Αντικυνωνικά

0
Δύο χιλιάδες είκοσι
δεν έχει τέλος η ύπνωση;

Μιας και δήθεν εν παραλόγω ο εν λόγω επανήλθε ευλόγως στην επικαιρότητα, σημειώστε ότι ο Νίκος Παππάς είναι καρκίνος. Oπως και ο Κώστας Σημίτης. Καρκίνοι και οι δύο. Και δεν είναι οι μόνοι, υπάρχουν πολλοί καρκίνοι ακόμα. Για ωροσκόπο δεν έψαξα…


Ηρθαν τα μπάνια του λαού χωρίς λαό στα μπάνια
όλη η ζωή μας είναι μια ιλουστρασιόν καμπάνια.
Να κι η επανεκκίνηση του τύπου «μπάτε αλέστε»
με τα αποδημητικά απ' το βορρά να φτάνουν
έχοντας κορονοϊούς σε σάκους και βαλίτσες
γιατί ο πόνος δεν μετρά μπροστά σε τόσα κάλλη.

Τα νέα έρχονται από την Ολλανδία, όπου το φύλο των πολιτών δεν θα αναγράφεται πλέον στο ολλανδικό δελτίο ταυτότητας σε λίγα χρόνια, καθώς το στοιχείο κρίνεται «άχρηστο» σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών Iνγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν, η οποία με επιστολή έκανε γνωστή την πρόθεσή της να καταργήσει την αναγραφή του φύλου στα δελτία ταυτότητας από το 2024-2025. «Η Ολλανδία δεν θα είναι η πρώτη χώρα μέλος με δελτίο ταυτότητας χωρίς αναγραφή του φύλου. Η γερμανική ταυτότητα δεν αναγράφει το φύλο» γράφει στην επιστολή της, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα «να διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και να τη ζουν με πλήρη ελευθερία και ασφάλεια». «Είναι μία καλή είδηση για όποιον θεωρεί ότι αυτό που κρύβουν τα εσώρουχα δεν αφορά ούτε την κυβέρνηση ούτε τις αρχές», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ολλανδικές οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.


Να και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να σκίζουν τα καλσόν τους.

«Αυτός εδώ λιθοβολεί / κι αυτός εκεί λιθοβολείται / ο άλλος πάλι κάθεται / μετράει τις πέτρες» (Γιώργος Δανιήλ – «Λιθοβολία»). Σε τέτοια φάση βρισκόμαστε σήμερα εν πολλοίς, μετράμε τις πέτρες… Είναι όμως και κάτι άλλο: «Σαν θα 'ρθει η ώρα της πορείας / πολλοί δεν ξέρουν / πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους. / Η φωνή που διαταγές τούς δίνει / είναι του εχθρού τους η φωνή. / Εκείνος που για τον εχθρό μιλάει / είναι ο ίδιος τους ο εχθρός» (Μπέρτολτ Μπρεχτ).


Το σκέφτηκες βρε Κωνσταντή πριν κάνεις την παπάρα
αυτή με τον «περίπατο» που χαχανίζει η πλάση;

«Εκπαιδευόμαστε να κάνουμε ορισμένα πράγματα και να μην κάνουμε ορισμένα άλλα. Για τον σκοπό αυτό μαθαίνουμε ορισμένες πληροφορίες και δεν μαθαίνουμε ορισμένες άλλες. Δεν χρειάζεται παρά να εξετάσουμε ποιον ωφελούν περισσότερο οι πράξεις και οι παραλείψεις μας. Γιατί το παράλογο μπορεί να είναι ολοφάνερο κι ωστόσο να μην το αντιλαμβάνεται κανείς» (Ε. Α. Ράουτερ – «Η κατασκευή υπηκόων»).

– Αν είσαι φτωχός και πιστεύεις ότι η κατάστασή σου αλλάζει επειδή πίνεις καφέ στα Starbucks, κινείσαι με uber και ψηφίζεις δεξιά, είσαι μ@λ@κ@ς.

– Μα, Βάλτερ Μπένγιαμιν, δεν γίνεται να μπει αυτό στο βιβλίο!

– Καλά, τότε γράψε «η αλλοτρίωση της ανθρωπότητας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που την κάνει να βιώνει την ίδια της την καταστροφή σαν αισθητική απόλαυση»…
«Ε, λοιπόν, στην αρχή του ο φασισμός ήταν αυτό που συνεχίζει να είναι και σήμερα: υπόθεση μιας χούφτας ανώμαλων και ηλιθίων, που αποτέλεσαν το προζύμι που έκανε να φουσκώσει η ανθρώπινη βλακεία και κακοήθεια σ’ όλο το φριχτό της μεγαλείο. Η φασιστική φύτρα ήταν και είναι πάντα το αποτέλεσμα της αμάθειας, της ψυχανωμαλίας, του φόβου, της στέρησης (σ’ όλες τις μορφές της και καταρχήν της σεξουαλικής), της μικρόνοιας, της κακοήθειας, της έλλειψης ειλικρίνειας» (Βασίλης Ραφαηλίδης, με το συμπάθιο).

Επιστημονικώς επιβεβαιωμένο και καταγεγραμμένο, αρκεί μια απλή αναζήτηση για να το επιβεβαιώσει: Τα γουρούνια δεν μπορούν να κοιτάξουν τον ουρανό. Ισως γι' αυτό και να τους ανατέθηκε η ανάσχεση της εφόδου των άλλων προς αυτόν…

Τρινιτροτουλου-όλοι!

Κοκκινοσκουφίτσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: