Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κατάληψη του Xαργκ: Ο δρόμος της Ουάσιγκτον προς την ήττα στον Περσικό Κόλπο
  • Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 28 Μάρτη
  • Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια
  • «Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Μνημόνιο, χωρίς δανεικά από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς
Οικονομία

Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

Μνημόνιο, χωρίς δανεικά από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιαν 2018, 00:00

Ενα μπαράζ δημοσιευμάτων σε γερμανικές εφημερίδες τις τελευταίες μέρες μπορεί να θεωρηθεί ως προανάκρουσμα γι' αυτά που θ' αντιμετωπίσουν οι Τσιπραίοι, μόλις η Γερμανία αποκτήσει κανονική κυβέρνηση και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το καθεστώς της μετα-μνημονιακής περιόδου.

Στο προηγούμενο φύλλο παραθέσαμε απόσπασμα από άρθρο της «Χάντελσμπλατ» χαρακτηρίζοντάς το πατσαβούρα στα μούτρα των Τσιπραίων, καθώς έγραφε τα εξής: «Η χώρα χρειάζεται να κάνει πολλά για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη, εάν από τον Αύγουστο θέλει να αναχρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές. Ο Τσίπρας υπόσχεται στους οπαδούς του ότι τον Αύγουστο η χώρα θα σπάσει τα δεσμά από τα προγράμματα λιτότητας και θα εκδιώξει τους μισητούς δανειστές για πάντα από την Αθήνα. Αλλά αυτό είναι αυταπάτη. Γιατί έχει δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές και με άλλα μέτρα λιτότητας μέχρι το 2022. Το 80% του ελληνικού κρατικού χρέους βρίσκεται στα χέρια δημοσίων δανειστών. Συνολικά 248 δισ. ευρώ κρατούν ευρωπαίοι δανειστές, άλλα 13 δισ. ευρώ χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Αρα η Αθήνα θα παραμείνει υπό την επιτήρηση των δανειστών μέχρι να αποπληρώσει το χρέος της, που με τα σημερινά επιτόκια θα διαρκέσει μέχρι το 2059».

Η «Χάνοβερσε Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα ξεκίνησε με χοντροκομμένο δούλεμα: «Είναι ειρωνεία της τύχης ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει τώρα υπό τον αριστερό λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα. Διότι δεν είναι άλλος από τον Τσίπρα ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε υποσχεθεί στους οπαδούς του να “σκίσει“ τα μνημόνια, να σταματήσει την αποπληρωμή των δανείων και να διώξει για πάντα από την Αθήνα τη μισητή Τρόικα. Αυτά έμειναν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ακόμη χειρότερα: αφότου ο Τσίπρας και ο εκκεντρικός υπουργός του των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό, δεν τους έμενε καμία άλλη επιλογή παρά η άνευ όρων συνθηκολόγηση με τις απαιτήσεις των δανειστών».

Μετά το δούλεμα, ακολουθεί το «ζουμί»: Ο Τσίπρας δεν πιστεύει στην πολιτική που ακολουθεί, κι αυτό «θα μπορούσε να αναδειχθεί σε πρόβλημα, όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο». Στο ερώτημα αν ο Τσίπρας «θα πάρει πίσω τις μεταρρυθμίσεις», η φυλλάδα απαντά: «Δε θα ήταν φρόνιμο να πράξει κάτι τέτοιο διότι δεν θα είναι μόνο οι δανειστές που θα παρακολουθούν τη χώρα. Κυρίως οι αγορές θα παρακολουθούν την Αθήνα. Καταθέτες και επενδυτές θα εξετάσουν επακριβώς εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης. Εάν η Ελλάδα υιοθετήσει και πάλι τις παλιές κακές συνήθειες τότε θα χαθεί η εμπιστοσύνη που με τόσο κόπο κερδήθηκε αλλά και η πρόσβαση στις αγορές».

Πιο ήπια στις διατυπώσεις της, αλλά το ίδιο επιθετική επί της ουσίας, η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», σε άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια χώρα δίχως όραμα», επισημαίνει ότι ο Τσίπρας ευχαρίστως θα έκανε το βήμα προς την «ελευθερία», για να δει να ανακάμπτουν τα ποσοστά του,  αλλά τα δύσκολα θ' αρχίσουν μετά. Επιτίθεται στη ρητορική του Τσίπρα ως εξής: «Ολη του η προοπτική περιστρέφεται γύρω από το τέλος της Τρόικας. Δεν αναφέρεται στο πώς θα συνεχιστεί η κατάσταση. Εχει ο Τσίπρας όραμα για τα επόμενα χρόνια; Η χώρα θα συνεχίσει να έχει υψηλό χρέος και μετά τον Αύγουστο. Ναι, υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Ομως αυτά είναι τα πρώτα εύθραυστα σημάδια. Η κατεύθυνση είναι σωστή ωστόσο η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί. Οι Ελληνες κατάφεραν πολλά, αλλά απομένει ένας δύσκολος δρόμος».

«Ελευθερία για την Ελλάδα;» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος άρθρου της «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ». Σημειώνει πως «η φήμη ότι θα μπορούσε να είναι αυτός που θα διώξει τους ξένους επιτηρητές, θα είναι η ιστορία επιτυχίας που [ο Τσίπρας] ελπίζει να του δώσει ώθηση για τις επόμενες εκλογές» και σημειώνει με αξιοσημείωτη για γερμανικό έντυπο ηπιότητα: «Θα μπορούσε πράγματι να γίνει κάτι τέτοιο διότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα που δεν θα είχε συμφέρον από ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας. Η χώρα συνεχίζει να είναι υπερχρεωμένη, αλλά επειδή η αποπληρωμή των ευρωπαϊκών δανείων τοποθετείται στο απώτερο μέλλον, θα γίνει και πάλι πρόβλημα όταν ο Τσίπρας και άλλοι σημερινοί πολιτικοί δεν θα παίζουν πλέον ρόλο στην ενεργό πολιτική».

Τον χορό αυτής της εβδομάδας έκλεισε με συνέντευξή του  στην «Καθημερινή» ο απερχόμενος πρόεδρος του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ, ο οποίος -με τον τεχνοκρατικό κυνισμό που τον χαρακτηρίζει- είπε: «Εάν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους μετά το τέλος του προγράμματος, τότε λογικό είναι να επιτευχθεί κάποια περαιτέρω συμφωνία».

Δεν είπε, φυσικά, τίποτα καινούργιο ο Βίζερ. Τα έχουν πει ένα σωρό άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αυτά: θα προχωρήσουμε στη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος υπό όρους. Αυτοί οι όροι θα περιλαμβάνουν «ρήτρα μη επιστροφής» και «ρήτρα υλοποίησης μεταρρυθμίσεων», βάσει της οποίας θα γίνονται περιοδικές αναδιαρθρώσεις του χρέους, το οποίο δε θα αναδιαρθρωθεί άπαξ για όλη την περίοδο λήξης του.

Οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστών δανειστών λένε αυτό που μπορεί να συνάγει κανείς και με μια οικονομική ανάλυση, παίρνοντας υπόψη του τις σχέσεις εξάρτησης της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές χώρες. Το μετα-Μνημόνιο θα είναι ένα Μνημόνιο που δε θα συνοδεύεται από νέα δανεικά από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Τα νέα δάνεια για την αποπληρωμή των παλιών θα πρέπει να αναζητούνται από τις «αγορές». Οι σημερινοί δανειστές, δηλαδή οι ιμπεριαλιστές της Ευρωζώνης, θα ασκούν πλήρη επιτροπεία επί του ελληνικού κράτους, για να εξασφαλίζουν από τη μια την ομαλή αποπληρωμή των δανείων τους και από την άλλη τη συνέχιση της κινεζοποίησης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

Χέρι – χέρι για το 30ωρο και τις συγχωνεύσεις
Επόμενο άρθρο

Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

Τι 2019, τι 2020;

Σχετικά Αρθρα

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 10:19

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 21:44

Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν

Διεθνή 9 Μαρ 2026, 19:45

Ενας αμερικανοτσολιάς προμοτάρει το αμερικάνικο LNG

Οικονομία 24 Φεβ 2026, 21:24

Πάρτε κελεμπίες, απόκριες έχουμε…

Οικονομία 19 Φεβ 2026, 20:42

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

Αγροτικά 15 Φεβ 2026, 20:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Κατάληψη του Xαργκ: Ο δρόμος της Ουάσιγκτον προς την ήττα στον Περσικό Κόλπο

28 Μαρ 2026, 08:58
Αθλητισμός

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

28 Μαρ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

28 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάρτη

28 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

27 Μαρ 2026, 19:37
Διεθνή

«Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά

27 Μαρ 2026, 13:43
Πολιτική

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

27 Μαρ 2026, 12:55
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

27 Μαρ 2026, 12:11
Παιδεία

ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ

Οι ατομικές γνωμοδοτήσεις δεν είναι νομικά έγγραφα - Δεν έχουν δικαίωμα ο υπουργός και ο πρύτανης να τις επικυρώσουν και στη συνέχεια να γίνουν δημόσια έγγραφα με υποχρεωτική εφαρμογή

27 Μαρ 2026, 12:05
Καταστολή

Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

27 Μαρ 2026, 09:12
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

27 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάρτη

27 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

26 Μαρ 2026, 22:31
Διεθνή

Σιωναζιστής αρχιστράτηγος: Ο στρατός μας βαδίζει σε πορεία κατάρρευσης!

26 Μαρ 2026, 21:24
Διεθνή

Ιράν: Ειρήνη μόνο με τους όρους μας

26 Μαρ 2026, 20:52
Διεθνή

Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά

26 Μαρ 2026, 12:18
Διεθνή

Το Ιράν έχει πάρει προ πολλού το πάνω χέρι στον πόλεμο – Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις

26 Μαρ 2026, 10:41
Καταστολή

Ευρώπη–Φρούριο:  Pushbacks και βασανισμοί με θεσμική ανοχή

Τέσσερις αναφορές-καταπέλτης της Frontex εκθέτουν το ελληνικό κράτος

26 Μαρ 2026, 08:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάρτη

26 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Η γεύση του κερασιού

25 Μαρ 2026, 20:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάρτη

Ημέρα θεάτρου σκιών.

1964: Κύμα απελάσεων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

1972: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τα αξιώματα του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Αμυνας, καθώς και του προέδρου της βουλής.

1985: Ο Χρήστος Σαρτζετάκης εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    17Ν
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Εφετείο 17Ν
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    ΕΛΑ
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Ποιοι είμαστε
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Επικοινωνία
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Όροι χρήσης
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Ποιοι είμαστε
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Επικοινωνία
  • Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Το μετα-Μνημόνιο θα είναι

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo