Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα
  • Kαρανικομπουμπουκίαση
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ
  • Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 
  • Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούλ 2020, 00:00

TIΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ

Το θράσος τους είναι γνωστό και δεν εκπλήσσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης της Δυτικής Οχθης. Στο οποίο ουδέποτε αντιτάχθηκε όσο ήταν κυβέρνηση. Αντίθετα, αναδείχτηκε στην πιο φιλοσιωνιστική ελληνική κυβέρνηση όλων των εποχών. Αυτοί που σήμερα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Παλαιστινιακό ως πλυντήριο για τις βρομιές τους, είναι οι ίδιοι που έγραφαν -διά χειρός Τσίπρα- στο βιβλίο επισκεπτών του προέδρου της σιωνιστικής οντότητας, ότι η Ιερουσαλήμ είναι… η ιστορική πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους. Τη στάση τους την περιέγραφε πολύ καλά ο Παππάς στη συνομιλία του με τον πράκτορα-επιχειρηματία Μιωνή: «Εντάξει, να σου πω κάτι, το Ισραήλ είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ως χώρα δηλαδή, και στις διακρατικές σχέσεις, δηλαδή με την Ελλάδα πώς μας αντιμετωπίζουνε, στα αρχίδια μου για το τι θα πεις για το Παλαιστινιακό. Εντάξει, δεν θα βγεις να πεις είστε εγκληματίες ξέρω γω και τα λοιπά. Τρία πράγματα όμως μπορούμε να κάνουμε; Βγαίνουν λένε για τα δίκαια, ας πούμε, θέλουν την ειρήνη, την έτσι, την αλλιώς. Ενάντια στους εποικισμούς… τώρα δεν χτίζεται η ιστορία έτσι, ξέρεις, συνεργασία με τους δορυφόρους, μας έχει φλομώσει η Mossad στην πληροφορία με τις τελευταίες κινήσεις, όλα τα πάντα, αυτό είναι substance (σ.σ. ουσία) δηλαδή. (…) Εγώ πρέπει να σου πως κάτι, διότι ο Μπίμπη του ζήτησε τρία πράγματα και ο Τσίπρας του τα έκανε, ο Τσίπρας του ζήτησε τέσσερα-πέντε, ο Μπίμπη του τα έκανε αμέσως… Δεν γίνεται δουλειά… δηλαδή αυτή η (κόκκινη γραμμή) ότι σηκώνει ένα τηλέφωνο και του μιλάει “Τι γίνεται; Πώς πας;“, αυτό πρέπει να διαφυλαχτεί. Πώς να το κάνουμε;».

Μούγκα επιλεκτική

Ξεφυλλίσαμε πολύ προσεκτικά τα «Νέα» τη Δευτέρα. Ούτε λέξη για τα όσα αποκαλύφθηκαν από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ/ΚΥΠ, για σχέσεις πρώην υπουργού της ΝΔ και πρώην βουλευτών με μαφιόζους, για παιδεραστία και κάθε είδους μαφιόζικη δουλειά. Ψάξαμε και το in.gr. Μόνο η παράθεση μιας ανακοίνωσης  του ΣΥΡΙΖΑ, θαμμένη κάπου μέσα στον ορυμαγδό των ειδήσεων. Ούτε ρεπορτάζ, ούτε έστω απλή ενημέρωση για το τι έπια-σαν οι «κοριοί» της ΚΥΠ. Οταν από την ίδια δικογραφία προέκυψαν στοιχεία για τον Καμμένο και τη σύζυγό του, τα έκαναν σημαία. Τώρα, με στοιχεία πολύ πιο σημαντικά από το κυνήγι του Κουρτάκη και του Τζένου από τον Καμμένο, μούγκα. Ετσι, όμως, επιβεβαίωσαν τις αποκαλύψεις. Αν δεν είχαν φόβο, θα έσπευδαν να τις διαψεύσουν.

Εννοείται πως τα συριζαϊκά μέσα είχαν κάνει σημαία αυτές τις αποκαλύψεις. Αυτά, όμως, δε διανοήθηκαν να κρύψουν την καλογριτσιάδα. Απλά την υποβάθμισαν.

Ντροπούλες (1)

Εμείς δεν είχαμε καμιά σχέση με τον Καλογρίτσα και είμαστε αυτοί που τον κόψαμε από καναλάρχη, λένε οι συριζαίοι. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί παριστάνουν τις ντροπαλές κορασίδες. Καταρχάς, ο Καλογρίτσας ανακηρύχτηκε από τον Παππά και τον Κρέτσο «προσωρινός υπερθεματιστής», χάρη στην εγγυητική που του εξασφάλισε ο Σπίρτζης από την Τράπεζα Αττικής (ιδιοκτησίας ΤΣΜΕΔΕ) με εγγύηση τα περιβόητα βοσκοτόπια στην Ιθάκη, που τα διεκδικούσε ο δήμος ως καταπατημένα. Ο Καλογρίτσας κόπηκε από την επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες», που βρήκε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αναπόδεικτους ισχυρισμούς για μετοχές και καταθέσεις, τις διεκδικήσεις του δήμου για τα καταπατημένα βοσκοτόπια κτλ.

Αν έβγαινε τότε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και διαχώριζε τη θέση της από τον Καλογρίτσα, θα είχε μια αληθοφάνεια ο σημερινός ισχυρισμός της. Ομως αυτοί, όχι μόνο δεν είπαν τίποτα τότε, αλλά δεν τόλμησαν ούτε τον Μαρινάκη να διαψεύσουν, όταν πριν από καιρό είχε πει στον Χατζηνικολάου ότι ο Παππάς, με τον οποίο τότε ήταν κολλητοί (είναι γνωστό ότι ο Μαρινάκης μπαινόβγαινε στο Μαξίμου – μετά έγινε «υπόδικος εφοπλιστής»), του είχε ζητήσει να δώσει δάνειο στον Καλογρίτσα για να καλύψει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. Οπότε, ο καθένας πλέον σκέφτεται: αυτοί είχαν βγει στη γύρα και έψαχναν να βρουν λεφτά για να καλυφθεί ο… ακάλυπτος Καλογρίτσας. Γιατί να μη λέει αλήθεια ο Καλογρίτσας ότι του βρήκαν λεφτά και από τους Χούρι της CCC;

Ντροπούλες (2)

Και ο Βαξεβάνης κάνει ντροπούλες για τη σχέση του με τον Καλογρίτσα. Ηταν, λέει, απλός εργαζόμενος στο Documento του Καλογρίτσα. Κι όταν ο Καλογρίτσας έφυγε, εμφανίστηκε ο Βαξεβάνης και με την εταιρία Documento Media πήρε την εφημερίδα και το σάιτ documentonews.gr. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι απολύθηκαν από την παλιά εταιρία και προσλήφθηκαν από την καινούργια με τις ίδιες ακριβώς συμβάσεις που είχαν. Πήρε ο Καλογρίτσας τα λεφτά που είχε βάλει για να στήσει την εφημερίδα, μέσω της εταιρίας του Media Doc Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ΑΕ; 'Η τα λεφτά τα είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ο Καλογρίτσας δεν πήρε τίποτα; Πάντως, με μετοχικό κεφάλαιο 20.000 ευρώ, που είχε η εταιρία του Βαξεβάνη, δεν παίρνεις μια κυριακάτικη εφημερίδα κι ένα ημερήσιο portal.

Ντροπούλες (3)

Ενας ακόμα που κάνει ντροπούλες είναι ο στενός συνεργάτης του Κούλη και υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Παίζοντας με τις λέξεις, δηλώνει ότι δεν υπήρξε συνεταίρος του Καλογρίτσα. Δεν μας λέει, όμως, ποια ακριβώς ήταν η σχέση τους, επί σειρά ετών, στη GPO, στην οποία ο Θεοδωρικάκος ήταν πρόεδρος μέχρι τη στιγμή που μεταπήδησε στο επιτελείο του Κούλη. Ηταν μέτοχος ή όχι; Κι αν δεν ήταν μέτοχος, πώς ο Καλογρίτσας, που είχε τουλάχιστον το 60% της συγκεκριμένης εταιρίας δημοσκοπήσεων, του έδωσε τη θέση του προέδρου; Και με τι λεφτά φτιάχτηκε η GPO; Με λεφτά του Καλογρίτσα ή με λεφτά που του εξασφάλισε το ΠΑΣΟΚ (με ιθύνοντα νου τον Λαλιώτη);

Να θυμίσουμε εν τάχει το βιογραφικό του Θεοδωρικάκου, για να θυμηθούμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Οταν αποχώρησε από την ΚΝΕ η πλειοψηφία των μελών και των στελεχών, με επικεφαλής τον μακαρίτη Γιώργο Γράψα, ο Θεοδωρικάκος διορίστηκε γραμματέας της ΚΝΕ. Ολοι τότε γελούσαν με το «παιδί του Ανδρουλάκη». Εφυγε από τον Περισσό μαζί με τους λεγόμενους «ανανεωτές». Σύντομα βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, στο πλευρό του πανίσχυρου τότε Λαλιώτη. Σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όσο ήταν ο Λαλιώτης υπουργός, και μετά διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Λαλιώτης έγινε γραμματέας. Ο Λαλιώτης τον έβαλε στη GPO, την οποία έστησε με τον Καλογρίτσα, για να έχει μια ολοδική του εταιρία δημοσκοπήσεων. Από τη GPO, άγνωστο μέσα από ποιες διαδρομές, βρέθηκε στο πλευρό του Κούλη. Με βάση αυτό το βιογραφικό μπορείτε να καταλάβετε πολύ περισσότερα.

Αδίστακτοι

Ο Καλογρίτσας είναι χρεοκοπημένος και τρέχει στα δικαστήρια για να γλιτώσει τα 3 εκατ. που του ζητάει πίσω η CCC. Ο Ψυχάρης έχασε τον ΔΟΛ μέσα από τα χέρια του και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την πιάτσα (μαζί με τους γιους του) για ν' αποφύγει τα χειρότερα. Εργα Τσιπραίων και τα δύο. Οταν ο Τσίπρας του έφτιαχνε με τα χεράκια του το εσπρεσάκι, υπό την παρουσία της διάσημης γάτας Ιμαλαΐων, ο Ψυχάρης φαντάστηκε ότι κλείνει ένα «ντιλ» που θα του επέτρεπε να συνεχίσει το… θεάρεστο έργο του. Κούνια που τον κούναγε, όπως αποδείχτηκε. Χάρισε μερικά ενθουσιώδη πρωτοσέλιδα στον Τσίπρα και μετά… τζίφος. Το «ντιλ» με τον Καλογρίτσα δεν ξέρουμε πώς ακριβώς χάλασε, όμως κι αυτός ισχυρίζεται ότι του την έφεραν. Οι Τσιπραίοι αποδείχτηκαν αδίστακτοι απέναντι σε βαρόνους της διαπλοκής. Αποδείχτηκαν και ατζαμήδες, όμως. Ούτε τον ΔΟΛ κέρδισαν (τον πήρε ο Μαρινάκης, που άλλαξε στρατόπεδο, επιστρέφοντας στην παραταξιακή κοιτίδα της φαμίλιας του) ούτε με τον Καλογρίτσα κατάφεραν να στήσουν τίποτα το αξιόλογο. Κι όχι μόνο δεν κατάφεραν, αλλά πληρώνουν ετεροχρονισμένα και πολιτικό κόστος.

Ζηλεύει

Βρήκε την ευκαιρία και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος να την πέσει στα Τσιπράκια, τώρα που περνούν ζόρια. Από τα όσα έχει πει ξεχωρίσαμε την εξής… ποιητική αποστροφή: «Νεόπλουτοι της εξουσίας των μεγάλων ποσοστών αποστρέφονται τον φτωχό πρότερο εκλογικό εαυτό τους των μικρών ποσοστών. Το παρελθόν το απαξιώνουν όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν αταξίες του παρόντος. Είναι ντροπή τον αγώνα για κάθαρση κατά της διαπλοκής η σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να τον εντάσσει σε ένα βρώμικο '89».

Ο τύπος ζηλεύει. Ζηλεύει που τα Τσιπράκια κατάφεραν αυτό που δεν κατάφερε ποτέ αυτός: να σχηματίσουν κυβέρνηση, κερδίζοντας εκλογές δύο φορές. Και ο ίδιος «ψοφούσε» για εξουσία. Γι' αυτό έσπευσε να γίνει υπουργός του Τζαννετάκη, χωρίς ποτέ να διεκδικήσει ψήφο (βουλευτής εκλέχτηκε με το Επικρατείας του Συνασπισμού). Ως πρόεδρος του Συνασπισμού εκλιπαρούσε για την αριστερή ψήφο, αλλά έφτασε μέχρι το 5,2%. Και βέβαια, οι σχέσεις του με τα μεγάλα συμφέροντα (ιδιαίτερα με τους μιντιάρχες) δε σταμάτησαν ποτέ. Ακόμα και τώρα. Αλλά, ούτε με την κόρη του κατάφερε τίποτα. Γι' αυτό ζηλεύει διπλά τα Τσιπράκια.

Ξεφτιλίκια

Δεν ξέρουμε αν είναι ο Μάνος (που έχει ανοίξει μια κόντρα με τους ακαδημαϊκούς) ή κάποιοι άλλοι, που ακύρωσαν την εκλογή του Τσιόδρα ως μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, όμως εμείς στενοχωρηθήκαμε.  Ο εξευτελισμός τους θα ήταν τέλειος, καθώς θα έκαναν ακαδημαϊκό έναν άνθρωπο που δεν έχει ούτε δύο χρόνια στη βαθμίδα του τακτικού καθηγητή στο ΕΚΠΑ. Σ' ένα όργανο γερουσίας (μόνο έξι σε σύνολο 43 ακαδημαϊκών είναι κάτω των 70 ετών) θα έκαναν μέλος έναν 55χρονο φρέσκο στην ανώτατη διδακτική βαθμίδα, μόνο και μόνο επειδή το θέλει ο Μητσοτάκης.

Για το τελευταίο δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Την υποψηφιότητα Τσιόδρα δεν πρότεινε κάποιος ακαδημαϊκός του ιατρικού κλάδου, αλλά ο Κ. Συνολάκης, με ειδικότητα μηχανικού, γνωστός όμως για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Συντάχθηκε και ο μνημονιακός πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, επίσης άσχετος με την Ιατρική. Φαίνεται, όμως, ότι υπήρξαν αντιδράσεις ή ότι δε μαζεύονταν με τίποτα επαρκής αριθμός εκλεκτόρων, οπότε βρέθηκε η φόρμουλα της «ευγενικής άρνησης» της υποψηφιότητας από τον ίδιο τον Τσιόδρα, με επιστολή του στους Συνολάκη και Παπαδήμο.

Εμείς δε λέμε ότι ο Τσιόδρας είναι χειρότερος από τους τρεις άλλους που υπέβαλαν υποψηφιότητα. Και για την Ακαδημία συμμεριζόμαστε τη γνώμη του μπαρμπα-Γιάννη του Σκαρίμπα (φουσκωμένα μπαλόνια που τα σπας και κάνουν μόνο κρότο). Απλά σχολιάζουμε τα ξεφτιλίκια των Μητσοτάκηδων, που προσπάθησαν να παραβιάσουν ακόμα και το εθιμικό δίκαιο αυτής της αντιδραστικής γερουσίας, προκειμένου να επιβάλουν τον εκλεκτό τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗσυχη «τακτοποίηση»
Επόμενο άρθρο Εδώ και τώρα να μπει τέλος στο σκάνδαλο με το επικίνδυνο κινέζικο στέλεχος του ιού των χοίρων

Σχετικά Αρθρα

Kαρανικομπουμπουκίαση

Κόντρες 22 Οκτ 2025, 10:54

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Κόντρες 21 Οκτ 2025, 11:55

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

Ημέρα για τον τραυλισμό.

Βατικανό: Εθνική γιορτή.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα βετεράνων.

1944: Ο ΕΛΑΣ αρχίζει επιθέσεις με σκοπό τη διάλυση του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο.

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

1977 : Μεγάλες διαδηλώσεις-επεισόδια σε εννιά ιταλικές πόλεις, βόμβες στα γραφεία της «Grundic» στο Μιλάνο, της «Volks Wagen» στη Βενετία, σε γερμανικό λεωφορείο (Μπολζάνο) και σε γραφεία της «Mercedes» (Μπρέσια και Νάπολι), πυρπολήσεις αυτοκινήτων, 24 τραυματίες, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF..

1989: Βόμβα σκάει στα χέρια του ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Παυλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτακης επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους «παραγωγικών τάξεων» του νησιού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo