Κύριε Παυλάκη… ντροπή. Μια ελπίδα έχει η χώρα μας να κερδίσει ένα Νόμπελ στις θετικές επιστήμες και δη στα Μαθηματικά, τον Γκίκα τον λεβέντη τον καραμπουζουκλή, κι εσείς τον παίρνετε στο ψιλό. Οταν δημοσίευσε την πρωτότυπη εργασία του, σύμφωνα με την οποία, με σταθερό το εμβαδόν ενός κλειστού χώρου, 15 άτομα συνιστούν μεγαλύτερο συνωστισμό σε σχέση με 25 άτομα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα έμεινε… παγωτό. Τώρα, που εισηγείται ότι δεν πρέπει να μιλάμε για πανδημικό κύμα αλλά για επιδημική ταλάντωση, βγαίνετε εσείς από το γραφείο σας σε κάποιο ερευνητικό κέντρο των ΗΠΑ και τον ειρωνεύεστε, αντί να συνταχθείτε με τη δεύτερη πρωτότυπη εργασία. Nτροπή…
Για να μην μιλάμε με γρίφους, πάμε στα δεδομένα.
Ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης, εξειδικευμένος στη μοριακή βιολογία, διευθυντής του τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου (ΗΠΑ) και μέλος της Ανώτερης Βιοιατρικής Ερευνητικής Υπηρεσίας (ΗΠΑ), γνωστός για τις παρεμβάσεις του στο ζήτημα της πανδημίας, που γενικά δεν είναι αρεστές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην επιστημονική καμαρίλα της, δημοσίευσε στο facebook το παρακάτω καυστικό σχόλιο:
Oταν ρωτήθηκε, αν αναφέρεται στον Μαγιορκίνη, απάντησε ότι σ’ αυτόν αναφέρεται. Ο Μαγιορκίνης είχε ανεβάσει στο facebook τα εξής:
Μην αναρωτηθείτε τι θέση έχουν στο facebook οι επιστημονικές απόψεις, περιοριζόμενες σε τηλεγραφικού τύπου σχόλια. Ο Μαγιορκίνης δεν παρεμβαίνει ως επιστήμονας αλλά ως κυβερνητικός προπαγανδιστής. Προσπαθεί να πάει την κουβέντα στο αν αυτό που ζούμε πρέπει να το ονομάσουμε επιδημικό κύμα ή… ταλάντωση κι όχι στη νέα εκρηκτική μετάδοση του κοροναϊού, που έχει ήδη αυξήσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και –μοιραία- θα αυξήσεις βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις, θανάτους.
Εψαχνε να βρει κάτι για να δικαιολογήσει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και βρήκε αυτή τη μπούρδα. Δικαίως τον παίρνει στο ψιλό ο Παυλάκης, αρνούμενος να συζητήσει μαζί του επιστημονικά. Τι επιστημονική συζήτηση να κάνεις όταν απέναντί σου έχεις κάποιον που έχει υποτάξει την (όποια) επιστημοσύνη του στις σκοπιμότητες της κυβερνητικής πολιτικής, προδίδοντας τον επιστημονικό του όρκο;
Οι συριζαίοι, όμως, γιατί… χαίρονται και αφιερώνουν στο θέμα χώρο της «Αυγούλας»; Δεν πρόσεξαν τι γράφει ο Παυλάκης; Οτι ο Μαγιορκίνης βαφτίζει το κύμα «ταλάντωση», όπως ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε την τρόικα «θεσμούς». Μαγιορκίνηδες της πολιτικής τούς αποκαλεί, αν δεν το κατάλαβαν (λέμε τώρα…).
Αλλά δεν έχουμε μόνο τον… μέγα επιστήμονα Γκίκα. Εχουμε και την ΕΙΝΑΠ που εξέδωσε προχθές το εξής προκλητικό Δελτίο Τύπου:
EINAP_COVID_21-06-22- Η ΕΙΝΑΠ «παρατηρεί την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων»! Ετσι αντιλαμβάνεται το ρόλο της; Να παρατηρεί και να διαπιστώνει κατόπιν εορτής, όπως μπορεί να κάνει ο καθένας και η καθεμιά μας, χωρίς να χρειάζεται την ιατρική ιδιότητα; Η έννοια της πρόληψης πήγε περίπατο;
- Αρκεί «να εντείνουν οι πολίτες τα μέτρα αυτοπροστασίας»; Ζήτημα ατομικής ευθύνης είναι; Πώς θα προστατευθεί ο πολίτης, όταν γύρω του δεν υπάρχει κανένα μέτρο; Οταν ο σερβιτόρος στο καφέ ή στο εστιατόριο, ο πωλητής στο κατάστημα κτλ. δεν φοράει μάσκα, γιατί δεν έχει υποχρέωση (για να μην πούμε ότι το ίδιο το αφεντικό δεν τον αφήνει να φορέσει, ακόμα κι αν θέλει ο εργαζόμενος);
- Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, η κυβέρνηση μόνο μια υποχρέωση έχει: «να λάβει μέτρα στελέχωσης των νοσοκομείων». Δε θα διαφωνήσουμε, βέβαια, σ’ αυτό (αλίμονο!), όμως οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης για την προστασία του λαού από την πανδημία δεν εξαντλούνται στις προσλήψεις. Χρειάζονται και μέτρα ανάσχεσης της μετάδοσης του ιού. Για την ΕΙΝΑΠ, όμως, η κυβέρνηση δε χρειάζεται να κάνει τίποτα. Οι πολίτες οφείλουν να… αυτοπροστατευθούν!
Αν αυτό δε λέγεται συγκάλυψη της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί;
Σημειώνουμε ότι την ανακοίνωση υπογράφει όλο το νεότευκτο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ που απαρτίζεται από τη νεοδημοκράτισσα πρόεδρο Παγώνη, τη γενική γραμματέα Αγρογιάννη (ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ), τον πασκίτη ειδικό γραμματέα Αδαμόπουλο και τον συριζαίο ταμία Λιβαδά. Γίνονται όλοι συνυπεύθυνοι.
* Τάλας: ταλαίπωρος, άθλιος, κακομοίρης.
Ταλάντωση: η περιοδική μεταβολή ενός μεγέθους γύρω από μία τιμή.
Τάλαντα: αρχαία μονάδα βάρους, καθώς και η μεγαλύτερη νομισματική μονάδα. Ενα αττικό τάλαντο, για παράδειγμα, αντιστοιχούσε σε 60 μνας ή 6.000 δραχμάς.