Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
  • Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης
  • Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Dixi et salvavi animam meam»Dixi et salvavi animam meam
Dixi et salvavi animam meam

Dixi et salvavi animam meam

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Σεπ 2014, 00:00

Μα να πεθάνω τώρα/ που καθαρίζει η ζωή μας/ από των καιρών τη μούχλα/ κι από το φαρμάκι των αιώνων/ να, ποιο είναι το τραγούδι/ το πιο όμορφο απ’ όλα (Νικόλα Βαπτσάμωφ, ποιητής και μέλος της στρατιωτικής επιτροπής της ΚΕ του ΚΚ Βουλγαρίας. Εκτελέστηκε από τους φασίστες στις 23 Ιούλη 1942)

«The Israel Project’s 2009 Global language Dictionary»

«Πώς πλασάρετε στην αμερικάνικη κοινή γνώμη την ιδέα ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να διατηρεί ή και να επεκτείνει τους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Οχθη; Να είστε θετικοί. Στρέψτε τη συζήτηση αλλού, όχι στους εποικισμούς αλλά στην ειρήνη. Καμιά αναφορά σε εθνοκάθαρση». «Πρέπει να απαλλάξετε (σσ: τους ακροατές σας) από κάθε υποψία προτού γίνουν δεκτικοί στο να μάθουν καινούρια στοιχεία για το Ισραήλ… ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολόγηση της εσκεμμένης σφαγής αθώων αμάχων… οι πολιτισμένοι άνθρωποι δεν έχουν στόχο να σκοτώσουν αμάχους… Να τονίζετε τη διαφορά ανάμεσα στον παλαιστινιακό λαό και τη Χαμάς». Μερικά, λίγα, σημεία ναζισιωνιστικής προπαγάνδας (που τη βλέπουμε παρούσα σε εκδηλώσεις, έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα στην Ελλάδα – το πρώτο απόσπασμα του «Δρα» Φρανκ Λουντς, συγγραφέα του πονήματος, Απρίλης 2009)

 
♦ «Γιατί το μυθιστόρημά μου βασίστηκε σε βιβλία υπαρκτών προσώπων. Γιατί στ’ αλήθεια (όχι συγγραφική αδεία) υπήρξαν δυο τέτοιοι άνθρωποι, που πέρασαν την Κατοχή όχι σφάζοντας (ή ετοιμαζόμενοι να σφάξουν) ο ένας τον άλλο, αλλά βάζοντας την επιστήμη στην υπηρεσία της πόλης μας». Από άρθρο συγγραφέα που αναφέρεται –ελέω ιδίας στήλης– στο ίδιο το μυθιστόρημά του. Παρατηρήσεις: ώστε κ. (πρώην αρχικνίτη), αυτό γινόταν στην Κατοχή (το ναζιστική-φασιστική τ’ απαγορεύει τ’ αφεντικό;), ο σφάζων του σφάζοντος; Στην ίδια αναθεώρηση των γνωστών κλικών, λοιπόν. Οσο για τους επιστήμονες που δεν τους ένοιαζε τίποτα παρά μόνο η επιστήμη τους, ν’ αναφέρουμε κατ’ αρχήν τον Δημήτρη Γληνό. Κι ένα σωρό άλλους επιστήμονες (και λογοτέχνες και κάθε είδους ανθρώπους, «επωνυμοανώνυμους»), που ΚΑΙ με τ’ όπλο στο χέρι ΚΑΙ με την επιστήμη τους στάθηκαν ΒΡΑΧΟΙ απέναντι στο φασίστα κατακτητή. Και πάμπολλοι ΕΠΕΜΕΝΑΝ αργότερα (περιοδικό «ΑΝΤΑΙΟΣ», λόγου χάρη) μέσα σε ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, άγριων διώξεων, εκτελέσεων, φυλακίσεων, εξοριών. Είστε πολύ μικρός, ω συγγραφεύ, ώστε να μπορέσετε μέσω της «επιλεκτικής» πραγματικότητας, να θίξετε μια τρίχα έστω απ’ όλο εκείνο τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ αριθμό ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Διότι αγωνιστής είναι τίτλος τιμής και σταθερότητας και όχι μεταπήδησης (πολιτικής) από «κραββάτου εις κράββατον»… Η (μη άσπιλη) θητείας σας στην ΚΝΕ-ΠΣΚ της Φιλοσοφικής και η μετέπειτα πορεία σας (οι μνήμες υπάρχουν…) ενθυμίζουν τον κ. Σ. Κωνσταντόπουλο… (τηρουμένων εξαιρετικά των ιστορικών αναλογιών).

♦ Λοιπόν, οι σιωνιστές προσκεκλημένοι του ιδρύματος Μ. Κακογιάννη μας δουλεύουν κι από πάνω. Πιο συγκεκριμένα, η Emmanuela Amickai  σε συνέντευξή της (δημοσιευμένη στο σάιτ του ιδρύματος), χορογράφος της παράστασης Lysistrata-X, αναφέρει: «Η δική μας ερμηνεία εστιάζει μάλλον στους μηχανισμούς της εξουσίας και στην αλλοτρίωση του ατόμου από κάθε είδους ρατσιστική και κριτική των φύλων ιδεολογία». Εδώ πρόκειται για ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο του Ισραήλ να έχει αρπάξει παλαιστινιακή γη, με τη δολοφονία 2.000 και βάλε αμάχων, η καρασιωνίστρια το παίζει και λίγο «ανεξάρτητη»! (η συνέντευξη στη Χαρά Πετρούνια, υπεύθυνη γραφείου τύπου του ΙΜΚ). Ρακά! (έκφραση περιφροσύνης στην εβραϊκή γλώσσα).

♦ «Είμαστε ακόμα υπό κατοχή, ακόμα μας δολοφονούν, μας καταπιέζουν, μας σφαγιάζουν, ακόμα ζούμε κάτω από το απαρτχάιντ» Omar Joseph Nasser-Khouri – παλαιστίνιος καλλιτέχνης.

♦ Ελεύθερος και ο Διώτης (πρώην διώκτης).

♦ Αει …ήξου, Γιακουμάτε! (σύνθημα νοικοκυράς σε τοίχο).

♦ Η κ. Μ. Κουστένη γιατί ενοχλήθηκε από τη συγκέντρωση (την 1η) έξω από το ίδρυμα Μ. Κακογιάννη (ΕφΣυν, 5-9-2014); Το ότι ΑΝΕΚΡΥΨΕ το σιωνιστικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου είναι μέσα στις «αρμοδιότητές» της; Οσο για τις δηλώσεις της σκηνοθέτιδας της παράστασης, γνωρίζει η κ. Μ.Κ. σε ποιο εδάφιο του «Global Language Dictionary» «στηρίζεται» η κ. Αμιχάι; Ή να της το αποκαλύψουμε στην ίδια της την εφημερίδα; Γνωρίζει (ή μας «το κρύβει») η κ. Μ.Κ. για το άνοιγμα του «Γραφείου Στρατιωτικού Ακολούθου των IDF» (ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) στην Αθήνα τον Απρίλη του 2014; Διότι αν (που δεν…) δεν γνωρίζει, πού στηρίζει το θράσος της να ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ κείμενα όπως αυτό της 5/9/2014; Σε εύνοια ή σε «υπόγεια ρεύματα»; Ρακά!

♦ Δε μας χέζεις και συ, ρε Πρηξ-Κλαψ, που η μουσική είναι μία! (και αδιαίρετη και ομοούσιος σαν την… Αγία Τριάδα;).

♦ Εκεί που πιο μεγάλη είναι η βρώμα/ Εκεί θ’ ακούσεις και τα πιο μεγάλα λόγια./ Οποιος χρειάζεται τη μύτη να βουλώσει/ Πώς να τα καταφέρει να βουλώσει και τ’ αυτιά του;/ Αν τα κανόνια δεν είχανε βραχνιάσει/ Θα λέγανε: προστατεύουμε την τάξη./ Αν έβρισκε καιρό ο χασάπης/ θα ‘λεγε: ταπεινά ελατήρια δεν έχω./ Σαν τους συμπατριώτες μου μελετητές των Ελλήνων/ Πετάξανε έξω από τους κάμπους του Ομήρου/ Οπου κάνουν μελέτες πάνω στο λιόλαδο και τα κοπάδια/ Γυρίσανε οι ελευθερωτές από τη μάχη/ Για να βρούνε καινούρια αφεντικά στις πολιτείες τους./ Ανάμεσα από τα κανόνια ξεπρόβαλαν οι έμποροι. (Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Μαθαίνοντας τα νέα για το λουτρό αίματος στην Ελλάδα» – 1944).

♦ Σε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στηρίζει το συμπέρασμά του ο Γ. Δελαστίκ (ΕΘΝΟΣ, 9-9-14, «Οι μισθοί πόσο ίσοι είναι στις διάφορες χώρες-μέλη της ΕΕ;»). Ουδέν επιλήψιμον. Αλλά για τα συμπεράσματα που συνάγει μιλάει ως μα… (ρξιστής πάντως δεν είναι). Και επειδή είναι και πολυάσχολος άνθρωπος, από τη μια αναφέρεται στις «χώρες του αλήστου μνήμης "υπαρκτού σοσιαλισμού"» και τέσσερις γραμμές πιο κάτω τις χαρακτηρίζει «δέκα πρώην σοσιαλιστικές χώρες». Ως καλός δε Συριζαίος δεν υπολογίζει καθόλου την ανεργία της εργατικής τάξης, μπας και βγάλει κάποιο λογικοφανές συμπέρασμα. Πανάξια η αμοιβή του.

♦ Οσο για το «σταλινισμό» που προσάπτουν οι άσχετοι στον Περισσό, ας ρίξουν μια ματιά στο βιβλίο που είχε εκδώσει ο Περισσός το 1991 (Σύγχρονη Εποχή), Γεβγένι Πλίμακ «Η πολιτική διαθήκη του Λένιν». Μετά τα λέμε…

♦ Φυσικά και η ομορφιά και η ερωτική πρόκληση διατρέχουν τα έργα του Αριστοφάνη. Στη Λυσιστράτη (στ. 955) ο Κινησίας περιγράφει τη σύζυγό του Μυρρίνη ως «καλλίστη». Επίσης (στ. 1148): «ο πρωκτός άφατον ως καλός». Και… τα στήθη (στ. 155-156): «Ο Μενέλαος, μόλις είδε της Ελένης τα δυο μικρά μηλαράκια μπρος του, το σπαθί του άφησε ή μάλλον του ‘πεσε απ’ το χέρι». Το αιδοίον στον Αριστοφάνη, για να μην ξεχνιόμαστε, ονομάζεται «χοίρος»… Τέλος: τα τέσσερα όπλα της γυναίκας: ένδυση, υποδήματα, «μέικ απ» κι αρώματα. Ιδού η Καλονίκη (Λυσιστράτη 46-48): «Ταύτα γαρ τοι κασθ’ α σώσειν προσδοκώ, τα κροκοτίδια και τα μύρα και περιβαρίδες χήγχουσα και τα διαφανή χιτώνια».

♦ Το πρότυπον του Τσίπ(ε)ρα, Ντ. Ρούσεφ, δεν τα πάει και πολύ καλά (στις δημοσκοπήσεις) ενόψει προεδρικών εκλογών: σταθερά 2η. (Τόση μπατσαρία ενάντια στο φτωχό λαό και τέτοια μέτρα καραφτωχοποίησης δεν θα αποτελούσαν βατήρα για… μπρος…).

♦ Είπε ένας πρώην Πρηξ-Κλαψ: «Εχω γράψει και τραγούδια μπούρδες». Κοιτώντας τις δημιουργίες του εδώ και πολλά χρόνια θα τολμούσαμε να αφαιρέσουμε το «και»… Τραγούδια για να τα χαίρονται τ’ αρκούδια.

♦ «9/11 – Στην καρδιά του κτήνους».

Βασίλης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔύο χιλιάδες δεκατέσσερα.
Επόμενο άρθρο Οι τοίχοι έχουν φωνή

Σχετικά Αρθρα

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 27 Απρ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 1 Απρ 2024, 09:40

Dixi Et Salvavi Animam Meam             

Dixi et salvavi animam meam 10 Φεβ 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 20 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 6 Ιαν 2024, 00:02

Dixi Et Salvavi Animam Meam

Dixi et salvavi animam meam 23 Δεκ 2023, 00:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo