Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
  • Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
  • Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ
  • (Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες
  • Σαν σήμερα 3 Αυγούστου
  • Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Μετακινήσεις γιατρών: Κάνουν το ΕΣΥ μπάχαλο
Εργατικά Υγεία

Μετακινήσεις γιατρών: Κάνουν το ΕΣΥ μπάχαλο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Δεκ 2020, 09:31

Μετακινούν γιατρούς σαν να ‘ναι φαντάροι γράφαμε προχθές, αναφερόμενοι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη. Εξω από τα όρια της ΥΠΕ στην οποία ανήκουν, αιφνιδιαστικά, χωρίς τη συναίνεσή τους, αφήνοντας τεράστια κενά στα νοσοκομεία που υπηρετούν.

Εκτός από τις μετακινήσεις δέκα γιατρών από τα νοσοκομεία Νίκαιας, Βούλας, Τζάνειο, Μυτιλήνης, Σάμου, Σύρου και Ρόδου προς τα νοσοκομεία Κατερίνης και Γιαννιτσών, έχουμε υποχρεωτική μετακίνηση και έξι γιατρών από τρία νοσοκομεία της Ηπείρου και αυτό της Κέρκυρας, μεταξύ των οποίων και διευθύντριας Πνευμονολογίας από το τμήμα covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Αρτας στο Γενικό Νοσοκομείο Εδεσσας, την οποία καταγγέλλουν με οργισμένες ανακοινώσεις τους η Τριμελής Επιτροπή Γιατρών και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας νομού Αρτας.

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις:

ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Το Γενικό Νοσοκομείο Αρτας, όπως είναι γνωστό, αναγκάστηκε να λειτουργήσει Τμήμα COVID μέσα σε 24 ώρες, μετά την διακομιδή θετικών ασθενών του Ιδιωτικού γηροκομείου στις 31/10/20 & 01/11/20. Εκείνες τις μέρες το νοσοκομείο κλήθηκε να διαχειριστεί με εντολές ανωτέρων καταστάσεις που δεν ήταν έτοιμο ούτε σε επίπεδο προσωπικού ούτε χωροταξικά. Παρά τα προβλήματα και τις εντάσεις, με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων δημιουργήθηκε ένα τμήμα COVID με την αναγκαστική αναστολή της Πνευμονολογικής κλινικής, αλλά έγινε μια αρχή όταν δίπλα μας τα Γιάννενα ήταν στο κόκκινο και στη χώρα ξεκινούσε η 2η καραντίνα.

Οι Ιατροί της Πνευμονολογικής κλινικής 4 (τέσσερις) στον αριθμό ανέλαβαν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του τμήματος, το οποίο νοσηλεύει κατά μέσο όρο 15 άτομα (πληρότητα 100%). Στο τμήμα ανήκει και ο θάλαμος αρνητικής πίεσης 4 κλινών (τύπου Μ.Α.Φ.), όπου παρακολουθούνται οι πιο βαρέως πάσχοντες. Την ίδια στιγμή, οι 4 Παθολόγοι καλύπτουν εκτός από την κλινική τους και όλα τα Πνευμονολογικά περιστατικά.

Σε αυτές τις συνθήκες, ξαφνικά σήμερα 18/12/20, στις 17:00, με email από τον Διοικητή του νοσοκομείου, ειδοποιήθηκε η εφημερεύουσα στο Τμήμα COVID, Πνευμονολόγος Διευθύντρια Βιργινία Αρχιμανδρίτη, ότι θα πρέπει αύριο το πρωί να παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο Εδεσσας. Η ιατρός μας είναι μία από τους 6 (έξι) συναδέλφους που καλούνται να μετακινηθούν σε νοσοκομεία της Μακεδονίας. Είναι πραγματικά πρωτοποριακό να μετακινούνται οι ιατροί από νοσοκομεία ή τμήματα με οριακή στελέχωση, που υπό δύσκολες συνθήκες λειτουργούν κλινικές COVID, σε άλλα νοσοκομεία 280 χιλιόμετρα μακριά, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.

Μας προκαλεί εντύπωση ο «επιτελικός σχεδιασμός» αντιμετώπισης των τραγικών ελλείψεων του ιατρικού προσωπικού, ιδιαίτερα στα Δευτεροβάθμια νοσοκομεία, αλλά και ο τρόπος της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» που προσπαθεί να καταργήσει τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα επικαλούμενος την πανδημία.

Την ώρα που προσλήψεις ακούμε αλλά ιατρούς δε βλέπουμε. Την ώρα που η Βόρεια Ελλάδα υποφέρει εδώ και δύο μήνες. Το υπουργείο επιλέγει με μπαλώματα και αποδυναμώνοντας τα μισά νοσοκομεία να υποστηρίξει τα υπόλοιπα.

Επιτέλους ας σταματήσουν να μιλάνε για πόλεμο οι άνθρωποι που προτεραιότητά τους ήταν να ανοίξουν τα «νυχάδικα».

Γνωρίζουμε καλύτερα από το υπουργείο τη σημερινή κατάσταση, αφού στο μοναδικό που συμφωνούμε μαζί του είναι ότι εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή.

Ζητάμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης των συναδέλφων.

Ζητάμε επιτέλους να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός για να σταματήσει καθημερινά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου να μοιράζει μετακινήσεις.

18-12-20

Η Τριμελής Επιτροπή

Γκιόκα Ελένη

Λαγός Νικόλαος

Πασσιάς Ιωάννης

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Στις 4:45 μ.μ. σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ενώ εφημερεύει στην Μονάδα Λοιμωδών covid19 του Νοσοκομείου μας, η γιατρός μας, Διευθύντρια Πνευμονολόγος, Αρχιμανδρίτη Βιργινία, ειδοποιήθηκε με email από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, ότι μετακινείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για 3 μήνες στο Νοσοκομείο της Εδεσσας και αύριο το πρωί, στις 8 που τελειώνει η εφημερία της, πρέπει να φύγει και να παρουσιαστεί εκεί!

Πραγματικά είναι πρωτοποριακό να μετακινείς γιατρούς από Νοσοκομεία που έχουν ανεπτυγμένες κλινικές και νοσηλεύουν ( σχεδόν στο 100%) συνανθρώπους μας θετικούς στον covid19 υπό τρομακτικά δύσκολες συνθήκες, χωρίς καν να τους ενημερώσεις! Πραγματικά είναι πρωτοπορία για την Δημόσια Διοίκηση να ειδοποιείται ο εργαζόμενος με email το απόγευμα ότι την επόμενη μέρα πρέπει να παρουσιαστεί 300 χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται!

Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει η Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου και η Μονάδα Λοιμωδών του Νοσοκομείου με μόλις τρεις γιατρούς που μένουν πίσω; Οχι μόνο είναι απαραίτητη η γιατρός για την λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά επιβάλλονται πολύ περισσότερες προσλήψεις.

Και οι 6 γιατροί που υπάρχουν στην συγκεκριμένη απόφαση του Γενικού Γραμματέα προέρχονται από τρία Νοσοκομεία της Ηπείρου: Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Γενικό Νοσοκομείο Αρτας και το Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Αλήθεια πώς έγιναν αυτές οι επιλογές; Πώς δέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας να χάσει έναν γιατρό και μάλιστα πνευμονολόγο ακόμη; Με ποια διαδικασία έφτασε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας να γνωρίζει τα ονόματα των γιατρών και να μπορεί να επιλέγει και ποιον;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ.

Αρτα, 18/12/2020
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν. Αρτας

Εκτύπωση 🖨
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Μαρινάκης κερδίζει τη μάχη, οι αντίπαλοί του τις εντυπώσεις
Επόμενο άρθρο ProMED: Πάρτε το μάθημα της Δανίας για τα μινκ

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

Εργατικά 28 Ιούλ 2026, 19:22

Kαι στην κορφή Ματίνα

Υγεία 27 Ιούλ 2026, 18:45

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

Υγεία 21 Ιούλ 2026, 12:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).

ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).

1844: Ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή στην Ελλάδα, σε διαδηλώσεις έξω από την Αγία Ειρήνη (Αθήνα).

1929: Γεννιέται ο Γιασέρ Αραφάτ.

1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία.

1958: Βόμβες στα γραφεία της ΕΔΑ.

1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.

1984: Η Ανω Βόλτα αλλάζει το όνομα της σε Μπουρκίνα Φάσο.

2011: Δολοφονείται στο Τότεναμ ο 29χρονος μαύρος πατέρας τεσσάρων παιδιών Μαρκ Ντάγκαν, γεγονός που προκαλεί τετραήμερο κύμα πρωτοφανούς βίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo