Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Σεπ 2006, 00:00
♦ H ταμπακέρα

Δεν ποινικοποιείται η κουμπαριά, δήλωσε ο Τσιτουρίδης και την ίδια δήλωση επανέλαβε, προσφέροντας δημοσίως την κάλυψη του Μαξίμου στον υπουργό Εργασίας, ο Ρουσόπουλος. Μόνο που θα πρέπει ο Τσιτουρίδης και ο Ρουσόπουλος να μιλήσουν για την ταμπακέρα. Και η ταμπακέρα δεν έχει να κάνει με κουμπαριές αλλά με πολιτικά κυκλώματα. Εντάξει, ο ένας από τους κατηγορούμενους για «μιζάρισμα» έτυχε να είναι κουμπάρος του Τσιτουρίδη και ας δεχτούμε ότι ο υπουργός δεν είχε καμιά ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Ο άλλος, όμως, που δεν είναι κουμπάρος του Τσιτουρίδη, αλλά κουμπάρος του κουμπάρου του (σκυταλοδρομία πάνε οι κουμπαριές) διορίστηκε πολύ πρόσφατα από τον Τσιτουρίδη μέλος του ΔΣ του ΙΚΑ. Τι προσόντα είχε ο Αναγνωστόπουλος για να τοποθετηθεί στο ΔΣ του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας; Εκτελωνιστής είναι στο επάγγελμα. Είναι όμως «γαλάζιο παιδί». Χρόνια στο κουρμπέτι. Παλιά με τον Εβερτ, αργότερα με τη Ντόρα, τελευταία με τον Ψωμιάδη και τον Τσιτουρίδη, ο οποίος και τον διόρισε στο ΔΣ του ΙΚΑ και τον έπαυσε μόλις ανακοινώθηκε η σύλληψή του. Στις πολιτισμένες κοινοβουλευτικά χώρες υπάρχει η έννοια της πολιτικής ευθύνης. Το σύστημα λειτουργεί σχεδόν απόλυτα σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι κανόνες του αστικού πολιτικού παιχνιδιού απαιτούν να παραιτηθεί ο υπουργός (ευθιξία το λένε) σε περίπτωση που ένας συνεργάτης της απόλυτης επιλογής του συλληφθεί μπλεγμένος σε τέτοιου είδους σκάνδαλο. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την πολιτική εκτόνωση, ώστε να ρυθμιστεί με ησυχία το πρόβλημα στο παρασκήνιο. Εδώ, όμως, δεν υπάρχει ούτε αυτή η στοιχειώδης κοινοβουλευτική κουλτούρα. Κι έχεις τον Καραμανλή να μιλάει για… σεμνότητα και ταπεινότητα.
 
ΥΓ1: Ο Τσιτουρίδης είναι πολύ γκαντέμης (ή πολύ ατζαμής). Την πρώτη φορά αναγκάστηκε να παραιτηθεί από υπουργός, μόλις έγινε γνωστό το (ερασιτεχνικού τύπου για υπουργό) ρουσφέτι με τη μεταγραφή του γιου του. Τώρα δείχνει να τη γλιτώνει προς το παρόν, προφανώς επειδή μια δεύτερη παραίτηση θα οδηγήσει τα σκάγια και στον Καραμανλή («τον έδιωξες μια φορά, τον ξαναπήρες και τον ξαναδιώχνεις»).
 
ΥΓ2: Με αντίπαλο τον Γιωργάκη ο Καραμανλής μπορεί να απορροφήσει και αυτούς τους κραδασμούς.

 

♦ Πίσω ολοταχώς

Ιδού η απόδειξη για το παραπάνω ΥΓ2. Την ώρα που ξέσπαγε το σκάνδαλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Γιωργάκης μιλούσε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Και τι βρήκε να πει; Πρώτο, ότι «η διαφθορά χειροτέρεψε επί των ημερών της ΝΔ» (άρα, ήταν παρούσα και επί ημερών ΠΑΣΟΚ και επομένως ο Καραμανλής είχε δίκιο όταν τους κατηγορούσε). Και δεύτερο, ότι ο Καραμανλής «είναι άφαντος στα δύσκολα και εύκολος στα μεγάλα λόγια». Πριν λίγες μέρες τον παρουσίαζε, έτσι στα καλά καθούμενα, ως αρχηγό συμμορίας τύπου σικελικής μαφίας και τώρα που είχε μια βάση για να σηκώσει τους τόνους φώναξε «πίσω ολοταχώς».
 
ΥΓ3: Μήπως έχει δίκιο ο Μητσοτάκης όταν λέει ότι «δεν κάνει για πρωθυπουργός το παιδί»; Για ν’ αρχίσουν να το σκέφτονται λίγο οι Πασόκοι.

 

♦ Πάρ’ τον στο γάμο σου…

Πάρ’ τον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου. Τον Αντώναρο εν προκειμένω. Ο γίγας της ενημέρωσης κατάφερε με μια πρόταση μόνο να βγάλει τον αρχηγό του και πρωθυπουργό ψεύτη. Είπε ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη ότι πολύ θα ήθελε να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα (από 18% σε 8% υποσχόταν και δεσμευόταν ο χοντρούλης), όμως «αν και ήταν θέση του και το έλεγε συχνά και το πάλεψε, απερρίφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν μπορεί να γίνει».
 
Το ‘πιασε στον αέρα ο αετός Αντώναρος και ανέλαβε να το εκλαϊκεύσει. Ξεκίνησε από την απλή σκέψη, που βρίσκεται στο μυαλό κάθε νεοδημοκρατικού στελέχους: αν μπορείς να το φορτώσεις στο ΠΑΣΟΚ, κάν’ το αμέσως, χωρίς να διστάσεις. Και αμ’ έπος αμ’ έργον. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -δήλωσε- έθεσε αυτό το θέμα στους τελευταίους μήνες της θητείας της στην ΕΕ και απερρίφθη τον Αύγουστο του 2003. Η απόρριψη έγινε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να αλλάξει η απόφαση και μάλιστα τόσο σύντομα».
 
Ψέμα πρώτο του Καραμανλή: Ενώ ήξερε ότι από τον Αύγουστο του 2003 το σχετικό αίτημα έχει απορριφθεί, αυτός το υποσχόταν και… δεσμευόταν γι’ αυτό στην προεκλογική περίοδο που έγινε Μάρτη-Απρίλη του 2004.
 
Ψέμα δεύτερο του Καραμανλή: «Το παλέψαμε». Αφού είχε απορριφθεί επί ΠΑΣΟΚ, τον Αύγουστο του 2003 και δε μπορεί ν’ αλλάξει η απόφαση τόσο σύντομα, όπως είπε ο Αντώναρος, τι «πάλεψε» ο Καραμανλής;

 

♦ Ο λύκος κι αν εγέρασε…

«Τελικά, θα μας πούνε ποιοι γκρέμισαν τους δίδυμους πύργους; `Η θα το μάθουμε (όχι εμείς, οι νέοι) μετά από καμιά πενηνταριά χρόνια; Και τότε ανεπισήμως…», αναρωτιέται ο «Τηλέπαθος» του «Ριζοσπάστη» στο φύλλο της 13.9.06 (ως γνωστόν, πίσω από το ψευδώνυμο κρύβεται ο διευθυντής της εφημερίδας του Περισσού). Καλά, ακόμα δεν το ‘χει μάθει αυτός; Δεν έχει δει το βίντεο με τον Μοχάμεντ Ατα και τους άλλους μουτζαχεντίν; Δεν έχει διαβάσει τις τοποθετήσεις της Αλ-Κάιντα; Δεν άκουσε το μήνυμα Μπιν Λάντεν πριν τις τελευταίες αμερικάνικες προεδρικές εκλογές; Αλλά τι ρωτάμε, ο λύκος κι αν εγέρασε… Οι προβοκάτορες μια ζωή το ίδιο παραμύθι θα παίζουν. Για πράκτορες και άλλες σκοτεινές δυνάμεις. Ακόμα κι όταν τα γεγονότα τους διαψεύδουν, αυτοί θα λένε: τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα.

 

♦ Χοντρό παιχνίδι

Στην Κύπρο, ως γνωστόν, γίνονται αρχιεπισκοπικές εκλογές. Το παιχνίδι άρχισε να χοντραίνει και να παίρνει πολιτικά χαρακτηριστικά. «Κάποιο κόμμα έβαλε την κομματική μηχανή και δουλεύει. Θα ήθελα να το προειδοποιήσω ότι θα το μετανιώσει». Δήλωσε ο μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, ένας από τους υποψήφιους, «φωτογραφίζοντας» το ΑΚΕΛ. «Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να φιμωθεί ούτε από απειλές, ούτε από προειδοποιήσεις», απάντησε σηκώνοντας το γάντι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Κι αν αναρωτιέστε, τι δουλειά έχει ένα κόμμα που μοστράρεται ως αριστερό με τις εκλογές στην ηγεσία του ιερατείου, την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Κυπριανού, δηλώνοντας ότι, αν το κόμμα νιώσει την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ του ενός ή του άλλου ιεράρχη, θα το πράξει, διότι οι αρχιεπισκοπικές εκλογές ενδιαφέρουν το κόμμα, αφού η Εκκλησία της Κύπρου διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στα πολιτικά και κοινωνικο-οικονομικά δρώμενα του τόπου. Μπίζνες κάνουν οι δεσποτάδες, πολιτική δύναμη έχουν, κόμμα της αστικής εξουσίας είναι το ΑΚΕΛ (και όχι κόμμα επαναστατικής ανατροπής), θα μπει στο παιχνίδι, επιλέγοντας το «άλογο» στο οποίο θα «ποντάρει» (με συμφωνία κάτω απ’ το τραπέζι, εννοείται).

 

♦ Συγκεντροποίηση κεφαλαίου, έλεγχος πολιτισμού

Το κεφάλαιο συγκεντροποιείται και στον κλάδο της πολιτιστικής παραγωγής. Είδηση που αλιεύσαμε από τις οικονομικές στήλες των εφημερίδων. Η BMG, η τρίτη σε μέγεθος εταιρία της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας, η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μια σειρά «ετικέτες», που πριν ήταν μικρές ανεξάρτητες εταιρίες, πουλήθηκε στη Vivendi, ιδιοκτήτρια του Universal Music Group, το οποίο με αυτή την εξαγορά φτάνει στο ένα τέταρτο σχεδόν το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά, ξεπερνώντας το EMI Group, που έχει ένα παγκόσμιο μερίδιο της τάξης του 20% περίπου.
Ετσι, τα δυο αυτά μονοπώλια θα ελέγχουν πλέον σχεδόν το μισό της παγκόσμιας μουσικής αγοράς. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τη μουσική δημιουργία. Οσο το κεφάλαιο δεν συγκεντροποιούνταν στον κλάδο, όσο λειτουργούσαν μικρές εταιρίες (είναι αυτές οι «ετικέτες» που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν από τους δίσκους), υπήρχαν κάποια περιθώρια για τη διάδοση της προοδευτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με τη συγκεντροποίηση και την απόλυτη μονοπώληση του κλάδου, αυτά τα περιθώρια μικραίνουν και σιγά-σιγά εξαφανίζονται.

 

♦ Υποτελείς

Ολο και περισσότερο αποκτά τα «σουσούμια» του μπαμπα-Δρακουμέλ η Ντόρα. Πήγε να ενημερώσει την επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής και όταν της την έπεσε η αντιπολίτευση, ότι ακολουθεί τις εντολές και τα βήματα της Ράις και επισκέπτεται μόνο τις χώρες και τους πολιτικούς που επισκέπτεται η Ράις, δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι δεν έκανε καμιά κίνηση ενάντια στο σταμάτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη, επειδή η εκλογική νίκη της Χαμάς έφερε σε δύσκολη θέση την ΕΕ, και πως στο πρόσφατο ταξίδι της στη Μέση Ανατολή δεν επισκέφτηκε τη Συρία, γιατί ο πρόεδρος Ασαντ με τις δηλώσεις του δημιουργεί προβλήματα στην ΕΕ. Βέβαια, όπου ΕΕ πρέπει να διαβάζουμε ΗΠΑ (διότι οι ηγέτες ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών χωρών κάνουν το δικό τους παιχνίδι στην περιοχή). Ο ελληνικός λαός έχει ξεκάθαρες θέσεις για το Μεσανατολικό, τρέφει σταθερά αισθήματα φιλίας για τον παλαιστινιακό λαό και βέβαια δεν θέλει να δει τη Συρία απομονωμένη και βαλλόμενη. Ποιος λογαριάζει, όμως, τα αισθήματα του ελληνικού λαού;
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 15.9.06
Επόμενο άρθρο Δευτέρα, 18.9.06

Σχετικά Αρθρα

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo