Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Salam…
  • Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα
  • Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Καλύπτουν την ασυδοσία των γαλακτοβιομήχανων
Αγροτικά

Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

Καλύπτουν την ασυδοσία των γαλακτοβιομήχανων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Δεκ 2018, 00:00

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του Agronews, στο περιθώριο εκδήλωσης που οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 28 Νοέμβρη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αραχωβίτης είχε αναγγείλει με στόμφο: «Σε συνεδρίαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ χθες, έπειτα από σχετικούς ελέγχους και τη διαπίστωση παρατυπιών σε γαλακτοβιομηχανίες, υπάρχει εισήγηση για κυρώσεις και πρόστιμα σε βάρος παραβατών, για τα οποία θα ενημερωθείτε στις αμέσως επόμενες ημέρες».

Λίγο μετά από τη δήλωση Αραχωβίτη, εκδόθηκε δελτίο Τύπου από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το οποίο ενημέρωνε ότι ο Οργανισμός εισηγήθηκε στον υπουργό την επιβολή προστίμων σε κάποιες επιχειρήσεις. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν περάσει ήδη οχτώ μέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση από πλευράς Αραχωβίτη. Δεν έχει ανακοινώσει αν αποδέχεται ή όχι την εισήγηση Μπακαλέξη για την επιβολή των προστίμων της πλάκας (γράψαμε αναλυτικά στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας»).

Φαίνεται πως ο Αραχωβίτης και οι «πιτσιρικάδες» σύμβουλοί του συνειδητοποίησαν εκ των υστέρων ότι η αποδοχή και δημοσιοποίηση των αστείων προστίμων που εισηγείται ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Μπακαλέξης, όχι μόνο δεν προσφέρει την παραμικρή πολιτική υπεραξία στην κυβέρνηση, αλλά εγκυμονεί τον κίνδυνο να πυροδοτήσει την εκδήλωση μαζικών διαμαρτυριών από τους φτωχούς κτηνοτρόφους. Το «μελετάνε», λοιπόν, ακόμα το πράγμα.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Μπακαλέξης δε γνωστοποίησε ούτε τα μέτρα που εισηγείται να παρθούν ούτε τα ονόματα των εταιριών, προφανώς για να αποφύγει τη γελοιοποίηση και την κατηγορία ότι εμμέσως πλην σαφώς επιτρέπει στις γαλακτοβιομηχανίες, τις τυροκομικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις και στις εισαγωγικές-εμπορικές επιχειρήσεις να δρουν ασύστολα, παραβιάζοντας τα πάντα για την αποκόμιση ανώτατων καπιταλιστικών κερδών.

Ομως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν ονόματα και ιδιοκτήτες με ονοματεπώνυμο. Στο προηγούμενο φύλλο δεν αναφέραμε ονόματα, θέλοντας να επικεντρωθούμε κυρίως στη γελοιότητα του ύψους των προστίμων που ο Μπακαλέξης εισηγείται  να επιβληθούν σε μία τυροκομική επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλία και σε μία εισαγωγική-εμπορική εταιρία συμφερόντων του ίδιου καπιταλιστή.

Είχαμε ακόμα αποκαλύψει, ότι ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διαπίστωσαν ότι δύο ακόμα εταιρίες πούλησαν στην εταιρία του θεσσαλού τυροκόμου εισαγόμενο αγελαδινό και πρόβειο γάλα, ο διευθύνων σύμβουλος δεν εισηγήθηκε την επιβολή του παραμικρού προστίμου, ούτε καν του πιο ανώδυνου σ’ αυτές τις εταιρίες. Θα μιλήσουμε πλέον με ονοματεπώνυμα, και με αναφορές στις παραβάσεις που έκαναν αυτές οι εταιρίες, τις οποίες εντόπισαν οι ελεγκτές του πρώην ΕΛΟΓΑΚ, καθώς και στις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του πρώην ΕΛΟΓΑΚ προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Μπακαλέξη.

Η τυροκομική επιχείρηση είναι η «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Οι υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρουν ότι βασικός προμηθευτής αυτής της εταιρίας με εισαγόμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση νωπό αγελαδινό και πρόβειο γάλα (το οποίο, προφανώς χρησιμοποιείται για την παραγωγή φέτας ΠΟΠ) είναι η «ΕΛΑΤΗ ΕΠΕ». Αναφέρουν, ακόμα, ότι η εταιρία «ΕΛΑΤΗ» ανήκει στον ιδιοκτήτη της εταιρίας «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Με έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι η «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» κατέχει όλες τις μετοχές της εταιρίας «Αθλητικός Ομιλος Τρίκαλα ΠΑΕ».

Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς ότι ο ιδιοκτήτης των τριών αυτών εταιριών είναι καπιταλιστής με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Γι’ αυτό και ο Μπακαλέξης, προφανώς μετά από επικοινωνία με τον Αραχωβίτη, επέλεξε την τακτική της επιβολής ευτελών προστίμων και όχι την αφαίρεση της άδειας παραγωγής φέτας ΠΟΠ (όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα Κανονισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης του AGROCERT) και την επιβολή βαριών χρηματικών προστίμων. Είχε και έναν επιπλέον λόγο ο Μπακαλέξης να μην εισηγηθεί την αφαίρεση της άδειας παραγωγής φέτας: πώς να εισηγηθεί κάτι τέτοιο όταν είναι γνωστό ότι το σύνολο των γαλακτοβιομηχανιών και τυροκομικών επιχειρήσεων παράγουν φέτα ΠΟΠ χρησιμοποιώντας και εισαγόμενο γάλα; Αν πρότεινε την αφαίρεση της άδειας από τη συγκεκριμένη εταιρία, θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και θα έπρεπε να κάνει το ίδιο σε όλες τις υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομικές εταιρίες.

Πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμα φορά, ότι η εταιρία ΕΛΑΤΗ δεν είναι η μοναδική που εισάγει νωπό γάλα από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ενώ δε διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων), προκειμένου να το πουλήσει (ή απλώς να το μεταφέρει ως ενδιάμεσος, όταν ιδιοκτήτης στην εταιρία εισαγωγής-πώλησης και στην εταιρία παραγωγής-αγοράς είναι ο ίδιος καπιταλιστής) σε γαλακτοβιομηχανία ή σε τυροκομική επιχείρηση για να παρασκευάσουν φέτα.

Σύμφωνα με τους θεσσαλονικείς υπηρεσιακούς παράγοντες, από την έρευνα που έγινε, η εταιρία «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» αγόραζε άμεσα η ίδια νωπό γάλα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από δύο ακόμα εισαγωγικές-εμπορικές επιχειρήσεις. Την εταιρία «ΒΙΟΤΥΡ», με έδρα το Κορωπί, και την εταιρία «ΚΑΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», με έδρα τις Αχαρνές. Και οι δύο αυτές εταιρίες έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ιδιαίτερα η δεύτερη έχει και εγκαταστάσεις σε βαλκανικές χώρες.

Γνωρίζαμε ήδη ότι υπάρχει μία εταιρία στην Αθήνα (με έδρα κοντά στο Δημαρχείο Αθηνών) και μία στον Εβρο, εισαγωγικές- εμπορικές, που εισάγουν λευκό τυρί από τη Γαλλία, νωπό γάλα και άλλα προϊόντα (γαλακτοκομικά και μη). Ενώ εισάγουν γάλα, δε διαθέτουν εγκαταστάσεις παραγωγής. Το γάλα που εισάγουν το προωθούν κατευθείαν σε άλλες εταιρίες, προκειμένου να το ελληνοποιήσουν και να φτιάξουν φέτα.

Αποδεικνύεται λοιπόν, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι είναι γενικευμένη η κομπίνα της ελληνοποίησης εισαγόμενου νωπού γάλακτος και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με άνωθεν εντολή, κάνουν τα στραβά μάτια. Και στις περιπτώσεις που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εντοπίζουν χρήση εισαγόμενου νωπού πρόβειου γάλακτος και εισηγούνται στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την αφαίρεση της άδειας παραγωγής φέτας ΠΟΠ, αυτός, όπως καλή ώρα ο Μπακαλέξης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την έρευνά τους και την εισήγησή τους και με τα πρόστιμα που προτείνει ρίχνει τους καπιταλιστές στα μαλακά (γιατί αυτά είναι της πλάκας, ειδικά αν συγκριθούν με τα κέρδη από τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλακτος).

Στην περίπτωση της εταιρίας «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», οι υπηρεσιακοί παράγοντες, για να υποστηρίξουν την άποψή τους ότι πρέπει να της αφαιρεθεί η άδεια παραγωγής φέτας, επικαλούνται διατάξεις της ισχύουσας ΚΥΑ για τους ελέγχους και διατάξεις του Κανονισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης του AGROCERΤ. Οπως υποστηρίζουν, συνεκτιμώντας τη σοβαρότητα και λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές αποτελεσματικότητας και αποτρεπτικότητας, θεωρούν ότι τεκμηριώνεται επαρκώς η άμεση άρση του δικαιώματος πώλησης φέτας και τα όποια αποθέματα πρέπει να πωληθούν ως λευκό τυρί. Σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, η κάθε επιχείρηση απλώς δεν θα μας αφήνει να ελέγξουμε και θα εξακολουθεί να παράγει και να πουλά φέτα με όποια πρώτη ύλη θέλει!!!! Κάθε μέρα που περνά και η επιχείρηση αυτή παράγει φέτα, είναι πλήγμα για την αξιοπιστία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την αίσθηση δικαίου, καταλήγουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες!

Ο διευθύνων σύμβουλος Μπακαλέξης εισηγήθηκε στον Αραχωβίτη την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στην «Μπαταγιάννης Food Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», η οποία -σύμφωνα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες- «παράγει και πουλά φέτα με όποια πρώτη ύλη θέλει»! Μπορείτε να δώσετε μόνοι σας τον αρμόζοντα χαρακτηρισμό σ' αυτή την ενέργεια του διευθύνοντα συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και «εκλεκτού» του ΣΥΡΙΖΑ (του οποίου άλλωστε είναι επί χρόνια στέλεχος).

Θα ήταν λάθος, όμως, να περιοριστούμε στην τυροκομική επιχείρηση «Μπαταγιάννης Food», επειδή ελέγχθηκε και βρέθηκαν όσα περιγράφουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του πρώην ΕΛΟΓΑΚ. Δεν πρόκειται για εξαίρεση, αλλά για τον κανόνα. Το σύνολο των γαλακτοβιομηχανιών χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη εισαγόμενο γάλα όλων των τύπων, νωπό και συμπυκνωμένο. Αυτό το γάλα το αποθηκεύουν σε κοινές δεξαμενές με το ντόπιο γάλα και με το μείγμα παράγουν φέτα, γιαούρτι και κάθε είδους γαλακτοκομικά προϊόντα.

Γι' αυτό κι εμείς επιμένουμε σ' αυτό που από την πρώτη στιγμή έχουμε διατυπώσει ως αίτημα: εδώ και τώρα να καταργηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αυγούστου του 2016 και να απαγορευτεί η χρήση συμπυκνωμένου (εβαπορέ) γάλακτος στην παραγωγή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

Απολογισμός
Επόμενο άρθρο

Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

Παιχνίδια προπαγάνδας με πρόστιμα της πλάκας

Σχετικά Αρθρα

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

Αγροτικά 9 Οκτ 2025, 19:21

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

Αγροτικά 8 Οκτ 2025, 21:57

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

Αγροτικά 8 Οκτ 2025, 11:14

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κρύβουν σημαντικό αριθμό νέων εστιών ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Αγροτικά 6 Οκτ 2025, 12:17

Mε τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε η ΝΔ στην «Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ»

Αγροτικά 6 Οκτ 2025, 09:59

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

Αγροτικά 1 Οκτ 2025, 09:32
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    17Ν
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Εφετείο 17Ν
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    ΕΛΑ
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Ποιοι είμαστε
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Επικοινωνία
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Όροι χρήσης
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Ποιοι είμαστε
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Επικοινωνία
  • Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo