Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας
  • Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Οι αγρότες κινητοποιούνται γιατί παλεύουν για την επιβίωση
Αγροτικά

Οι αγρότες κινητοποιούνται γιατί παλεύουν για την επιβίωση

Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2024, 15:19

Από χτες και ιδιαίτερα από σήμερα το πρωί, οι… δαιμόνιοι ρεπόρτερ βρήκαν θέμα: «η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα». Αν μάλιστα δεν υπήρχαν τα καραγκιοζιλίκια στον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο μ’ αυτό θα ασχολούνταν, σε μια προσπάθεια να χειριστούν το θέμα σαν… ατραξιόν: εκεί βρίσκονται τώρα τα τρακτέρ, τόσα πέρασαν τη γέφυρα Καλυφτάκη, εκεί θα παρκάρουν, αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν κτλ. κτλ.

Ξεχειλίζει και η αγάπη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Λίγο θέλει να βγει ο Κούλης με φοντάν στο Σύνταγμα για να καλωσορίσει τους αγρότες και τη… «λελογισμένη κινητοποίησή» τους. Η ίδια κυβέρνηση, βέβαια, πριν από μερικές μέρες πουλούσε αγριάδα με τον «σερίφη» Χρυσοχοΐδη, αλλά φρόντισαν τα παπαγαλάκια να κάνουν γαργάρα εκείνες τις δηλώσεις. Τώρα έχουμε… αγάπη μόνο… Και επισημάνσεις, φυσικά, ότι οι αγρότες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, πέρα απ’ αυτά που τους «έδωσε» ο Μητσοτάκης προ ημερών στο Μαξίμου, «ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού», όπως ειπώθηκε.

Δε θα κάνουμε τώρα αποτίμηση των αγροτικών κινητοποιήσεων, που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, όμως από την κάθοδο στην Αθήνα ένα συμπέρασμα βγαίνει: η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα στους αγρότες, δεν ικανοποίησε ούτε στο ελάχιστο τα δίκαια αιτήματά τους. Γι’ αυτό και μπαίνουν στον κόπο και στα έξοδα να έρθουν στην Αθήνα, με κάποιον αριθμό τρακτέρ, με πούλμαν και αυτοκίνητα, με τα βαπόρια από την Κρήτη.

Μπορεί οι «πρόθυμοι» δεξιοί αγροτοπατέρες να κατέβαλαν προσπάθειες για να πείσουν ότι «ο πρωθυπουργός έδειξε κατανόηση και ικανοποίησε αιτήματα», όμως δεν κατάφεραν να πείσουν ούτε τους αγρότες που πρόσκεινται στη ΝΔ. Γι’ αυτό και έβαλαν την ουρά στα σκέλια και δέχτηκαν την κάθοδο στην Αθήνα, με την ελπίδα ότι αυτή θα είναι «η τελευταία ντουφεκιά για την τιμή των όπλων» και μετά όλοι θα γυρίσουν στα χωριά, μπας και καταφέρουν να καλλιεργήσουν και φέτος.

Τι «έδωσε» ο Μητσοτάκης στους αγρότες;

Πρώτο, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και για φέτος. Στο τέλος δημοσιεύουμε την απόφαση του 2023 με την οποία καθορίστηκε για τους «κατ’ επάγγελμα αγρότες» η ποσότητα πετρελαίου για την οποία θα πάρει επιστροφή ΕΦΚ, στη φυτική και τη ζωική παραγωγή. Μιλάμε για αστεία ποσά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι το «κόστος» είναι 82 εκατ. ευρώ. Γελοίο ποσό για τον κρατικό προϋπολογισμό, που είναι τόσο γενναιόδωρος προς τους καπιταλιστές (που δεν έχουν μόνο προκλητικές φοροαπαλλαγές, αλλά παίρνουν και «ζεστό» χρήμα με τη μορφή επιχορηγήσεων διάφορων τύπων). Ομως, αν διαιρέσουμε τα 82 εκατ. ευρώ με τους 297.000 που είναι οι λεγόμενοι «κατ’ επάγγελμα αγρότες», θα βρούμε ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 276 ευρώ ανά αγροτικό νοικοκυριό! Κι έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν αυτό το εξευτελιστικό ποσό σαν… γενναία παραχώρηση της κυβέρνησης που… «έξυσε τον πάτο του βαρελιού»!

Δεύτερο, την υπόσχεση για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για μια περίοδο 2+8 ετών. Τα πρώτα δύο χρόνια οι τιμές θα είναι σταθερές, ως εξής:

  • Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές: 9,3 λεπτά την κιλοβατώρα.
  • Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές: 9,8 λεπτά την κιλοβατώρα.
  • Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 10,5 λεπτά την κιλοβατώρα.
  • Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 11 λεπτά την κιλοβατώρα.

Για τα υπόλοιπα 8 χρόνια, για το 1/3 της κατανάλωσης των συγκεκριμένων παροχών η τιμή είναι ενιαία και διαμορφώνεται στα 9 λεπτά την κιλοβατώρα.

Η κλιμάκωση είναι καθαρά προσχηματική και μπήκε με τη λογική του Ταμτάκου που γράφει στην πινακίδα ότι πουλάει το καρπούζι 3,99. Η κυβέρνηση ήθελε να δώσει στα παπαγαλάκια της προπαγάνδας της ένα νούμερο που να αρχίζει από 9, ώστε να είναι κοντά στο αίτημα που είχαν διαμορφώσει οι αγρότες για 7 λεπτά την κιλοβατώρα.

Καταρχάς, τα 9 λεπτά θα ισχύσουν μετά από δύο χρόνια, αλλά μόνο για το 1/3 της κατανάλωσης. Τα υπόλοιπα 2/3 της κατανάλωσης οι αγρότες θα τα πληρώνουν στην τιμή που θα καθορίζουν οι πάροχοι, τα «καρτάλια» που θησαυρίζουν κερδοσκοπώντας με την ηλεκτρική ενέργεια.

Για τη διετία 2024-2025, που η κλιμάκωση υποτίθεται ότι ξεκινάει από 9,3 λεπτά, στην πράξη οι αγρότες θα πληρώνουν 11 λεπτά την κιλοβατώρα. Γιατί δεν υπάρχει αγρότης που να μην χρωστάει. Γι’ αυτό, άλλωστε, έγινε η κλιμάκωση ανάμεσα σε όσους χρωστάνε και όσους δεν χρωστάνε.

Ο Μητσοτάκης νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους. Οι αγρότες ξέρουν πολύ καλά ότι θα πληρώνουν το ρεύμα 11 λεπτά την κολοβατώρα, τιμή που είναι μακριά από τα 7 λεπτά που ζητούσαν (δεν έχουμε στοιχεία για την ποσότητα του ρεύματος που καταναλώνεται στο φυτικό και τον ζωικό τομέα και για τα δεδομένα με τα οποία οι αγροτοσυνδικαλιστές ζήτησαν τιμή 7 λεπτών). Εκείνο που προσπάθησε να κάνει ο Μητσοτάκης είναι να παραμυθιάσει το λαό των πόλεων, βάζοντας τα παπαγαλάκια να λένε και να γράφουν ότι «έδωσε 9 λεπτά την κιλοβατώρα».

Να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχει εκδοθεί κυβερνητική απόφαση που να σφραγίζει ακόμα και τα 11 λεπτά την κιλοβατώρα. Προς το παρόν υπάρχει μόνο η υπόσχεση του Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ακόμα πως ένα μεγάλο κομμάτι αγροτών, με κέντρο τη Θεσσαλία, έχει υποστεί τεράστια καταστροφή από τις πλημμύρες και πως η κυβέρνηση λέει συνεχώς χοντρά ψέματα για τις αποζημιώσεις. Με το θέμα αυτό έχουμε ασχοληθεί στην πρόσφατη αρθρογραφία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Κυβέρνηση για αποζημιώσεις: Αισχρή προσπάθεια παραμυθιάσματος των αγωνιζόμενων αγροτών

Αποζημιώσεις αγροτών: Αμείλικτοι οι αριθμοί, στήνουν στον πάσαλο της ατίμωσης Μητσοτάκη-Αυγενάκη ως επαγγελματίες ψεύτες

Ψευδόταν ο Αυγενάκης, όταν ισχυριζόταν ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει την καταστροφή της παραγωγής στο 100%

Είναι δεδομένοι ότι πολλοί αγρότες δε θα καταφέρουν να καλλιεργήσουν φέτος. Πέρα από την καταστροφή που υπέστησαν, οι οικονομικές συνέπειες της οποίας δεν τους επιτρέπουν να καλλιεργήσουν, υπάρχει εδώ και χρόνια η τάση καταστροφής και ξεκληρίσματος της φτωχής αγροτιάς, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί το μονοπωλιακό κεφάλαιο που κάνει κουμάντο στην ΕΕ.

Το πρόβλημα των αγροτών είναι πρόβλημα επιβίωσης και όχι πρόβλημα συγκυρίας (μια κακή χρονιά). Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα σ’ αυτό το τεράστιο θέμα, παραθέτοντας αποκαλυπτικά στοιχεία για την προϊούσα καταστροφή του φτωχού αγροτικού στοιχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

H μεγάλη εικόνα: Το χτύπημα της αγροτικής παραγωγής είναι στρατηγική πολιτική του ευρωπαϊκού κεφάλαιου

epistrofi_EFK_agrotes
Εκτύπωση 🖨
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕδώ παπάς, εκεί παπάς…

Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

Επόμενο άρθρο Σύγκλητος και Συμβούλιο διοίκησης του ΕΚΠΑ προσπαθούν να στηρίξουν τον Αντιπρύτανη

Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

Αγροτικά 17 Αυγ 2025, 13:05

Καλπάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων – Στην πείνα πάνω από τρεις χιλιάδες κτηνοτρόφοι

Αγροτικά 15 Αυγ 2025, 18:40

H ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει και ο Τσιάρας αναγγέλλει για τρίτη φορά την ίδια επιτροπή

Αγροτικά 10 Αυγ 2025, 08:58

Ντοκουμέντα: Ετσι φούσκωσαν τον αριθμό των αιγοπροβάτων

Αποδείξεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 8 Αυγ 2025, 11:52

Νέα, εκρηκτική αύξηση των εστιών ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Κομμάτια και θρύψαλα το σόου προπαγάνδας των Τσιάρα-Κέλλα

Αγροτικά 3 Αυγ 2025, 07:19

Η ευλογιά καλπάζει και ο Τσιάρας (με τον Κέλλα και παρατρεχάμενους) κάνει φιέστες προπαγάνδας

Αγροτικά 24 Ιούλ 2025, 12:56
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

24 Αυγ 2025, 08:52
Καταστολή

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

24 Αυγ 2025, 06:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Εφετείο 17Ν

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

  • ΕΛΑ

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

  • Επικοινωνία

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

  • Όροι χρήσης

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

  • Ποιοι είμαστε

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

  • Επικοινωνία

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

  • Όροι χρήσης

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

    Κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo