Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Oλοι-ες στην αντισιωνιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 25/7 στις 20:00 στο Μοναστηράκι
  • Ιδιωτικά σχολεία: Συνθήκες εργασιακής εξόντωσης και ηθικής απαξίωσης των εκπαιδευτικών
  • Ιδού η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ (ντοκουμέντα)
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Σύρος: «Ξύδι, ξύδι και καλό ταξίδι» – Εφυγε το κρουαζιερόπλοιο, χωρίς να κατεβάσει τους σιωνιστές τουρίστες
  • Συνάντηση των έξι: Οταν οι ισχυροί της Ευρωλάνδης χτίζουν νέα τείχη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»ProMED: Πάρτε το μάθημα της Δανίας για τα μινκ
Αγροτικά Υγεία

ProMED: Πάρτε το μάθημα της Δανίας για τα μινκ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Δεκ 2020, 11:11

Μια μέρα μετά από τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ) της επείγουσας ενημέρωσης για την ανεύρεση και στην Ελλάδα μεταλλαγμένου στελέχους του κοροναϊού SARS-CoV-2, που πέρασε από τα μινκ στον άνθρωπο, δημοσίευση που επιβεβαίωσε πλήρως το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr, το ProMED* (PROgram for Monitoring Emerging Diseases), το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Αναδυόμενων Νοσημάτων της Διεθνούς Εταιρίας Λοιμωδών Νοσημάτων (ISID), δημοσίευσε και σχολίασε την ανακοίνωση των ελληνικών αρχών.

Μεταφράζουμε το σχολιασμό (στο τέλος δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανάρτηση του ProMED):

«Στο επίκεντρο της παραπάνω ενημέρωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (OIE) -η οποία, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές αναφέρεται σε “αναδυόμενη ασθένεια” (βλ. σχολιασμό στο 20201208.8002636)- βρίσκονται τα αποτελέσματα γονοτυπικών αναλύσεων που ελήφθησαν από το εθνικό εργαστήριο, CERTH (Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Hellas, Saloniki). ). Στις 8 Δεκεμβρίου 2020, ανιχνεύτηκε στο CERTH η μετάλλαξη Y453F στην πρωτεΐνη της ακίδας (S) του ιού, η οποία αναφέρεται ως “παραλλαγή σχετιζόμενη με τα μινκ“, σε πέντε (5) γονιδιώματα SARS-CoV-2 από περιστατικά σε ανθρώπους τα οποία έχουν αλληλουχηθεί και που σχετίζονται άμεσα με τα μινκ (εργάτες / ιδιοκτήτες εκτροφής). Η παρουσία της μετάλλαξης Y453F διαπιστώθηκε σε μινκ σε μία από τις εκτροφές που ελέγχθηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται.

Τα ακόλουθα αποσπάσματα από το ECDC “Ταχεία εκτίμηση κινδύνου: Ανίχνευση νέων παραλλαγών SARS-CoV-2 που σχετίζονται με τα μινκ”, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2020 (βλέπε 20201112.7939110) ισχύουν ως εξής:

– “Η γενετική προσαρμογή σε πληθυσμούς μινκ θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιλεκτικό πλεονέκτημα σε περιοχές με δραστηριότητα εκτροφής μινκ. Η μετάλλαξη Y453F, που ορίζει παραλλαγές που σχετίζονται με τα μινκ, έχει επίσης ανιχνευτεί εκτός Ευρώπης, υποδεικνύοντας τη δυνατότητα κυκλοφορίας τέτοιων στελεχών. Τους τελευταίους μήνες, κοινοτική μετάδοση σημειώθηκε στη Δανία και, σε κάποιο βαθμό, στις Κάτω Χώρες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διασυνοριακή εξάπλωση.

– “Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα, την ανοσία και τη διασυνοριακή εξάπλωση, το συνολικό επίπεδο κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία που προκαλείται από παραλλαγές του SARS-CoV-2 που σχετίζονται με τα μινκ μπορεί να προσδιοριστεί ως:

  1. χαμηλό για τον γενικό πληθυσμό και μέτριο για ιατρικά ευάλωτα άτομα, το οποίο δεν διαφέρει από εκείνο άλλων στελεχών του SARS-CoV-2 (δεν σχετίζονται με τα μινκ),
  2. χαμηλό για τον γενικό πληθυσμό σε περιοχές με υψηλή συγκέντρωση εκτροφών μινκ και μέτριο έως υψηλό για ιατρικά ευάλωτα άτομα που ζουν στις ίδιες περιοχές, και
  3. μέτριο για μη ιατρικά ευάλωτα άτομα με επαγγελματική έκθεση και πολύ υψηλό για ιατρικά ευάλωτα άτομα με επαγγελματική έκθεση.

– “Εάν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες που διατυπώνονται σχετικά με την ανοσία, την επαναμόλυνση, τον εμβολιασμό και τη θεραπεία, η εκτίμηση κινδύνου θα επανεξεταστεί αμέσως για να επανεκτιμηθεί το συνολικό επίπεδο κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία και οι πιθανές επιπτώσεις στη διάγνωση, τη θεραπεία και την ανάπτυξη εμβολίων για την COVID-19. Αυτό ισχύει επίσης για τυχόν παραλλαγές με μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη S, που σχετίζονται με τα μινκ, που μπορεί να προκύψουν και να εξαπλωθούν.”

Η Ελλάδα εφάρμοσε πολιτική σφαγής μόνο στην 1η μολυσμένη εκτροφή της. Η Δανία, η οποία ενήργησε παρόμοια κατά την αρχική φάση της εκδήλωσης στα μινκ (Ιούνιος 2020), όταν διέκοψε τη σφαγή από την 4η εκτροφή και μετά, αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την πολιτική της στο ακραίο σημείο όταν η ασθένεια εξαπλώθηκε ευρέως και επιβεβαιώθηκαν μολύνσεις από τα μινκ στον άνθρωπο. Το μάθημα της Δανίας είναι διαθέσιμο σε όλους.

Οι διεθνώς συμφωνημένες κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη και τον έλεγχο της COVID-19 σε μινκ με ταυτόχρονη προστασία της δημόσιας υγείας, ένα κλασικό θέμα “Μίας Υγείας“, αξίζουν να συζητούνται συνεχώς και να επικαιροποιούνται από τους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς, συλλογικά.

Το προσχέδιο του OIE “Οδηγία σχετικά με την εργασία με εκτρεφόμενα ζώα ειδών που είναι ευπαθή σε λοίμωξη με SARS-CoV-2”, που δημοσιεύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2020, περιλαμβάνει σύντομες ενότητες για τα μινκ, τα κουνάβια και τα ρακούν. (https://www.oie.int/fileadmin/Home/MM/Draft_OIE_Guidance_farmed_animals_cleanMS05.11.pdf). Αναφέρει ότι “παρατηρήθηκε φυσική μόλυνση των εκτρεφόμενων μινκ στη Δανία, τις Κάτω Χώρες, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ”. Εκτοτε, η ασθένεια έχει αναφερθεί επίσης σε εκτροφές μινκ σε Ελλάδα, Γαλλία, Καναδά και Λιθουανία. Μπορεί κανείς να μαντέψει ότι οπουδήποτε η COVID-19 κυκλοφορεί σε ανθρώπους, έχει εισέλθει και σε εκτροφές μινκ, περιμένοντας να ανακαλυφθεί και να αντιμετωπιστεί».

Το εισαγωγικό «καρφί» για τις ελληνικές αρχές, που στο πρώτο έγγραφο των Δηλέ-Αλεξανδρόπουλου δεν μιλούσαν για «αναδυόμενη ασθένεια», είναι εμφανέστατο. Ενώ έπρεπε εξαρχής να μιλήσουν για «αναδυόμενη ασθένεια», αφού ο ιός SARS-CoV-2 δεν είχε ξαναεμφανιστεί στα μινκ, δεν το έκαναν, προκειμένου να μην αναγκαστούν να πάρουν αυστηρά μέτρα (θανάτωση και αποτέφρωση ζώων). Αφού πρώτα θανατώθηκαν και γθάρθηκαν (για εμπορική εκμετάλλευση) όλα τα νεαρά ζώα και αφού καθυστέρησαν μια ολόκληρη εβδομάδα να ενημερώσουν τον ΟΙΕ για την ανίχνευση μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, τότε μόνο μίλησαν για «αναδυόμενη ασθένεια». Τότε που δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, διότι εμείς είχαμε αποκαλύψει την εύρεση μεταλλαγμένου στελέχους του κοροναϊού και στην Ελλάδα.

Ομως, το πιο ουσιαστικό σημείο της κριτικής του ProMED είναι η προβολή του δανικού υποδείγματος ως μάθημα για όλους. Η Ελλάδα, αναφέρει το σχόλιο, σταμάτησε τη θανάτωση των μινκ στην πρώτη μονάδα (όπως θυμόμαστε, ήταν μια σχετικά μικρή μονάδα με 2.500 ζώα). Η Δανία, τον περασμένο Ιούνη, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο SARS-CoV-2 στα μινκ, σταμάτησε τη θανάτωση στην τέταρτη μονάδα. Στη συνέχεια, όμως, μετά την εμφάνιση μεταλλάξεων του κοροναϊού, αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την πολιτική της και να τη φτάσει στα άκρα (όπως γνωρίζουμε, η Δανία εξάλειψε την εκτροφή μινκ, αποφασίζοντας τη θανάτωση όλων των ζώων, ενός συνόλου 17 εκατομμυρίων μινκ, του μεγαλύτερου πληθυσμού των συγκεκριμένων γουνοφόρων ζώων στην Ευρώπη).

Αυτό είναι το μάθημα της Δανίας, που οι επιστήμονες του ProMED εισηγούνται σε όλους. Αυτή η σοβαρή επισήμανση δικαιώνει τις δικές μας θέσεις:

  1. Να θανατωθούν όλα τα ζώα αναπαραγωγής που έχουν παραμείνει στα εκτροφεία, κατά το παράδειγμα της Δανίας. Και να σταματήσει η εκτροφή μινκ στη χώρα μας.
  2. Να εκταφούν άμεσα τα πτώματα από όλα τα μινκ και να αποτεφρωθούν, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό ΕΚ 1069/2009 και την ελληνική νομοθεσία. Αμεσα, προτού αρχίσει να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας, όπως συνέβη στη Δανία που τώρα τρέχουν και δε φτάνουν.
  3. Να αποτεφρωθούν όλα τα δέρματαπου πάρθηκαν από τα μινκ που θανατώθηκαν αυτή την περίοδο.

Πέρα από τις σοβαρές επισημάνσεις του ProMED, που αποτελούν ράπισμα στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική (οι Αλεξανδρόπουλος-Δηλέ δεν ενεργούν μόνοι τους, αλλά σε συνεννόηση και κατ’ εντολήν του Βορίδη), έλληνες επιστήμονες εφιστούν την προσοχή μας σε δυο ακόμη σημείο του εγγράφου που έστειλε η Δηλέ στον ΟΙΕ:

1) Και για τα τρία νέα κρούσματα σε εκτροφές μινκ αναφέρει ότι «η υποψία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της παθητικής παρακολούθησης μετά από ειδοποίηση (Suspicion was raised in the framework of passive surveillance following notification)». Αυτό αποτελεί ομολογία του ότι δεν κάνουν ελέγχους στις εκτροφές μινκ, παρά μόνο αν τους ενημερώσουν οι ιδιοκτήτες ότι υπάρχει πρόβλημα!
2) Αποκαλεί το ΕΚΕΤΑ (Centre for Research and Technology Hellas) εθνικό εργαστήριο (national laboratory). Το ΕΚΕΤΑ όμως είναι ερευνητικό κέντρο και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου!

Promed Post - ProMED-mail (1)

 

* Το ProMED είναι ένα Πρόγραμμα Παρακολούθησης Αναδυόμενων Νοσημάτων της Διεθνούς Εταιρίας Λοιμωδών Νοσημάτων (ISID), το οποίο εμφανίστηκε το 1994 ως υπηρεσία (πλατφόρμα) Διαδικτύου για τον εντοπισμό ασυνήθιστων συμβάντων υγείας, που σχετίζονται με αναδυόμενες και επανεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες και τοξίνες που προσβάλλουν ανθρώπους, ζώα και φυτά. Η Διεθνής Εταιρία Λοιμωδών Νοσημάτων (ISID) ιδρύθηκε το 1986 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για τον έλεγχο των εστιών μολυσματικών ασθενειών και τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες. Αποστολή της είναι η υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας, των ΜΚΟ και των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο. Εχει πάνω από 80.000 μέλη σε περισσότερες από 201 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Εκτύπωση 🖨
ProMED SARS-CoV-2 ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΜΙΝΚ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜετακινήσεις γιατρών: Κάνουν το ΕΣΥ μπάχαλο
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 21 Δεκέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Ιδού η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ (ντοκουμέντα)

Μονόδρομος η καταδίκη κατά το κατηγορητήριο των εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 23 Ιούλ 2025, 11:25

Νέες εστίες ευλογιάς που δεν ανακοινώθηκαν στο σύστημα WAHIS

Ο Κέλλας ομολόγησε το έγκλημα, χωρίς να το καταλάβει

Αγροτικά 20 Ιούλ 2025, 09:31

Kαι ξαφνικά, ο Τσιάρας… θυμήθηκε την ευλογιά και προσπαθεί να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Αγροτικά 17 Ιούλ 2025, 20:42

Eγκλημα κατά της κτηνοτροφίας: Συνεχίζεται το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Τσιάρας και Κέλλας συνεχίζουν το χαβά τους - Υπέρ του καταστροφικού εμβολιασμού το ΚΚΕ!

Αγροτικά 16 Ιούλ 2025, 14:16

ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή

Αγροτικά 12 Ιούλ 2025, 11:14

Θερίζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων στην «επικράτεια» του Κουρέτα

Αγροτικά 9 Ιούλ 2025, 18:00
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Oλοι-ες στην αντισιωνιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 25/7 στις 20:00 στο Μοναστηράκι

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

23 Ιούλ 2025, 12:49
Εργατικά

Ιδιωτικά σχολεία: Συνθήκες εργασιακής εξόντωσης και ηθικής απαξίωσης των εκπαιδευτικών

23 Ιούλ 2025, 12:27
Αγροτικά

Ιδού η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ (ντοκουμέντα)

Μονόδρομος η καταδίκη κατά το κατηγορητήριο των εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

23 Ιούλ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σύρος: «Ξύδι, ξύδι και καλό ταξίδι» – Εφυγε το κρουαζιερόπλοιο, χωρίς να κατεβάσει τους σιωνιστές τουρίστες

22 Ιούλ 2025, 18:50
Καταστολή

Συνάντηση των έξι: Οταν οι ισχυροί της Ευρωλάνδης χτίζουν νέα τείχη

22 Ιούλ 2025, 12:07
Καταστολή

Χαιρετισμός του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Ζορζ Αμπνταλλά

22 Ιούλ 2025, 11:27
Πολιτική

Kαι στη Σύρο και παντού: Εξω τα σιωναζίδια από την Ελλάδα

22 Ιούλ 2025, 09:41
Πολιτισμός

Maguy Marin Companie: Συνεπής στην αλληλεγγύη της στην Παλαιστίνη

22 Ιούλ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2025, 00:01
Παιδεία

Μαθητές με κλήρωση – Οι υπόλοιποι δοκιμάστε αλλιώς την τύχη σας!

21 Ιούλ 2025, 19:38
Καταστολή

Καθημερινό έγκλημα στα σύνορα: Οι επαναπροωθήσεις καλά κρατούν…

Συστηματοποίηση των θανατοπολιτικών σε Εβρο και Αιγαίο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

21 Ιούλ 2025, 19:05
Πολιτική

Η αστική Δικαιοσύνη εγκρίνει τον εργασιακό διωγμό της Παρασκευής Τυχεροπούλου από την εγκληματική οργάνωση του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Προκλητική δικαστική απόφαση απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της έντιμης υπαλλήλου κατά του υποβιβασμού και της απομόνωσής της από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Μπαμπασίδη

21 Ιούλ 2025, 14:39
Διεθνή

Αμπού Ομπάιντα: Είμαστε πανέτοιμοι για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς του εχθρού

21 Ιούλ 2025, 10:26
Διεθνή

Ξεκλήρισαν την οικογένεια του διοικητή της Μπέιτ Χανούν, Χουσεΐν (Αμπού Χάμζα) Φαγιάντ

Με στοχευμένο χτύπημα στο κατάλυμα του εκτοπισμού της

21 Ιούλ 2025, 09:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωνιστής στρατιωτικός αναλυτής: «Ετσι μοιάζει η βύθιση στο βούρκο της Γάζας»

20 Ιούλ 2025, 21:31
Πολιτισμός

Με μια κλωτσιά ίσιαξε…

20 Ιούλ 2025, 13:14
Αγροτικά

Νέες εστίες ευλογιάς που δεν ανακοινώθηκαν στο σύστημα WAHIS

Ο Κέλλας ομολόγησε το έγκλημα, χωρίς να το καταλάβει

20 Ιούλ 2025, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικάνικη Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo