Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μαζικές απελάσεις στην «Ευρώπη φρούριο»
Καταστολή

Στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μαζικές απελάσεις στην «Ευρώπη φρούριο»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Οκτ 2024, 18:20

 

To 2018, όταν η Βρετανία αποφάσισε να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στη Ρουάντα, η Κομισιόν (Γιούνκερ) είχε αποφανθεί πως η δημιουργία «εξωτερικών κέντρων επιστροφής» εκτός ΕΕ θα παραβίαζε τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες. Επέμεινε σ’ αυτή τη θέση μέχρι και πρόσφατα, με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον να δηλώνει πως η δημιουργία offshore κέντρων συνιστά «εξωτερική ανάθεση που δεν συνιστά μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταναστευτική πολιτική».

Τώρα, η Φον ντερ Λάιεν στέλνει επιστολή στους ηγέτες των «27» και προτείνει να κατασκευαστεί «ένα νέο νομικό πλαίσιο για να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να δράσουμε», διότι η προσπάθεια του 2018 να ευθυγραμμιστούν οι πολιτικές απέλασης απέτυχε. Και σε τι θα πρέπει να συνίσταται το «νέο νομικό πλαίσιο»; Στην αντιγραφή του ιταλικού μοντέλου που θέσπισε η φασιστο-Μελόνι, δημιουργώντας δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στην Αλβανία, μετά από συμφωνία με τον Εντι Ράμα.

Η Φον ντερ Λάιεν εκτιμά ότι από το πείραμα Ιταλίας-Αλβανίας θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και υιοθετεί καταρχήν την ιδέα για ανάπτυξη «κέντρων επιστροφής εκτός ΕΕ». Οχι τυχαία, η επιστολή Φον ντερ Λάιεν στάλθηκε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου την ημέρα που έφταναν με πολεμικό πλοίο από την Ιταλία στην Αλβανία οι πρώτοι πρόσφυγες και εγκλείονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

«Είναι ένας νέος, θαρραλέος δρόμος που αντικατοπτρίζει τέλεια το ευρωπαϊκό πνεύμα και έχει όλα όσα χρειάζεται για να ακολουθηθεί και από άλλα κράτη εκτός ΕΕ», θριαμβολoγoύσε την ίδια ώρα η φασιστο-Μελόνι ενώπιον της Ιταλικής Γερουσίας.

Για την Φον ντερ Λάιεν (όπως και για τον Μητσοτάκη) η ΕΕ δεν είναι αποτελεσματική στις απελάσεις. Διευκρινίζει ότι αυτή θα είναι η άμεση προτεραιότητα για τον νέο επίτροπο Μετανάστευσης. «Η Επιτροπή στη νέα της θητεία θα συνεχίσει να διασφαλίζει μια δίκαιη και σταθερή στάση απέναντι στο Μεταναστευτικό, για το οποίο όλοι συμφωνούμε ότι αποτελεί μια ευρωπαϊκή πρόκληση», τονίζει στην επιστολή της.

Την άλλη μέρα, προφανώς με προτροπή των επικεφαλής του γερμανο-γαλλικού άξονα, η Φον ντερ Λάιεν μάζεψε την καλούμπα. Εβαλε την εκπρόσωπο της Κομισιόν να δηλώσει πως το «μοντέλο της Αλβανίας» είναι ασύμβατο με τους κοινοτικούς κανόνες και πως… «παρερμηνεύτηκαν» αυτά που ανέφερε στην επιστολή της προς τους ηγέτες των «27» η πρόεδρος Ούρσουλα. «Επί του παρόντος δεν είναι νομικά εφικτό για την ΕΕ να έχει αυτή την επιλογή. Για να καταστεί δυνατό ένα τέτοιο μοντέλο, η νομοθεσία της ΕΕ πρέπει να έχει ρυθμιστικό πλαίσιο για τον αναγκαστικό επαναπατρισμό σε τρίτη χώρα διαφορετική από τη χώρα προέλευσης και αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε ακόμη», είπε η εκπρόσωπος. Και κατέληξε με έμφαση: «Οσοι δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να παραμείνουν πρέπει να επαναπατριστούν»

Οπως βλέπετε, δεν υπάρχει καμιά αποδοκιμασία του «μοντέλου Ιταλίας-Αλβανίας», αλλά σημείωση ότι υπάρχει νομικό κενό το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί. Οταν υπάρξει νομοθετική συμπλήρωση, τότε θα είναι δυνατά «τα πάντα όλα», αυτά που «επί του παρόντος» δεν μπορούν να γενικευτούν ως ενιαία πολιτική της ΕΕ. Η Φον ντερ Λάιεν ονειρεύεται την κατασκευή «κόμβων επιστροφής» εκτός ΕΕ, γι’ αυτό και βολιδοσκοπούνται πιεστικά χώρες όπως η Σερβία για να δεχτούν την κατασκευή στρατόπεδων συγκέντρωσης στο έδαφός τους.

Αυτοί που τώρα αντιδρούν στο «ιταλικό πείραμα» που προτείνει η Φον ντερ Λάιεν, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, δεν το κάνουν επειδή έχουν ανθρωπιστικά αισθήματα, αλλά επειδή δεν βολεύει την πολιτική τους. Ο Σολτς, για παράδειγμα, το είπε ανοιχτά ότι το πρόβλημα για τη Γερμανία είναι οι πρόσφυγες που φτάνουν εκεί προερχόμενοι από άλλες χώρες της ΕΕ, στις οποίες έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου. Σύμφωνα με το γερμανικό σκεπτικό, η Μελόνι έφτιαξε τα δυο στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αλβανία για να στηρίξει την ακροδεξιά της προπαγάνδα, ενώ στην πραγματικότητα δε λύνουν το πρόβλημα, επειδή ο αριθμός των προσφύγων είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ αυτούς που μπορούν να χωρέσουν τα στρατόπεδα. Την ίδια στιγμή, η Ιταλία αφήνει χιλιάδες πρόσφυγες να φύγουν από τη χώρα προς το βορρά, κι αυτό είναι το πρόβλημα της Γερμανίας.

Για τον Σολτς, η λύση είναι οι απελάσεις. Και τι γίνεται όταν οι πρόσφυγες δεν έχουν μαζί τους διαβατήρια (όπως συμβαίνει συνήθως) και επομένως δεν μπορούν να απελαθούν στη χώρα καταγωγής τους; Τότε να απελαύνονται στις χώρες πρώτης εισόδου. Αυτό είναι το μείζον για τον γερμανικό ιμπεριαλισμό, κι αν δεν λυθεί αυτό (όπως δεν λύθηκε με την προηγούμενη νομοθεσία της ΕΕ), οι Γερμανοί δεν πρόκειται να συναινέσουν σε οτιδήποτε άλλο. Αν λυθεί το πρόβλημα των απελάσεων, τότε οι γερμανοί ιμπεριαλιστές δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στα Βαλκάνια, ακόμα και στην Αφρική, όπως έκαναν οι Βρετανοί, φτάνει αυτά να τα διαχειρίζονται οι χώρες πρώτης υποδοχής και όχι η Γερμανία.

Υπάρχει και το ζήτημα της Τουρκίας, το οποίο ο Σολτς θέλει να συζητήσει ο ίδιος με τον Ερντογάν, τον οποίο θα επισκεφτεί αύριο. Δε θα βάλει την ΕΕ ενδιάμεσο στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας. Αντίθετα, αν καταλήξει σε κάποιο «πακέτο» με τον Ερντογάν, θα περάσει τα σχετικά με το μεταναστευτικό στην ΕΕ (για να καταβάλλει αυτή τις πληρωμές στην Τουρκία-δεσμοφύλακα) και θα κρατήσει τις εμπορικές συμφωνίες για τον γερμανικό ιμπεριαλισμό που ασφυκτιά υπό το βάρος της ύφεσης.

Σε κάθε περίπτωση, η «Ευρώπη φρούριο» ψηλώνει τα τείχη της και οι αστικές πολιτικές ηγεσίες προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους λαούς της την ιδέα ότι ο πρόσφυγας είναι εχθρός και πως πρέπει να συναινέσουν στα πιο άγρια κατασταλτικά μέτρα. Ακόμα και τον τρόπο που σκεφτόμαστε προσπαθούν να αλλάξουν. Για «φιλοξενία» προσφύγων σε δύο κέντρα στην Αλβανία τσαμπουνάνε συνέχεια, χωρίς ίχνος τσίπας, τα παπαγαλάκια της ραδιοτηλεοπτικής εξαπάτησης. Από πότε ο υποχρεωτικός εγκλεισμός σε κλειστά στρατόπεδα, περιβαλλόμενα με διπλό φράχτη ύψους έξι μέτρων, με κονσερτίνα στην κορυφή, με ιταλούς μπάτσους μέσα και αλβανούς μπάτσους να περιπολούν απέξω, με τους κρατούμενους να φορούν ομοιόμορφες στολές (μπλέ ή μαύρα φούτερ) και να κοιμούνται σε κοντέινερ ανά τέσσερις, είναι φιλοξενία; Εκτός αν με τη λέξη φιλοξενία εννοούν το τσιμέντο των στενών προαυλίων των πτερύγων, που το έβαψαν πράσινο για να είναι… φιλικό στο μάτι και να δημιουργεί… χαλαρότητα!

Εκτύπωση 🖨
ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Δοξάστε με»…
Επόμενο άρθρο Τρέχουν σαν τα ποντίκια για να σωθούν

Σχετικά Αρθρα

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Βρετανία: «Φύγε εσύ – Eλα εσύ» – Βιομηχανία επαναπροωθήσεων με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

Διεθνή 14 Αυγ 2025, 20:53

Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-97/24 (Ιρλανδία/Δικαίωμα ασύλου)

Καταστολή 11 Αυγ 2025, 17:46

Mήνυση κατά των ασφαλιτών που απήγαγαν εκπαιδευτικό

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 19:19

Το βαρέλι δεν έχει πάτο, όταν πρόκειται για την καταστολή αδύναμων ευάλωτων ξεριζωμένων ανθρώπων που θα κρατούνται σαν κοινοί εγκληματίες!

Καταγγελία των εργαζόμενων στις κρατικές υπηρεσίες ασύλου

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 06:01

5η μέρα απεργία πείνας και δίψας κρατούμενου στον Δομοκό

Δεν του δίνουν την άδεια που δικαιούται

Καταστολή 3 Αυγ 2025, 18:30
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo