Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μια απεργία πείνας και βρόμας θα μας σώσει
  • Αγιογραφώντας έναν υπουργό που ψεύδεται
  • Οι σιωναζιστές κατέφυγαν στον γκεμπελισμό για να κρύψουν το έγκλημα
  • Σαν σήμερα 2 Ιούνη
  • Τους φώναξαν να πάρουν τρόφιμα και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ
  • Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Νέα στοιχεία για το «παραμάγαζο» στο Νοσοκομείο «Π. & Α. Κυριακού»
Υγεία

Νέα στοιχεία για το «παραμάγαζο» στο Νοσοκομείο «Π. & Α. Κυριακού»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιούν 2021, 23:00

Χθες αναφερθήκαμε εν εκτάσει στο σκάνδαλο του «παραμάγαζου» που λειτουργεί επί χρόνια στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», υπό την ταμπέλα «Μονάδα Εφηβικής Υγείας» (ΜΕΥ), που υπάγεται στη Β’ Παιδιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική.

Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, που είχε καλέσει σήμερα σε ακρόαση την επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα τη θέσει σε δυνητική αργία ή όχι, αναβλήθηκε για τις 8 Ιούλη. Δε γνωρίζουμε το λόγο της αναβολής, η δική μας έρευνα όμως αποκάλυψε νέα στοιχεία.

Γράφαμε χθες: «Με τον πειθαρχικό έλεγχο μόνο της επιστημονικά υπεύθυνης, η υπόθεση στεγανοποιείται και περιορίζεται σ’ αυτήν και όχι στους προϊσταμένους και συνεργάτες της, οι οποίοι πρέπει επίσης να υποστούν τη βάσανο του πειθαρχικού (και όχι μόνο) ελέγχου. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΜΕΥ ανήκει σε Πανεπιστημιακή Κλινική. Επομένως, εκτός από την επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ, υπάρχει και η Διεύθυνση της Πανεπιστημιακής Κλινικής».

Η αλήθεια είναι ότι «ελέγχθηκε» πειθαρχικά και η διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής στην οποία ανήκει η ΜΕΥ. Ο πειθαρχικός έλεγχος, όμως, ασκήθηκε από το ίδιο το Νοσοκομείο και κατέληξε στην αστεία ποινή της «έγγραφης επίπληξης», στην οποία ήδη έχει ασκήσει ένσταση ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αγγελος Μπίνης, ζητώντας η υπόθεση να ελεγχθεί εξ υπαρχής από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, διότι η ποινή ήταν εξαιρετικά μικρή και παντελώς αναντίστοιχη με το μέγεθος των παραπτωμάτων που βαρύνουν τη διευθύντρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και την επιβεβαίωση των καταγγελλόμενων από την Εκθεση Ελέγχου του ΣΕΥΥΠ (γράψαμε αναλυτικά χθες), αποφάσισε στα μέσα Γενάρη να παραπέμψει την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 27 Γενάρη αποφάσισε να καλέσει σε απολογία τη διευθύντρια της κλινικής για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος, και την επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ για σωρεία παραπτωμάτων (παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, σοβαρή απείθεια, άσκησης εργασίας ή έργου με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας, μη τήρηση ωραρίου, συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικές κλινικές, παράβαση κανόνων ιατρικής δεοντολογίας).

Η υπόθεση της επιστημονικά υπεύθυνης παραπέμφθηκε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ (εδρεύει στο υπουργείο Υγείας), με απόφαση του Πειθαρχικού του Νοσοκομείου στις αρχές Απρίλη. Ομως την υπόθεση της διευθύντριας της κλινικής το Πειθαρχικό του Νοσοκομείου την κράτησε και την εκδίκασε το ίδιο. Γιατί διαχώρισε τις δύο υποθέσεις, οι οποίες είναι αλληλένδετες; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Η απάντηση έχει ήδη δοθεί με την αστεία ποινή της έγγραφης επίπληξης στη διευθύντρια της Κλινικής.

Η διευθύντρια απολογήθηκε με υπόμνημα και υποστήριξε ότι η κλινική που διευθύνει έχει πολλές μονάδες και η ίδια αδυνατεί να τις παρακολουθεί με συχνή φυσική παρουσία! Οπως ισχυρίστηκε, την ευθύνη για τη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση κάθε μονάδας έχει ο επιστημονικά υπεύθυνος και πως η ίδια ουδέποτε συνυπέγραψε πιστοποιητικά απαλλαγής από γραπτές εξετάσεις. Οτι δε γνώριζε για το εισιτήριο που αναγκάζονταν να πληρώσουν οι γονείς, ούτε για όλες τις υπόλοιπες παρανομίες! Οταν έλαβε γνώση (το 2018-19, πεντέξι χρόνια αφότου ανέλαβε διευθύντρια της κλινικής!), έκανε… ενέργειες: Εστειλε έγγραφα-επιστολές στην επιστημονικά υπεύθυνη, τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, τη διοίκηση του Νοσοκομείου! Μιλάμε για… θυελλώδεις ενέργειες.

Ας μας επιτραπεί εδώ ένα σχόλιο στηριγμένο στην κοινή λογική: η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, αμέσως μόλις τοποθετήθηκε στη θέση της το 2017, άρχισε να ψάχνει τα πάντα. Και βρήκε τις αποδείξεις για το σκάνδαλο μέσα σε μερικούς μήνες. Η διευθύντρια της Κλινικής, επί τουλάχιστον πέντε χρόνια δεν ήξερε τίποτα! Να της πούμε, πάντως, ότι μπορεί να μην συνυπέγραφε τις βεβαιώσεις που εξέδιδε η… φάμπρικα της ΜΕΥ, όμως αυτές οι βεβαιώσεις γράφουν στο λογότυπό τους το όνομά της ως διευθύντριας της Κλινικής.

Το εννεαμελές Πειθαρχικό του Νοσοκομείου, όμως, αποτελείται από… καλόπιστους και… ψυχοπονιάρηδες ανθρώπους, που παραμέρισαν την κοινή λογική, δέχτηκαν τις… εξηγήσεις της διευθύντριας και την «τιμώρησαν» με… έγγραφη επίπληξη για το παράπτωμα της αμελούς ή ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού της καθήκοντος! Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία στις 7 Απρίλη.

Εκτός από εμάς, όμως, η εξοργιστική αυτή απόφαση δεν έπεισε ούτε τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – ΕΑΔ (σ’ αυτήν ανήκει πλέον το ΣΕΥΥΠ), που θεωρεί ότι η έγγραφη επίπληξη είναι αναιτιολόγητα επιεικής και μη προσήκουσα, αποτελώντας μέτρο επιεικές και δυσανάλογο του επιδιωκόμενου σκοπού κατά τις εφαρμοστέες εν προκειμένω διατάξεις.

Η έγγραφη επίπληξη είναι η ηπιότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε δημόσιο υπάλληλο και επιβάλλεται για ήσσονος σημασίας πειθαρχικά αδικήματα, τα οποία μάλιστα μπορεί να μείνουν και ατιμώρητα. Με βάση την αρχή της αναλογικότητας, η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη του πειθαρχικού παραπτώματος. Εν προκειμένω, στη ΜΕΥ επί σειρά ετών, αποδεδειγμένα, γίνονταν «όργια» (ο όρος είναι δικός μας, όχι του διοικητή της ΕΑΔ) και η διευθύντρια της Κλινικής δεν διέπραξε το παράπτωμα της αμελούς, αλλά την επιβαρυντική περίπτωση της ατελούς εκπλήρωσης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Οπως σημειώνει ο διοικητής της ΕΑΔ, η διευθύντρια της Κλινικής, από το 2013 μέχρι το 2018 έπρεπε να έχει αντιληφθεί τη μη νόμιμη λειτουργία της ΜΕΥ και τη μη νόμιμη συμπεριφορά της υφισταμένης της, επιστημονικά υπεύθυνης της ΜΕΥ, και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν το έκανε και έτσι προκάλεσε βλάβη στην υπηρεσία, ενώ έθιξε και το κύρος του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ.

Ο διοικητής της ΕΑΔ άσκησε ένσταση ενώπιον του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβούλιου Ιατρών ΕΣΥ, κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου με την οποία επιβλήθηκε στη διευθύντρια της Κλινικής η «ποινή» της έγγραφης επίπληξης. Ετσι, ο φάκελος θα σταλεί «πακέτο» στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ. Δεν το γνωρίζουμε, αλλά ενδεχομένως η σημερινή αναβολή για την υπόθεση της επιστημονικά υπεύθυνης να έχει να κάνει με απόφαση να συνεκδικαστούν οι δύο υποθέσεις.

Προς το παρόν μένουμε στο σχόλιο για το «χαστούκι» που δέχτηκε το Πειθαρχικό του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, που έκαναν τόση δουλειά, την οποία κατέγραψαν στο πόρισμά τους, θεώρησαν προφανώς «φτύσιμο» το χάδι της έγγραφης επίπληξης.

Περιττεύει να πούμε ότι θα παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση την εξέλιξη του σκανδάλου και θα σας ενημερώνουμε. Προς το παρόν δύο ερωτήματα:

  1. Τι περιμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και δε βάζει λουκέτο στη ΜΕΥ, όπως ήδη έχουν εισηγηθεί το ΔΣ του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ;
  2. Γιατί ο φάκελος του σκανδάλου δεν έχει αποσταλεί ακόμη στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, καθώς περιγράφονται όχι μόνο πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και ποινικά αδικήματα; Μετά τα δημοσιεύματά μας, βέβαια, η Εισαγγελία οφείλει να κινηθεί αυτεπάγγελτα.
Εκτύπωση 🖨
ΜΕΥ Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝεοφιλελεύθερος γκεμπελισμός
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 25 Ιούνη

Σχετικά Αρθρα

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46

Ιδιωτικό μαγαζί υγείας σκοπεύει να στήσει στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με τη σύμπραξη των μεγαλογιατρών του πανεπιστημιακού κατεστημένου

Υγεία 6 Μάι 2025, 22:02

Καταρρέει το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο Κρήτης – Ομαδική παραίτηση των γιατρών της Πνευμονολογικής

Υγεία 30 Απρ 2025, 21:58

Χαμηλοσυνταξιούχοι ΕΚΑΣ και δωρεάν φάρμακα: Γκεμπελίστικη προπαγάνδα με «πέτσινες» νομοθετικές ρυθμίσεις

Από το 2020 μέχρι τώρα συνεχίζεται η ίδια κοροϊδία

Εργατικά 19 Μαρ 2025, 09:59

ΕΡΕΥΝΑ: «Φάμπρικα» χορήγησης στους γιατρούς του ΕΣΥ αδειών για ιδιωτικά ιατρεία-μαγαζιά και συμβάσεις με τις κλινικές των εμπόρων της υγείας

Οι μονάδες του ΕΣΥ μετατρέπονται σε κέντρα άγρας ιδιωτικής πελατείας

Η Αποψή Μας 2 Μαρ 2025, 13:00

Και η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την παράνομη μετακίνηση ειδικευόμενων παιδίατρων από τη Νίκαια στη Σαντορίνη

Υγεία 14 Φεβ 2025, 12:53
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μια απεργία πείνας και βρόμας θα μας σώσει

2 Ιούν 2025, 14:10
Η παπάρα

Αγιογραφώντας έναν υπουργό που ψεύδεται

2 Ιούν 2025, 10:03
Διεθνή

Οι σιωναζιστές κατέφυγαν στον γκεμπελισμό για να κρύψουν το έγκλημα

Δημοσίευσαν fake video για να ρίξουν την ευθύνη της σφαγής στην Αντίσταση

2 Ιούν 2025, 09:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τους φώναξαν να πάρουν τρόφιμα και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ

Μαζικές σφαγές Παλαιστίνιων στα αμερικανο-σιωνιστικά κέντρα διανομής βοήθειας

1 Ιούν 2025, 21:49
Αθλητισμός

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

1 Ιούν 2025, 12:43
Διεθνή

«Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα

Η Χαμάς, με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των αντιστασιακών οργανώσεων, απάντησε στην πρόταση ΗΠΑ-Ισραήλ

1 Ιούν 2025, 12:16
Αθλητισμός

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

1 Ιούν 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

30 Μάι 2025, 20:07
Πολιτική

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

30 Μάι 2025, 13:56
Διεθνή

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

30 Μάι 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

Ιταλία: Ημέρα δημοκρατίας-συντάγματος.

Τυνησία: Ημέρα νεολαίας.

Ισλανδία: Ημέρα ναυτικών.

1936: Ενας νεκρός και δεκαεπτά τραυματίες από επίθεση χωροφυλάκων σε ειρηνική διαδήλωση στον Βόλο.

1964: Ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

1968: Κυκλοφορεί στο εξωτερικό το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του ΚΚΕ “Ελεύθερη πατρίδα“.

1972: Μετά από ανταλλαγή πυρών συλλαμβάνονται στη Φρανκφούρτη οι Αντρέας Μπάαντερ, Χόλγκερ Μάινς και Γιαν-Καρλ Ράσπε και λίγο αργότερα η Γκούντρουν Ενσλιν στο Αμβούργο (RAF).

1973: Ανακαλύπτεται βόμβα κάτω από αυτοκίνητο ξένης αποστολής στο Καλαμάκι.

1982: Πέντε βόμβες σε αμερικανικά αυτοκίνητα και πολυεθνικές εταιρίες (ΕΛΑ).

2005: Βόμβα του Επαναστατικού Αγώνα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Oταν ανέλαβα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ξεκάθαρη εντολή από τον πρωθυπουργό: πλήρης κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον Νοέμβριο ήλθα σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την έρευνα που ξεκίνησε. Δεν πρόκειται για υπόθεση που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για μια υπόθεση που εμείς φέραμε ξανά υπό θεσμικό και νομικό έλεγχο. Ως υπουργείο κινούμαστε μεθοδικά και σεβόμαστε απόλυτα τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους ελληνες αγρότες.

Κώστας Τσιάρας

(Μια συνέντευξη στην καραδεξιά Political δεν έχει follow up ερωτήματα και αμφισβήτηση της «απόλυτης αλήθειας» του υπουργού. Εχει μόνο ερωτήσεις-πάσες, εμφανώς συμφωνημένες εκ των προτέρων, ώστε η υπουργάρα να ξετυλίξει το αφήγημά της. Θα μπορούσε -λέμε τώρα- να ρωτήσει η… αγιογράφος Ελλη Τριανταφύλλου: Γιατί οι τέσσερις υπουργοί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη που προηγήθηκαν -Βορίδης, Λιβανός, Γεωργαντάς, Αυγενάκης- δεν έκαναν «πλήρη κάθαρση» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και χρειάστηκε -ξαναλέμε τώρα- ο πρωθυπουργός να δώσει «ειδική εντολή» στον Τσιάρα; Θα μπορούσε ακόμα να ρωτήσει: Αφού στήριξες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί αυτή χρειάστηκε να οργανώσει αστυνομικό «ντου» για να κατασχέσει υπολογιστές αναζητώντας στοιχεία; Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμπιστευόταν τις διαβεβαιώσεις σου ή -ακόμα χειρότερα- ότι διαπίστωσε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων; Και γιατί ο πρόεδρος που εσύ διόρισες, ο συνταξιούχος δικαστής Σαλάτας, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αναγκάστηκες να τον «παραιτήσεις», μετ’ επαίνων; Ενας δημοσιογράφος -και όχι αγιογράφος υπουργών- θα ρωτούσε, επίσης: Γιατί επί των ημερών σου συνεχίστηκε ο ανελέητος υπηρεσιακός διωγμός της υπαλλήλου Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων για βοσκότοπους-μαϊμούδες; Τρεις μέρες μετά τον ορισμό της πρώτης δικασίμου κατά του Χλύκα, των παιδιών του και μελών της οικογένειας Καλφούτζου, που δήλωναν… ιδιωτικά βοσκοτόπια στον… Γράμμο, η Τυχεροπούλου εκδιώχτηκε και από τη θέση-ψυγείο όπου είχε τοποθετηθεί, με το αισχρό επιχείρημα «και λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας»! Επί υπουργίας Τσιάρα. Δεν ήξερε τίποτα αυτός; Αν δεν ήξερε, γιατί μπλοκάρισε την απόσπαση της Τυχεροπούλου στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε από τον Τσιάρα να αποσπαστεί η Π. Τυχεροπούλου σ’ αυτήν, προκειμένου να βοηθήσει στη διενεργούμενη έρευνα, ο Φλωρίδης δέχτηκε την αιτηθείσα απόσπαση, αλλά ο Τσιάρας ακόμα δεν έχει υπογράψει. Δεν αποκαλύπτει αυτή η στάση του συμμετοχή στο διωγμό της υπαλλήλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αλλά και άρνηση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr:

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo