Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
  • Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
  • Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μια ακόμα μέρα αντιστασιακού έπους (εντυπωσιακά video)
Διεθνή

Μια ακόμα μέρα αντιστασιακού έπους (εντυπωσιακά video)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιαν 2024, 22:40

Αλλη μια μέρα ιδιαίτερα πυκνών και αποτελεσματικών χτυπημάτων ήταν η χτεσινή για την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Στη σιωνιστική οντότητα ακόμα θρηνούν και πλακώνονται για το τριπλό χτύπημα στο Αλ-Μαγάζι, που έστειλε μεμιάς στον τάφο δεκάδες στρατιώτες και αξιωματικούς του Μηχανικού, των ομάδων διάσωσης και των τεθωρακισμένων (ανακοίνωσαν 24 νεκρούς αλλά είναι πολλοί ακόμα), όμως η Αντίσταση δεν έχει καιρό για πανηγύρια. Οι μαχητές της βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» και συνεχίζουν τον επικό αγώνα τους.

Αξίζει μόνο να παραθέσουμε ένα σύντομο βίντεο από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των αμάχων στο βορρά της Γάζας, μόλις άκουσαν την είδηση για την εξολόθρευση 24 σιωναζιστών.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/NorthGaza_panigirismoi_24nekroi.mp4

Σταχυολογούμε στη συνέχεια τις κυριότερες από τις ενέργειες των παλαιστινιακών αντιστασιακών οργανώσεων.

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ

  • Κατέστρεψαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα τανκ μεταφοράς προσωπικού Tiger, στη Khan Yunis.
  • Xτύπησαν με ρουκέτες Tandum και Al-Yassin 105 τρεις σιωνιστικές μπουλντόζες D9, δυτικά της Khan Yunis.
  • Πυροδότησαν τα εκρηκτικά σε ένα προ-ναρκοθετημένο δωμάτιο όπου κατέφυγε σιωνιστική δύναμη πεζικού, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους, δυτικά της Khan Yunis.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα σιωνιστικό τανκ Merkava, δυτικά της Khan Yunis.
  • Kατέστρεψαν με βλήματα όλμου βαρέως διαμετρήματος τις συγκεντρώσεις των εχθρικών δυνάμεων νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας.
  • «Κατέβασαν» τρία σιωνιστικά drones, συμπεριλαμβανομένων δύο drones αυτοκτονίας Maoz, νότια της συνοικίας Al-Zaytoun στην πόλη της Γάζας.
  • Αλλο ένα drone Matrix 600 «κατέβασαν» κατά τη διάρκεια αποστολής πληροφοριών ανατολικά της Jabalia Al-Balad. Δεν το κατέβασαν άθιχτο, αλλά όπως βλέπουμε στο βίντεο ο «τσάκαλος» το υλικό παρακολούθησης το πήρε, ενώ σίγουρα θα βγάλει και εξαρτήματα.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Qassam_drone_Jabalia-al-Balad_24-1.mp4
  • Πυροδότησαν δύο ναρκοπέδια και ανατίναξαν δύο σιωνιστικά Hummer, ανατολικά του Ζοχάρ Αλ-Ντικ στην κεντρική περιοχή της Λωρίδας. Αυτή η περιοχή και τα χωράφια της, στην οποία οι σιωναζιστές πάτησαν από την πρώτη μέρα της χερσαίας εισβολής, προσπαθώντας να κλείσουν σε τανάλια την πόλη της Γάζας και τη βόρεια περιοχή της Λωρίδας, εξακολουθεί και τώρα, μετά από τρεις μήνες, να τους επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις. Είναι άπειρα τα χτυπήματα που έχουν δεχτεί και εξακολουθούν να δέχονται, απόδειξη του ότι δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε σπιθαμή εδάφους στη Λωρίδα.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές της μάχης στη Khan Yunis,  μαχητές επιβεβαίωσαν ότι είχαν στοχεύσει με ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα σιωνιστικό τανκ μεταφοράς προσωπικού Tiger και είχαν καταλάβει δύο drones νοτιοανατολικά της πόλης.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα στρατιωτικό εκσκαφέα, ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Bureij στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
  • Κατέστρεψαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα ακόμα τανκ μεταφοράς προσωπικού Tiger στη Khan Yunis.
  • Χτύπησαν με ρουκέτες Al-Yassin 105 ένα σιωνιστικό τανκ και δύο μπουλντόζες, δυτικά της Khan Yunis.
  • Κατέστρεψαν μια συγκέντρωση δυνάμεων κατοχής που διείσδυσε ανατολικά της περιοχής Al-Fukhari στη Khan Yunis, με βλήματα όλμων βαρέως διαμετρήματος, προκαλώντας άμεσες απώλειες στις τάξεις τους.
  • Χτύπησαν με ρουκέτες Al-Yassin 105 ένα σιωνιστικό τανκ μεταφοράς προσωπικού Tiger και μια μπουλντόζ, νοτιοανατολικά της Khan Yunis.
  • Χτύπησαν με ρουκέτες Al-Yassin 105 4 σιωνιστικά άρματα μάχης Merkava, δυτικά της Khan Yunis.
  • Χτύπησαν με αντιοχυρωματική ρουκέτα TBG μια σιωνιστική δύναμη περισσότερων από 15 στρατιωτών, που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε ένα σπίτι δυτικά της Khan Yunis, αφήνοντάς τους όλους νεκρούς και τραυματίες.
  • Ανατίναξαν ένα προ-ναρκοθετημένο σπίτι, το οποίο μια σιωνιστική δύναμη είχε οχυρώσει με εκρηκτικούς μηχανισμούς, σκοτώνοντάς τους και τραυματίζοντας τους. Στη συνέχεια συγκρούστηκαν με μια δύναμη υποστήριξης που έφτασε στο σημείο και εξολόθρευσε περισσότερους από 10 σιωνιστές στρατιώτες, δυτικά της Khan Yunis.
  • Βομβάρδισαν με πυραύλους τις πόλεις και τους εποικισμούς γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Qassam_missiles_24-1.mp4

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς

  • Ανατίναξαν με «διάτρηση κάννης» ένα σιωνιστικό τανκ, στον άξονα Al-Taqaddum, δυτικά της Khan Yunis, γύρω από την Ιαπωνική Συνοικία.
  • Βομβάρδισαν με καταιγισμό όλμων μια θέση σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων που προπορευόταν άξονα του Δυτικού Στρατοπέδου στη Khan Yunis.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Quds_olmoi_24-1.mp4
  • Οι μαχητές που επέστρεψαν από τις περιοχές των συγκρούσεων στα στρατόπεδα Bureij και Al-Maghazi στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, βεβαίωσαν ότι σκότωσαν ή τραυμάτισαν έναν αριθμό σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών κατά τη διάρκεια μιας σειράς αποστολών, μεταξύ των οποίων: Χτύπημα με οβίδες RPG ενός τανκ και μιας στρατιωτικής μπουλντόζας, ανατολικά του Al-Maghazi. Βομβαρδισμό συγκεντρώσεων εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων νοτιοανατολικά του στρατοπέδου Bureij με καταιγισμό βλημάτων όλμων και πυραύλων Badr 1. Χτύπημα με δύο κατευθυνόμενους πυραύλους 107, ομάδας εχθρικών ελεύθερων σκοπευτών, που βρίσκονται σε κτίριο στο στρατόπεδο Al-Maghazi.
  • Χτύπησαν με οβίδες RPG δύο στρατιωτικά οχήματα των Σιωνιστών, στον άξονα προώθησης του δυτικού στρατοπέδου στο Κυβερνείο Khan Yunis.
  • Σε κοινή επιχείρηση με τις Ταξιαρχίες Al-Aqsa – Ταξιαρχία Al-Amoudi, βομβάρδισαν με καταιγισμό βλημάτων όλμου τη στρατιωτική τοποθεσία Nahal Oz.
  • Βομβάρδισαν με όλμους μια θέση εχθρικών οχημάτων και στρατιωτών στην περιοχή του «τουρκικού νεκροταφείου», νότια των Αυστριακών Πύργων, δυτικά της Khan Yunis.
  • Βομβάρδισαν με όλμους μια θέση οχημάτων και στρατιωτών του σιωνιστή εχθρού στην περιοχή του Αλβανικού Τζαμιού στη Χαν Γιούνις.
  • Βομβάρδισαν μια θέση σιωνιστικών εχθρικών οχημάτων και στρατιωτών στην περιοχή του σταδίου Al-Ittihad στο Δυτικό Στρατόπεδο στη Khan Yunis.
  • Βομβάρδισαν με όλμους μια συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών στην περιοχή του τζαμιού Khaled bin Al-Walid στο Hor Al-Taqadum, στο Δυτικό Στρατόπεδο στη Khan Yunis.
  • Ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με στρατιώτες και οχήματα του σιωνιστικού εχθρού χρησιμοποιώντας πολυβόλα και ρουκέτες κατά τεθωρακισμένων, στους άξονες προέλασης δυτικά, νότια και ανατολικά της Khan Yunis.
  • Σε κοινή επιχείρηση με τις Ταξιαρχίες Al-Qassam, στόχευσαν με ρουκέτα Αl-Yassin 105 ένα σιωνιστικό τανκ, στον άξονα προώθησης του Δυτικού Στρατοπέδου στη Khan Yunis.
  • Βομβάρδισαν με καταιγισμό βλημάτων όλμου μια γραμμή ανεφοδιασμού και κίνησης οχημάτων του σιωνισή εχθρού, ανατολικά της Jabalia.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Quds_olmoi_Jabalia_24-1.mp4
  • Φυσικά, οι ειδικοί μαχητές-χάκερ των Αλ-Κουντς κατάφεραν να «κατεβάσουν» ένα ακόμα κατασκοπευτικό quadrcopter των σιωναζιστών. Εχουν να πάρουν πληροφορίες…
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Quds_quadrcopet_24-1.mp4
  • Το πιο εντυπωσιακό βίντεο, όμως, δείχνει μαχητές των Αλ-Κουντς να χτυπούν τεθωρακισμένα και στρατιώτες του σιωναζιστικού στρατού στο Jabal Al-Rayes, ανατολικά της Jabalia (βόρεια Γάζα). Στο τέλος βιντεοσκοπούν τα υπολείμματα τεθωρακισμένων και στρατιωτών.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Quds_Jabal-alrayes_24-1.mp4

Ταξιαρχίες του μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά

  • Ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις με εχθρικές δυνάμεις που διεισδύουν στους άξονες μάχης ανατολικά της Jabalia (βορράς) και δυτικά της Khan Yunis (νότος).
  • Κατέστρεψαν με βλήματα όλμων βαρέως διαμετρήματος μια θέση εχθρικών οχημάτων και στρατιωτών ανατολικά της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/abu-ali-mustafa_olmoi_24-1.mp4

️Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • Ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με πολυβόλα και κατάλληλα όπλα με τους στρατιώτες του σιωνιστή εχθρού, στον άξονα προώθησης στο Δυτικό Στρατόπεδο και στον άξονα Al-Taqaddum, στην «αυστριακή γειτονιά», δυτικά της Khan Yunis.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα RPG μια σιωνιστική μπουλντόζα D9, δυτικά της Khan Yunis.
  • Βομβάρδισαν με καταιγισμό βλημάτων όλμου διαμετρήματος 120, μια συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων, στον άξονα Taqaddum, δυτικά της Khan Yunis.

Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν

  • Κατέρριψαν ένα σιωνιστικό drone, τύπου 528 – SKY RACING, στην περιοχή Beit Lahia. Διαθέτει υψηλές δυνατότητες κατασκοπίας και μπορεί να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις δολοφονίας, πέρα από τον προσδιορισμό στόχων και θέσεων για πολεμικά αεροσκάφη.
  • Χτύπησαν με πύραυλο Sa’ir μια συγκέντρωση σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων στην περιοχή της ανατολικής Τζαμπάλια, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες που βρίσκονταν έξω από τα οχήματά τους. Η ενέργεια τεκμηριώθηκε.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/mujah_brig_24-1.mp4
  • Στοχοποίησαν ένα σιωνιστικό αεροπλάνο με πύραυλο εδάφους-αέρος στον ανατολικό εναέριο χώρο της πόλης της Γάζας.
  • Κατέστρεψαν συγκεντρώσεις των σιωνιστικών εχθρικών δυνάμεων στην πρώτη γραμμή στη Khan Yunis με έναν αριθμό πυραύλων μικρού βεληνεκούς και οβίδες όλμων.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/mujah_brig_khanyunis_missiles_24-1.mp4
  • Χτύπησαν με πυραυλικό μπαράζ το αρχηγείο του 1ου Τάγματος της Βόρειας Ταξιαρχίας στη Μεραρχία της Γάζας, στη σιωνιστική στρατιωτική τοποθεσία «Φατάχ».
  • Βομβάρδισαν με πυραυλικό μπαράζ τη στρατιωτική βάση Ra’im.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/Mujah_brig_ekriktika_24-1.mp4
  • Χτύπησαν και διέλυσαν συγκεντρώσεις των σιωνιστικών δυνάμεων που διεισδύουν ανατολικά του Bureij.

Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης – Δυνάμεις του Μάρτυρα Ομάρ Αλ΄-Κασίμ

  • Ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις στον άξονα Gizan Abu Rishwan, νότια της Khan Yunis. Πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα από τα τανκ του στρατού κατοχής, προκαλώντας άμεσο χτύπημα με θανάτους και τραυματισμούς.
  • Επίσης, ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις δυτικά της Khan Yunis και χτύπησαν σιωνιστική δύναμη με ρουκέτα RPG.
  • Στόχευσαν με έναν αριθμό πυραύλων τις εχθρικές δυνάμεις που διεισδύουν νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας και χτύπησαν άμεσα ένα τεθωρακισμένο με κατευθυνόμενο πύραυλο κατά θωράκισης τύπου 107.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/OmarAlQasim_missiles_24-1.mp4

Οταν μετά από 110 μέρες πολέμου οι μικρότερες αντιστασιακές οργανώσεις έχουν πυκνώσει τη δράση τους, δείχνοντας επάρκεια σε όπλα και πυρομαχικά εξελιγμένου τύπου και επιχειρησιακή επάρκεια των μαχητών τους, μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει με τις μεγαλύτερες οργανώσεις, όπως η Saraya Al-Quds και κυρίως οι Ταξιαρχίες Al-Qassam που έχουν χιλιάδες μαχητές και δική τους παραγωγή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών.

Το σημειώνουμε αυτό, επειδή οι σιωναζιστές, όπως κάνουν κάθε φορά που στριμώχνονται (και το στρίμωγμά τους είναι ιδιαίτερα μεγάλο τις τελευταίες μέρες), έχουν αρχίσει τη φιλολογία περί διαπραγματεύσεων για συμφωνία με την Αντίσταση, με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ. Οπως θα δούμε σε άλλο άρθρο, η Αντίσταση απορρίπτει τις ύπουλες προτάσεις τους και επιμένει στον προκαταρκτικό όρο της κατάπαυσης του πυρός και της αποχώρησης του σιωναζιστικού στρατού από τη Γάζα. Το κάνει αυτό γιατί υπερισχύει κατά κράτος στα πεδία των μαχών. Ολες οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι μόνο δεν έχουν αδυνατίσει μετά από 110 μέρες πολέμου, αλλά αντίθετα έχουν δυναμώσει.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠανεπιστήμια: Να σπάσει ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης και των «προθύμων»
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 26 Γενάρη

Σχετικά Αρθρα

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

Διεθνή 7 Νοέ 2025, 14:06

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

Διεθνή 6 Νοέ 2025, 11:45

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

Διεθνή 6 Νοέ 2025, 10:47

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

Διεθνή 5 Νοέ 2025, 17:51

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

Διεθνή 3 Νοέ 2025, 20:03

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

Διεθνή 3 Νοέ 2025, 19:23
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo