Την περίοδο μεταξύ 2 Νοέμβρη και 4 Δεκέμβρη τα κρούσματα στη χώρα μας ήταν 156.344 και οι θάνατοι 2.526. Ποσοστιαία, τα κρούσματα αυτής της περιόδου αντιστοιχούσαν στο 16,33% του συνόλου των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας και θάνατοι στο 13,64% του συνόλου. Ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων της ίδιας περιόδου ήταν 5.242 και ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων 77.
Οι δύο πίνακες που δημοσιεύουμε περιέχουν στοιχεία από τον ΕΟΔΥ και το Worldometer. Από τις 20 χώρες που επιλέξαμε, οι 12 ανήκουν στην ΕΕ και οι 6 απ’ αυτές είναι οι πολυπληθέστερες. Οι 5 ανήκουν στα Βαλκάνια (οι δύο και στην ΕΕ). Συμπεριλάβαμε ακόμη τη Βρετανία, το Ισραήλ, την Κούβα και τη Ρωσία.
Διευκρινίζουμε ότι ο αριθμός των νοσησάντων από κοροναϊό είναι ίδιος με τον αριθμό των κρουσμάτων. Στην όγδοη στήλη του Πίνακα 1 καταχωρήσαμε τον αριθμό των κρουσμάτων κάθε χώρας συσχετιζόμενων με τον πληθυσμό της Ελλάδας, για να μπορεί ο καθένας να συγκρίνει τη σχέση της χώρας μας με όλες τις άλλες.
Διαπιστώνουμε ότι η χώρα μας, συγκρινόμενη με τις έξι πολυπληθέστερες της Ευρώπης (πέντε μέλη της ΕΕ) είναι τέταρτη στη σειρά, με πρώτο το Βέλγιο, δεύτερη τη Γερμανία, τρίτη τη Βρετανία. Ενώ συγκρινόμενη, όσον αφορά τα κρούσματα, με Σουηδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ολλανδία, η χώρα μας είναι Τρίτη, με πρώτη την Τσεχία που τα κρούσματα αυτή την περίοδο ήταν 402.079. Η Τσεχία έχει ακόμη μία πρωτιά: το ποσοστό φυσικής ανοσίας ανήλθε στις 4 Δεκέμβρη σε 20,84%.
Συγκρινόμενη με τις πέντε χώρες των Βαλκανίων, η χώρα μας αυτή την περίοδο έχει το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.
Την ίδια περίοδο, τα κρούσματα, σε σχέση με τον πληθυσμό της Ελλάδας, ήταν στην Κούβα 5.635, στο Ισραήλ 11.665 και στη Ρωσία 66.470.
Οσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση συγκρινόμενη με τις 12 χώρες της Ευρώπης συν Ισραήλ, Κούβα και Ρωσία, ενώ συγκρινόμενη με τις χώρες των Βαλκανίων κατέχει την τέταρτη θέση.
Οπως είναι γνωστό, στην αρχή της πανδημίας του κοροναϊού ο Τζόνσον στη Βρετανία και άλλες αστικές κυβερνήσεις επιχείρησαν να καταφύγουν στη λύση της ανοσίας της αγέλης, όμως στη συνέχεια αναγκάστηκαν να σταματήσουν αυτή τη στυγνά εγκληματική πολιτική. Η εγκατάλειψη της δολοφονικής ανοσίας της αγέλης αποτυπώθηκε στον Πίνακα 1. Αυτή εφαρμόστηκε, για ένα διάστημα, μόνο σε Τσεχία, Σερβία, Βέλγιο, Ολλανδία και Βρετανία.
Στην Κούβα και στο Ισραήλ είναι πολύ λιγότερα και τα κρούσματα και οι θάνατοι. Φαίνεται πως όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και στην Κούβα εμβολιάστηκε η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, σε αντίθεση με τη χώρα μας, όπου ο εμβολιασμός είναι σε οικτρό επίπεδο ως συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σ’ αυτό το πεδίο.
ΥΓ. Χθες ήταν η «μέρα της μαρμότας» (ή η «μέρα της μαϊμούς») για τον ΕΟΔΥ. Οπως συμβαίνει κάθε Τρίτη από τις 20 του περασμένου Ιούλη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.009 κρούσματα, ενώ αυτά ήταν 7.255.