Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Ιούλη
  • Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ
  • Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων
  • Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ
  • Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν
  • Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Τετάρτη, 4.10.06
Εφετείο 17Ν

154η συνεδρίαση

Τετάρτη, 4.10.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Οκτ 2006, 00:00

Ο μακρύς κατάλογος των μαρτύρων υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη κατέλαβε και τη σημερινή διαδικασία. Συνάδελφοί του από τον ΗΛΠΑΠ (Π. Γαλάζιος, Γ. Παπαβασιλείου, Κ. Καρατοσίδης, Γ. Χρονίου, Ν. Γαργάλας, Δ. Κακούρος), συνδικαλιστές από άλλους χώρους (Γρ. Δαφνής από τη Γ’ ΕΛΜΕ, Σ. Γεωργόπουλος, επί σειρά ετών οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΑ και στέλεχος του ΚΚΕ), σύντροφοί του από την περίοδο της δικτατορίας (Ν. Μανιός) και άνθρωποι του πνευματικού κόσμου (Γ. Σαγιάς, Αλκ. Ρήγος, Π. Πολίτης) κατέθεσαν για μια ακόμη φορά την αλήθεια τους για τον συνάδελφο, το φίλο, το σύντροφο, τον άνθρωπο που διώκεται συνεχώς και συστηματικά επί 30 χρόνια.

Για τις πολιτικοϊδεολογικές του απόψεις: Ηταν πάντοτε αντίθετος με τις ατομικές πράξεις. Ακόμα και την περίοδο της δικτατορίας, όταν συμμετείχαμε και οι δύο στην οργάνωση «20 Οκτώβρη», μας έλεγε ότι οι βόμβες που βάζουμε δεν οδηγούν πουθενά, αν δεν προσεγγίσουμε τους εργάτες και τους φοιτητές. Πίστευε ότι η ανατροπή της αστικής τάξης θα έρθει μέσα από διαδικασίες επαναστατικού μαζικού κινήματος. Γι’ αυτό και δε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε καμιά από τις οργανώσεις για τις οποίες τον κατηγόρησαν. Είναι θέμα και ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης, αλλά και ιδιοσυγκρασίας (Ν. Μανιός). Ανήκει σε ένα ρεύμα που δεν έχει σχέση με πράξεις ατομικής βίας. Ένα ρεύμα που συμμετείχε ακόμη και στην κυβέρνηση στη διάρκεια του εμφυλίου της Ισπανίας. Αλλωστε, είναι αυτός που έχει καταδικάσει δημόσια την εκτέλεση του Π. Μπακογιάννη, δηλώνοντας ότι είχε συνεργαστεί μαζί του στην αντίσταση κατά της δικτατορίας στη Γερμανία (Αλκ. Ρήγος). Αν ήταν οπαδός της ένοπλης βίας, δεν θα έβγαινε στο προσκήνιο, αλλά θα αυτοπεριοριζόταν στο περιθώριο. Πιστεύει βαθιά στον αγώνα μέσα από τη συλλογική δράση. Αν ήταν μέλος της 17Ν με παρρησία και καμάρι θα έλεγε «είμαι μέλος της 17Ν» και θα το θεωρούσε τιμή του (Σ. Γεωργόπουλος). 20 χρόνια μαζί στη δουλειά, δεν άκουσα από τα χείλη του μια λέξη που να υπονοεί βία (Δ. Κακούρος). Εγώ ανήκω στη ΝΔ και διαφωνούσα πάντοτε ιδεολογικά μαζί του. Πάντοτε όμως ήταν συνεπής στις δημοκρατικές διαδικασίες. Κάθε τόσο του βάζουν και ένα διαφορετικό κουστούμι. Τη μια του λένε ότι σκότωσε τον Κασίμη, την άλλη ότι ήταν στη 17Ν, μετά ότι ήταν στον ΕΛΑ. Τον κυνηγά το σύστημα. Είναι κρίμα. Αφήστε τον να ζήσει ήσυχα όσα χρόνια του δώσει ο Θεός (Π. Γαλάζιος).

Για τη στάση του στη δουλειά: Συνεπής, εργατικός, υπάκουος (όλη η ιεραρχία των προϊσταμένων του στον ΗΛΠΑΠ). Αλλά και αγωνιστής, πάντα δίπλα στο συνάδελφο, με ταξικές θέσεις, πρωτοπόρος οργανωτής στις απεργίες του κλάδου. Συνδικαλίστηκε από την πρώτη μέρα που ήρθε στον ΗΛΠΑΠ. Αν και δεν ανήκε σε κανένα κόμμα, από το 1984 εκλεγόταν συνεχώς συνδικαλιστής. Εκλεγμένος έφυγε από τη δουλειά και με ψηλά το κεφάλι (Ν. Γαργάλας).

Για τη στοχοποίησή του από τις διωκτικές αρχές: Στο πρόσωπό του ποινικοποιείται το ανεξάρτητο κίνημα. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε (Γρ. Δαφνής). Σε βάρος του παίζεται ένα παιχνίδι ρεβανσισμού και το αποτέλεσμα είναι να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος δικαίου (Αλκ. Ρήγος). Τον παρακολουθούσαν συστηματικά, όπως και μένα. Τίποτα δεν έβρισκαν σε βάρος του, αλλά συνεχώς τον φέρνουν κατηγορούμενο (Ν. Μανιός). Είναι μια δίωξη φρονηματική, που έχει ως σκοπό να αποθαρρύνει ανθρώπους από την ενεργοποίηση στα κοινά, από την υποστήριξη ενός κοινωνικού οράματος. Στις εκδηλώσεις συμπαράστασης που οργανώσαμε στο Βόλο συμμετείχαν πάρα πολλοί απ’ αυτούς που η κοινωνία αποκαλεί ευϋπόληπτους πολίτες (Π. Πολίτης)

Η εισαγγελέας έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα από τις αναφορές των μαρτύρων στην έφεση των συναδέλφων της ενάντια σε μια απόφαση που ταυτιζόταν με την αθωωτική δική τους πρόταση, ενώ διέφερε στο σκεπτικό. Οι συνήγοροι υπεράσπισης (Σ. Φυτράκης, Γ. Ιωαννίδης, Ζ. Κωνσταντοπούλου) της υπενθύμισαν ότι αυτό είναι ένα γεγονός και δεν μπορεί η υπεράσπιση να το αφήσει ασχολίαστο. Εξάλλου, δεν χρειάζεται αυτή να αναλάβει την υπεράσπιση των συναδέλφων της, στο βαθμό που δεν έχει ευθύνες η ίδια. Ενοχλήθηκε ακόμη από τις αναφορές των μαρτύρων στον συνεχή διωγμό του Γ. Σερίφη. Και εξέφρασε την ενόχλησή της με το χαρακτηριστικό της τρόπο: «Πού είναι τα 30 χρόνια διώξεις που λέτε; Μια δίκη λέτε ότι έγινε το 1979»!!! Ο μάρτυρας Δαφνής, στον οποίο έκανε την ερώτηση, της απάντησε ότι ο Γ. Σερίφης υποδεικνυόταν συνεχώς για κάθε ενέργεια που γινόταν. Και ο συνάδελφός του Δ. Κακούρος, που άκουσε το ερώτημα, προσέφερε δυο αποδείξεις που η εισαγγελέας προτίμησε να μη σχολιάσει τουλάχιστον με μια αυτοκριτική: Υπήρξε ενέργεια που τα ραδιόφωνα έλεγαν ότι ενέχεται ο Σερίφης και εγώ ήμουν μαζί του στη δουλειά από το πρωί που χτυπήσαμε κάρτα. Οταν πυροβολήθηκε ο Ραυτόπουλος, πάλι πήγαν να μπλέξουν τον Σερίφη κι αυτός εκείνη την ώρα ήταν σε συμβούλιο με τη Διοίκηση για υποθέσεις του σωματείου.

Ενοχλήθηκε ακόμη η εισαγγελέας από τις αναφορές σε έγγραφο της Ασφάλειας που περιλάμβανε λίστα προσώπων τα οποία έπρεπε να παρακολουθούνται στενά και να τους φωτοτυπούν κρυφά τα διαβατήρια σε κάθε έξοδο από τη χώρα (εκτός από τον Γ. Σερίφη, στη λίστα ήταν και ο Ν. Μανιός, με τον αριθμό 127). «Δεν άκουσα να αναγιγνώσκεται τέτοιο έγγραφο», ήταν το σχόλιο της εισαγγελέα. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου της υπενθύμισε ότι αυτό το έγγραφο έχει αναγνωστεί στην πρώτη δίκη, περιλαμβάνεται στη δικογραφία και γίνεται μνεία του και στην απόφαση. Η εισαγγελέας επέμενε να δει το έγγραφο και η συνήγορος της είπε ότι θα το προσκομίσει και πάλι. Εμείς, όμως, μείναμε με την απορία για την… επιλεκτική μνήμη της κ. Κουτζαμάνη. Αυτή που έχει ανασύρει από τη δικογραφία τα πιο απίθανα έγγραφα, προκειμένου να στηρίξει την κατηγορία, δε θυμάται ένα τέτοιο έγγραφο! Και καλά να μην το θυμάται, αλλά και να αμφισβητεί ότι υπάρχει, όταν η υπεράσπιση δηλώνει ότι έχει αναγνωστεί στην πρώτη δίκη; Καμιά φορά το πάθος δεν είναι καλός σύμβουλος…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

154η συνεδρίαση

Τρίτη, 3.10.2006
Επόμενο άρθρο

154η συνεδρίαση

Πέμπτη, 5.10.06

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

1924: Τρεις χιλιάδες νεκροί στο Σάο Πάολο σε σύγκρουση επαναστατών με στρατεύματα.

1925: Κατάργηση της ελευθεροτυπίας από τον δικτάτορα Πάγκαλο λόγω “κομμουνιστικού κινδύνου“.

1946: Δολοφονική απόπειρα κατά του Μιλτιάδη Πορφυρογένη με χειροβομβίδες στο σπίτι του.

1991: Η τουρκική αστυνομία σκοτώνει έντεκα μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ντεβ Σολ» σε επιδρομές σε διαμερίσματα στην Ισταμπούλ.

1997: Η σορός του Τσε Γκεβάρα μεταφέρεται και ενταφιάζεται στην Κούβα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 154η συνεδρίαση

    17Ν
    • 154η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 154η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 154η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 154η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 154η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 154η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 154η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 154η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 154η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 154η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 154η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 154η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 154η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 154η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 154η συνεδρίαση

      154η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 154η συνεδρίαση

      154η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 154η συνεδρίαση

      154η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 154η συνεδρίαση

      154η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 154η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 154η συνεδρίαση

    154η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 154η συνεδρίαση

    154η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 154η συνεδρίαση

    154η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 154η συνεδρίαση

    154η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 154η συνεδρίαση

    154η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 154η συνεδρίαση

    154η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo