Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Ιούλη
  • Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους
  • AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων
  • Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;
  • Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου
  • Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Σύγκλητος και Συμβούλιο διοίκησης του ΕΚΠΑ προσπαθούν να στηρίξουν τον Αντιπρύτανη
Εργατικά Καταστολή Παιδεία

Σύγκλητος και Συμβούλιο διοίκησης του ΕΚΠΑ προσπαθούν να στηρίξουν τον Αντιπρύτανη

Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2024, 15:27
  • Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις (ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων σε αγωνιστή εργαζόμενο) εναντίον ΟΛΟΥ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 7ης Φεβρουαρίου, καθώς και δύο ακόμα μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ και εργαζομένων στο ΕΚΠΑ, επειδή παραβρέθηκαν και στήριξαν την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου να προχωρήσουν από κοινού με τους συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και τους φοιτητικούς συλλόγους στο συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργείας και Διαχείρισης Δικτύου) και 
  • Μετά τις αποκαλύψεις για το ότι ο σέρβερ «έπεσε εξ αποστάσεως» και το ρόλο που είχε σε αυτό το γεγονός ο Αντιπρύτανης Ευσταθόπουλος [θυμίζουμε ότι το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς, που ήταν παρών, δήλωσε πως κανένας από τους φοιτητές, διοικητικούς υπάλληλους, και άλλους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ, όπως και ο ίδιος, που συγκεντρώθηκαν στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου), δεν είχε πρόσβαση στον σέρβερ, δεν μπήκε καν μέσα στο κτίριο, αλλά ο σέρβερ έπεσε επειδή ο ίδιος ο Αντιπρύτανης Ευσταθόπουλος συναίνεσε σε αυτό ως μια μορφή συμβολικής ενέργειας. Αλλωστε η ματαίωση των ηλεκτρονικών εξετάσεων διήρκεσε μόλις μία ώρα]

το υψηλόβαθμο πανεπιστημιακό κατεστημένο του ΕΚΠΑ προχώρησε σε ανακοινώσεις στήριξης του Αντιπρύτανη και δικαιολόγησης των κατασταλτικών ενέργειών του (ΕΔΕ, αναστολή καθηκόντων), αφού πρώτα, για ξεκάρφωμα, ανέθεσε στον συγκεκριμένο Αντιπρύτανη την διεξαγωγή της ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, με απόφασή της (15/2/2024), προσπαθεί να συκοφαντήσει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του Ιδρύματος και να τους χρεώσει -παράλογα και προκλητικά- κίνητρα απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστήμιου, όταν αυτοί με τους αγώνες τους είναι και οι μόνοι, μαζί με τους φοιτητές και χιλιάδες πανεπιστημιακούς, που το στηρίζουν κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την επαίσχυντη στάση της Συνόδου των Πρυτάνεων και των δορυφόρων της Συγκλήτων. Δηλαδή αυτοί που «μας χρώσταγαν μας παίρνουν και το βόδι»: «Οι απαξιωτικοί σχολιασμοί και αναφορές στο εμβληματικό Ε.Κ.Π.Α. και η στόχευση συγκεκριμένου Αντιπρύτανη, υποκρύπτουν βαθύτερα κίνητρα απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος ομόφωνα καταδίκασε την μάταιη προσπάθεια μείωσης του Ε.Κ.Π.Α. και του ακαδημαϊκού του προσωπικού από όπου και αν προέρχεται».

Κατόπιν συνεννόησης, προφανώς, την ίδια τακτική επιλέγει και το Συμβούλιο Διοίκησης (απόφαση 19/2): «Το Συμβούλιο Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει όλους όσοι συντελούν στη διεξαγωγή των εξετάσεων υπό τις παρούσες, πολύ δύσκολες συνθήκες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητή κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, ο οποίος συντονίζει τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η απολύτως θετική αυτή εικόνα δεν αναιρείται από μεμονωμένες έκνομες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως αυτή της ωριαίας διακοπής λειτουργίας του Server του Πανεπιστημίου, που δίνουν αφορμή για άστοχες και άδικες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης».

Το Συμβούλιο Διοίκησης, μάλιστα, ανακοινώνει ότι προχώρησε στη δημιουργία «επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας» (!) του πανεπιστήμιου ως μόνιμου απεργοσπαστικού μηχανισμού, κατά του αγώνα των φοιτητών. Η επιβολή ηλεκτρονικών εξετάσεων για να σπάσουν οι φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν η ιδέα, για να γενικευτεί το μέτρο κάθε φορά που θα είναι ανάγκη, με τη δημιουργία «εφεδρικών δομών» εκτός πανεπιστήμιου που θα επιτρέπουν την «απρόσκοπτη λειτουργία με ρυθμίσεις αυτόματης μεταγωγής σε αυτές τις εφεδρικές υποδομές»: «Από σήμερα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενισχύει τις δυνατότητές του για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, με την προσθήκη επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας. Κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα που επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου πλέον λειτουργούν με ρυθμίσεις αυτόματης μεταγωγής σε αυτές τις εφεδρικές υποδομές (failover)».

Η ανακοίνωση της απόφασης της Συγκλήτου (15/2/2024)

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. ενημερώνει ότι σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια των εξετάσεων δια ζώσης, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) διενεργούνται σε αυτές εξ αποστάσεως εξέταση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς οι εξετάσεις μεγάλου αριθμού μαθημάτων του εξαμήνου σε πολλά Τμήματα.

Αναφορικά με περιστατικό διακοπής, για περίπου μία ώρα, στη λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (12.02.2024), που προκάλεσε την αναβολή των εξετάσεων σε έξι μαθήματα, έχουν εκκινήσει όλες οι διοικητικές διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού για την απόδοση ευθυνών. Οι απαξιωτικοί σχολιασμοί και αναφορές στο εμβληματικό Ε.Κ.Π.Α. και η στόχευση συγκεκριμένου Αντιπρύτανη, υποκρύπτουν βαθύτερα κίνητρα απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος ομόφωνα καταδίκασε την μάταιη προσπάθεια μείωσης του Ε.Κ.Π.Α. και του ακαδημαϊκού του προσωπικού από όπου και αν προέρχεται.

Ως απάντηση στις συκοφαντικές αναφορές κατά του Ε.Κ.Π.Α., επισημαίνουμε την πολύ πρόσφατη εκπληκτική άνοδο του, καθώς το Ε.Κ.Π.Α. εμφανίζεται πλέον στα 90 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και στα 16 καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων. Επιπλέον, υπεγράφησαν δύο συνεργασίες του Ε.Κ.Π.Α. με τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Harvard, Η.Π.Α, και της Σορβόννης, Γαλλία, οι οποίες θα συσφίξουν τις σχέσεις των Πανεπιστημίων σε επίπεδο ανταλλαγής φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού καθώς επίσης και οργάνωσης και λειτουργίας κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Αυτό το κορυφαίο Ε.Κ.Π.Α. αναγνωρίζει η Ελληνική κοινωνία.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. (19/2/2024)

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει όλους όσοι συντελούν στη διεξαγωγή των εξετάσεων υπό τις παρούσες, πολύ δύσκολες συνθήκες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητή κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, ο οποίος συντονίζει τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η απολύτως θετική αυτή εικόνα δεν αναιρείται από μεμονωμένες έκνομες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως αυτή της ωριαίας διακοπής λειτουργίας του Server του Πανεπιστημίου, που δίνουν αφορμή για άστοχες και άδικες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης. Το Ε.Κ.Π.Α., παρά την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο, όπως προκύπτει και από την πολύ υψηλή θέση που κατέχει στις διεθνείς αξιολογήσεις.

Από σήμερα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενισχύει τις δυνατότητές του για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, με την προσθήκη επιπλέον εφεδρικών υποδομών εκτός έδρας. Κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα που επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου πλέον λειτουργούν με ρυθμίσεις αυτόματης μεταγωγής σε αυτές τις εφεδρικές υποδομές (failover). Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσοι δούλεψαν σκληρά την τελευταία εβδομάδα για να υλοποιηθεί ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα σε χρόνο ρεκόρ. Η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών είναι πλέον πολλαπλά διασφαλισμένη.

Εκτύπωση 🖨
ΕΚΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι αγρότες κινητοποιούνται γιατί παλεύουν για την επιβίωση

Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Επόμενο άρθρο Ενα κράτος ναζιστικό, μια κοινωνία ναζιστικοποιημένη

Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Σχετικά Αρθρα

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

Καταστολή 9 Ιούλ 2026, 10:35

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

Παιδεία 8 Ιούλ 2026, 20:57

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

Παιδεία 8 Ιούλ 2026, 09:56

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

Μπαχάμες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1973).

Αλβανία: Ημέρα στρατού.

1971: Παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση του ΑΝ 509 περί «ανατροπής του καθεστώτος με βίαια μέσα» οι Ανδρέας Παπανδρέου, Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολαΐδης.

1974: Συλλαμβάνονται πολλά μέλη του ΠΑΚ και κλιμάκιο του ΠΑΚ Μεγάλης Βρετανίας.

1985: Γάλλοι πράκτορες βυθίζουν στη Νέα Ζηλανδία το πλοίο «Rainbow Warrior» της «Greenpeace».

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επανεκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Εφετείο 17Ν

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • ΕΛΑ

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Επικοινωνία

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Όροι χρήσης

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Ποιοι είμαστε

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Επικοινωνία

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

  • Όροι χρήσης

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

    Μετά την κατακραυγή για τις διώξεις

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo