Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ροκανίζουν συστηματικά το άρθρο 16 του Συντάγματος
Παιδεία

Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

Ροκανίζουν συστηματικά το άρθρο 16 του Συντάγματος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2020, 18:02

Η κυβέρνηση των «αρίστων» με τα ανύπαρκτα ή και τα πτυχία «μαϊμού», των αδίστακτων τεχνοκρατών, των υπουργών χωρίς έστω τη στοιχειώδη οπτική της αστικής πολιτικής αλλά με συμπεριφορές «πολιτικών του σωλήνα», που οι εμπειρίες τους προέρχονται αποκλειστικά από χώρους όπου σπουδάζουν και συναστρέφονται τα golden boys και οι γόνοι της αστικής και επιχειρηματικής ελίτ, την ίδια στιγμή που απαιτεί

  • από την ελληνική νεολαία να υφίσταται ένα διαρκές μαρτύριο αξιολογήσεων, που της στερεί τη χαρά της εφηβείας, με συνεχείς εξετάσεις, το οποίο μάλιστα ενισχύει επιπλέον με ισχυρούς ταξικούς φραγμούς (βάση εισαγωγής που καθορίζουν τα ίδια τα πανεπιστημιακά Τμήματα, δραστική μείωση αριθμού εισακτέων, αύξηση εξεταζόμενων μαθημάτων σε Γυμνάσιο-Λύκειο, προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο με Τράπεζα Θεμάτων, πανελλαδικές εξετάσεις και συντελεστές βαρύτητας, τηλεαξιολόγηση ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας)
  • από τις οικογένειες των εργαζόμενων να δίνουν «έναν σκασμό» λεφτά για να υποστηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών τους (φροντιστήρια, ιδιαίτερα), προκειμένου αυτά να υπερπηδήσουν τους σκληρούς ταξικούς φραγμούς και τις απαιτήσεις της εισαγωγής στα ΑΕΙ
  • τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια να ανταποκρίνονται σε ένα αδυσώπητο σύστημα αξιολόγησης, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να καρατομηθούν και να απωλέσουν ακόμη και αυτήν τη λειψή κρατική χρηματοδότηση,

προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να μπορεί να αποκτήσει (κυριολεκτικά «να αγοράσει») πτυχία. Χωρίς αξιολόγηση, χωρίς κόπους, αγωνίες, εξετάσεις και ξενύχτια, μέσω της φοίτησης σε κολλέγια, τα οποία έχουν συνάψει συμφωνίες δικαιόχρησης με ξένα πανεπιστήμια και τα «πτυχία» και τους «τίτλους σπουδών» απονέμουν τα ξένα ιδρύματα, με τα οποία είναι συμβεβλημένα τα εν λόγω «μαγαζιά» των εμπόρων γνώσης και ελπίδων. Θεωρεί δηλαδή, τους μαθητές ανάξιους να σπουδάσουν στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια, αλλά άξιους να φοιτήσουν στα κολλέγια, να «αγοράσουν» πτυχία και στη συνέχεια να εργαστούν με τις ίδιες προϋποθέσεις και όρους που εργάζονται οι απόφοιτοι των ελληνικών ΑΕΙ.

Οπως όλες οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν μετά την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2005/36 της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το ΠΔ 38/2010, έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει νομοθετικές παρεμβάσεις «ροκανίζοντας» το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Στόχος όλων ήταν και είναι μέσα από παράπλευρους δρόμους, με τους οποίους τα κολλέγια αναγορεύονται σε οιονεί πανεπιστήμια, να αποδυναμωθεί το άρθρο 16 που απαγορεύει την ίδρυση και λειτουργία στη χώρα μας ιδιωτικών πανεπιστημίων, ώστε στη συνέχεια, στο μέλλον, σε μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, αυτό να καταπέσει σαν ώριμο φρούτο, καθώς δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Τούτη τη φορά, η θρασύτατη Κεραμέως, προφανώς με τις πλάτες του Μητσοτάκη, που βρήκε τρόπο μες στην πανδημία να τα ξηλώσει όλα και να προωθήσει σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα, προχώρησε στην κατάθεση αιφνιδιαστικά τροπολογίας (εκπρόθεσμη), που ψήφισε ο κυβερνητικός λόχος, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση-Κατάρτιση.

Με την τροπολογία

  • Ορίζεται «ως αρμόδια αρχή για τον εθνικό συντονισμό της εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος διατάγματος (σ.σ. ΠΔ 38/2010) το Αυτοτελές τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά βίου Μάθησης και Νεολαίας» του υπουργείου Παιδείας.
  • Υποχρεώνονται οι επαγγελματικοί φορείς να εγγράψουν στη δύναμή τους σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός τους κατόχους επαγγελματικών προσόντων (όπως αυτά αποκτώνται βάσει της Οδηγίας 2005/36 της ΕΕ και του ΠΔ 38/2010).

Κοντολογίς, η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων-επαγγελματικής ισοδυναμίας μετατρέπεται σε μια τυπική αυτοματοποιημένη διαδικασία, καθώς τα εκάστοτε άσχετα στελέχη του υπουργείου Παιδείας ορίζονται ως «αρμόδια αρχή», ενώ πρακτικά η προθεσμία του ενός μηνός που δίνεται στους επαγγελματικούς φορείς, καθιστά γράμμα κενό και την «πρακτική άσκηση» ή τη «δοκιμασία», που απαιτείται σε περιπτώσεις για την πρόσβαση σε νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το πολυνομοσχέδιο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», κατήργησε ακόμη και αυτό το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) και καθόρισε «ως αρμόδια αρχή για τον εθνικό συντονισμό της εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος διατάγματος (σ.σ. ΠΔ 38/2010) το Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Διά βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς» του υπουργείου Παιδείας.

Δηλαδή, η ανάθεση της αρμοδιότητας σε ένα τμήμα του υπουργείου Παιδείας, δεν είναι εφεύρεση της ΝΔ. Ηταν ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς τώρα αλλάζει το όνομα και η αρμόδια Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, τότε ο Γαβρόγλου κόμπαζε ότι με τις εν λόγω τροποποιήσεις «επανέρχεται η δυνατότητα της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ταχύτερα και χωρίς χρονοτριβές». Και το έκανε «λιανά» λέγοντας τα εξής: Οι απόφοιτοι κολλεγίων προσκομίζουν το «πτυχίο» του κολλεγίου και επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των κολλεγίων συνεργάζεται με πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσκομίζουν και ένα έγγραφο από την Αρχή Πιστοποίησης της χώρας του Πανεπιστημίου με το οποίο συνεργάζεται το κολλέγιο. Μόλις το φέρουν και αυτό το υπουργείο θα πει ότι «δεν είναι ένα πλαστό χαρτί, πάρτε το και είτε ασκήστε το επάγγελμα είτε πηγαίνετε στο αντίστοιχο επιμελητήριο για να σας δώσει άδεια ασκήσεως εργασίας. Είναι τόσο απλό και με τόσο απλό τρόπο θα γίνει».

Θυμίζουμε επίσης ότι ρυθμίσεις με τις οποίες πετραδάκι-πετραδάκι ξηλώνεται το άρθρο 16 είναι και αυτές που έκανε η Κεραμέως. Η οποία διηύρυνε το επίπεδο των αναγνωρίσεων [επανέφερε τις καταργηθείσες από τον ΣΥΡΙΖΑ παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 2 του ΠΔ 38 (ν. 4610/2019, άρθρο 98), η επαγγελματική ισοδυναμία εφαρμόζεται και γι’ αυτούς που ενώ κατέχουν «τίτλο τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης» από ίδρυμα της αλλοδαπής, εν τούτοις δεν έχουν αποκτήσει τα επαγγελματικά προσόντα στο κράτος προέλευσης, στον «τίτλο τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης» συμπεριέλαβε και τον τίτλο που απονέμεται από ίδρυμα «τρίτης χώρας», φωτογραφίζοντας τα αμερικανικά κολλέγια, κ.λπ.] και ήρε ουσιαστικά κάθε εμπόδιο.

Επίσης παρείχε το δικαίωμα σε απόφοιτους κολλεγίων να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση: Ηρε την αποκλειστική προϋπόθεση, που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, της κατοχής από τους υποψήφιους ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον ΔΟΑΤΑΠ, και έθεσε επιπλέον δύο προϋποθέσεις: την κατοχή αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ και την  κατοχή αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού.

Μπορεί τελικά η ρύθμιση αυτή για τους εκπαιδευτικούς να μην «περπάτησε», καθώς στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση απαιτείται οι υποψήφιοι να έχουν τα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα (ως πτυχίο ΑΕΙ νοείται το πτυχίο ιδρύματος του πανεπιστημιακού ή του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης ή ισότιμο πτυχίο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής, το οποίο απονέμει ο ΔΟΑΤΑΠ), όμως αποτελεί (η ρύθμιση) ένα ακόμη λιθαράκι στο ξήλωμα του άρθρου 16, δηλώνοντας ξεκάθαρες προθέσεις.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο ιδρυτικός νόμος 3328/2005 του ΔΟΑΤΑΠ (είναι ο οργανισμός που κρίνει την ακαδημαϊκή ισοτιμία), που καθοδηγείται από το άρθρο 16 του Συντάγματος, αναφέρει τα εξής:

«Σπουδές σε παραρτήματα Πανεπιστημίων της αλλοδαπής στην Ελλάδα δεν εμπίπτουν στις νομοθετημένες διατάξεις περί αναγνωρίσεως τίτλων σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ. Ο ιδρυτικός νόμος 3328/2005 για την αναγνώριση πτυχίων από την αλλοδαπή απαιτεί το σύνολο των σπουδών να έχει διανυθεί σε ομοταγή Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της αλλοδαπής».

Δηλαδή, και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται (άρθρο 16 του Συντάγματος) και δεν αναγνωρίζονται ως ισότιμα τα πτυχία που απόκτησαν οι απόφοιτοι πανεπιστημίων της αλλοδαπής, που διήνυσαν ένα μέρος ή το σύνολο των σπουδών τους στα παραρτήματά τους (κολλέγια) στην Ελλάδα, με τα οποία έχουν συνάψει συμφωνίες δικαιόχρησης.

Ο τεχνικός κόσμος «στα κάγκελα»

Η τροπολογία Κεραμέως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) και του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο).

Ο ισχυρός τεχνικός κόσμος, που συσπειρώνεται στις διοικήσεις των Πολυτεχνείων και του ΤΕΕ και κατά τεκμήριο έχει παραδοσιακά ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό και στα βουλευτικά έδρανα, «ανέβηκε στα κάγκελα». Εξέδωσε ανακοινώσεις και προανήγγειλε προσφυγές στα αρμόδια διοικητικά και δικαστικά όργανα.

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ (20/12/2020)

Ομόθυμη αντίδραση του τεχνικού κόσμου στη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για την εγγραφή αποφοίτων κολεγίων σε επαγγελματικούς φορείς

Την ομόθυμη αντίδραση του τεχνικού κόσμου της χώρας στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας που απαξιώνει το επάγγελμα του μηχανικού, το ρόλο του ΤΕΕ και τα διπλώματα των Ελληνικών Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών, αποτυπώνει η απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της λεγόμενης «βουλής των μηχανικών».

Η σχεδόν ομόφωνη απόφαση του σώματος της Αντιπροσωπείας (με μόλις 2 παρών και χωρίς καμία ψήφο κατά, σε σώμα 220 μελών) αποτυπώνει την αγανάκτηση του τεχνικού κόσμου και τη βούληση των μηχανικών για αντίδραση απέναντι στην διάταξη που ψηφίσθηκε ως αιφνιδιαστική τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτοματοποιημένη, τυπική διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Κολεγίων και κάποιων ξένων Πανεπιστημίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη ψήφιση της ρύθμισης, την Παρασκευή, αντέδρασε με πολύ έντονη σχετική δήλωση ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

Χθες, με σκληρή γλώσσα, σε ψήφισμά της, η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη νομοθετική ρύθμιση. Επιπλέον προαναγγέλλει προσφυγές για την ακύρωσή της και κινητοποιήσεις, με διάφορες μορφές, σε συντονισμό με άλλα Επιμελητήρια, τους επιστημονικούς συλλόγους των μηχανικών, τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές.

Η απόφαση μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να λαμβάνεται ομόφωνη απόφαση από τη «βουλή των μηχανικών» για οποιοδήποτε θέμα. Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από 220 αντιπροσώπους από όλη τη χώρα, που αναδεικνύονται από τις κάλπες των 110.000 εγγεγραμμένων μηχανικών μελών του ΤΕΕ, και προέρχονται από σχεδόν κάθε επαγγελματικό περιβάλλον του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Σημειώνεται ως εξαιρετικά σημαντικό ότι στην απόφαση συμφώνησαν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις της Αντιπροσωπείας, δηλαδή από συνδικαλιστικούς χώρους που εκτείνονται σε όλο το ιδεολογικό και πολιτικό φάσμα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση για το περιεχόμενο και τις συνέπειες της συγκεκριμένης ρύθμισης. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις επιμέρους θέσεις και απόψεις, οι παρατάξεις συμφώνησαν στο ιδιαίτερα σημαντικό ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κατά της ρύθμισης για τα Κολέγια.

Το ψήφισμα της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ του ΤΕΕ κατά την τακτική συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2020 για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας, έχει ως εξής:

«Η Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. υπερασπίζεται αταλάντευτα τη δημόσια, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ενιαίο, αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα μηχανικού. Ως εκ τούτου καταγγέλλει απερίφραστα τη μεθόδευση της Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης συνολικά να νομοθετήσει κατά κυριολεξία νύχτα με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την υποχρέωση των επαγγελματικών φορέων να εγγράφουν εντός ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων που έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα.

Η Αντιπροσωπεία του  Τ.Ε.Ε.

Α)  Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη νομοθετική ρύθμιση.

Β)  Δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να μην προχωρήσει η εγγραφή αυτών των αποφοίτων μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Γ)  Η Αντιπροσωπεία αποφασίζει και εξουσιοδοτεί τη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε.:

  • να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών, ώστε να ακυρωθεί η προωθούμενη ρύθμιση.
  • από κοινού με τα Μέλη της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. να αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες μαζί και με τα άλλα Επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους των μηχανικών και να συντονίσει τη δράση του Τ.Ε.Ε. με τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές, να προχωρήσει σε νέου τύπου πολύμορφες δράσεις κινητοποιήσεων υπό το συντονισμό αυτό».

σ.σ. Στην ανακοίνωση του προέδρου του ΤΕΕ, Στασινού, μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Το επάγγελμα του μηχανικού είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο και έχει ειδικά επαγγελματικά δικαιώματα γιατί αφορά, εν τέλει, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του δημοσίου συμφέροντος. Οι εμπνευστές της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους μηχανισμούς των Υπουργείων θα καταλάβουν πολύ σύντομα αυτό που η κοινωνία και η δικαιοσύνη, στον ανώτατο βαθμό, γνωρίζουν καλά: το γιατί συμβαίνει αυτό… Θα το καταλάβουν στον πρώτο σεισμό, στην πρώτη πλημμύρα, στην πρώτη παραβίαση πληροφοριακών συστημάτων, στο πρώτο βιομηχανικό ή εργατικό ατύχημα, στο πρώτο πρόβλημα ασφάλειας τροφίμων. Οι επιλογές στα θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν είναι απλά θέματα αγοράς, δεν είναι ουδέτερες διοικητικές διαδικασίες, είναι θέματα υγείας, ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αν οι εμπνευστές των απαράδεκτων ρυθμίσεων για τη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων μηχανικών δεν αποσύρουν τις ρυθμίσεις και δεν γίνει πραγματικός, επίσημος και ουσιαστικός διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς θα έχουν ακέραια, προσωπικά, με το ονοματεπώνυμό τους, την ευθύνη. Το ίδιο και όσοι τους υποστηρίξουν με την ψήφο τους».

Το ΕΜΠ – Ανακοίνωση της Πρυτανείας 19/12/2020

Ο σχεδιασμός του χώρου και η προστασία του κτισμένου περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική, ώστε να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας.

Την εκπαίδευση των μηχανικών που αναλαμβάνουν το σύνθετο αυτό έργο εξασφαλίζουν πενταετείς σπουδές που ολοκληρώνονται με επίσημα αναγνωρισμένο δίπλωμα. Καμία άδεια άσκησης επαγγέλματος είτε αρχιτέκτονα ή άλλου μηχανικού δεν μπορεί να δίνεται ανεξάρτητα από το αναγνωρισμένο αυτό δίπλωμα γιατί θέτει σε αμφιβολία την ικανή και αναγκαία συνθήκη του παραγωγικού σχεδιασμού της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι επιβάλλεται η άμεση αναθεώρηση της πρόσφατης απόφασης για άκριτη απόδοση αδείας άσκησης επαγγέλματος σε όσους δεν κατέχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού.

ΥΓ: Ανακοίνωση-απόρριψη της τροπολογίας Κεραμέως εξέδωσαν και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, καθώς και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ).

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΟΛΛΕΓΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

Παράνομη-γκανγκστερική μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα
Επόμενο άρθρο

Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

Υποχρεωτικές μετακινήσεις γιατρών: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα συνδικάτα τους

Σχετικά Αρθρα

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

Εργατικά 5 Ιούλ 2025, 07:49

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

Εργατικά 4 Ιούλ 2025, 14:41

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

Παιδεία 3 Ιούλ 2025, 08:52

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Χιλιάδες υποψήφιους θα αποκεφαλίσει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Συνειδητός «κόφτης» της τάσης για πανεπιστημιακή εκπαίδευση οι Πανελλαδικές

Παιδεία 29 Ιούν 2025, 07:37

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Εργατικά 28 Ιούν 2025, 07:32
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    17Ν
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Εφετείο 17Ν
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    ΕΛΑ
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Ποιοι είμαστε
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Επικοινωνία
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Όροι χρήσης
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Ποιοι είμαστε
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Επικοινωνία
  • Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Τροπολογία Κεραμέως για κολλέγια

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo