Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα
  • Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;
  • Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη
  • Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής
  • Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Στραγγαλίζουν τη Γάζα
Διεθνή

Στραγγαλίζουν τη Γάζα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Οκτ 2013, 00:00

Σε ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής επιδίδεται η στρατιωτική χούντα που κυβερνά την Αίγυπτο μετά την καθαίρεση του Μόρσι στις 3 Ιούλη, όχι μόνο ενάντια στους πολιτικούς αντιπάλους της, αλλά και ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και ιδιαίτερα στην παλαιστινιακή αντίσταση στην ισραηλινή κατοχή. Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά από την καθαίρεση του Μόρσι ξεκίνησε από τα κρατικά και ιδιωτικά μίντια, καθ’ υπαγόρευση της στρατιωτικής χούντας, μια ενορχηστρωμένη συκοφαντική εκστρατεία ενάντια στους Παλαιστίνιους που ζουν στην Αίγυπτο, κατηγορώντας τους ως «οπαδούς του Μόρσι», «ταραχοποιά στοχεία» και «τρομοκράτες», που «υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας». Στο στόχαστρό τους μπήκε και η Χαμάς, που έπρεπε να «πληρώσει» για τις σχέσεις της με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο.

Προετοιμάστηκε έτσι το έδαφος για να ξεκινήσει από τον αιγυπτιακό στρατό η επιχείρηση καταστροφής όλων των τούνελ στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας και το αλλεπάλληλο πολυήμερο κλείσιμο του συνοριακού περάσματος στη Ράφα, με πρόσχημα τις επιθέσεις εναντίον του αιγυπτιακού στρατού στη Χερσόνησο του Σινά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αιγυπτιακού στρατού, από τον περασμένο Ιούλη έχουν καταστραφεί περισσότερα από 440 τούνελ, το (80% με 90% όσων έχουν εντοπιστεί), ενώ σύμφωνα με το Γραφείο για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, μόνο 10 τούνελ λειτουργούν ακόμη από τα τουλάχιστον 300 που λειτουργούσαν κατά την έναρξη της επιχείρησης τον περασμένο Ιούλη. Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που δίνει ο διοικητής των αιγυπτιακών συνοριακών δυνάμεων υποστράτηγος Αχμαντ Ιμπραχίμ, ο οποίος υπολογίζει σε 1.055 τα τούνελ που έχουν καταστραφεί από το Γενάρη του 2011 και σε 794 αυτά που έχουν καταστραφεί μέχρι τώρα αυτή τη χρονιά. Ο ίδιος δήλωσε στο παλαιστινιακό πρακτορείο «Μάαν Νιους» ότι σχεδιάζεται η εγκατάσταση υπερσύγχρονου συστήματος εντοπισμού των τούνελ κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα, για τον εντοπισμό νέων τούνελ ώστε να καταστρέφονται άμεσα.

Οι επιπτώσεις της πολιτικής αυτής είναι τεράστιες για τον πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας και αγγίζουν τα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής, γιατί τα τούνελ ήταν ο βασικός δρόμος εισαγωγής προϊόντων, καυσίμων και οικοδομικών υλικών για την επιβίωση του πληθυσμού από τον ισραηλινό αποκλεισμό, ενώ το συνοριακό πέρασμα της Ράφα ο μόνος τρόπος για να βγει κανείς από τη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να περάσει από το Ισραήλ. Τώρα οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα ύψη στη μαύρη αγορά, καθώς οι εισαγωγές από το Ισραήλ γίνονται σε τιμές πολύ ψηλότερες από τα αντίστοιχα αιγυπτιακά προϊόντα.

Η προμήθεια φτηνών καυσίμων από την Αίγυπτο έχει σχεδόν σταματήσει, ενώ τα καύσιμα από το Ισραήλ είναι σπάνια και σε διπλάσιες τιμές, με αποτέλεσμα να γίνεται καθημερινά στη Γάζα διακοπή ρεύματος μέχρι οχτώ ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι απώλειες στην οικονομία της Γάζας από τα μέσα Ιούνη μέχρι το τέλος Αυγούστου ανέρχονται σε 450 εκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα της καταστροφής των τούνελ, ενώ έχουν χαθεί περισσότερες από 250.000 θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς, με τις κατασκευές, τις υπηρεσίες, τις μεταφορές, την αποθήκευση, τη βιομηχανία και τη γεωργία να έχουν δεχτεί τα μεγαλύτερα πλήγματα. Κατακόρυφη πτώση (περίπου 30%) σημειώνεται και στα έσοδα της κυβέρνησης της Χαμάς από τους φόρους που επιβάλλονταν στα προϊόντα που εισάγονταν μέσω των τούνελ, με αποτέλεσμα 47.000 περίπου δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν πληρωθεί μόνο το μισό του μισθού τους για τον Αύγουστο και καθόλου για το Σεπτέμβρη, ενώ αναμενόταν να πάρουν ένα μικρό ποσό έναντι πριν από τη μουσουλμανική γιορτή Εΐντ στις 15 Οκτώβρη.

Συν τοις άλλοις, το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος της Ράφα για μεγάλες περιόδους έχει εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους στη Γάζα. Σύμφωνα με τη Gisha, ισραηλινή οργάνωση που παρακολουθεί την κίνηση ανθρώπων και προϊόντων από και προς τη Γάζα, ο αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν μέσω της Ράφα έχει πέσει κατά 76% από τον Ιούλη και παρόλο που το Ισραήλ έχει αυξήσει κατά 24% τον μικρό αριθμό αδειών εξόδου από το πέρασμα Ερέζ, χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται περιμένοντας: ασθενείς που χρειάζονται θεραπεία, φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και εκπατρισμένοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Η θηλιά του αποκλεισμού στο λαιμό της Γάζας από την αιγυπτιακή στρατιωτική χούντα σφίγγει ακόμη περισσότερο, καθώς τις τελευταίες βδομάδες τα μέτρα καταστολής έχουν επεκταθεί και στη θάλασσα. Οπως είναι γνωστό, το ισραηλινό ναυτικό δεν επέτρεπε στους ψαράδες της Γάζας να βγαίνουν έξω από τα έξι ναυτικά μίλια από την ακτή. Αντίθετα, η Αίγυπτος έδειχνε ανοχή και άφηνε τους ψαράδες από τη Γάζα να μπαίνουν και να ψαρεύουν στα δικά της χωρικά ύδατα. Ομως τις τελευταίες βδομάδες όσοι παλαιστίνιοι ψαράδες το επιχείρησαν δέχτηκαν πυρά από το αιγυπτιακό ναυτικό, συνελήφθησαν και οι βάρκες υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Για παράδειγμα, στις 30 Αυγούστου συνελήφθησαν πέντε παλαιστίνιοι ψαράδες με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα αιγυπτιακά χωρικά ύδατα και καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλακή και 60 δολάρια πρόστιμο ο καθένας. Τρεις μέρες αργότερα, τραυματίστηκαν δύο ψαράδες από τα πυρά του αιγυπτιακού ναυτικού, αυτή τη φορά στα χωρικά ύδατα της Γάζας, ενώ η Ενωση των Ψαράδων καταγγέλλει ότι έχουν γίνει και άλλες επιθέσεις μέσα στα χωρικά ύδατα της Γάζας τις δύο τελευταίες βδομάδες. Σημειωτέον ότι το 50% περίπου των αναγκών σε ψάρια της Γάζας καλυπτόταν από την αλιεία στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου και με την εισαγωγή περίπου 118 τόνων μέσω τούνελ το μήνα.

Η καταστροφή των τούνελ έχει επίσης καταφέρει ισχυρότατο πλήγμα στον κατασκευαστικό τομέα, στον οποίο, λόγω των ισραηλινών επιθέσεων, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση οικοδομικών υλικών, αφήνοντας άνεργους περίπου 30.000 οικοδόμους. Ενδεικτικά, στις αρχές Οκτώβρη έμπαιναν κάθε μέρα στη Γάζα λιγότερο από 100 τόνοι οικοδομικών υλικών την ημέρα, όταν τον περασμένο Ιούνη έμπαιναν, πάντα μέσω των τούνελ, 7.500 τόνοι την ημέρα. Παρόλο που το Ισραήλ ανακοίνωσε το Σεπτέμβρη ότι θα επέτρεπε να μπαίνουν στη Γάζα 50 φορτηγά με οικοδομικά υλικά κάθε μέρα, μέσω του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ, η ποσότητα αυτή δεν επαρκεί, γιατί αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 25% των αναγκών της αγοράς και σε τιμές 30% περίπου ψηλότερες. Συν τοις άλλοις, από την περασμένη Κυριακή 13 Οκτώβρη η ισραηλινή κυβέρνηση ανέστειλε επ’ αόριστο την παράδοση οικοδομικών υλικών στη Γάζα, επικαλούμενη την ανακάλυψη ενός τούνελ από τη Γάζα στο έδαφος του Ισραήλ, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση επίθεσης, παρόλο που δεν υπήρχε καμιά ένδειξη ότι το τούνελ αυτό είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ για τέτοιο σκοπό.

Τα εξοντωτικά μέτρα που εφαρμόζει η στρατιωτική χούντα εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας συμπληρώνονται με τις απειλές που εκτοξεύονται για πιθανή επέμβαση του αιγυπτιακού στρατού σε περίπτωση που κλιμακωθούν οι επιθέσεις στο Σινά. Το παλαιστινιακό πρακτορείο «Mάαν Νιους», επικαλούμενο αιγύπτιους στρατιωτικούς αξιωματούχους, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ (3/10/13) ότι ο αιγυπτιακός στρατός έχει εκπονήσει προληπτικό σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στη Γάζα, αν οι επιθέσεις εναντίον αιγυπτιακών στρατευμάτων στη Χερσόνησο του Σινά αυξηθούν, ότι αιγυπτιακά αναγνωριστικά αεροσκάφη μπήκαν στον εναέριο χώρο της Γάζας και εξέτασαν ένα αριθμό θέσεων στη Ράφα και στη Χαν Γιούνις για να χτυπηθούν σε περίπτωση επέμβασης και ότι αιγυπτιακά αεροπλάνα μπορούν επίσης να χτυπήσουν οχήματα που κινούνται στην περιοχή των συνόρων παραδίνοντας λαθραία προϊόντα. Οι ίδιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στο Σινά πραγματοποιούνται από οργανώσεις που έχουν τη βάση τους και στο Σινά και στη Λωρίδα της Γάζας, ότι ορισμένες ομάδες στη Γάζα είναι πίσω από τη βία στο Σινά, ανάμεσα στις οποίες η Ανσάρ αλ Σούνα, που έχει δεσμούς με τη Χαμάς, και η Ανσάρ Μπέιτ αλ Μακντίς. Επίσης, θεωρούν ότι η Χαμάς, παρόλο που η ανάμιξή της είναι περιορισμένη, έχει ευθύνες γιατί είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των τούνελ και για τις ομάδες που δρουν στο έδαφος της Γάζας. Συνεπώς, θεωρούν ότι για να διατηρηθεί υπό έλεγχο η Χερσόνησος του Σινά ο αιγυπτιακός στρατός δεν έχει άλλη επιλογή παρά να καταστρέψει όλα τα τούνελ και να χτυπήσει στόχους μέσα στη Γάζα σε περίπτωση που οι επιθέσεις περάσουν την κόκκινη γραμμή.

Παρόλο που η προπαγανδιστική μηχανή της στρατιωτικής χούντας δουλεύει στο φουλ, καλλιεργώντας τον εθνικισμό, συκοφαντώντας και χαρακτηρίζοντας «υπονομευτές» και «τρομοκράτες» όσους τολμούν να κάνουν κριτική, να αμφισβητήσουν ή να αντιδράσουν στην εξουσία της, δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνει αυτό το βήμα, δηλαδή μια στρατιωτική επέμβαση, έστω και περιορισμένη, στη Γάζα. Σ’ αυτή τη φάση οι απειλές αυτές λειτουργούν κυρίως ως προειδοποίηση για να στριμωχτεί η κυβέρνηση της Χαμάς. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς από μια χούντα που δολοφονεί χιλιάδες πολίτες και επιβάλλει διά πυρός και σιδήρου την εξουσία της.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠρος «μεγάλο συνασπισμό»
Επόμενο άρθρο Ο ρατσισμός ανθεί στο Ισραήλ

Σχετικά Αρθρα

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

Διεθνή 17 Φεβ 2026, 09:05

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

Διεθνή 16 Φεβ 2026, 10:12

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

Διεθνή 14 Φεβ 2026, 09:34

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

Διεθνή 13 Φεβ 2026, 10:44

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 21:14
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
Εργατικά

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

16 Φεβ 2026, 05:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

1905: Επαναστάτες εκτελούν στη Μόσχα τον Μέγα Δούκα Σεργκέι Αλεξάντροβιτς, θείο και σύμβουλο του τσάρου Νικολάου Β’.

1935: Η Γερμανία καθιερώνει την οκτάωρη εργάσιμη ημέρα.

1947: Ολλανδοί επίσκοποι της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εκδίδουν μανιφέστο κατά του «άθεου κομμουνισμού».

1972: Βόμβες (ΑΑΑ) σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών σε Κηφισιά και Πολιτεία.

1973: Συγκρούσεις αστυνομίας-φοιτητών στη Νομική, ανακοινώνονται άλλες 51 διακοπές αναβολής στράτευσης.

1982: Καθιερώνεται ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo