Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών
  • Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ
  • «Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»
  • Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια
  • Σαν σήμερα 7 Ιούνη
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Τετάρτη, 4.1.2006
Εφετείο 17Ν

14η συνεδρίαση

Τετάρτη, 4.1.2006

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιαν 2006, 00:00
Μια κακόγουστη σουρεαλιστική παράσταση, που ξέσκισε κάθε μάσκα «δίκαιης δίκης», παίχτηκε σήμερα στο έκτακτο τρομοδικείο του Κορυδαλλού. Το δικαστήριο διόρισε συνηγόρους του Α. Γιωτόπουλου, χωρίς καν να τηρήσει τα προσχήματα μιας νομότυπης διαδικασίας. Προχώρησε σε ένα πραξικοπηματικό διορισμό, τον οποίο, μάλιστα, ο πρόεδρος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί με στοιχειώδη εξυπνάδα και ευελιξία. Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά, για να φανούν καλύτερα τα αποκαλυπτήρια.
 
Με την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος καλεί τους διορισμένους συνηγόρους Κάβουρα, Αγγελή και Θεοχάρη να δηλώσουν αν αποδέχονται το διορισμό. Στο Κέντρο Τύπου έχει φτάσει ήδη η πληροφορία ότι θα αποδεχτούν το διορισμό, γιατί είναι απ’ αυτούς που «κυνηγούν» αυτεπάγγελτους διορισμούς, τριγυρίζοντας στους διαδρόμους του Εφετείου. Ο Κάβουρας δηλώνει ότι θεωρεί μεγάλη τιμή το διορισμό του και ζητά διακοπή για να έρθει πρώτα σε επαφή με τον Γιωτόπουλο, διότι τίθεται θέμα δίκαιης δίκης. Ο Αγγελής δηλώνει ότι αποδέχεται τον διορισμό, αρκεί να διευκολυνθεί σε άλλες δίκες που έχει. Ο Θεοχάρης δηλώνει ότι οι γνώσεις του είναι απειροελάχιστες γι’ αυτή την ειδική ποινική διαδικασία. Δηλώνω «παρών» -λέει- αλλά αδυνατώ να αναλάβω μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Εξάλλου, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο θα απουσιάζω στο εξωτερικό.
 
Γίνονται στιχομυθίες ανάμεσα στον πρόεδρο και τους συνηγόρους. Στη διάρκειά τους, ο πρόεδρος δηλώνει ότι έψαξαν να βρουν κάποιους που θα αποδεχτούν το διορισμό! Αποκαλύπτει ακόμα, ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του γραμματέα με έναν τουλάχιστον από τους διορισμένους! Προφανώς, όταν την προηγούμενη μέρα διέκοψαν για να διορίσουν νέους συνηγόρους, ο γραμματέας άρχισε να παίρνει τηλέφωνα για να βρει κάποιους πρόθυμους να αποδεχτούν το διορισμό. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος ρώτησε απορημένος τον Κάβουρα: Εσείς χθες δεν μιλήσατε με τον κύριο γραμματέα;
 
Η Γιάννα Κούρτοβικ διαμαρτύρεται και ζητά το λόγο. Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή; λέει. Γίνεται με βάση τον αλφαβητικό κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου ή με κριτήριο το ποιοι αποδέχονται το διορισμό τους; Η εισαγγελέας Γκουτζαμάνη βλέπει τα σκούρα και προτείνει στον πρόεδρο διακοπή. Το δικαστήριο αποχωρεί βιαστικά από την έδρα, ενώ στο διάλειμμα καλούνται «μέσα» οι διορισμένοι. Ο Γιωτόπουλος αρνείται και να τους δει (στάση λογική εκ μέρους του).
 
Οταν επανέρχεται το δικαστήριο, η Γ. Κούρτοβικ ζητά το λόγο και ο πρόεδρος δεν της τον δίνει. Ρωτά τους διορισμένους αν αποδέχονται το διορισμό και οι τρεις, ο ένας μετά τον άλλο, δηλώνουν ότι αποδέχονται, «ξεχνώντας» όσα έλεγαν προηγουμένως. Η Γ. Κούρτοβικ και ο Γιώργος Γκουντούνας ζητούν επίμονα το λόγο και ο πρόεδρος τους αγνοεί. Η εισαγγελέας λέει βιαστικά ότι προτείνει να δοθεί στους συνηγόρους προθεσμία μέχρι τις 16 Γενάρη για να μελετήσουν τη δικογραφία και το δικαστήριο αγνοώντας τους συνηγόρους που ζητούν το λόγο σηκώνεται και φεύγει, μέσα σε φωνές και κραυγές εκ μέρους των κατηγορούμενων: «Είναι ντροπή σας, είναι αίσχος, είναι έσχατη περιφρόνηση προς τους συνηγόρους, τον εαυτό σας και το θεσμό σας», φωνάζει εξοργισμένος ο Δ. Κουφοντίνας. «Μπορείτε να βγάλετε την απόφαση από τώρα. Ετσι και αλλιώς την έχετε στο τσεπάκι σας. Αρχισαν να φαίνονται τα πηλίκιά σας», φωνάζει ο Χρ. Ξηρός. Καθώς το δικαστήριο αποχωρεί, η εισαγγελέας κάνει ένα νεύμα στους διορισμένους και ακολουθούν και αυτή στο χώρο των δικαστών, όπου παρέμειναν σε όλη τη διάρκεια του διαλείμματος.
 
Στο διάλειμμα, ο Δ. Κουφοντίνας λέει στους δημοσιογράφους: «Καταπατούν τα πάντα. Είναι περιφρόνηση. Είναι διεκπεραιωτικός ο ρόλος τους. Μπορεί να μας εξυπηρετεί ιδεολογικά και πολιτικά, γιατί αποκαλύπτεται ο ρόλος του δικαστηρίου, όμως μας γυρνούν στον μεσαίωνα». Ενώ απευθυνόμενος σε συνήγορο της πολιτικής αγωγής, ο οποίος έχει απομείνει αποσβολωμένος και δεν δοκίμασε καμιά στιγμή να υπερασπιστεί τα όσα γίνονταν, του λέει: «Αφορά και σας την πολιτική αγωγή, γιατί αύριο θα περάσετε στην υπεράσπιση σε άλλα δικαστήρια.  Μετά την κατάργηση της έννοια της πολιτικής δίκης πάνε να καταργήσουν και την έννοια της δίκης».
 
Οταν ύστερα από μακρά διακοπή το δικαστήριο επανέρχεται στην έδρα, ο Δ. Κουφοντίνας, χωρίς να ζητήσει το λόγο και να σηκωθεί από τη θέση του, φωνάζει σε οργισμένο ύφος:«Τι πράγματα είναι αυτά; Τι μεθοδεύσεις είναι αυτές; Φωνάξατε μέσα τους διορισμένους δικηγόρους; Είστε χειρότεροι και από έκτακτο στρατοδικείο. Καταπατάτε κάθε  δικής σας διάταξη. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα». «Τους φωνάξατε μέσα προφανώς για να τους μάθει η εισαγγελέας ποινικό δίκαιο», συμπληρώνει ειρωνικά ο Χρ. Ξηρός. Ο πρόεδρος απειλεί τον Κουφοντίνα ότι αν συνεχίσει να φωνάζει θα τον αποβάλει από την αίθουσα. «Αν χρειαστεί μπορώ να φύγω μόνος μου», του απαντά αγέρωχα αυτός, αγνοώντας τον επιδεικτικά. Σταματά να φωνάζει μόνο όταν δίνεται ο λόγος στους συνηγόρους.
 
Η Γ. Κούρτοβικ θέτει το ζήτημα του τρόπου της επιλογής των διορισμένων. Αναφέρεται αναλυτικά στο νόμο, πρόσφατα τροποποιημένο μάλιστα, που ορίζει τα του αυτεπάγγελτου διορισμού συνηγόρων στα κακουργήματα. Στηλιτεύει το γεγονός της πρόσκλησής τους στην αίθουσα διασκέψεων. Η εισαγγελέας, χωρίς να ζητήσει το λόγο από τον πρόεδρο (που τα ‘χει εμφανώς χαμένα), απαντά ότι αυτή και όχι το δικαστήριο κάλεσε τους διορισμένους για να τους δείξει τη δικογραφία! Ο Κουφοντίνας εξακολουθεί να φωνάζει καταγγέλλοντας τα όσα συνέβησαν. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας λέει ότι ο πρόεδρος δεν έχει καμιά υποχρέωση να αιτιολογεί τις αποφάσεις του! Η Γ. Κούρτοβικ ξαναπαίρνει το λόγο και δηλώνει έκπληκτη από την άποψη του αναπληρωτή εισαγγελέα. Είναι δυνατόν να είναι αναιτιολόγητες οι αποφάσεις -λέει- ειδικά όταν αυτές οι αποφάσεις παραβιάζουν το νόμο;
 
Ο Γ. Γκουντούνας στηλιτεύει, επίσης, τον τρόπο επιλογής των διορισμένων με κριτήριο την αποδοχή του διορισμού τους. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν τους περισσότερους διορισμούς, λέει. Θέλουμε να μάθουμε αν  ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος  ή αν για τη διευκόλυνση της διαδικασίας έγιναν κάποιες επαφές προηγουμένως. Πώς διαλέχτηκαν και με ποια κριτήρια, γιατί αλλιώς δεν είναι νόμιμη η διάταξη του προέδρου. Ο Ιπποκράτης Μυλωνάς κατεβάζει τους τόνους και ζητά από το δικαστήριο να απαντήσει ποια σειρά ακολουθήθηκε και επελέγησαν οι συγκεκριμένοι και γιατί παρελήφθησαν οι ενδιάμεσοι. Η Γ. Κούρτοβικ κλείνει τις τοποθετήσεις, απαιτώντας να δοθεί απάντηση στο αίτημα που έχει υποβάλει.
 
Το δικαστήριο κάνει νέα διακοπή και όταν επανέρχεται ο πρόεδρος δίνει το λόγο στην εισαγγελέα που προετίνει να αποσταλούν τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων που ασχολήθηκαν με το διορισμό συνηγόρων στον εισαγγελέα και στον ΔΣΑ. Οι δικαστές διασκέπτονται πάνω στην έδρα. «Εγινε πρόταση από την εισαγγελέα και δεν μας δώσατε το λόγο, όπως προβλέπει η δικονομία. Αυτό συνιστά έλλειψη ακρόασης», σχολιάζει η Γ. Κούρτοβικ αλλά ο πρόεδρος για μια ακόμη φορά κάνει πως δεν ακούει. Ανακοινώνει βιαστικά ότι ο διορισμός έγινε νόμιμα, με βάση τον ετήσιο κατάλογο του ΔΣΑ, και διακόπτει για τις 19 Γενάρη. Φυσικά, η διακοπή είναι εντελώς προσχηματική. Σιγά μη καθήσουν οι διορισμένοι να μελετήσουν μέσα σε δυο βδομάδες μια δικογραφία που έχει ήδη φτάσει τις 250.000 σελίδες!
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

14η συνεδρίαση

Τρίτη, 3.1.2006
Επόμενο άρθρο

14η συνεδρίαση

Α ρε Εθνικάρααααααααααααα…..

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

1775: Οι Ηνωμένες Αποικίες μετονομάζονται σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1929: Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος, το μικρότερο στον κόσμο.

1968: Πρώτο θύμα της ΕΤΑ ο αστυνομικός Χοσέ Παρδίνες Αθκάι σε χτύπημα κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν.

1970: Βόμβα στο Γαλάτσι.

1979: Οι πρώτες άμεσες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο διεξάγονται στις εννιά χώρες-μέλη της ΕΟΚ.

1981: Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ καταστρέφουν πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράκ.

1990: Αρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Νότια Αφρική μετά από δεκατέσσερα χρόνια.

1994: Εντοπίζεται βόμβα στην πρεσβεία του Βελγίου (ΕΛΑ-1η Μάη).

1999: Πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά από σαράντα χρόνια στην Ινδονησία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 14η συνεδρίαση

    17Ν
    • 14η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 14η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 14η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 14η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 14η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 14η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 14η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 14η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 14η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 14η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 14η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 14η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 14η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 14η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 14η συνεδρίαση

      14η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 14η συνεδρίαση

      14η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 14η συνεδρίαση

      14η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 14η συνεδρίαση

      14η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 14η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 14η συνεδρίαση

    14η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 14η συνεδρίαση

    14η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 14η συνεδρίαση

    14η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 14η συνεδρίαση

    14η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 14η συνεδρίαση

    14η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 14η συνεδρίαση

    14η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo