Αδιάφορες ταινίες βγαίνουν και αυτή τη βδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Κατ’ αρχήν το ιπποτικό μυθιστόρημα «Τριστάνος και Ιζόλδη», που έγραψε το 12ο αιώνα ο νορμανδός τροβαδούρος Μπερούλ και σκηνοθέτησε ο Κέβιν Ρέινολντς. Επειτα η ταινία τρόμου «Δίψα της εκδίκησης», που είναι μεταφορά ομώνυμου videogame στη μεγάλη οθόνη. Στην ταινία της Βαλερί Λεμερσιέ «Βασιλική Ζωή», οι Γάλλοι σατιρίζουν δηκτικά (όχι όμως όσο θα ‘πρεπε) το θεσμό της βασιλείας και κυρίως το ανόητο ενδιαφέρον του κόσμου και των ΜΜΕ για όσα συμβαίνουν στις βασιλικές οικογένειες. Αν και υπάρχουν σαφείς αιχμές και για την μακαρίτισσα Νταϊάνα, όμως, όπως προείπαμε, η ταινία υπολείπεται σε έμπνευση και σαρκασμό. Αλλη μια μέτρια ταινία είναι το «Ρώτα τον άνεμο» του Ρόμπερτ Τάουνι, που αφηγείται την ιστορία νεαρού επαρχιώτη ιταλικής καταγωγής, που φτάνει στο Λος Αντζελες γεμάτος φιλοδοξίες. Ομως τα όνειρά του συντρίβονται στα πόδια μιας Μεξικάνας σερβιτόρας που ερωτεύεται παράφορα.
Οι καθιερωμένες επαναλήψεις έρχονται να υπογραμμίσουν τη μιζέρια των πρώτων προβολών. Ετσι αυτή τη βδομάδα έχουμε τη «Διπλή ζωή της Βερόνικα» του Κριστόφ Κιζλόφσκι, τις παράλληλες ιστορίες δύο γυναικών που διαπλέκονται αινιγματικά μεταξύ τους (η στήλη δεν είναι διόλου φαν του Πολωνού σκηνοθέτη).
Επίσης στο Αλφαβίλ ξεκινά για πολλοστή φορά αφιέρωμα στους αδελφούς Μαρξ και τον Τσάρλι Τσάπλιν με τις πιο γνωστές ταινίες τους από 15/06 έως 21/06.
Ελένη Σταματίου