To αυτονόητο για την πρόεδρο του συγκεκριμένου τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη περνάει μέσα από ψυχοβγαλτικές διαδικασίες, που παίρνουν το χαρακτήρα τιμωρητικού καψονιού για κατηγορούμενους και υπερασπιστές. Το αυτονόητο είναι πως από τη στιγμή που ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, η δίκη έπρεπε να διακοπεί. Δείτε όμως πώς φτάσαμε στο αυτονόητο.
Αμέσως μετά την καθιερωμένη ανάγνωση του απουσιολόγιου, η συνήγορος Μ. Δαλιάνη ενημέρωσε την έδρα ότι ζήτησε ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας Κ. Σακκά, ώστε να κάνει αίτηση διακοπής με βάση το άρθρο 348 του ΚΠΔ, όμως ο διευθυντής της Α’ παθολογικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας αρνήθηκε να τη χορηγήσει, δηλώνοντας πως χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία ή κάποια σχετική απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να κοινοποιήσει προσωπικά δεδομένα.
Το τρομοδικείο, αφού διέκοψε δύο φορές, αποφάσισε να ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του διευθυντή της Α’ παθολογικής κλινικής ή άλλου γιατρού που θα υποδειχθεί από αυτόν, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας και να περιγράψει την κατάσταση της υγείας του Κ. Σακκά. Μετά από μια μεγάλη διακοπή, προσήλθε η γιατρός Φανή Κυριακού, παθολόγος της Α’ παθολογικής κλινικής και θεράπων γιατρός του Κ. Σακκά, η οποία κατέθεσε ότι, σύμφωνα με τις κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις, ο οργανισμός του έχει επιβαρυνθεί, λόγω της απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 4 Ιούνη. Μετά από επίμονες ερωτήσεις της έδρας, η γιατρός βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει εξιτήριο ο Κ. Σακκάς άμεσα, ακόμα κι αν διακόψει την απεργία πείνας σύντομα. Ετσι, μετά από αίτημα της Μ. Δαλιάνη, το τρομοδικείο αποφάσισε διακοπή για την Τετάρτη 26 Ιούνη, σύμφωνα με το άρθρο 348 παρ. 1 του ΚΠΔ.
Η κλήση των γιατρών να καταθέσουν αυτοπροσώπως αποτελεί ύψιστη προσβολή στο πρόσωπό τους και το λειτούργημά τους. Από τη στιγμή που οι γιατροί αποφάσισαν να κρατήσουν τον απεργό πείνας στο νοσοκομείο και να μην τον επιστρέψουν στη φυλακή, σημαίνει πως αυτός πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση εντός νοσοκομείου και άρα αδυνατεί να παραστεί στη δίκη. Κάτι τέτοια, όμως, αποτελούν «ψιλά γράμματα» για την κ. Τζανακάκη, η οποία ενδιαφέρεται μόνο για τη γρήγορη διεκπεραίωση της δίκης.