Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα
  • Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»
  • Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ
  • Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση
  • Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.
  • Μπράβο Ντoριά!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Απόφαση υπαγορευμένη, εκ των προτέρων ειλημμένη
Εργατικά Παιδεία

Απόφαση υπαγορευμένη, εκ των προτέρων ειλημμένη

Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Οκτ 2021, 20:36

Με απόφαση εκ των προτέρων ειλημμένη, η αστική δικαιοσύνη έψαξε «με το τουφέκι» «επιχειρήματα» για να βγάλει την απεργία των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών παράνομη.

Η απόφαση ήταν ήδη ειλημμένη σε απόλυτη σύμπλευση με το υπουργείο Παιδείας. Το δικαστήριο που εκδίκαζε τη Δευτέρα 12/10 την έφεση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών κατά της πρωτόδικης απόφασης -που έκρινε την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση παράνομη- και την «αντέφεση» του υπουργείου Παιδείας, έψαξε «με το τουφέκι» να επικαλεστεί «επιχειρήματα» για να στηρίξει μια καταφανώς γελοιωδέστατη, προκλητική και χουντικής έμπνευσης απόφαση.

  • Πρώτον, έβγαλε την απεργία-αποχή της ΔΟΕ παράνομη, με την αιτιολογία ότι αυτή αποφασίστηκε από αναρμόδιο όργανο, το ΔΣ, ενώ αρμόδιο όργανο για τη λήψη της απόφασης είναι η Γενική Συνέλευση.

Ηταν τόση η πρεμούρα της αστικής Δικαιοσύνης να εφεύρει «λόγους», που δεν δέχτηκε ούτε το επιχείρημα της ΔΟΕ ότι υπήρχε σχετική εξουσιοδότηση στο ΔΣ από την 88η Γενική Συνέλευση, με την προκλητική αιτιολογία ότι «κάτι τέτοιο, εάν υπήρχε, θα αποτελούσε καταστρατήγηση του νόμου»! Απέρριψε επίσης και το επιχείρημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ότι υπήρξε δυσχέρεια ως προς τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης λόγω της πανδημίας αλλά και του μεγάλου αριθμού των μελών της που είναι διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα (πάνω από 100 αντιπρόσωποι απ’ όλη τη χώρα), με τη γελοία αιτιολογία ότι μπορούσε να πραγματοποιηθεί η Συνέλευση με ψηφιακά μέσα, όταν, όπως είπαμε, τα μέλη ήταν πάνω από 100, ενώ είναι γνωστό ότι ακόμη και η τηλεκπαίδευση σε ένα μόνο τμήμα μαθητών σχολείου παρουσίαζε χίλια μύρια προβλήματα και το δίκτυο έπεφτε συνεχώς.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι όπου υπήρχε «αγκάθι», όπως π.χ. να στηριχθεί από το Εφετείο ως λόγος κήρυξης της απεργίας-αποχής ως παράνομης, η μη υποβολή αιτήματος της ΔΟΕ στον ΟΜΕΔ για δημόσιο διάλογο και για εξασφάλιση «προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας», το Δικαστήριο το πηδούσε αβλεπί με την αιτιολογία ότι «αλυσιτελώς προβάλλονται», επειδή αρκεί και μόνο ο πρώτος λόγος (της λήψης της απόφασης για απεργία-αποχή από αναρμόδιο όργανο, το ΔΣ) για να κηρυχθεί η απεργία-αποχή παράνομη (την πρακτική αυτή ακολουθεί κατά κόρον η αστική δικαιοσύνη). 

Το έκανε αυτό γιατί προσπάθησε να κρατήσει κάποια προσχήματα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε την πλήρη γελοιοποίηση, αφού η απεργία-αποχή δεν προέκυψε ξαφνικά αλλά έχει ξεκινήσει από τον Φλεβάρη του 2021, έχουν γίνει από τότε συναντήσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έχουν εξαντληθεί όλα τα επιχειρήματα και έχουν αναδειχθεί σαφέστατα οι αντιρρήσεις, ενώ το ΥΠΑΙΘ ουδέποτε ζήτησε το ίδιο να διεξαχθεί τέτοιος δημόσιος διάλογος στον ΟΜΕΔ, όπως του επιτρέπει, με την ιδιότητα του εργοδότη, το άρθρο 94 του ν.4808/2021.

  • Δεύτερον, χαρακτήρισε παράνομη και την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ. Εδώ δεν μπορούσε να ισχυριστεί, έστω και υποκριτικά, ότι αυτή αποφασίστηκε από «αναρμόδιο όργανο», επειδή πολύ πρόσφατα (25/9) πραγματοποιήθηκε η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ, που με συντριπτικά ποσοστά αποφάσισε την απεργία-αποχή, δίνοντας ηχηρό χαστούκι στην Κεραμέως [σε σύνολο 78 ΕΛΜΕ, 72 ψήφισαν θετικά (ποσοστό επί των ψήφων των ΕΛΜΕ 92,3%) και 6 ψήφισαν λευκό].

Γι΄αυτό και επειδή έπρεπε πάση θυσία να προβληθεί κάποιος «λόγος», ανέσυρε τον δεύτερο αχαρακτήριστο «λόγο», ότι δεν έγινε αίτημα στον ΟΜΕΔ για δημόσιο διάλογο. Μάλιστα, στην επισήμανση της ΟΛΜΕ ότι η απεργία-αποχή ήταν γνωστή από τον Φλεβάρη, ότι από τότε ως σήμερα έχουν παρέλθει οχτώ μήνες και το υπουργείο Παιδείας δεν υπέβαλε κανένα αίτημα στον ΟΜΕΔ για δημόσιο διάλογο, όπως είχε το δικαίωμα ως εργοδότης, το Δικαστήριο τοποθετήθηκε με αυτοκρατορικό ύφος, του στυλ «μονά ζυγά δικά μας»: Η παράλειψη του Δημοσίου, είπε, δεν απαλλάσσει τη συνδικαλιστική οργάνωση από την ως άνω υποχρέωσή της!

Τον δε λόγο για υποχρέωση εξασφάλισης «προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας», τον «ξεπέταξε» και πάλι πατ-κιουτ: «αλυσιτελώς προβάλλεται», είπε, λόγω του ότι υπάρχει ήδη ο λόγος ότι δεν υπεβλήθη αίτημα στον ΟΜΕΔ για δημόσιο διάλογο. Αλλωστε, τι «προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας» απαιτείται όταν οι εκπαιδευτικοί είναι στα σχολεία τους και ασκούν πλήρως τα καθήκοντά τους πλην της αποχής τους από τις διαδικασίες της αξιολόγησης;

  • Τρίτον, έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΟΙΕΛΕ, διότι, λέει, είναι πολιτική απεργία! Το Δικαστήριο έκανε αυτόν τον χουντικής έμπνευσης σαλταδορισμό γιατί στην περίπτωση της ΟΙΕΛΕ δεν μπορούσε να επικαλεστεί τους λόγους που επικαλέστηκε στις περιπτώσεις των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αφού οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα δεν απαιτείται να προχωρήσουν στην υποχρεωτική διαδικασία του δημόσιου διαλόγου, ούτε στη διαδικασία ορισμού προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας.

Με θρασύτητα απέρριψε κάθε ιδέα ότι η συμμετοχή στη διαδικασία της αξιολόγησης φορτώνει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με μεγάλο φόρτο εργασίας, εκτός όλων των άλλων που τους βάζουν στην πλάτη τους οι σχολάρχες, και κατέληξε ότι επειδή η απεργία-αποχή αφορά αιτήματα, η ικανοποίηση των οποίων «δεν εξαρτάται από τη βούληση του ενάγοντος» (εν προκειμένω του υπουργείου Παιδείας), αλλά από τη «βούληση του ελληνικού κοινοβουλίου», άρα «ως πολιτική απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική, αφού επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί»!

Εδώ το Εφετείο αντέγραψε το χουντικό σκεπτικό της απόφασης για την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ. Θυμίζουμε τι γράφαμε στο σχετικό μας δημοσίευμα:

Το δικαστήριο επιχειρεί να δημιουργήσει νομολογία, οπότε όταν κηρύσσεται μια απεργία να μπορεί η κάθε αστική κυβέρνηση να έχει στη φαρέτρα της, όχι μόνο το αντεργατικό έκτρωμα του Χατζηδάκη (Ν. 4808/2021), αλλά και δικαστικό προηγούμενο (πλούσια νομολογία), βάσει του οποίου όλες οι απεργίες να χαρακτηρίζονται πολιτικές και άρα παράνομες, σύμφωνα πάντα με την φιλοκαπιταλιστική στάση των δικαστηρίων και των κυβερνήσεων.

Το δικαστήριο, με τον ισχυρισμό του ότι η απεργία είναι πολιτική «αφού επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί και υπερβαίνει τα όρια» (!) επιδιώκει:

    • Να νομιμοποιήσει τόσο τους νόμους για την Παιδεία, που βρίθουν αντισυνταγματικών διατάξεων (στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών, παραβιάζουν την περίφημη ισονομία των πολιτών, υπονομεύουν το χαρακτήρα της δημόσιας Παιδείας, κ.λπ.), όσο και άλλους αντισυνταγματικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τον κυβερνητικό λόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
    • Να κηρύξει παράνομες τις προσφυγές στο ΣτΕ κατά διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν με βάση ψηφισμένους νόμους της «πολιτειακής εξουσίας», γιατί με αυτές τις προσφυγές… καταλύεται το δικαίωμα της εξουσίας να νομοθετεί.
    • Να χρεώσει το ΣτΕ ότι συνεργεί σε πράξεις που καταλύουν το δικαίωμα της «πολιτειακής εξουσίας», από τη στιγμή που εξετάζει τις προσφυγές!
  • Τέλος, το Εφετείο εξέφρασε την απόλυτη ταύτισή του με τις κυβερνητικές πολιτικές και την πολιτική της Κεραμέως στην εκπαίδευση. 

Με φετφά, μη επιδεχόμενο αντίρρησης, απεφάνθη ότι η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση προκαλεί βλάβη στο κοινωνικό σύνολο και ιδίως στους μαθητές γιατί, λέει, η διαδικασία της «στοχεύει στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου»! Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησε η αστική Δικαιοσύνη. Δεν έμεινε στα τυπικά, αλλά μπήκε και στην ουσία, παίρνοντας ανοιχτά και απροκάλυπτα το μέρος της Κεραμέως και του νόμου της.

Τον ισχυρισμό αυτό, που επικαλείται και το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», οι εκπαιδευτικοί τον γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Γιατί ξέρουν πως οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου πειθάρχηση και υποταγή σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που έχουν στόχο ένα σχολείο φθηνό και «ευέλικτο», ένα σχολείο ειδίκευσης και όχι γενικής μόρφωσης, στη γενίκευση και αποθέωση του φόβου με επιπτώσεις και στους μαθητές, στα μετρήσιμα αποτελέσματα της «απόδοσής» τους, που φέρνουν νέους εξεταστικούς ταξικούς φραγμούς, στην κακόφημη «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, δηλαδή στην αγωνιώδη προσπάθεια για την επιβίωσή της και στην ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας της, στις υπερεξουσίες του διευθυντή-μάνατζερ, σε μια απίστευτη καμαρίλα «στελεχών», προσηλωμένων στην επιβολή των κυβερνητικών πολιτικών, στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, σε, σε…

Οι εκπαιδευτικοί γελούν πικρά και οργίζονται, ακούγοντας τον Μητσοτάκη και την Κεραμέως να ξιφουλκούν υπέρ της αξιολόγησης. Γιατί δεν είναι τυφλοί, βλέπουν γύρω τους. Βλέπουν την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων, που έχει πατώσει σε όλα τα επίδικα, την εγκληματική πολιτική της, βλέπουν τους δοτούς «αιρετούς» στα ΥΣ, που επιβλήθηκαν με το ζόρι, αφού η απεργία-αποχή ακύρωσε την εξευτελιστική διαδικασία εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία εν μέσω πανδημίας, βλέπουν το όργιο με τους Γενικούς Διευθυντές στον δημόσιο τομέα, που κρατούνται για χρόνια στα πόστα τους, χωρίς να προκηρύσσονται οι αντίστοιχες θέσεις (π.χ. περίπτωση Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος), έχουν κατά νου τι έκανε ο Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που μέσα σε μια νύχτα έβαλε λουκέτο σε δεκάδες τομείς-ειδικότητες των ΕΠΑΛ και έθεσε σε διαθεσιμότητα -με την προοπτική της απόλυσης- 2.500 εκπαιδευτικούς και επέβαλε το «μαύρο» στην ΕΡΤ με χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους.

  • Στο διατακτικό της απόφασής του το Εφετείο απαγορεύει στην ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ την συνέχιση της απεργίας-αποχής, που γνωστοποιήθηκε στο ελληνικό δημόσιο με τα από 16.9.2021, 13.09.2021, 21.09.2021 και 20.9.2021 εξώδικα αντίστοιχα, και απειλεί κάθε μια από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Σημειώνουμε ότι η απαγόρευση συνέχισης της απεργίας-αποχής, αφορά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, έτσι όπως αυτές απορρέουν από τα ανωτέρω εξώδικα. Τούτο σημαίνει ότι η επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής με άλλες ημερομηνίες είναι εφικτή.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τη σχετική διάταξη (ακόμη και αυτού) του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη:

Αρθρο 95, παράγ. 6:  «εάν απεργία ή στάση εργασίας που έχει κηρυχθεί από πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση κριθεί παράνομη σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 4, δεν επιτρέπεται, μετά την έκδοση της απόφασης, η κήρυξη απεργίας κατά του ίδιου εργοδότη και με ίδια ημερομηνία έναρξης από την αντίστοιχη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση».

Εάν, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας θέλει κλεφτοπόλεμο, μπορεί να τον έχει. Τι θα κάνει τότε; Θα σέρνει εσαεί τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα δικαστήρια;

ΥΓ. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 15/10 (αύριο) και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις. Η ΟΛΜΕ Γενικές Σθυνελεύσεις για τις 14 και 15 Οκτώβρη και Ολομέλεια των Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 16 Οκτώβρη, η δε ΔΟΕ Γενικές Συνελεύσεις από τις 14 μέχρι και τις 22 Οκτώβρη και Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο 23 Οκτώβρη.

Επιπλέον, η ΔΟΕ υπενθυμίζει ότι «σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 του ΦΕΚ 1340/2002 (καθηκοντολόγιο) αλλά και το άρθρο 14 παρ.2 του ν.2690/1999 (κώδικας διοικητικής διαδικασίας) η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων (σ.σ. που σε κάθε περίπτωση μπορεί να γίνει μετά την επίδοση της απόφασης του Εφετείου για να αποφασίσει σχετικά με συμμετοχή ή όχι στη διαδικασία της αξιολόγησης) πρέπει να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους δύο (2) ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Επομένως καμία συνεδρίαση δεν μπορεί νόμιμα να πραγματοποιηθεί τουλάχιστο πριν τη Δευτέρα.

Σε περίπτωση που, παρά την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, κληθούν, παρανόμως, συνάδελφοι σε  συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων την Πέμπτη και Παρασκευή, η Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους θα τους καλύψει με στάσεις εργασίας (13:15 – 14:00)».

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπάρχει αίτιο: η αθλιότητα των φυλακών

Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

Επόμενο άρθρο Να μην αναβιώσει ο μοναρχοφασισμός

Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

Σχετικά Αρθρα

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

Παιδεία 11 Σεπ 2025, 19:43

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Παραρτήματα-«αρπαχτές» ελληνικών πανεπιστημίων στην Κύπρο

Παιδεία 8 Σεπ 2025, 17:23

Πανεπιστημιοποιημένα Κολλέγια: Της διαπλοκής το κάγκελο

Παιδεία 6 Σεπ 2025, 19:49

Η Νομική Σχολή του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

Παιδεία 4 Σεπ 2025, 08:34

ΠΟΣΔΕΠ για ιδιωτικά ΑΕΙ: Για ποια αναβάθμιση σπουδών μιλάτε;

Σχολή με ελάχιστα μέλη ΔΕΠ, χωρίς σοβαρό βαθμολογικό όριο εισαγωγής, συστεγαζόμενη με άλλες εκπαιδευτικές δομές και με πρόγραμμα σπουδών να εγκρίνεται σε μια νύχτα;

Παιδεία 3 Σεπ 2025, 21:06
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Διεθνή

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

10 Σεπ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2025, 00:01
Κόντρες

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

9 Σεπ 2025, 21:02
Διεθνή

Δυο παιδικά μάτια καθρεφτίζουν τη Γάζα, την Παλαιστίνη

9 Σεπ 2025, 19:59
Διεθνή

Ντόχα (Κατάρ): Οι σιωναζιστές προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές, ηγετικά στελέχη της Χαμάς

9 Σεπ 2025, 18:19
Διεθνή

Η Ιερουσαλήμ στη Τζαμπάλια στέλνει περήφανο χαιρετισμό

9 Σεπ 2025, 12:21
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκτέλεσε έξι δωσίλογους στην Πόλη της Γάζας

Δολοφονία μετά από προδοσία στελέχους του Λαϊκού Μετώπου και της ένοπλης πτέρυγάς του

9 Σεπ 2025, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΗΠΑ και σιωναζιστές ψάχνουν αλλά δε θα βρουν κορόιδα ή ηττοπαθείς στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

8 Σεπ 2025, 18:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

1926: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, τραυματίες οκτώ περαστικοί.

1929: Συγκρούσεις καπνεργατών – Χωροφυλακής στο Αγρίνιο.

1944: Η Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα γίνεται η πρώτη ελληνίδα δήμαρχος (Αμαλιάδα).

1967: Επτά διαδηλωτές καταδικάζονται από το στρατοδικείο Χανίων.

1972: Ανατινάζεται πυλώνας της ΔΕΗ στην Κηφισιά («Ομάδα Αρης»).

1973: Σκοτώνεται ο πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε στη διάρκεια πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοσέτ.

1976: Βόμβα στα γραφεία του Σκαλιστήρη (ΕΛΑ).

1986: Πεθαίνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

2001: Χτύπημα των δίδυμων πύργων (Νέα Υόρκη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Εφετείο 17Ν

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

  • ΕΛΑ

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

  • Επικοινωνία

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

  • Όροι χρήσης

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

  • Ποιοι είμαστε

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

  • Επικοινωνία

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

  • Όροι χρήσης

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

    Για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo