Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο
  • Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
  • Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία
  • Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν
  • Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οταν τα σιωνιστικά drone γίνονται πληροφοριοδότες της Παλαιστινιακής Αντίστασης
Διεθνή

Οταν τα σιωνιστικά drone γίνονται πληροφοριοδότες της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιαν 2024, 21:14

Ηταν λογικό, η απευθείας εξολόθρευση 24 στρατιωτών και αξιωματικών του σιωναζιστικού στρατού (και ο τραυματισμός αγνώστου αριθμού από δαύτους, σε μια μόνο ενέργεια της Παλαιστινιακής Αντίστασης, ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Αλ-Μαγάζι, στην κεντρική περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των σιωνιστικών και των διεθνών Μέσων. Ομως, η χτεσινή ήταν μια ακόμα μέρα θυελλώδους δράσης της Αντίστασης σε όλα τα μέτωπα της Λωρίδας κι αυτή πρέπει να καταγραφεί.

Η Αντίσταση δεν αξιολόγησε την ενέργεια στο Αλ-Μαγάζι διαφορετικά από τις άλλες ενέργειές της. Φρόντισε, όμως, να διαλύσει τα ψέματα των σιωναζιστών που αρχικά προσπάθησαν να εμφανίσουν το περιστατικό σαν «λάθος» (δήθεν ένα τανκ τους πυροβόλησε το σπίτι, χωρίς να ξέρει ότι μέσα βρίσκονταν στρατιώτες, και πυροδοτήθηκαν εκρηκτικά) και στη συνέχεια (προσπάθησαν να εμφανίσουν το περιστατικό) σαν τυχαία ενέργεια της Αντίστασης και όχι στοχευμένη.

Από τη λιγόλογη δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ προκύπτει καθαρά ότι το χτύπημα ήταν απόλυτα στοχευμένο και έγινε με συνδυασμό ρουκετών και ναρκοθέτησης (αυτό είχαμε υποθέσει κι εμείς ως το πιο πιθανό, στο πρώτο δημοσίευμά μας). Αναφέρει η ανακοίνωση των Αλ-Κασάμ:

Στις 16:00 ακριβώς χτες το απόγευμα, οι Μουτζαχεντίν al-Qassam μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν μια σύνθετη επιχείρηση ανατολικά του στρατοπέδου al-Maghazi. Στόχευσαν με μια ρουκέτα κατά προσωπικού ένα σπίτι στο οποίο βρισκόταν οχυρωμένη μια σιωνιστική δύναμη Μηχανικού, με αποτέλεσμα να υπάρξει έκρηξη των πυρομαχικών και του μηχανικού εξοπλισμού που είχε στην κατοχή της η δύναμη και να καταρρεύσει το σπίτι πάνω τους. Ταυτόχρονα, οι μαχητές κατέστρεψαν με μια ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα τανκ Merkava που προστάτευε τη δύναμη. Επίσης, πυροδότησαν ένα ναρκοπέδιο εναντίον μιας άλλης σιωνιστικής δύναμης που ήταν παρούσα στο ίδιο σημείο, γεγονός που οδήγησε σε θανάτους και τραυματισμούς όλων τους. Κατόπιν, οι Μουτζαχεντίν αποσύρθηκαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.

Το τελευταίο το επιβεβαίωσε και ο σιωναζιστικός στρατός, ανακοινώνοντας ότι ο πυρήνας των μαχητών εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα από τα χωράφια και αποχώρησε μετά το χτύπημα.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη αντιστασιακή δράση της χτεσινής μέρας, θα τοποθετήσουμε στην πρώτη θέση του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος τα βίντεο των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς για τη χρησιμότητα των σιωναζιστικών drone που καταφέρνουν και «κατεβάζουν».

Η οργάνωση δημοσιοποίησε πρώτα εικόνες ενός drone EVO Max 4T, το οποίο κατάφερε να «κατεβάσει»:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Quds_drone_22-1.mp4

Στη συνέχεια, βλέπουμε για πρώτη φορά πώς αξιοποιείται το πληροφοριακό υλικό που έχει συγκεντρώσει το κατασκοπευτικό drone και δεν μας μένει καμιά αμφιβολία επί του ότι το «κατέβασμα» των drone δεν είναι πράξη γοήτρου για την Αντίσταση, αλλά σπουδαία πράξη αντικατασκοπίας, που μετατρέπει τα όπλα του εισβολέα σε όπλα της Αντίστασης.

Καθισμένος στο γραφείο του, με φωτισμό και ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα έχουν προβλέψει), ο μαχητής περνάει στο λάπτοπ το υλικό που πήραν από το ισραηλινό drone και του το έστειλαν οι συμμαχητές του σε στικάκι. Μας εξηγούν ότι αυτό το drone είναι πολύ εξελιγμένο. Βγάζει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, έχει GPS και θερμική κάμερα υψηλής ποιότητας. Μετά μάς παρουσιάζουν «κάποιες εικόνες από την κάμερα του εχθρού». Το drone έχει καταγράψει ωραιότατα τις θέσεις των σιωναζιστικών δυνάμεων, με ακριβείς συντεταγμένες. Ο μοντέρ των Αλ-Κουντς μας τις δείχνει επιχρωματισμένες με κόκκινο.

Η οργάνωση στέλνει παρατηρητές για να επιβεβαιώσουν ότι οι δυνάμεις που είχε φωτογραφίσει το drone βρίσκονται ακόμα στα ίδια σημεία. Οι εικόνες που βλέπουμε από το 2:00 του βίντεο και μετά είναι από βιντεοσκόπηση που έκαναν οι παρατηρητές των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς. Μετά (από το 2:16) αρχίζει το… πάρτι με συστοιχίες όλμων που στοχεύουν από διαφορετικά σημεία, έχοντας στη διάθεσή τους ακριβείς συνεταγμένες των σιωναζιστικών δυνάμεων. Φρόντισαν γι’ αυτό οι ίδιοι οι σιωναζιστές με το drone.

Στο τέλος, οι παρατηρητές καταγράφουν τα σημαία που πέφτουν τα βλήματα (στο στόχο όλα) και τα ελικόπτερα που καταφτάνουν για να μαζέψουν νεκρούς και τραυματίες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Quds_drone_plirofories.mp4

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς δημοσίευσαν ένα ακόμα βίντεο, στο οποίο βλέπουμε ελεύθερο σκοπευτή της οργάνωσης να σκοτώνει δυο σιωναζιστές στρατιώτες, ανατολικά του στρατοπέδου Al-Bureij. «Επεσε, έπεσε, χτύπα και τον άλλο», λέει ο μαχητής στον ελεύθερο σκοπευτή, μετά τον πρώτο πυροβολισμό. «Επεσε κι αυτός», ακούγεται η φωνή του μαχητή που ενημερώνει τον ελεύθερο σκοπευτή. Το βίντεο κλείνει με το ελικόπτερο που καταφτάνει για να μαζέψει τα πτώματα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Quds_sniper_22-1.mp4

Αλλες ενέργειες των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς, χτες:

  • Χτύπησαν ένα τανκ με ρουκέτα RPG στο κέντρο της Khan Yunis.
  • Βομβάρδισαν με όλμους μια θέση εχθρικών στρατιωτών ανατολικά της συνοικίας Al-Zaytoun στην πόλη της Γάζας.
  • Χτύπησαν με πύραυλο Badr 1 μια συγκέντρωση σιωνιστών στρατιωτών ανατολικά του στρατοπέδου Al-Maghazi στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
  • Σε κοινή επιχείρηση με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ βομβάρδισαν με καταιγισμό βλημάτων όλμου μια γραμμή ανεφοδιασμού και διαδρομή για τα οχήματα του σιωνιστικού εχθρού ανατολικά της Jabalia.
  • Βομβάρδισαν με ένα μπαράζ βλημάτων όλμου συγκεντρώσεις εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων στις πρώτες γραμμές στη Khan Yunis.
  • Χτύπησαν με πολυβόλα μια ομάδα εχθρικών στρατιωτών μέσα σε σκηνές που είχαν στηθεί κοντά σε μια σκοπιά στην περιοχή του Ανατολικού Νεκροταφείου, ανατολικά της Jabalia.
  • Χτύπησαν με οβίδες Tandom και RPG ένα σιωνιστικό τανκ και μια στρατιωτική μπουλντόζα D9 δυτικά της Khan Yunis.
  • Ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με πολυβόλα και αντιαρματικούς πυραύλους με στρατιώτες και οχήματα του σιωνιστικού εχθρού στην πρώτη γραμμή στη Khan Yunis.

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με σκηνές συγκρούσεων των μαχητών τους με εχθρικά οχήματα και δυνάμεις, στις ανατολικές περιοχές Jabalia Al-Balad, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Μάλλον δεν υπήρχε κάμεραμαν και οι μαχητές φορούσαν κάμερες στο κεφάλι, γι’ αυτό οι εικόνες είναι λίγο κουνημένες, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Αντιστασιακό πόλεμο κάνουν τα παλικάρια, δε γυρίζουν ταινία. Στο τέλος βιντεοσκόπησαν συντρίμμια τανκ και απομεινάρια σιωναζιστών στρατιωτών, για να μην έχουμε αμφιβολία για την αποτελεσματικότητά τους (των μαχητών).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Qassam_22-1.mp4

Αλλες ενέργειες των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, χτες:

  • Χτύπησαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα σιωνιστικό τανκ Merkava, δυτικά της Khan Yunis. Mια σιωνιστική δύναμη διάσωσης προσπάθησε να αποσύρει το τανκ από το σημείο της επίθεσης, αλλά οι μαχητές τους αντιμετώπισαν και τους εμπόδισαν να προχωρήσουν προς το τανκ. Ετσι, στρατιωτικό αεροσκάφος στόχευσε το τανκ με αρκετούς πυραύλους και το συνέτριψε τελείως, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτό!
  • Στόχευσαν μια σιωνιστική πεζή δύναμη με πύραυλο κατά προσωπικού, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τους στρατιώτες της, δυτικά της Khan Yunis.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 άλλο ένα σιωνιστικό τανκ Merkava, δυτικά της Khan Yunis και ένα ακόμα τανκ στην ίδια περιοχή, το οποίο πήρε φωτιά.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα Tandom μια σιωνιστική μπουλντόζα D9, δυτικά της Khan Yunis.
  • Στη συνέχεια των μαχών δυτικά της Khan Yunis χτύπησαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 άλλο ένα Merkava.
  • Στόχευσαν με αντιθοχυρωματική ρουκέτα TBG ένα κτίριο στο οποίο είχε κρυφτεί μια ειδική σιωνιστική δύναμη, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς, νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας.
  • Με βολή ελεύθερου σκοπευτή χτύπησαν έναν σιωνιστή στρατιώτη και τον τραυμάτισαν.

Οι Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν βομβάρδισαν με πυραύλους τον επικισμό-στρατώνα Nahal Oz.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/Mujah_Brig_missiles_NahalOz.mp4
  • Ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με τα οχήματα και τους στρατιώτες του σιωνιστικού εχθρού στην πρώτη γραμμή στην Khan Yunis με διάφορα και κατάλληλα όπλα.
  • Κατέστρεψαν συγκεντρώσεις του σιωνιστικού εχθρού ανατολικά της πόλης της Γάζας με σειρά βλημάτων όλμου.
  • Χτύπησαν ένα σιωνιστικό τανκ Merkava ανατολικά της Jabalia και εξολόθρευσαν το πλήρωμά του. Μετά τράβηξαν και φωτογραφίες.

Οι Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης – Δυνάμεις του Μάρτυρα Omar Al-Qasim χτύπησαν με έναν αριθμό πυραύλων τις εχθρικές δυνάμεις που διεισδύουν νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας και χτύπησαν άμεσα με κατευθυνόμενο αντιοχυρωματικό πύραυλο ένα σιωνιστικό τεθωρακισμένο

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/Omar-al-Kasim_22-1.mp4
  • Ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με τις εχθρικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να προελάσουν στην περιοχή του Πανεπιστημίου Al-Aqsa στη Khan Yunis και στην περιοχή Al-Mawasi, χρησιμοποιώντας πολυβόλα, RPG αντιτάνκ ρουκέτες και μηχανικές βόμβες.
  • Μπόρεσαν να στήσουν μια ακριβή ενέδρα μέσα σε ένα από τα σπίτια στο στρατόπεδο Al-Bureij, Block Seven, και αποτελείωσαν τη δύναμη εισβολής από μηδενική απόσταση, αφήνοντάς τους νεκρούς και τραυματίες.

️Ταξιαρχίες Μαρτύρων Al-Aqsa

  • Χτύπησαν με ρουκέτες RPG ένα σιωνιστικό τεθωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού Tiger, δυτικά της Khan Yunis.
  • Ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με πολυβόλα και κατάλληλα όπλα με τους στρατιώτες του σιωνιστικού εχθρού στον άξονα Taqaddum, δυτικά της Khan Yunis.
  • Βομβάρδισαν με ένα μπαράζ οβίδων όλμου βαρέως διαμετρήματος μια συγκέντρωση εχθρικών οχημάτων και στρατιωτών στον άξονα προέλασης στην «αυστριακή συνοικία» δυτικά της Khan Yunis.
  • Μπόρεσαν να στοχεύσουν με ρουκέτες RPG μια σιωνιστική πεζή δύναμη, σκοτώνοντάς τους και τραυματίζοντας τους, στον άξονα Taqaddum, δυτικά της Khan Yunis.

Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά

  • Συνέτριψαν με βλήματα όλμου βαρέως διαμετρήματος θέσεις εχθρικών οχημάτων ανατολικά της Γάζας.
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο119 oι δημοσιογράφοι που δολοφονήθηκαν στη Γάζα

Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 24 Γενάρη

Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

Σχετικά Αρθρα

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

Διεθνή 12 Αυγ 2026, 19:11

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 18:08

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 10:40

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 19:53

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 08:52

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

Διεθνή 9 Αυγ 2026, 12:59
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

Ημέρα αριστερόχειρων.
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).
1924: Μεγάλες καταχρήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, συλλήψεις υπαλλήλων.
1959: Γίνεται γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση φυγάδευσε τον υπόδικο γερμανό εγκληματία πολέμου Γκούντερ Γκόλβες μετά από παρέμβαση της Δυτικής Γερμανίας.
1961: Η Ανατολική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου.
1967: Βόμβα σε πεζοδρόμια της οδού Πύθωνος (Κυψέλη).
1968: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του δικτάτορα Παπαδόπουλου από τον Αλέξανδρο Παναγούλη.
1971: Η δικτατορία αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια του Ανδρέα Παπανδρέου.
1993: Η τουρκική αστυνομία καταδιώκει και σκοτώνει πέντε μέλη της «Ντεβ Σολ».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Εφετείο 17Ν

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

  • ΕΛΑ

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

  • Επικοινωνία

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

  • Όροι χρήσης

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

  • Ποιοι είμαστε

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

  • Επικοινωνία

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

  • Όροι χρήσης

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι…

    Δεν ήταν μόνο οι 24 στο Αλ-Μαγάζι...

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo