένει» περισσότερα από 140 δισ. δολάρια (περίπου 110 δισ. ευρώ), ενώ ο συνολικός τζίρος των αθλητικών στοιχημάτων, νόμιμος και παράνομος, πλησιάζει τα 500 δισ. δολάρια.

Με μια απλή αριθμητική πράξη βλέπουμε ότι το «ξέπλυμα» είναι περίπου το 30% του συνολικού τζίρου και αυτό δείχνει δυο πράγματα. Την αύξηση των αθλητικών γεγονότων που χειραγωγούνται από τα κυκλώματα του παράνομου στοιχήματος και την ολοένα και μεγαλύτερη σύνδεση του επαγγελματικού αθλητισμού με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σύμφωνα με την έκθεση, η ταχεία ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών στοιχημάτων (ειδικά στοιχήματα, live στοίχημα κατά τη διάρκεια των αγώνων κ.ά.) συμπίπτει με την αύξηση του κινδύνου διείσδυσης στα στοιχήματα αυτά εγκληματικών οργανώσεων και τεχνικών ξεπλύματος χρήματος. Το συμπέρασμα αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού όσο πιο πολύπλοκη γίνεται η στοιχηματική διαδικασία τόσο αυξάνονται ο βαθμός δυσκολίας της ανίχνευσης των ύποπτων δραστηριοτήτων και οι ευκαιρίες για σίγουρα κέρδη από τα κυκλώματα χειραγώγησης των αγώνων.

Θα δώσουμε ένα σχετικό παράδειγμα. Πριν την «ανάπτυξη» του αθλητικού στοιχήματος, όποιος ήθελε να παίξει στοίχημα μπορούσε να στοιχηματίσει μόνο για το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης δυο ομάδων. Αν κάποιος τότε ήθελε να «στήσει» τον αγώνα και να κερδίσει από το στοίχημα, θα έπρεπε να «στήσει» το τελικό αποτέλεσμα και αυτό είχε «κόστος» για την ομάδα που θα έχανε στο γήπεδο για να κερδίσουν χοντρά φράγκα οι μυημένοι. Με την εξέλιξη του στοιχήματος και την πληθώρα στοιχηματικών επιλογών, μπορεί κάποιος να προβλέψει το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ή συνδυαστικά αποτέλεσμα ημιχρόνου και τελικό αποτέλεσμα. Ετσι, μπορεί ταυτόχρονα και το φαβορί να κερδίσει τον αγώνα, άρα να μην έχει βαθμολογικές απώλειες, και οι επιτήδειοι που στήνουν τον αγώνα, ποντάροντας σε διαφορετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο θα κερδίζει το αουτσάιντερ, και σε διαφορετικό στο τέλος του αγώνα, που θα έχει κερδίσει το φαβορί.

Δε θα επεκταθούμε περισσότερο στις στοιχηματικές επιλογές και στους πιθανούς τρόπους για να κερδίσουν τα οργανωμένα κυκλώματα που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις αθλητικές διοργανώσεις, θα πρέπει να τονιστεί όμως ότι σύμφωνα με την έκθεση του ICSS περισσότερο από το 80% του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος γίνεται μέσα από παράνομα αθλητικά στοιχήματα. Τα τελευταία χρόνια, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ κατά κύριο λόγο, αφού το ποδόσφαιρο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό του στοιχηματικού τζίρου, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να εντοπίσουν τα στημένα παιχνίδια, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη που με νόμιμο τρόπο τζογάρονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας δεν είναι τα αναμενόμενα και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για στημένους αγώνες το ποσοστό αυτών που «εξιχνιάζονται» είναι μηδαμινό.

 Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για να πείσουμε ότι στην ακραία εκδοχή του επαγγελματικού αθλητισμού, που το κέρδος είναι πάνω απ’ όλα, οι καπιταλιστές που «επενδύουν» σ’ αυτόν και οι παρατρεχάμενοι που παρασιτούν γύρω από αυτούς δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να στήσουν και κάποιους αγώνες για να βγάλουν πολλά και σίγουρα κέρδη. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων που «συμμετέχουν» στο αθλητικό στοίχημα έχει αποδεχτεί ότι κάποιοι αγώνες στήνονται και χειραγωγούνται και ο λόγος που αντιδρά είναι γιατί δεν καταφέρνει να προβλέψει το στήσιμο για να κονομήσει. Δεν ενοχλείται δηλαδή από το στήσιμο των αγώνων, αλλά σιχτιρίζει τον εαυτό της όταν δεν προβλέπει το στήσιμο ή πανηγυρίζει με καμάρι όταν καταφέρνει να μαντέψει σωστά. Αυτό είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας, που δυσκολεύει την προσπάθεια αντιμετώπισης των κυκλωμάτων που στήνουν αγώνες, αφού το κυνήγι του μεγάλου κέρδους οδηγεί την πλειοψηφία των απλών φιλάθλων τουλάχιστον στην ανοχή.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι τα κυκλώματα χειραγώγησης των αθλητικών διοργανώσεων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσα από το αθλητικό στοίχημα είναι αναπόσπαστο «συστατικό» του επαγγελματικού αθλητισμού και ο μοναδικός τρόπος εξάλειψης των στημένων αγώνων και του παράνομου στοιχήματος είναι η κατάργηση του επαγγελματικού αθλητισμού.

Μετά από 15 χρόνια καριέρας με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Κάρλες Πουγιόλ αποχωρεί το καλοκαίρι από την ομάδα της καρδιάς του. Η εκδήλωση αποχαιρετισμού ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και σπάνια ένας εν ενεργεία ποδοσφαιριστή έχει την ευκαιρία να επιβραβεύεται με αυτόν τον τρόπο. Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπάρτσα δεν ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας, ήταν όμως μια τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που είχε καταφέρει να αποτελεί το συνδετικό κρίκο και το σημείο αναφοράς της ομάδας, αφού ήταν πριν και πάνω απ’ όλα οπαδός της, που έδινε τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να τη φτάσει στην κορυφή. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι παίχτες σαν τον Τσάβι, τον Μέσι και τον Ινιέστα τον χαρακτήρισαν ως τον κορυφαίο αρχηγό στην ιστορία του συλλόγου και δήλωσαν ότι είναι τιμή τους που βρέθηκαν στην ίδια ομάδα μαζί του.

Θα μπορούσαμε να βρούμε αρκετές στιγμές στην καριέρα του που αποδεικνύουν αυτό που είπαν οι συμπαίκτες του, αρκεί όμως αυτό που αποφάσισε στον τελικό του Champions League στο Γουεμπλέι, όταν αποφάσισε να σηκώσει ο Αμπιντάλ το τρόπαιο. Ο συμπαίκτης του είχε βγει νικητής από μια σημαντική μάχη για τη ζωή του κόντρα σε μια σοβαρή ασθένεια και κόντρα στη λογική κατάφερε να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Η επιστροφή του στο γήπεδο και την ενεργό δράση συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του Champions League και ο Πουγιόλ αποφάσισε να σηκώσει αυτός το τρόπαιο για να τονιστεί το παράδειγμα και το μήνυμα που έδωσε. Ο Κάρλες Πουγιόλ κατάφερε μέχρι την τελευταία στιγμή να δείξει πόσο ταπεινός αλλά και μεγάλος είναι, τονίζοντας με νόημα, ότι στη διάρκεια της καριέρας του «έζησε ένα εκατομμύριο όνειρα». Είναι σίγουρο ότι σε όλους μας, ακόμη και στους αντίπαλους της Μπαρτσελόνα, θα λείψει η παρουσία του από την ενδεκάδα της ομάδας και θα περάσει αρκετός καιρός για να συνηθίσουμε την απουσία του. Ενας από τους τελευταίους των μεγάλων αποχωρεί και το ποδόσφαιρο γίνεται ακόμη πιο φτωχό.     

              Κος Πάπιας
         papias@eksegersi.gr
 


 
Ξεκάθαρο το μήνυμα συμπαράστασης των οπαδών της Ομόνοιας προς την εργατική τάξη της Τουρκίας, που πλήρωσε βαρύ φόρο (301 νεκροί εργάτες) μετά την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο της Σόμα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλλα τα μάτια του λαγού…
Επόμενο άρθρο Στην κάλπη έριξαν ψήφο και βγήκε μπάλα ποδοσφαίρου

Σχετικά Αρθρα

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

Μάλι: Ημέρα εθνικού στρατού.

1948: Αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του Μαχάτμα Γκάντι.

1980: Ακρωτηριάζεται το αριστερό πόδι του Τίτο.

1981: Δύο βόμβες σε γραφεία της ΔΕΗ (ΕΛΑ).

1996: Ο Γιασέρ Αραφάτ γίνεται ο πρώτος εκλεγμένος ηγέτης (88,1%) του παλαιστινιακού λαού.

2013: Βομβιστικό χτύπημα στο «The Mall Athens» (Μαρούσι), δύο τραυματίες («Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων»).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είμαστε εδώ για να προασπίζουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών, γι’ αυτό και ζητήσαμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσαρμοστούν στη λογική και να κινηθούν και φέτος στα όρια του πληθωρισμού υγείας. Πιστεύω ότι θα έχουμε θετική ανταπόκριση και οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα είναι όσο και πέρυσι που κινήθηκαν στο 7%. Κάνουμε αυτό που μπορούμε, παρεμβαίνουμε, πιστεύω ότι η ασφαλιστική αγορά έχει πάρει το μήνυμα και προσαρμόζεται.

Tακης Θεοδωρικάκος

(Ζήτημα πρώτο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Υπάρχουν, βέβαια, μεσαία στρώματα και ένα κομμάτι της εργατικής τάξης που -δυστυχώς- γεμίζει τα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών πληρώνοντας ιδιωτική ασφάλιση υγείας, υποκύπτοντας στην πίεση που ασκεί η εξαθλίωση και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ομως, και αυτούς να τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι εφιάλτης τους είναι τα ενοίκια, το σούπερ μάρκετ και η θέρμανση. Την ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορείς να την κόψεις, άμα στριμωχτείς, όμως το ενοίκιο πρέπει να το πληρώσεις και το σούπερ μάρκετ δεν μπορείς να το κόψεις, άμα θέλεις να μην λιμοκτονήσεις και να μην βρομίσεις. Ζήτημα δεύτερο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι μια αύξηση 7%, όσο και πέρυσι, είναι μια… δίκαιη αύξηση για τα ασφάλιστρα ιδιωτικής υγείας! Πόσο αυξήθηκαν οι μισθοί; Με το μισό απ’ αυτό το ποσοστό στην καλύτερη περίπτωση. Οι συντάξεις με το ένα τρίτο αυτού του ποσοστού. Δεν πρέπει, όμως, να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, μας λέει ο… μέγας οικονομολόγος, πρώην επικοινωνιολόγος-γκαλοπατζής. Οπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου του υπουργείου που διευθύνει, ο Θεοδωρικάκος «υπογράμμισε ότι τα τελευταία επτά χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε από το 18% στο 8%, επισημαίνοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει “500.000 επιπλέον μισθοί που μπαίνουν στα ελληνικά νοικοκυριά” και αποτελεί τη σημαντικότερη κοινωνική πολιτική»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo